Cinque Terre Gazdagon és a legszebb toszkán városok

6 napos buszos körutazás Olaszországban

Sziklaszírten álló, színes házak, azúrkék tenger jellemzik a Cinque Terre varázslatos településeit, melyek megkoronázzák Toszkána legszebb látnivalóit …

FőoldalEurópaOlaszországToszkánaFirenzeCinque Terre Gazdagon és a legszebb toszkán városok

Alapár tartalmazza

2 éjszaka Pisában 3***szállodában reggelivel, 3 éjszaka Poggibonsiban 3***szállodában reggelivel ( vacsorával ), autóbusz közlekedés, olasz városi behajtási adókat, magyar nyelvű idegenvezető, Firenzében helyi vezetővel

Alapár nem tartalmazza

programban nem szereplő, egyéb étkezések, baleset- betegség- és poggyászbiztosítást, az esetleges fakultatív programokat, egyéb étkezéseket. Kötelező vacsora Poggibonsiban ital nélkül a szállodákban: 9.900 Ft/Fő/3 vacsora, Cinque terre csomag: 35 EUR/Fő (Busz, vonat-hajójegy, belépőjegy a "via dell'amore-re, azaz a szerelem ösvényére"

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
min. 30 fő

1.nap  Szeged -Budapest - Poggibonsi ( 980 km)
Kora hajnali indulás Szegedről. Útközben felszállási lehetőség Kiskunfélegyházán, Kecskeméten. Budapestről indulás reggel 6 órakor. Szlovénián keresztül, utazunk Toszkána felé. Útközben rövid pihenők. Érkezés Poggibonsiba a kora esti órákban, ahol 3 éjszakát töltünk el.

2. nap  Firenze (160 km)
Egész napos kirándulás Toszkána fővárosában, a reneszánsz bölcsőjében. Sesto Fiorentinoból vonattal megyünk be a belvárosba. Érkezés után találkozás a helyi idegenvezetővel, majd közös séta a XIV-XV. században épült belvárosban. A városnézés keretében megtekintjük a középkori városházát (Palazzo Vecchio), a dómot a keresztelő kápolnával. Ezt követően rövid időre megállunk a Santa Croce templom sírhelyei előtt (Michelangelo, Galilei). A San Lorenzo negyedben megtekintjük a Medici kápolnát, Michelangelo szobraival, majd városnézésünket a jelképpé vált Ponte Vecchio híd megtekintésével zárjuk. Ezt követően késő délutánig szabad program. Érkezés Poggibonsiba a szálláshelyre a kora esti órákban.

3. nap Buonconvento - Pienza – Montepulciano – Siena  (200 km)
Reggeli után tovább ismerkedünk Toszkána kincseivel. Kirándulásunk ma is igazi csemegét tartogat, melynek során megpillantjuk az igazi toszkán tájat, amely visszaköszön minden képeslapról. Az utazás alatt magunk is elkészíthetjük saját emlékképeinket. Első állomásunk Buonconvento. A település az Arbia és Ombrone folyók összefolyásánál a Via Francigena (Franciaország felé vezető)középkori út egyik fontos állomása volt. 1313-ban itt halt meg útközben VII. Henrik. A település magva máig megőrizte ennek a kornak a jellegzetességeit. A sienaiak vörös téglafallal vették körül az óvárost. A Porta Senese és a szűk utcácskák, sikátorok mind ezt a hangulatot árasztják. kívülről megtekintjük a várfalat és a Porta Senese kaput, és már utazunk is tovább Pienzába. Pienza egy reneszánsz építészeti mintaváros. Itt született II. Pius pápa (Enea Silvio Piccolomini), aki a helységnek 1462-ben városi jogokat adott, és püspöki székhellyé tette. Ő építtette a már düledező dómot, a püspöki palotát, a Palazzo Pubblicot, és a pompás Palazzo Piccolominát. A Porta al Praton lépünkbe, és jutunk el a régi városrészre, a város központjába. Itt láthatjuk a II.Pius által megálmodott épületeket, és egy igen szép reneszánsz kutat. Pienzától búcsúzva meseszép dombok között, Toszkána legszebb tájain haladunk tovább Montepulciano felé. Montepulciano település szerkezete, az épületek ódonsága, stílusa, fekvése kivételesen lenyűgöző. Az óvárosban tett séta után szabad program. Montepulciano és környéke a világ egyik legelső „bor országának”,annak is a legkiválóbb borrégiójának tagja. A régió három kiemelkedő borvidékének egyike Montalcino és Chianti mellett. Csodálatos élmény egy kis tradicionális étterem teraszán élvezni a méltán híres Nobilét és a Brunelli di Montalcinot, és ahol a helyben készített termékek (borok, olajok, tészták) akár meg is vásárolhatók. Innen Toszkána, és a régió egyik legszebb városába, Sienaba utazunk. A dóm a 12-13.században épült, 1215-től miséztek itt. A székesegyház belseje lenyűgöző. Jellemzője a román és gótikus stílusok harmonikus keveredése. A templom magasba törő pilléreinek látványa lenyűgöző. Siena főterének a Piazza del Campo-nak legszebb épülete a Palazzo Pubblico. A teret, melyet a világ egyik legszebbjének tartanak, a 14. században a Kilencek Kormányának tiszteletére sárga és szürke kövekkel kilenc részre tagoltak. A városnézés után rövid pihenő, miközben egy capuccinot kortyolgatva élvezhetjük a nem mindennapi hangulatot. A kora esti órákban érkezünk vissza szállásunkra Poggibonsiba.

