Bergen, Oslo és a norvég fjordok - csoportos őszi körutazás magyar idegenvezetéssel 2019.10.02-06.

Csoportos őszi körutazás magyar idegenvezetéssel

A fjordok országa, Norvégia lenyűgöző terület, de nem csak a képeslaptájak miatt: az irigyelt skandináv életstílus, a helyiek meglepő közvetlensége és az ország hangulatos városai mind sokat hozzáadnak ahhoz, hogy egy norvégiai utazás felejthetetlen élmény legyen.

FőoldalEurópaNorvégia Bergen, Oslo és a norvég fjordok - csoportos őszi körutazás magyar idegenvezetéssel 2019.10.02-06.

Alapár tartalmazza

Repülőjegy Budapest-Oslo útvonalon oda-vissza, közvetlen járattal
Utasonként egy darab kézipoggyász (max. 40x30x20 cm) oda-vissza
Utazás az országon belül különbusszal
Egy éjszaka szállás Norheimsundban, a Thon Hotel Sanden*** szállodában
Egy éjszaka szállás Bergenben, a Zander K*** szállodában
Egy éjszaka szállás a Gjovikban, a Clarion Grand Hotel*** szállodában
Egy éjszaka szállás az oslói repülőtéri  Clarion Hotel&Congress**** szállodában.
Gazdag skandináv büféreggeli minden szálláshelyen
Városnézés Bergenben és Oslóban
Belépőjegyek a programban szereplő látnivalókhoz
Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékek és poggyászdíjakat,
útlemondási biztosítást,
betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 20 fő. A félpanzió legalább 15 fő jelentkezése esetén garantált.

A fjordok országa, Norvégia lenyűgöző terület, de nem csak a képeslaptájak miatt: az irigyelt skandináv életstílus, a helyiek meglepő közvetlensége és az ország hangulatos városai mind sokat hozzáadnak ahhoz, hogy egy norvégiai utazás felejthetetlen élmény legyen. Persze utunk fókuszában a fjordvidék szerepel majd: felkeressük a pazar Hardanger-fjordot és hajózunk a világörökségi védettséget élvező szűk Nærøy- és Aurlands fjordokon kilométernyi hegyek között. De letekintünk majd a Vøringsfossen vízesés-szakadék mélyére, és ámulunk majd jó pár, az alföldi szemnek elképzelhetetlen vízesésen, na és persze összebarátkozunk az ország legszebb és legpezsgőbb városaival, Bergennel és Oslóval. Utunkat igyekeztünk úgy tervezni, hogy sokat lássunk, de a tempó mégse legyen megerőltető. Szóval, ha már régi terve, hogy meglátogassa a trollokat vagy felidézné, hogy gyermekkorában hogy is nézett ki az az Üveghegy és Óperenciás tenger, ne habozzon az utazást Önnek szervezzük!

Az út kiemelt értékei:

Utazás közvetlen Budapest-Oslo repülőjáratokkal
Szállás színvonalas középkategóriás szállodákban, széles választékú skandináv büféreggelivel
Gazdag program Közép-Norvégia kulturális és természeti látnivalóinak széleskörű bemutatására
Érintett UNESCO Világörökségi helyszínek: Bryggen (Bergen rakpartja), Nærøy-fjord
Hajókirándulás a fjordokban
Norvégiát kiválóan ismerő magyar idegenvezető a budapesti elindulástól a hazaérkezésig

1. nap:
Elutazás Budapestről a Wizz Air közvetlen járatával (06:10-08:50) Oslóba. Érkezés után változatos tájakon keresztül utazunk a Hardanger Nemzeti Park és a névadó Hardanger-fjord vidékére. Útközben átkelünk a leghosszabb norvég függőhídon - a kecses Hardanger-hídon -, és megállunk az ország egyik leglátványosabb vízesésénél, a 182 méteres Vøringsfossennél is. Később Eidfjord városka kikötőjénél tartunk fotószünetet. Szállás Norheimsundban, a fjordparti Thon Hotel Sanden*** szállodában.

2. nap:
Reggeli után a talán legszebb norvég város, Bergen felé indulunk, ahol gyalogosan ismerkedünk majd a főbb látnivalókkal. A Fløibanen siklóval felkapaszkodunk Fløyen hegyére, ahonnan madártávlatból tekintünk alá a városra és készítjük el a kötelező fotókat/szelfiket, de meglátogatjuk a 12. századi katedrálist, a Mária-templomot, majd lődörgünk a halpiacon és a Bryggen színes házai (Világörökségi helyszín) között is. Délután a szobák elfoglalása Zander K Hotel***-ban; este szabadidő.

