Camino: Szent Jakab zarándokúton legszebb részei

10 napos kulturális körutazás

Ha nincs rá egy hónapod, vagy az erőnléted nem engedi, hogy bejárd, de Te magad is vágysz arra, hogy a részese legyél a Zarándoklat érzésének, fedezd fel velünk annak legszebb részeit! Ne mondj le egy életre szóló élményről, a középkori városok hangulatáról, s az emelkedett érzésről, amely átjár, amikor begyalogolsz Santiago de Compostela városába.

FőoldalCamino: Szent Jakab zarándokúton legszebb részei

Alapár tartalmazza

az utazást Spanyolországban kisbusszal, szállodák kétágyas fürdőszobás szobáiban, a reggeliket, a szervezés költségét, valamint a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

a repülőjegy költségét, a reggelin kívüli étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket és a biztosítást.

Hossz: 
10 nap
Létszám: 
6 - 20 fő

Nehézség:

Átlagosan tíz kilométeres hosszúságú távokat teszünk meg gyalogszerrel a Camino egyes szakaszain, melynek során el lehet fáradni, de összességében könnyűek. Utunk során főleg a városok felfedezésére indulunk, amelyek átlagos erőnlétet igényelnek.

1. nap – Budapest, Pamplona
A baszk nép ősi városába, Pamplonába repülünk. Délután már a város óvárosában sétálunk.

2. nap – Pamplona, Saint-Jean-Pied-de-Port/Roncesvalles, Pamplona
A Francia Zarándokút kiindulópontjához utazunk. Kellemes sétákat teszünk a kisvárosokban és a zarándokok ösvényén. Az estét Pamplonába töltjük.

3. nap – Pamplona, Puente de la Reina, Estella, Santo Domingo de la Calzada
A történelmi Camino útvonalát követő, látnivalókban gazdag kisvárosokat keressük fel.

4. nap - Sant Domingo la de Calzada, Burgos
Egy rövid gyalogtúra során bepillantást kapunk a gyalogos zarándokok világába. Délután Burgos hangulatos belvárosában kalandozunk.

5. nap – Burgos, León, Astorga
A gyönyörű Leónban felkeressük a katedrálist, majd a bájos Astorgában az Antoni Gaudí által tervezett Püspöki Palotát.

6. nap – Astorga, Cruz de Ferro, Acebo, Ponferrada
A galíciai hegyvidéken újra felöltjük zarándokruhánkat, hogy 10 kilométert gyalogoljuk az ezer éves ösvényen.

7. nap – Ponferrada, O Cebreiro, Labacola, Santiago de Compostela
Hangulatos hegyvidéki falvakkal ismerkedünk, majd utunk utolsó szakaszát gyalog tesszük meg a szent város katedrálisáig.

8. nap - Santiago de Compostela, Finisterre , Santiago de Compostela
Elutazunk a közeli óceánpartra, ahol az egykori világ szélét, Finisterrét keressük fel. Este Santiagoban tartjuk búcsúestünket.

9. nap - Santiago de Compostela, Budapest
Hazarepülünk

További információ

Szállás

Az utazás éjszakáit tiszta szállodák kétágyas, fürdőszobás szobáiban töltjük. Egyágyas elhelyezés felár megfizetése esetén megoldható, kérjük ennek igényét jelezd irodánk felé.

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Részletek

1. nap – Budapest, Pamplona
Egy kora reggeli repülőjárattal indulunk a budapesti Liszt Ferenc repülőteréről madridi átszállással Baszkföld híres városába, Pamplonába. A madridi átszállást követően, délután landolunk a „bikaviadalok fővárosában”. A repülőtéren buszunk és magyar túravezetőnk vár ránk. A formalitásokat követően Pamplona belvárosába utazunk. Elfoglaljuk szállásunkat egy belváros közeli panzióban, majd vezetett városnézés során, közösen keressük fel Pamplona legfontosabb látnivalóit.
Szállás: panzió

