Bringatúra a Tátrában

4 napos kerékpáros körtúra a Tátrában

Káprázatos tátrai völgyekben vezet kerékpártúránk. Bájos falvak, hegyi kisvárosok, és a hamisítatlan tátrai táj látványa kíséri utunk. Csatlakozz kerékpáros kalandozásunkhoz saját túrakerékpároddal, vagy bérelj tőlünk és töltsd el aktívan ezt a hétvégét!

FőoldalEurópaTátraBringatúra a Tátrában

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- a kiscsoportos utazás során mindenkire odafigyelünk
- az idén már kényelmes kétágyas szobáikban töltheted az éjszakákat
- a csomagokat a kísérőautó szállítja a bringázások során
- biztonságos háttérként egy szerviz autó folyamatosan a csapat közelében van
- ha elfáradnál, utazhatsz a kísérőautóban
- kerékpárod kisebb hibáit a helyszínen is megjavítjuk
- a váratlan eseményekre teljes Asszisztencia szolgáltatást biztosítunk!
 

Alapár tartalmazza

a szállásokat vendégházak  2 fős szobáiban; a kisbuszos utazást, a kerékpárok és a csomagok szállítását Budapesttől Budapestig; a kerékpáros túravezetést; az asszisztenciát adó kísérő autó költségét az út során; valamint a szervezés költségét.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket; a belépőket; a személyes költségeket; és a biztosításokat.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
panzió
Létszám: 
8-18 fő

Nehézség:

A napi távok 40-70 kilométer között váltakoznak, a felszerelést a kísérőautó szállítja, amely biztonságos háttérként szolgál a tekerések alatt. A kerékpártúra teljes hossza kb. 210 kilométer. Az út nehézsége a sorozatterhelésből adódik, és számítani kell néhány meredek emelkedőkre is. Ha valaki elfárad és szeretne egy szakaszt, vagy akár teljes napot kihagyni, lehetősége van a kísérő autóban utazni!

1. nap: Budapest, Liptószentmiklós, Ótátrafüred
2. nap: Ótátrafüred, Tátra Lomnic, Ždar, Zakopane
3. nap: Zakopane, Sucha Hóra, Oravice, Zuberec
4. nap: Zuberec, Liptószentmiklós, Budapest

További információ

Szállás

Vendégházak, panziók  fős szobáiban töltjük  az éjszakákat.  Előfordulhat, hogy egy-egy szállás nem a programban szereplő településen található. Ilyen esetben irodánk a szállásra szállítja utasait, másnap pedig visszaszállítja az aznapi kerékpártúra startpontjára. 
Felár megfizetése esetén lehetőség van panzió egyágyas szobáiban tölteni az éjszakákat.
A részletekről érdeklődj irodánkban.

Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Matyuga Péter
Kedvenc barlangászunk, született világjáró. Minden extrém körülményt vidám elszántsággal gyűr le. Nemcsak a mélyben, de a magaslatokon is otthon van.
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
1. nap: Budapest, Liptószentmiklós, Ótátrafüred

Korán indulunk kerékpárszállító kisbuszunkkal Budapestről a Magas-Tátrába. Az egykori Liptó vármegye székhelye, Liptószentmiklós lesz kerékpártúránk találkozó- és kiindulópontja. Míg túravezetőink lepakolják és beállítják kerékpárjainkat, egy rövid sétát tehetünk a belvárosban. A délutáni napfény már a bringáink nyergében talál minket. Első megállónk Liptóújváron lesz, amely a Magas- és az Alacsony-Tátra között terpeszkedő völgyben fekszik. Folytatjuk bringatúránkat, utunk a Liptói Havasok és a Magas-Tátra lábánál kígyózik. Mesebeli fenyveserdőkben vezet, fantasztikus kilátással a tátrai völgyekre. Csórbató érintésével érkezünk meg a késő délutáni órákban Ótátrafüred településre, ahol az éjszakát töltjük.
Szállás: panzió. Táv kerékpárral: 68 km.

