Bringatúra az Isztrián

4 napos kerékpártúra az Isztrián

Könnyed kerékpározásra invitálunk Horvátország egyik csodás vidékére. A kék ég és a tenger illatának varázsát csak a gyönyörű falvacskák fokozhatják. Tekerünk az Isztria belső területein ahol a középkori városok hangulata és az olívaligetek látványa ragad magával bennünket, de a tengerparti részeket sem hanyagoljuk. Tarts velünk és fedezd fel két keréken az Isztriai-félszigetet!

FőoldalEurópaHorvátországIsztriaBringatúra az Isztrián

TÉLI AKCIÓ!

Az első 6 fő jelentkező 14% kedvezményben részesül!

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- a kiscsoportos utazás során mindenkire odafigyelünk
- kényelmes szállodában töltjük az éjszakákat
- a csomagokat a kísérőautó szállítja a bringázások során
- biztonságos háttérként egy szerviz autó folyamatosan a csapat közelében van
- ha elfáradnál, utazhatsz a kísérőautóban
- kerékpárod kisebb hibáit a helyszínen is megjavítjuk
- a váratlan eseményekre teljes Asszisztencia szolgáltatást biztosítunk!

Alapár tartalmazza

az utazást kisbusszal, az útadókat és parkolási díjakat, a kerékpárok és csomagok szállítási költségét és a túravezetést, valamit az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

a szállásokat hotel 2-3 ágyas szobáiban, a reggeliket, az étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket és az utasbiztosítást.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
10 - 18 fő

Nehézség:

A napi távok nem túlságosan hosszúak, átlagosan 25-60 km között váltakoznak, de előfordulnak meredek szakaszok is. A résztvevők felszerelését a kísérőautó szállítja, amely biztonságos háttérként szolgál. Előfordulhat, hogy valaki nem szeret kerékpározni, de szeretné elkísérni bringás családtagjait, vagy kedvesét az utazásra. Mivel egy kísérőautó folyamatosan a csapat közelében lesz, ez egyszerűen kivitelezhető. Isztria pazar természeti környezetben fekszik, sok aktív és kulturális programra van lehetőség a helyszínen.

Szállás

Az utazás éjszakáit Pula közelében fekvő hotelben töltjük. Elhelyezés 2-3 ágyas szobákban reggelivel. Ár: 28.900 Ft/fő/3 éj
Egyágyas elhelyezés felár megfizetése esetén lehetséges. Egyágyas felár: + 16.000 Ft/3 éj

Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Részletes program
1. nap: Budapest, Salzburg, Werfen

Korán reggel indulunk Budapestről Mozart szülővárosába, Salzburgba. Míg túravezetőink lepakolják és beállítják a kerékpárokat, egy rövid sétát teszünk a belvárosban. A települést a Salzach-folyó partját követve hagyjuk el. Erdei kerékpárutakon, illetve alacsony forgalmú országutakon tekerve érjük el mai célállomásunkat, az alpesi kisvárost, Werfent. Szállásunk egy hangulatos vidéki vendégházban lesz.
Táv kerékpáron: 50 km, szint fel: 420 m, szint le: 450 m

2. nap: Werfen, Bad Gastein

Reggeli után bringáink nyergébe pattanunk. Alpesi legelők és mesebeli fenyőerdők között kígyózik kerékpáros útvonalunk. Alagutakon kelünk át, apró települések mellett haladunk el, majd egy meredek emelkedőt leküzdve érjük el a mikroklímájáról híres Bad Gasteini magashegyi üdülővárost. A termálfürdőjéről és sípályáiról nevezetes alpesi település belvárosa az egykori monarchia hangulatát idézi. Káprázatos fekvése télen-nyáron vonzza a pihenni vágyókat. Szállásunk a város egyik panziójában lesz. Táv: 58 km, szint fel: 600 m, szint le: 300 m

3. nap: Bad Gastein, Spittal an der Drau

A mai napot egy kalandos utazással kezdjük. A Tauern-vasút segítségével átkelünk az Alpok gerincén, a Gastein-völgyből Karintiába. Rövid, de izgalmas vonatozás vár ránk kerékpárjainkkal Mallnitz kisvárosába. Innen már kerékpárral folytatjuk utunk Ausztria turisztikailag legfontosabb tartományában. A Möll-folyó völgyének alsó részén tekerünk, amelyet a 3000 méter fölé magasodó Reisseck és Kreuzeck hegycsoportok szegélyeznek. Lurnfeld település határában érjük el a Dráva-folyó völgyét. Innen a folyó medrét követve egy rövid bringázás vár még ránk mai szállásunkig. Az éjszakát Spittal an der Drau település egyik vendégházában töltjük. Táv: 50 km, szint fel: 260 m, szint le: 700 m

