Bor, mámor, Bénye: vasárnapi bringatúra

A Bor, mámor, Bénye fesztivál programja

A valódi kikapcsolódást jelentő, színvonalas Bor, Mámor, Bénye fesztivál programjának szerves részeként kellemes kerékpártúrát szervezünk az Erdőbényét övező dombokon és erdőkben. A fesztivál programját a kiváló koncertek mellett fotós élménybeszámolónk is színesíti szombat este 20:00 órától a Romkocsmában.
Fesztivál az erdőbényei kertekben
Tokaji borok, zempléni ízek

FőoldalBor, mámor, Bénye: vasárnapi bringatúra
Hossz: 
1 nap
Létszám: 
20-40 fő

Nehézség:

Kerékpártúránk erdei utakon és kis forgalmú közutakon halad. Több enyhe és néhány erősebb emelkedőre kell számítani a túra során, de többször megállunk majd pihenni, nézelődni.

ÚJ! Dűlőtúra! Augusztus 18.-én délelőtt 9:30 kor találkozunk a Karádi és Berger borászat Romkocsmája előtt, majd kerékpárjainkkal(aki nem hozott, az se keseredjen el, lehet bérelni is a helyszínen) Innen 10:00 kor indulunk a Narancsi dűlőbe, Erdőbényéről Tolcsva felé kerekezünk. Az út vége már szőlőföldek között vezet, majd elérjük a napsütötte dűlőt a hegyoldalban. Itt egy difa árnyékában Berger Zsolt tart beszámolót és kóstolót: nem csak megszemlélhetjük a tőkéket, nektárjukat is megkóstolhatjuk. Innen visszagurulunk Erdőbényére, ahol a Romkocsmában 20:00 órától  portugál élménybeszámolót és vetítést hallhatunk.

Táv: 12 km

Augusztus 19.-én délelőtt 9:30 kor gyülekezünk a Magita Hotel( Mátyás király u. 49.) előtti parkolóban, majd 10:00 kor indulunk a kerékpártúrára(aki nem hozott, az se keseredjen el, lehet bérelni is a helyszínen). Áttekerünk Erdőbényén, majd egy kisebb domb tetején után egy csodálatos fás legelőn állunk meg pihenni,  majd az Aranyosi-völgy festői vidékére gurulunk egy kicsiny patak mellett. Az erdőben kiépített és aszfaltozott úton tekerünk, és árnyas fák között folytatjuk utunkat. Egy kilométeres emelkedő után elérjük Sima apró falucskáját, felfrissülünk a kútnál, majd tovább gurulnk a zsákfalu Baskó településére. Itt megpihenünk, iszunk egy frissítőt, majd visszagurulunk Erdőbényére, egy megállóval: a falu szélén friss és füstölt juh és kecskesajtot kóstolunk, és akár vásárolhatunk is. A hegyekben kanyargó túránk végül visszatér Erdőbényére.

Táv: 28 kilométer

Szintemelkedés: 320 méter

Számításaink szerint a túra megállókkal és pihenőkkel együtt 4 óra hosszú lesz, tehát egy késői ebédre visszaérünk Erdőbényére.

 

A túrán a sisak viselése kötelező. A táv nem nehéz, de váltóval rendelkező, túra vagy hegyi kerékpár szükséges a teljesítéséhez. A kerékpárod műszaki állapotát ellenőrizd a túra előtt, mert az út folyamán csak kisebb javításokat tudunk megoldani(defekt, stb.)

"Fesztivál az erdőbényei kertekben
Tokaji borok, zempléni ízek
"

A Bor, mámor, Bénye fesztivál többi programja...

Ott lesznek:

Hegyalja legjobb éttermei

Négyen az országos TOP 100-ból: Sárga Borház Fogadó, Ős Kaján Restaurant, Oroszlános Borvendéglő, Anyukám mondta
Továbbá: Magita Étterem, Gonda Sajtműhely, Bényei Fogadó,
Gasztrobloggerek: Grillbolygó, Ízbolygó

 

 

Facebook: Bor, mámor, Bénye...

 

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Pénzügyek
Helyszíni költségek leírása: 

nincsenek helyszíni költségek

Kiutazási forma: 
egyénileg
Egyebek
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!