2. nap: Ótátrafüred, Tátra Lomnic, Ždar, Zakopane

Kezdetben a Magas-Tátra lábánál vezet az utunk, majd a Fehér-Tátra mellett kígyózik káprázatos természeti környezetben. Elhaladunk a Ždar síparadicsoma mellett, majd Lisa Polanánál lépjük át a szlovák-lengyel határt, útközben több alkalommal állunk meg pihenni, fotózni. A késő délutáni órákban érkezünk meg a Magas-Tátra északi oldalán fekvő településre, Zakopanéba. Elfoglaljuk szállásunk, majd a város felderítésére indulunk. Zakopane a legmagasabban fekvő lengyel város, központja - a Krupówki és a Kościuszko utca kereszteződése - a tengerszinttől számítva 838 méter magasan van. Idilli természeti fekvése és bájos faházai rabul ejtik az ide látogató utazót.
Szállás: vendégház. Táv kerékpárral: 55 km

3. nap: Zakopane, Sucha Hóra, Oravice, Zuberec

Ma nem szükséges nagyon korán indulnunk. Megreggelizünk, kicsit még kalandozunk a hangulatos kisvárosban, majd útra kelünk. A Magas-Tátra fantasztikus csúcsainak árnyékában vezet kerékpáros útvonalunk a lengyel-szlovák határ közelében. A friss hegyi levegőt szinte harapni lehet. A déli órákban megállunk ebédelni a határ szlovák oldalán Oravice kisváros közelében. Ha kedvünk tartja megmártózhatunk a helyi termálfürdőben. Folytatva kerékpártúránk a délután folyamán érjük el mai szállásunkat, Zuberec kisvárosban.
Szállás: vendégház. Táv kerékpárral: 56 km

4. nap: Zuberec, Liptószentmiklós, Budapest

Bringatúránk utolsó napja elé nézünk. Megreggelizünk, majd útnak indulunk, a Magas-Tátra nyugati részén bringázunk, egészen a Liptói-víztározóig. Itt megpihenünk, ebédelünk, majd folytatva utunkat érkezünk meg túránk kiindulópontjára, Liptószentmiklósra. Felpakoljuk kerékpárjainkat, majd Budapestre utazunk. Táv kerékpárral: 40 km

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a szállásokat vendégházak  2 fős szobáiban; a kisbuszos utazást, a kerékpárok és a csomagok szállítását Budapesttől Budapestig; a kerékpáros túravezetést; az asszisztenciát adó kísérő autó költségét az út során; valamint a szervezés költségét.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket; a belépőket; a személyes költségeket; és a biztosításokat.

Kötelező költségek: 

Üdülési adó: 9 euró/fő (megérkezést követően egyben fizetendő)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
9 euró/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
60-100 Euró
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

 

Hátralék: 

Hátralék: A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.
 

Kiutazási forma: 
egyénileg
Milyen felszerelést vigyek?

Javasoljuk, hogy kisméretű hátizsákba vagy egy kerékpáros táskába pakold a napközben szükséges holmikat, amelyekre a biciklizés során szükséged lehet, míg a kísérőautóban egy, maximum 15 kg súlyú táskában elfér a többi holmid. 

Szükséges felszerelés: Öltözet: strapabíró ruházat, mely alkalmas a kerékpározásra: ha van biciklis nadrág, edzőcipő, jól szellőző, vékony esőkabát, meleg ruha, világos napszemüveg, kerékpáros sisak és kesztyű.
Egyéb: napvédő krém, szúnyogriasztó, kulacs, fejlámpa, papucs.
Kerékpár: Mindenki saját, megbízható, szervizelt kerékpárral vesz részt a túrán, de ha szükséges, tudunk bérelt kerékpárt biztosítani. 
Szinte bármilyen típusú kerékpárral részt vehetsz a túrán. Kérünk, hogy hozz néhány alapalkatrészt: pumpát, pótgumit. Az utasainkat, a kerékpárokat és a csomagokat Magyarországról szállítjuk a kiindulópontra, majd a túra végén vissza.  A pontos indulási dátumról és helyszínről utasainkat indulás előtt egy héttel értesítjük.
 
Egyebek
Kiutazás: 

Irodánk kisbuszaival. 
Buszunk a kerékpározások alatt is a közelünkben marad, biztonságos háttérként szolgál a kerékpár-kalandnak, valamint szállítja a kerékpárokat, és a csapat felszerelését. 