2. nap – Pamplona, Saint-Jean-Pied-de-Port/Roncesvalles, Pamplona
Korán reggel buszra szállunk és a Pireneusok hegység francia oldalán fekvő Saint-Jean Pied-de-Port kisvárosába utazunk. Ez a bájos kis település a gyalogos zarándokok kiindulópontja a Francia Zarándokúton. Bejárjuk a hangulatos szűk sikátorokat, majd továbbhaladva az Ibineta-hágóról teszünk egy rövid, 2 kilométeres sétát a már spanyolföldön fekvő Roncesvallesig. Az egykori zarándokkórház gótikus templomában felfedezhetjük utunk első zarándokruhás Szent Jakab szobrát. Roncesvallesből kanyargós úton ereszkedünk Pamplona irányába. A baszkok ősi véráztatta földjét szeljük át Navarra csodaszép tartományában. Sokszor állunk meg nézelődni, fényképezni. Délután érkezünk vissza a baszk nép fővárosba. A nap hátralévő részében szabadprogram.
Szállás: panzió
Ellátás: reggeli

3. nap – Pamplona, Puente de la Reina, Estella, Santo Domingo de la Calzada 
Pamplonából Puente la Reinába utazunk. Itt találkozik a Camino Aragones /Aragón út/ és a Camino Francés /Francia út/. A hangulatos kisvárosban találjuk a templomos lovagok által épített Szent Kereszt-templomot, ahol a világ egyik legszebb feszületét találjuk, valamint a mór Szent Jakab-templomot, ahol csodálatos Jakab szobrot nézhetünk meg. A városi sétánk végén átkelünk a híres középkori hatlyukú hídon.  Az Arga-folyó fölé magasodó hídon hagyják el a zarándokok a várost, hogy továbbhaladjanak Estella irányába. Utazásunk következő megállója is ez az elbűvölő kisváros, melynek látnivalóit egy vezetett városnézés során keressük fel. A városi sétánk végén a közeli Irache-kolostort látogatjuk meg, amely szomszédságában találjuk a híres bor kutat. A helyi gazdák által fenntartott borforrásnál, mi is csillapíthatjuk szomjunkat az ízletes La Roia-i borral. Mai utazásunk utolsó állomása Santo Domingo de la Calzada. A káprázatos városka egy 11. századi remetéről kapta a nevét.  Elfoglaljuk szállásunk a város egyik panziójában, majd felkeressük katedrálist.  
Szállás: panzió
Ellátás: reggeli

4. nap - Santo Domingo de la Calzada, Burgos
Reggeli után Granon falvacskába utazunk, ahol buszunkat hátra hagyva a gyalogos zarándokok nyomába eredünk. Redecilla del Camino érintésével Viloria de Rioja apró településig túrázunk. A kellemes séta után, El Cid és Franco tábornok városába, Burgosba utazunk. A város büszkélkedhet Spanyolország legnagyobb gótikus katedrálisával. Miután elfoglaltuk szállásunk egy vezetett városnézés következik.
Szállás: panzió Ellátás: reggeli Táv: 10 km

5. nap – Burgos, León, Astorga
Burgosból a keresztény Spanyolország egykori központjába, Leónba utazunk. A rómaiak által alapított város fantasztikus látnivalókat kínál. Szűk utcái, dicsőséget árasztó 13. századi katedrálisa festett üvegablakaival és a román kori Szent Izidor-bazilika elkápráztatja a látogatókat. Városi sétára indulunk, majd a jól megérdemelt ebédünket a belváros egyik éttermében fogyaszthatjuk el. Leonból Astorgába utazunk. Miután elfoglaltuk belváros közeli szállásunkat, közösen keressük fel a város látnivalóit: Antoni Gaudí által tervezett Püspöki Palota zarándok múzeuma, a város 15. századi katedrálisa és annak múzeuma, csokoládémúzeum.
Szállás: panzió
Ellátás: reggeli

 

6. nap – Astorga, Cruz de Ferro, Acebo, Ponferrada
Reggeli után a leóni hegyvidék felé vesszük az irányt. Meredek szerpentinen kapaszkodunk fel a Cruz de Ferro hágóba (1504m), majd buszunkat hátra hagyva gyalogosan folytatjuk utunkat a zarándokösvényen El Bierzo termékeny völgye felé. Acebo fantasztikus hangulatot árasztó falvacskában vár ránk a buszunk, hogy miután kipihentük magunkat a település egyik bárjában, Ponferradába utazzunk. A délutánt és az éjszakát Ponferradában töltjük. A régi városközpont és a templomos lovagok által a 13. században alapított vár kellemes kikapcsolódást ígér.
Szállás: panzió
Ellátás: reggeli Táv: 10 km