4. nap: Spittal an der Drau, Villach

Ma egy rövid élménykerékpározás vár ránk. Egész nap a Dráva-folyó völgyében haladunk fantasztikus kilátással a karintiai hegyvidékre. Ha kedvünk tartja, tehetünk egy rövid kitérőt a Villach mellett fekvő Ossiacher See tóhoz. Akár körbe is bringázhatjuk a 28 kilométer kerületű gyönyörű alpesi tavat. Bár hegyvidéki területen kerékpározunk, kellemes terepen haladunk, mivel utunk jórészt a folyó medrét követi. Késő délután érjük el a Klagenfurti-medence nyugati szélén, a Dráva és a Gail folyók összefolyásánál elterülő várost. Vilach egyik vendégházában lesz mai szállásunk.
Táv kerékpárral: 45 km, szint fel: 140 m szint le: 150 m

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást kisbusszal, az útadókat és parkolási díjakat, a kerékpárok és csomagok szállítási költségét és a túravezetést, valamit az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

a szállásokat hotel 2-3 ágyas szobáiban, a reggeliket, az étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket és az utasbiztosítást.

Kötelező költségek: 

15 euró/fő (takarítás, üdülési adó) - Megérkezést követően helyszínen fizetendő!

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
15 euró/fő (üdülési adó, takarítás)
Várható költőpénz szükséglet: 
100-200 euro
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
kisbusz
Milyen felszerelést vigyek?

Kerékpáros sisak, szemüveg, kesztyű, nadrág, dzseki, kulacs (két kulacsot hozz!), lámpa (első, hátsó!), pumpa, kis hátizsák (a napi túrákhoz). Fontos, hogy legyen nálad néhány kerékpáron is kényelmes, de meleg ruhadarab! Mivel csapadékra is fel kell készülni vékony, de esőálló kabátra is szükség van!
Kerékpáros felszerelések: kerékpáros sisak, szemüveg, kesztyű, nadrág, dzseki, kulacs, lámpa, pumpa, kis hátizsák.
Kerékpár: Mindenki saját kerékpárral vesz részt a túrán, de ha szükséges tudunk bérelt kerékpárt biztosítani.
Megbízható, szervizelt kerékpárral gyere az útra! Országúti vagy Mountain Bike típusú kerékpárral is részt vehetsz. Ha hegyi kerékpárod van, aszfalt-, vagy vegyes használatú gumiköpenyt javasolunk, mert a tekerések során, bitumenes utakon haladunk. Kérünk, hogy hozz néhány "alapalkatrészt", amit a kísérőautó szállít a kerékpározás alatt.
Ha nem szeretnél kerékpározni, de szívesen eljönnél: Előfordulhat, hogy valaki nem szeret kerékpározni, de szeretné elkísérni bringás családtagjait, vagy kedvesét az utazásra. Mivel egy kísérőautó folyamatosan a csapat közelében lesz, ez egyszerűen kivitelezhető.

 

Egyebek
Kiutazás: 

Modern kilencfős kisbuszokkal utazunk Magyarországról. Buszunk a kerékpározások alatt is velünk marad, biztonságos háttérként szolgál, valamint szállítja a kerékpárokat és a csapat felszerelését a napi távok között. A kerékpártúra végén kisbusszal utazunk haza Magyarországra.

Szállás: 

Az utazás éjszakáit Pula közelében fekvő hotelben töltjük. Elhelyezés 2-3 ágyas szobákban reggelivel. Ár: 28.900 Ft/fő/3 éj
Egyágyas elhelyezés felár megfizetése esetén lehetséges. Egyágyas felár: + 16.000 Ft/3 éj

Étkezés: 
A reggelin kívül önellátó, de folyamatosan lesz alkalom élelmiszert vásárolni, illetve étteremben étkezni. Amit érdemes hoznod: Csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit a hosszú út során majd elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a bringázások során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat ellenben kérünk, ne hozz az utazásra.
Időjárás: 
Márciusban az Isztrián az itthoninál melegebb időjárásra kell számítani. 14-20 C fok várható. Esetenként előfordulhat hűvös, szeles időjárás is.
Csomagolás: 
A kerékpározás során a kis hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet és ivóvizet tudsz pakolni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Horvátországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára útlemondási biztosítást tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!