4. nap   Poggibonsi – San Gimignano – Volterra - Pisa  (120 km)
Reggeli után a közeli San Gimignanoba utazunk, amit a Fellini filmek szerelmeseinek nem kell bemutatni. A városban tökéletes állapotban maradtak fenn a középkori építészet emlékei, a városfal, és a lakótornyok, melyek a város nevezetességei mind a mai napig. Számos templom, kápolna található. Legismertebbek a Collegiata katedrális, a Szent Agostino templom. Híres a városháza (Palazzo del Popolo) is. Kirándulásunk következő állomása Volterra. Itt megtekintjük Toszkána legrégebben épült városházát a 1208-as évekből. Az etruszk emlékekben gazdag ókori város utcáit hatalmas kockakövekből építették. Központja a Piazza dei Priori, melyet Itália egyik legszebb középkori terének tartanak. Itt található az 1208 és 1254 között épült Palazzo dei Priori impozáns tömbje. A városháza közelében lévő Piazza San Giovannin magasodik a volterrai dóm. A dóm megtekintése után szabadprogram, séta az ódon falak között, majd tovább utazunk Pisaba. A Campo dei Miracolin - azaz, a csodák terén –lélegzetelállító látvány tárul elénk. Séta közben megtekintjük a 11. századi dómot, és Toszkána egyik legszebb román stílusú épületét a Battisterot. Végül megkíséreljük egyenesbe hozni a Ferdetornyot. Pisai városnézésünk ezzel a csodálatos képpel zárul. (igény esetén jegyfoglalás a Ferdetoronyba, előre jelezni kell!). Érkezés a pisai szállodába az esti órákban.

5.nap  Cinque Terre
Reggeli után La Speziába utazunk, hogy felfedezhessük az UNESCO Világörökség részeként nyilvántartott Cinque Terre (öt föld) varázslatos világát. La Speziából vonattal utazunk Manarolaba.. A városnézést követően 30 perces sétát teszünk a Riomaggiore és Manarola között húzódó, híres Via dell’Amoren, azaz a szerelem ösvényén, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk. Rövid séta, pihenő,Riomaggioréban, majd vonattal Monterossoba utazunk. A települést szőlővel és olívával beültetett dombok, és kristálytiszta öblök jellemzik. Óvárosa a tenger felett kiemelkedő várának romjairól, valamint jellegzetes toronyházairól vált híressé. Sétálunk a hangulatos utcákban, majd az Aurora torony érintésével átsétálunk Vernazzába, a Cinque Terre gyöngyszeméhez, melyet Manarolaval együtt Olaszország legszebb települései között tartanak számon. Megtekintjük a Santa Margarita templomot és a Belforte tornyot, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. Délután hajóval (vagy rossz idő esetén vonattal) indulunk vissza Riomaggioréba, melynek során a tenger felől is megcsodáljuk a fantasztikus sziklaszirteket és a kis településeket. A kora esti órákban érkezünk vissza a pisai szállodába.