Szállás: 

Vendégházak, panziók  fős szobáiban töltjük  az éjszakákat.  Előfordulhat, hogy egy-egy szállás nem a programban szereplő településen található. Ilyen esetben irodánk a szállásra szállítja utasait, másnap pedig visszaszállítja az aznapi kerékpártúra startpontjára. 
Felár megfizetése esetén lehetőség van panzió egyágyas szobáiban tölteni az éjszakákat.
A részletekről érdeklődj irodánkban.

Étkezés: 

Önellátó, de folyamatosan lesz alkalom vásárolni, illetve szállásainkon vagy azok közelében étteremben étkezni. Nem célszerű tehát itthonról nagy mennyiségű élelmet hozni, hiszen hasonló áron mindennap lesz lehetőség vásárlásra.

Időjárás: 
Utunk során változékony őszi időjárásra kell számítani. Mivel a hegyekben bringázunk, a reggelek és az esték hűvösek lehetnek! Napközben 12-18 C fokra kell számítani, estefelé 10 C fok alá is eshet a hőmérő higanyszála. Esetenként számítani kell csapadékra. A nyílt szakaszokon erős szélben is részünk lehet.
Csomagolás: 
Irodánk 15 kilogrammig vállalja a csomagok szállítását a túra teljes hosszán. Kérünk, vedd komolyan a súlykorlátozást, mert a szállítójármű kapacitása véges. Az ennél nagyobb csomagok szállítását nem tudjuk vállalni. A napi tekerések alatt a kísérőautó szállítja a csomagok nagy részét. A kerékpárosoknak csak egy kis hátizsákra vagy egy kerékpáros táskára van szükségük, amibe a személyes holmikat elcsomagolják.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak az Unió országiba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az aktuális Covid szabályok betartásával tudunk beutazni a kerékpártúra által érintett országokba. Az aktuális szabályokat itt találod:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?szlovakia
Vélemények, értékelések
4.8
12 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.8
Szállás értékelése
4.3
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
Zoltán
Budapest, XV. kerület
2018. aug. 7
5.0
Gyönyörű táj, szuper szervezés, kényelmes szállások, hangalatos kocsmák. A terep egy kicsit nehezebb a szokásosnál, de aki rendszeresen teker, annak azért simán teljesíthető. Nagyon jól éreztük magunkat.
Onder Péter
Budapest
2016. aug. 9
4.8
Kifejezetten jó túra volt, gyönyörű tájakon. A biciklizés élményéhez hozzájárult még a tátrai friss levegő is. A terhelés kihívást jelentett, de teljesíthető volt. Csak ajánlani tudom!
<név nélkül>
Budapest, XIII. kerület
2016. aug. 9
4.8
Gyönyörű túra, jó társaság, tökéletes szervezés.
feri
Budapest, XI. kerület
2015. aug. 11
4.8
Cini-t és Petya-t is dícsértük már sokat. Most csak annyit: a szokásos formájukat hozták. A túra nem könnyű, de gyönyörű.
Péter
Budapest, XVI. kerület
2015. aug. 11
4.6
Ismét fantasztikus 4 nap, a szokásos tökéletes szervezésben.A fiúk folyamatosan figyelnek mindenkire, és minden egyéni igényre.Igazi családias hangulat.A Tátra pedig mint természeti csoda folyamatos gyönyörű hátteret ad egy tökéletes programhoz.Viszont cserébe e szépségért a kaptatókon kicsit küzdeni kell, de a kilátás mindenért kárpótolja az embert.Kicsit nehezebb terep, gyakorlott bringásoknak.De inkább beszéljenek a képek helyettem.A magam részéről nagyon köszönöm az élményt, a srácoknak!Márti
Budapest, XIII. kerület
2015. aug. 11
4.8
A túravezetők mindenkire figyeltek és segítették az utasokat a nehézségek áthidalásában
Pál
Budapest, X. kerület
2016. aug. 11
5.0
<szöveg nélkül>
Kati
2016. aug. 2
4.8
<szöveg nélkül>
Gábor
Budapest, X. kerület
2015. aug. 17
4.8
<szöveg nélkül>
Kati
2522 Dág
2015. aug. 16
4.6
<szöveg nélkül>
Mária
Szigethalom
2015. aug. 15
4.8
<szöveg nélkül>
Anna
Budapest, II. kerület
2015. aug. 13
4.8
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!