Calabria & Szicilia

5 napos repülős körutazás Dél-Olaszországban és Szicíliában

Egy felejthetetlen körutazás részesei lehetnek, ha velünk tartanak ezen a programon. Utunk során végigutazunk az olasz csizma orrán és Szicílián, Reggio Calabria, Pentedattilo, Stilo, Certosa di Serra San Bruno, Pizzo mellett még a Nap szigetére, Szicíliára is ellátogatunk.

FőoldalEurópaOlaszországSzicíliaTaorminaCalabria & Szicilia

Alapár tartalmazza

utazást repülővel, 1 db 10 kg-os kézipoggyászt (55 × 40 × 23 cm), szállást 3*-os szállodában, félpanziós ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, és az útlemondási biztosítást (1,5%), idegenforgalmi adót, mely a helyszínen fizetendő

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***

1.nap: Budapest-Catania
Elutazás menetrendszerint Szicíliába. Érkezés Catania repülőterére az esti órákban, transzfer a szállodába. (A késői érkezés miatt a mai napon nincs vacsora!)

2.nap: Reggio Calabria-Pentedattilo
Utazás Messina városába, ahol kompra szállunk és áthajózunk Calabria tartományába. A „csizma lábfejénél” elterülő Calabria, három ezer éves történelemmel rendelkezik, már az ókori görögök letelepedtek ezen a térségen, amit értékes régészeti leletek tanúsítanak. Legnagyobb városa a Szicíliával farkasszemet néző Reggio Calabria, mely egy fantasztikus tengerparti promenáddal is büszkélkedik. A Lungomare Falcomatá “il più bel chilometro d’Italia” vagyis Olaszország legszebb kilométere... Gabriele D’Annunzio nevezte el így ezt a festői tengerparti sétányt, mely tulajdonképpen 4 útból áll: lungomare Matteotti, corso Vittorio Emanuele III és a viale Genoese Zerbi. Ezt a területet egyszerűen azonban csak via Marina-nak nevezik. Az utat gyönyörű épületek szegélyezik, sok közülük liberty stílusban épült. A legszebbek a palazzo Zani, palazzo Spinelli és a villa Genovese Zerbi. Belvárosi séta, majd látogatás a Régészeti Múzeumban. (Ár: 8.900,-Ft/fő-jelentkezéskor fizetendő!) Továbbutazás Calabria szellemvárosába. Pentedattilo a tartomány legjellegzetesebb és legfestőibb városa. A legendás történetű városban mintha megállt volna az idő…Látogatásunk után a Roccella Jonica közeli szállásunkra utazunk.

3.nap: Stilo-Certosa di Serra San Bruno-Pizzo
Reggeli a szállodában, majd utazás Stilo városába, ahol a tartomány leghíresebb bizánci templomát a„Cattolica-t” láthatjuk. Ezután Certosa di Serra San Bruno híres kolostorának megtekintése következik. 1090-ben Brúnó egykori tanítványa, II. Orbán pápa Itáliába hívta mesterét. A remete nem érezte jól magát a világvárosban, és visszakívánkozott a karthauzi völgybe, vagy legalább Rómában akart remeteként élni. Ez utóbbi törekvését támogatta pápa, és rendelkezésére bocsátotta a város egy csendes területét: Diocletianus római császár egykori thermáit. Brúnónak azonban rövid tartózkodás után a pápával együtt menekülnie kellett Dél-Itália felé, mert az ellenpápa hívei az életüket veszélyeztették. 1091-ben Brúnó Kalábriában telepedett le, de nem fogadta el a neki felajánlott érsekséget. Helyette itt is alapított egy remeteséget Santa Maria della Torre néven, és itt is halt meg 1101-ben.  Brúnó közösségéből alakult ki a bencés regulát szigorúan követő remeterendet, mely később kartauzi rend néven vált ismertté. Késő délután utazás a Santa Eufemia öböl legnagyobb városába. Látogatás Pizzo festői városközpontjában. A fagyi városában szabadidőben megkóstolhatjuk majd az igazi Tartufo-t is, mely a régió specialitása. Szálláshely elfoglalása az esti órákban.

