Best of Izrael, csillagtúra a Szent Földön

6 napos körutazás a Szentföldön

Kedvelt izraeli csillagtúránk várja a Szentföld iránt érdeklődőket. Ismerje meg Izrael egyedülálló látnivalóit a legendás idegenvezetővel Simon Segalival. A program gerincét Izrael messzeföldön híres látványosságai alkotják: barangolás Galilea zöldellő, érintetlen bibliai hangulatot árasztó dombjain, Jeruzsálemben az évszázados utcaköveken, valamint megmártózás a Holt-tenger semmihez sem hasonlítható olajosan sűrű, sós vizében.

FőoldalKözel-KeletIzraelJeruzsálemBest of Izrael, csillagtúra a Szent Földön

Alapár tartalmazza

Utazást repülőgéppel és légkondicionált autóbusszal, 5 éjszaka szállást reggelivel, a leírt programokat a szükséges belépőkkel és helyi idegenvezetéssel, utas-, poggyász-, baleset- és útlemondási biztosítást, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket és díjakat, helyi borravalót (ajánlott összeg kb. 40 USD/fő), fakultatív programok (minimum 10 fővel indulnak, és tartalmazzák a leírt programot, közlekedést autóbusszal, a szükséges belépőket), felárakat.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő

1. NAP
Elutazás Tel Avivba a menetrend függvényében, majd transzfer a netanyai szállodához. Netanya a Földközi-tenger partjánál fekszik, kedvelt üdülőváros mind a nemzetközi, mind az izraeli turisták körében. Hosszú, homokos tengerpartja kiváló strandolásra, a város főtere és sétálóutcája éttermekkel, kávézókkal teli. Szállás Netanyán.

2. NAP
Elutazás Názáretbe – a történelmi Názáretet keresztények és muzulmánok lakják, a település eredete az ókorig nyúlik vissza. A vallástörténet szerint Jézus gyermekkorának színhelye. A program útvonala és látnivalói: Angyali Üdvözlet temploma, majd az egész napos autóbuszos kirándulás folytatása a Galil-tó (Genezáreti-tó) szent helyeire. A Galil-tó és vidéke Izrael legészakibb tartománya – termékeny föld, a tó gyógyító vize és a Szentföld emblematikus helyszíneit jelenti a látogatónak. Az ősi időkben Galileán keresztül vezettek az utak Damaszkuszba, Egyiptomba és Izrael keleti vidékére. A 16. században Tiberias volt a négy szent városok egyike, ma fontos idegenforgalmi központ. Látnivalók és útvonal: Nyolc Boldogság hegye, Ferences Kápolna (a Hegyi Beszéd színhelye), Capernaum, Szent Péter háza, a régi zsinagóga és az Úr Asztala Kápolna, Tabgha – a kenyér és halszaporítás csodájának helyszíne, a bizánci mozaik, Tiberias, a csodálatos Genezáreti-tópart megtekintése. Szállás Netanyán.

3. NAP
Szabad program vagy fakultatív programlehetőség: egész napos kirándulás autóbusszal –Haifa a szép kikötőváros az ország harmadik legnagyobb városa különlegesen szép fekvéssel a Földközi-tenger partjánál – a Carmel-hegy és a Bahai szentély kívülről; Akko – a keresztes lovagkori várrendszer, mely a tengerpart mellett magaslik; a bazár; és az ókori romjairól híres Caesarea római kori maradványainak – csodás épségben ránk maradt akvadukt és nagyszerű akusztikájú színház – megtekintése. Szállás Netanyán.

4. NAP
Egész napos városnézés Jeruzsálem óvárosában: Olajfák-hegye (történelmi, vallási események színhelye a olajfaligetekkel borított hegyoldal, ahol a korabeli zarándokok felütötték sátraikat az ünnepek idején), Getshemane kert (az Olajfák hegyének legismertebb része, nevét a kertben lévő olajprésről kapta. Jézus kedves helye volt, de elárulása is itt történt – fontos vallási színhely), Nemzetek Temploma (római katolikus templom, más néven Agónia Bazilika. A jelenlegi épület két korábbi vallási helyszínre épült, és az olasz tervező alkotta templom kupoláinak mozaikjait más és más ország adományozta, innen ered elnevezése. A magyar címer is látható itt.) Majd az Óváros: Zion kapu, Zsidónegyed, Siratófal, a keresztény és arab városrészek, a Via Dolorosa és a Golgotán lévő Szent Sír Templom megtekintése. A jeruzsálemi óváros városfallal körülvett rész a modern Jeruzsálemen belül, itt találhatók a legfőbb kulturális és vallási látnivalók, helyszínek. Masszív városfalai az Ottomán Birodalom idején épültek a 15. században. A Dávid király uralkodása után fia, Salamon király bővítette a várost nagyobbra. A mai városfalak 4,5 km hosszúak, 11 kapuval, melyek közül általában 7 van nyitva a látogatók előtt. Az óváros negyedei: muszlim, örmény, keresztény, zsidó. A Via Dolorosa Krisztus kereszthalálának helyszíne, ahol az első zarándokok a bizánci korban járták végig a szenvedés stációit. A mai tradicionális útvonal az Oroszlán Kapu belső részénél kezdődik, és végigvezet egészen a Szent Sír templomig, mely székhelye mind a jeruzsálemi görög-katolikus pátriárkának, mind a jeruzsálemi katolikus érseknek is. Szállás Netanyán.

