Cinque Terre, az „Öt föld” felfedezése -csoportos körutazás

4 napos csoportos körutazás

Az olasz Riviéra valódi gyöngyszemeit fedezzük fel ezen a csodálatos utazáson. Az álomszép olasz táj, a Cinque Terre varázslatos vidékének hangulatát éljük át a tengerpartra épült városkák és az azúrkék tenger látványától megbabonázva. Gyönyörű városok, lenyűgöző partok, ínycsiklandó gasztronómiai és emlékezetes kulturális értékek - a Cinque Terre esszenciáját ízleljük meg ezen az utazáson.

FőoldalEurópaOlaszországToszkánaPisaCinque Terre, az „Öt föld” felfedezése -csoportos körutazás

Alapár tartalmazza

Repülőjegy, 3 éjszaka szállás félpanzióval, transzferek autóbusszal, a programban szereplő kirándulások során hajó- és vonatjegy, szükséges belépők, útlemondási biztosítás. 

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illeték, 20 kg-s feladható bőrönd, betegség-, poggyász-és baleset biztosítás.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 25 fő

1. nap: Carrara 
Elutazás Budapestről a délelőtti órákban. Érkezés Pisába. Transzfer a repülőtérről Carrarába, a világ régi „márványfővárosa”-ba. A márvány évszázadok óta megigézi a művészeket, kétszáz kőfejtőjében évente legalább egymillió tonnát bányásznak ebből a nemes kőből. A nyitott márvány múzeumok megtekintése, ahol a megismerkedhetünk a márványfejtés rejtelmeivel és egy kóstoló keretén belül a térség gasztronómia különlegességével, a toszkán zsírszalonnával. Transzfer a szállodába, szobák elfoglalása, vacsora a szállodában. Szállás Cavi (3 éj)

2. nap: Cinque Terre/Manarola - Riomaggiore - Vernazza - Monterosso
Reggeli a szállodában, majd egész napos kirándulás  a Cinque Terre vidéken. Látogatás az egyedülálló természeti szépséggel bíró, meredek domboldalakba épült, autóforgalom mentes, színes kis házakból álló ligúr partszakaszon. Utazás autóbusszal Manarola-ig, a panoráma útról csodálhatjuk meg a lenyűgöző tengerpartot. Rövid városnézés, majd továbbindulás Riomaggiore-ba. Városnézés Riomaggiore-ban majd továbbutazás vonattal Monterosso-ig, az öt kisváros legnagyobbikába. Innen hajóval utazik vissza a csoport La Speziába, ahonnan visszautazás a szállodába autóbusszal, vacsora.

3. nap: Genova - Rapallo – Portofino
Reggeli a szállodában. Délelőtt városnézés Ligúria fővárosában, Genovában. A tengeri kikötő korábban gyűjtőpontja volt a többféle kultúrának, hiszen számtalan országgal folytatott élénk kereskedelmet, mely tevékenység nagyban hozzájárult a város fejlődéséhez. A városban találkozhatunk mind a régi korokból származó emlékekkel, mind pedig egy modern, fejlődő európai nagyvárosra jellemző épültekkel. Rövid szabadidő, ebédelési lehetőség, majd továbbutazás Rapalloba, ahonnan hajóval  a Ligúr-tengerpart keleti részének egyik legismertebb turisztikai központjába, Portofinoba utazunk tovább. A régi kis halászfalu mára igazi luxus üdülőhelyként, a számos VIP híresség kedvelt találkozóhelyeként ismert. Transzfer autóbusszal vissza a szállodába, vacsora.

4. nap: Milánó
Reggeli a szállodában, transzfer Milánóba (transzferidő kb. 2,5 óra). Érkezés Milánóba, rövid szabadidő, ebédelési lehetőség, majd gyalogos városnézés helyi idegenvezetővel. Milánó Olaszország második legnagyobb városa, a divat, az ipar, a kereskedelem, a pénzügyek és a szórakozás városa, Olaszország „gépterme”, mely gazdag múlttal és történelemmel, színes művészeti hagyományokkal és kultúrával várja látogatóit. Transzfer a repülőtérre. Hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy, 3 éjszaka szállás félpanzióval, transzferek autóbusszal, a programban szereplő kirándulások során hajó- és vonatjegy, szükséges belépők, útlemondási biztosítás. 

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illeték, 20 kg-s feladható bőrönd, betegség-, poggyász-és baleset biztosítás.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Közvetlen menetrend szerinti diszkont légitársasági repülőjárattal.

Szállás: 

3*-os szállodákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!
 

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
A területről: 
A Cinque Terre (jelentése öt föld) a Ligur-tenger partjának egyik zord és nehezen megközelíthető része La Spezia városától északnyugatra, Porto Venere és Levanto települések között. Nevét a területén osztozó öt településről kapta: Riomaggiore, Manarola, Vernazza, Corniglia és Monterosso al Mare. A partvidék része Levanto és La Spezia egyes részeit is magába foglaló Cinque Terre Nemzeti Parknak. Ez Olaszország legkisebb nemzeti parkja. A vidék az ókor óta lakott, de gazdasága a 13. században indult fejlődésnek, amikor a Genovai Köztársaság része lett: ekkor létesítették a hatalmas olajfákkal és szőlővel beültetett teraszokat. A Genovával fenntartott szoros kereskedelmi kapcsolatnak köszönhetően lendületet kapott a mezőgazdaság, különösen a borászat, ami megalapozta a vidék hírnevét is. A 20. század végén a modern infrastruktúra kiépítése, a vidék turisztikai fejlesztése hozott újabb fellendülést. Ezt elősegítette, hogy a Cinque Terrét az UNESCO felvette a Világörökség listájára.
Időjárás: 
A Cinque Terre éghajlata mediterrán. A hőmérsékletet a tenger közelsége, valamint a délnyugati szelek és a domborzat befolyásolják. A hegyek megvédik a területet az északról érkező hideg, téli szelektől, ezért a telek enyhék, a nyarak melegek és szárazak. A legszárazabb a július és az augusztus, a legcsapadékosabbak az őszi és tavaszi hónapok. A csapadékot a dél felől érkező szelek hozzák, kompenzálva a nyár szárazságát. Porto Venere környékének mikroklímáját a Vara völgyén érkező szelek befolyásolják. A fagy ritka, a harmat viszont gyakori.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltásra nincs szükség. Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!