4.nap: Tropea-Capo Vaticano-Scilla
Ma a tartomány egyik legszebb városa, Tropea vár ránk. Séta a festői óvárosban, mely a partvidékből merőlegesen kiemelkedő 40 méter magas mészkősziklán fekszik. A régió jellegzetessége a könnyű, édeskés lilahagyma, és nduja is , melyet az üzletekben mi is megvásárolhatunk vagy kóstolhatunk. Szűk utcák, keskeny sikátorok és bájos kis terek teszik hangulatossá Calabria egyik legszebb kisvárosát. A sziklaperem szélén található panorámateraszról lélegzetelállító látvány tárul a szemünk elé. Fehér homokos part, türkizkék-smaragdzöld tenger, és egy hatalmas szikla, Tropea jelképe. Felkeressük a Santa Maria dell'Isola mészkősziklán fekvő templomát, majd folytatjuk utunkat a tartomány egyik legszebb partszakasza felé. A híres Capo Vaticano csodálatos tengerpartja, mindenkinek a szívét megdobogtatja. Különleges hely ez, hiszen már Odüsszeusz is bolyongott ezen a vidéken. Apró öblök, barlangok, sziklaszirtek és legendák várnak itt ránk. Következő megállónk Scilla elbűvölő kisvárosa, mely nevét Szkülláról, a görög mitológia egyik tengeri szörnyéről kapta, aki egy sziklaüregben élt a tengerszoros egyik oldalán. A kisváros strandját Európa legszebb strandjai közé sorolják. Az óváros, a San Rocco templom, a Castello dei Ruffo erőd és a lépcsőzetesen elhelyezkedő házairól ismert festői Chianalea halásznegyed lesznek legfontosabb látnivalóink.Utazás Villa San Giovanni városából Szicília szigetére. Szálláshely elfoglalása az esti órákban.

5. nap: Taormina-Etna-Catania
Reggeli a szállodában, majd a sziget egyik legszebb és legromantikusabb kisvárosába látogatunk. A festői fekvéssel rendelkező Taormina városában a Görög színház, a Piazza IX. Aprile, a San Nicolo Bazilika lesznek a legfontosabb látnivalóink. Továbbutazás Európa legmagasabb működő vulkánjához. Rövid pihenő, fotózás a Silvestri kráternél, vásárlási lehetőség, kóstoló (Rifugio Sapienza) , majd folytatjuk az utunkat Catania városába.Az Etna lábánál fekvő Catania városát, a „láva városaként” is szokták emlegetni. Vulkánkitörés és földrengés is pusztított a városban, mely később barokk stílusban épült újjá, így ennek köszönhetően rengeteg gyönyörű épület fogadja az érkezőket, melyek közül több lávából épült. Városnézés (Via Etnea, Főtér, Sant’ Agata Dóm, Ursino kastély) majd este transzfer a repülőtérre. Hazautazás menetrendszerint. Érkezés Budapestre a késő éjszakai órákba

Szállás

Május 22-23.  Grand Hotel Yachting Palace 4*  Catania
Május 23-24.  Hotel Kennedy 4* Roccella Jonica (IFA 2EUR/fő/éj)
Május 24-25.  Hotel Borgo del Principe 4* vagy hasonló (IFA 2-3EUR/fő/éj)
Május 25-26.  Hotel delle Palme 3* Letojanni (IFA 1,50EUR/fő/éj)

Felár ellenében egyágyas elhelyezés kérhető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Fakultatív

Látogatás a Régészeti Múzeumban. (Ár: 8.900,-Ft/fő-jelentkezéskor fizetendő!) 

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

utazást repülővel, 1 db 10 kg-os kézipoggyászt (55 × 40 × 23 cm), szállást 3*-os szállodában, félpanziós ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, és az útlemondási biztosítást (1,5%), idegenforgalmi adót, mely a helyszínen fizetendő

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Reggio múzeum 8 EUR
Certosa múzeum 4 EUR
Piedigrotta templom 3 EUR
Taormina/Görög színház 10 EUR

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő! (kb. 1-3 EUR/fő/éj)

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjárattal. 
A részvételi díj 1 db 10 kg-os kézipoggyászt (55 × 40 × 23 cm) tartalmaz.
Feladott poggyász 20 kg: 26.800,-Ft/fő, 32 kg: 31.300,-Ft/fő

Szállás: 

Május 22-23.  Grand Hotel Yachting Palace 4*  Catania
Május 23-24.  Hotel Kennedy 4* Roccella Jonica (IFA 2EUR/fő/éj)
Május 24-25.  Hotel Borgo del Principe 4* vagy hasonló (IFA 2-3EUR/fő/éj)
Május 25-26.  Hotel delle Palme 3* Letojanni (IFA 1,50EUR/fő/éj)

Felár ellenében egyágyas elhelyezés kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!