5. NAP
Szabad program vagy egész napos fakultatív városnézés Jeruzsálem új városrészében. A kirándulás során az új városrész megtekintése: Izraeli Múzeum (az 1965-ben alapított intézmény a legnagyobb kulturális helyszín Izraelben és egyben a világ egyik vezető múzeuma), Knesset (Izrael parlamentje), Menora (Izrael egyik fő jelképe – a bronz emlékmű kb. 5 méter magasan emelkedik a parlament épülete előtt) Yad Vashem – a Holokauszt áldozatainak megindító emlékparkja, Keresztelő Szent János temploma. Délután továbbutazás Betlehembe, a Születés templomához – Jézus feltételezett születési helyére (a betlehemi program az aktuális politikai helyzettől függ, elmaradásáért felelősséget nem vállalunk). Betlehem Palesztina területén helyezkedik el Jeruzsálemtől kb.10 kilométerre. A Születés templomát a 4. században építettek. Az eredeti épületet a történelem során lerombolták, újjáépítették, a hosszú évszázadok során sok gazdája volt. Napjainkban katolikusok, örmények és görög-ortodox vallásúak osztoznak a bazilikán. Szállás Netanyán.

6. NAP
Transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a menetrend szerint.

Szállás

5 éjszaka középkategóriájú, tengerpart közeli szállodában, kétágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Fakultatív

Egész napos kirándulás autóbusszal – Haifa a szép kikötőváros az ország harmadik legnagyobb városa különlegesen szép fekvéssel a Földközi-tenger partjánál – a Carmel-hegy és a Bahai szentély kívülről; Akko – a keresztes lovagkori várrendszer, mely a tengerpart mellett magaslik; a bazár; és az ókori romjairól híres Caesarea római kori maradványainak – csodás épségben ránk maradt akvadukt és nagyszerű akusztikájú színház – megtekintése. 
Egész napos fakultatív városnézés Jeruzsálem új városrészében. A kirándulás során az új városrész megtekintése: Izraeli Múzeum (az 1965-ben alapított intézmény a legnagyobb kulturális helyszín Izraelben és egyben a világ egyik vezető múzeuma), Knesset (Izrael parlamentje), Menora (Izrael egyik fő jelképe – a bronz emlékmű kb. 5 méter magasan emelkedik a parlament épülete előtt) Yad Vashem – a Holokauszt áldozatainak megindító emlékparkja, Keresztelő Szent János temploma. Délután továbbutazás Betlehembe, a Születés templomához – Jézus feltételezett születési helyére (a betlehemi program az aktuális politikai helyzettől függ, elmaradásáért felelősséget nem vállalunk). Betlehem Palesztina területén helyezkedik el Jeruzsálemtől kb.10 kilométerre. A Születés templomát a 4. században építettek. Az eredeti épületet a történelem során lerombolták, újjáépítették, a hosszú évszázadok során sok gazdája volt. Napjainkban katolikusok, örmények és görög-ortodox vallásúak osztoznak a bazilikán. 
 

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazást repülőgéppel és légkondicionált autóbusszal, 5 éjszaka szállást reggelivel, a leírt programokat a szükséges belépőkkel és helyi idegenvezetéssel, utas-, poggyász-, baleset- és útlemondási biztosítást, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket és díjakat, helyi borravalót (ajánlott összeg kb. 40 USD/fő), fakultatív programok (minimum 10 fővel indulnak, és tartalmazzák a leírt programot, közlekedést autóbusszal, a szükséges belépőket), felárakat.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.

Helyszíni költségek leírása: 

Ajánlott borravaló kb. 40 USD/fő, további étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

 

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti közvetlen repülőjáratokkal Budapest – Tel Aviv – Budapest útvonalon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

5 éjszaka középkategóriájú, tengerpart közeli szállodában, kétágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj izraeli büféreggelis ellátást tartalmaz Felár ellenében vacsora igényelhető.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza!
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!