6. nap: Pisa – Budapest (1030 km)
A reggeli után immár hazafelé vezet utunk. Több pihenővel a kora esti órákban érkezünk Budapestre, majd Szegedre.

További információ

Szállás

- 2 éjszaka Pisában 3***szállodában reggelivel
- 3 éjszaka Poggibonsiban 3***szállodában reggelivel ( vacsorával )

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Fakultatív

Fakultatív Belépők:
Pisa: transzfer busz 6 EUR, Ferdetorony 17 Eur, Kápolna 6 Eur, Katedrális 2 Eur ,Siena: Dóm 6 Eur, Palazzo 7,5 Eur
Volterra: 3 Eur
Firenze: Santa Croce 5 Eur, Dóm kupolája 8 Eur, Uffizi galéria 6,5 Eur
Vernazza: Belforte torony 3 Eur

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

2 éjszaka Pisában 3***szállodában reggelivel, 3 éjszaka Poggibonsiban 3***szállodában reggelivel ( vacsorával ), autóbusz közlekedés, olasz városi behajtási adókat, magyar nyelvű idegenvezető, Firenzében helyi vezetővel

Alapár nem tartalmazza: 

programban nem szereplő, egyéb étkezések, baleset- betegség- és poggyászbiztosítást, az esetleges fakultatív programokat, egyéb étkezéseket. Kötelező vacsora Poggibonsiban ital nélkül a szállodákban: 9.900 Ft/Fő/3 vacsora, Cinque terre csomag: 35 EUR/Fő (Busz, vonat-hajójegy, belépőjegy a "via dell'amore-re, azaz a szerelem ösvényére"

Kötelező költségek: 

BBP biztosítás: kb. 3.360 Ft/fő (megkötése kötelező)
Útlemondási biztosítás: 1,5%

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó: 2 Eur / fő / nap (helyszínen fizetendő!)
Kötelező vacsora Poggibonsiban a szállodában, ital nélkül: 36 Eur / fő / 3 vacsora
Cinque Terre csomag: 30 Eur / fő (busz,vonat-hajójegy, belépőjegy a szerelem ösvényre)

Várható költőpénz szükséglet: 
kb. 160,- EUR/Fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indlás esetén a teljes részvételi díj fizetenő! 

Hátralék: 

részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal idnulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Utazótáska/bőrönd (ebbe kerül a felszerelésed azon része, ami az aznapi túrákra nem szükséges), kis hátizsák vagy kézitáska (mindazon felszeléssel, vízzel, elemózsiával, amit a napi túrára magunkkal viszünk), naptej, UV-szűrős napszemüveg, fürdőruha, fejfedő. Kényelmes cipő vagy szandál a kirándulásokra, papucs.

Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, két gyakorlott gépkocsivezetővel. Oda- és visszaúton kb. 3 - 4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Szállás: 

- 2 éjszaka Pisában 3***szállodában reggelivel
- 3 éjszaka Poggibonsiban 3***szállodában reggelivel ( vacsorával )

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást és vacsorát tartalmaz a leírás szerint, Poggibonsiban a vacsora kötelezően fizetendő.
Időjárás: 
Az éghajlat a partvidéken mediterrán jellegű, míg beljebb kontinentális. A partvidéken általában 30-35 C fok a nappali hőmérséklet, a hegyekben viszont hűvösebb is lehet, és csapadékra is számíthatunk.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegély nyújtásában tudnak segíteni, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.4
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.0
Edina
Szekszárd
2014. aug. 25
4.4
A programmal, a szervezéssel és az idegenvezetővel meg voltunk elégedve. Poggibonsiban a hotel szoba nem igazán volt jól felszerelt, elég egyszerü volt, viszont a vacsora és a reggeli nagyon bőséges és finom volt. Köszönjük szépen a csodaszép utat, felejthetetlen élmény volt.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!