7. nap – Ponferrada, O Cebreiro, Labacola, Santiago de Compostela
Ponferradából az O Cebreiro szoroshoz utazunk, amely egyike a Camino legelső zarándokszállásainak. 836-ban már működött itt kolostor, ahol a középkor zarándokai is megpihenhettek. Az egyedülálló faluban kilenc, a rómaiak előtti kor óta használt kör alapú zsúptetős épület ún. palloza található hozzájuk csatlakozó kőházakkal. A szorosból Santiago de Compostela felé utazunk. Mielőtt elérnénk a várost Labacola faluban leparkolunk, hogy a zarándokút utolsó szakaszát mi is gyalogosan tegyük meg. Eukaliptusz erdőben vezet az ösvényünk Santiagóig határáig, majd az elővárosi részen halad. Kevés olyan gyönyörű város akad a világon, mint Santiago! Lelkünkben csordultig szeretettel érkezünk meg a szent városba. Zarándokutunk a Plaza de Obradoiro téren ér véget, ahol a Szent Jakab székesegyház tekintélyt és isteni erőt sugárzó épülete tör az ég felé. Bejárjuk a katedrálist, majd a nap hátralévő részét a hangulatos városban töltjük.
Szállás: panzió
Ellátás: reggeli Táv: 10 km

8. nap - Santiago de Compostela, Finisterre , Santiago de Compostela
Reggel elutazunk a közeli óceánpartra, ahol az egykori világ szélét, Finisterrét keressük fel, ahová, mint hajdanán a középkorban, manapság is elutaznak a Camino zarándokai. A Finisterre-fok világítótornya melletti kiszögelésnél, a zarándokok elhasznált ruhadarabokat égetnek el, miközben az aranyló nap hídja belemerül a végtelen óceánba. A délutánt és az estét Santiagoban töltjük. Szállás: panzió Ellátás: reggeli

9. nap - Santiago de Compostela, Budapest
Egy reggeli repülőjárattal, Madrid érintésével utazunk haza.
Ellátás: reggeli

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást Spanyolországban kisbusszal, szállodák kétágyas fürdőszobás szobáiban, a reggeliket, a szervezés költségét, valamint a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

a repülőjegy költségét, a reggelin kívüli étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket és a biztosítást.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Egyénileg. Menetrend szerinti repülőjárattal a Budapest - Madrid - Pamplona és a Santiago - Madrid - Budapest útvonalon. Célszerű irodánkra bízni a repülőjegy vásárlást, de egyénileg is elintézhető. Aktuális repülőjegy ár: 95.000 Ft/fő (a bruttóár a jegyvásárlás időpontjától függ). Az utazás kiindulópontján (pamplonai repülőtér) egy kisbusz várja a résztvevőket. Spanyolországon belül busszal utazunk.

Szállás: 

Az utazás éjszakáit tiszta szállodák kétágyas, fürdőszobás szobáiban töltjük. Egyágyas elhelyezés felár megfizetése esetén megoldható, kérjük ennek igényét jelezd irodánk felé.

Étkezés: 
Az utazás ára tartalmazza a reggeliket, az egyéb étkezés önellátó. A napi programok szüneteiben folyamatosan biztosítunk alkalmat étkezésre. Szállásainkon, vagy a szállásaink közelében, minden esetben van étkezési lehetőség.
Időjárás: 
Az őszi utunkon változékony, enyhe időjárásra kell számítani. Néhol előfordulhat csapadék, de nagyon hideg időjárás nem várható. A reggelek hűvösek is lehetnek. Napközben 20-28 C fok várható.
Csomagolás: 
A repülőn feladható csomag maximális súlya 20 kg, míg a kézipoggyászé 5 kg lehet. Fontos, hogy az útleveled és minden értékes dolgot a kézipoggyászba pakolj! Figyelj arra, hogy a felszállás előtt ne legyen nálad semmilyen szúró-vágó eszköz (pl. bicska), mert ezeket a repülőtér dolgozói elveszik. Pakold ezeket a nagy csomagba, amit feladsz a repülőre. A séták során a kis hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet és ivóvizet tudsz pakolni. A városnézések során javasoljuk a kényelmes utcai viseletet, míg a gyalogtúrák során jól bejáratott cipő, kishátizsák, sportos viselet és esőkabát szükséges.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Spanyolországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!