Costa Rica-utazás a vulkánok földjén - csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

11 napos csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

Vulkánok, vízesések, esőerdők, karibi és csendes-óceáni tengerpartok, izgalmas állat- és növényvilág – a természet szerelmesei otthon fogják érezni magukat Costa Ricában!

FőoldalLatin-AmerikaCosta RicaSan JoseCosta Rica-utazás a vulkánok földjén - csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

Alapár tartalmazza

repülőjegyek, repülőtéri illeték, szállás 9 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás*.

Alapár nem tartalmazza

borravalók** (helyszínen fizetendő kb. 50 USD/fő), utasbiztosítás*.

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

Hossz: 
11 nap / 9 éj
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 16 fő

1. nap: utazás San Joséba
Kora reggel elutazás Budapestről amszterdami átszállással Costa Ricába. Érkezés a fővárosba, San Joséba a délutáni órákban, transzfer a szállodába. Vacsora és szállás San José-ban (2 éj).

2. nap: Poas vulkán, kávéültetvény, La Paz Waterfall Gardens 
Egész napos kirándulásra indulunk, San José környékének legizgalmasabb látnivalóit fedezzük fel! A Hacienda Doka kávéültetvényen a kávétermesztés titkaiba nyerünk betekintést és természetesen meg is kóstolhatjuk a legfinomabb kávékat. Következő állomásunk a 2708 méter magas, aktív Poas vulkán, látogatás a fő kráternél, láthatjuk a kráter mélyén fekvő, gyakran zöldes színben pompázó meleg vizű lagúnát és a belső kráter fumarolái által kibocsátott gázokat és vízpárát. Utolsó állomásunk a La Paz Waterfall Gardens, egy magánrezervátum, ahol 5 csodás vízesést fedezhetünk fel! A kolibri kertben akár 26 különböző fajtájú kolibrit, a pillangó kertben a legszínpompásabb pillangókat, illetve kígyókat, békákat, madarakat is megcsodálhatunk!

3. nap: Tortuguero        
Kora reggel indulunk San Joséból Cano Blanco kikötőjébe, útközben megreggelizünk egy helyi étteremben. Hajóval utazunk tovább az érintetlen Tortuguero Nemzeti Parkba, délután az apró Tortuguero faluba látogatunk, ahol a természet az úr, a település csak a tenger felől megközelíthető. Szállás a lagúna és a Karib-tenger közötti földnyelven fekvő hangulatos lodge-ban (2 éj). Vacsora a lodge-ban.

4. nap: Tortuguero Nemzeti Park
A Costa Rica karibi tengerpartja mellett 35 kilométer hosszan húzódó Tortuguero Nemzeti Park tájait mangrove erdők, mocsaras területek és érintetlen tengerpartok jellemzik. Délelőtt csónakkal kirándulunk a nemzeti park csatornáin, a helyi élővilágot megfigyelve: majmok, több száz madárfaj, krokodilok, kajmánok, lajhárok, színes békák, jaguárok, gyíkok élnek itt, júliustól szeptemberig pedig zöld tengeri teknősök fészkelnek a tengerpartokon. Délután bejárhatjuk a lodge környékének sétaútvonalait vagy pihenhetünk a medence partján. Ebéd és vacsora a lodge-ban.

5. nap: Arenal vulkán   
Reggeli után visszautazás hajóval a kikötőbe, majd busszal folytatjuk utunkat az Arenal vulkán felé, útközben megebédelünk egy helyi étteremben. Este lehetőség nyílik a fürdőzésre az Ecotermales La Fortuna forrásainál, megmártózhatnak a természetes termálvízzel feltöltött, különböző hőfokú medencékben, valamint élvezhetik a trópusi környezetet és a finom vacsorát. Szállás La Fortuna közelében (2 éj).

6. nap: Arenal vulkán
A délelőttöt az Arenal vulkánnál töltjük, Costa Rica legaktívabb vulkánja 1633 méter magas és mindössze 7000 éves, ezzel az ország egyik legfiatalabbja. A vulkán lábánál teszünk egy könnyű gyalogtúrát, amely során láthatjuk az 1968-as kitörés nyomait is és élvezhetjük a kilátást a szinte tökéletesen szimmetrikus vulkáni kúpra. Délután függőhidakon sétálva ismerkedünk az Arenal vulkánt körülvevő trópusi esőerdő különleges növény- és állatvilágával. A kb. 3 kilométeres, könnyű séta során számos függőhídon kelünk át, utunkat majmok, lajhárok, madarak kísérik és megcsodálhatjuk az Arenal vulkánra nyíló kilátást is! Vacsora a szállodában.

7. nap: Manuel Antonio
Délelőtt tovább utazunk a Csendes-óceán partjára, a gyönyörű Manuel Antonio Nemzeti Parkhoz, délután szabad program, kikapcsolódás a szálloda mesés medencéinél vagy a közeli tengerpartokon. Szállás a tengerpart közelében, vacsora a szállodában (3 éj).

8. nap: Manuel Antonio Nemzeti Park                 
A délelőttöt a lenyűgöző Manuel Antonio Nemzeti Park felfedezésével töltjük, a park trópusi erdőinek ösvényeiről lajhárokat, kapucinus majmokat, mókusmajmokat, koatikat, iguánákat és számtalan madárfajt is láthatunk. A park gyönyörű tengerpartokkal, mangrove erdőkkel, lagúnákkal is büszkélkedhet. Délután szabad program, vacsora a szállodában.

9. nap: Manuel Antonio              
Szabad program, kikapcsolódás a mesés tengerpartokon. Vacsora a szállodában.

10. nap: elutazás Costa Rica-ból
Reggel visszautazunk San Joséba, rövid városnézés során ismerkedünk meg a főváros legfontosabb látnivalóival, majd transzfer San José repülőterére, elutazás Amszterdamba a kora esti órákban.

11. nap: megérkezés Budapestre
Délután érkezés Amszterdamba, este továbbutazás Budapestre, érkezés az éjszakai órákban.

A programok sorrendje változhat.

x

Szállás

3 és 4 csillagos szállodákban és lodge-okban.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Hasonló utazások, nyaralások:
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

repülőjegyek, repülőtéri illeték, szállás 9 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás*.

Alapár nem tartalmazza: 

borravalók** (helyszínen fizetendő kb. 50 USD/fő), utasbiztosítás*.

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, borravaló. 

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Borravalók.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjáratokkal.
Repülési idő: Kb. 14 óra

Szállás: 

3 és 4 csillagos szállodákban és lodge-okban.

Étkezés: 

9 reggeli, 3 ebéd, 9 vacsora.

A területről: 
Az európaiak számára Ferdinánd Magellán, spanyol szolgálatban álló portugál felfedező fedezte fel 1521-ben, majd a gyarmatosítók II. Fülöp spanyol királyról nevezték el a szigetcsoportot. A spanyol–amerikai háború során Spanyolország elvesztette és 1898-ban az Amerikai Egyesült Államok igazgatása alá került. A második világháború során Japán megszállta a Fülöp-szigeteket. Japán veresége után az ellenőrzés megoszlott az amerikai csapatok és az 1944-ben és 1945-ben működött Fülöp-szigeteki felszabadító mozgalom erői között. Az Amerikai Egyesült Államok 1946. július 4-én ismerte el a Fülöp-szigetek függetlenségét. Az ország Dél- és Délkelet-Ázsia államai közül az egyetlen döntően keresztény vallású állam.
Időjárás: 
Az ország éghajlata trópusi, az esős, tájfunokkal tarkított évszak júniustól októberig tart, a száraz decembertől májusig, de a levegő páratartalma egész évben magas.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!