3. nap:
A tegnapi nap főleg emberalkotta látnivalói után a mai nap ismét a fjordoké a főszerep. Megállunk majd a Tvindefossen vízesésnél, majd a fjordparti Gudvangenbe utazunk. Itt fakultatív program keretében hajóra pattanhatunk (Fakultatív hajókirándulás a Nærøy- és Aurlands-fjordon 20 000 Ft/fő) és az 1700 méteres hegyek között húzódó, helyenként csupán 250 méter széles Nærøy- és Aurlands-fjordon hajókázunk egy kiadósat (kb. 2 óra). Megérkezés után szabadidő a hangulatos Flåm városkában.
Délután - kedvező időjárás esetén - egy szerpentinúton felkapaszkodva érjük el a Stegastein kilátópontot amely az Aurlands-fjord szintje felett 650 méterre magasodik, fenséges látványt kínálva. Később megállót tartunk - a vikingkori építészet rajongóinak nagy örömére - a borgundi dongatemplomnál. A tartalmas nap utáni jól megérdemelt éjszakai pihenőnket a gjoviki Clarion Grand Hotelben*** töltjük majd.

4. nap:
Reggeli után elutazás Oslóba, majd városnézés a norvég fővárosban: ellátogatunk a különleges szobrairól ismert Vigeland-parkhoz és a Királyi palotához, a Nobel-békedíjak átadásának helyszínt biztosító Városházához, majd sétálunk a város főutcáján, a Karl Johans gaten, zárásképp pedig meglátogatjuk a Kon-Tiki és a Fram Múzeumot is. Szállás az oslói repülőtér közelében, a Clarion Hotel&Congress**** szállodában.          

5. nap:
Reggel kijelentkezés a szállodából; rövid transzfer az oslói repülőtérre és hazautazás a Wizz Air közvetlen járatával (09:20-11:50) Budapestre.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Fakultatív

3. nap: Fakultatív hajókirándulás a Nærøy- és Aurlands-fjordon 20 000 Ft/fő

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy Budapest-Oslo útvonalon oda-vissza, közvetlen járattal
Utasonként egy darab kézipoggyász (max. 40x30x20 cm) oda-vissza
Utazás az országon belül különbusszal
Egy éjszaka szállás Norheimsundban, a Thon Hotel Sanden*** szállodában
Egy éjszaka szállás Bergenben, a Zander K*** szállodában
Egy éjszaka szállás a Gjovikban, a Clarion Grand Hotel*** szállodában
Egy éjszaka szállás az oslói repülőtéri  Clarion Hotel&Congress**** szállodában.
Gazdag skandináv büféreggeli minden szálláshelyen
Városnézés Bergenben és Oslóban
Belépőjegyek a programban szereplő látnivalókhoz
Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékek és poggyászdíjakat,
útlemondási biztosítást,
betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték és poggyászdíjak

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Utazás közvetlen Budapest-Oslo repülőjárattal.

Szállás: 

1. éj:  Thon Hotel Sanden *** 
2. éj:  Zander K Hotel ***
3. éj:  Hotel Norefjellben ****
4. éj:  Clarion Hotel&Congress **** 

Étkezés: 
Széles választékú skandináv büféreggeli.
A területről: 
Norvégia skandináv ország Észak-Európában. Az ország szárazföldi határát keleten Svédország, északkeleten Finnország és Oroszország jelenti, míg délen a Skagerrak tengerszoroson át Dániával van vízi összeköttetése. Az állam a Skandináv-félsziget nyugati és északnyugati részét teszi ki, amelyhez hozzátartozik a Jan Mayen-sziget és a Spitzbergák területe. Az ország területe 385 203 négyzetkilométer, mellyel a világ 67. és Európa 6. legnagyobb országa. Területe gyéren lakott, óceáni partszakasza a fjordjairól ismert.
Időjárás: 
A Golf-áramlatnak köszönhetően a szélességi fokon szokásosnál magasabb a hőmérséklet és több a csapadék, főként a partvidéken. A négy évszak egyértelműen elkülönül; a belső területeken kevesebb a csapadék, és hidegebbek a telek.
Csomagolás: 
Elsőbbségi beszállás: Korlátozott számban elérhető (a fedélzetre magával vihet a kisméretű kézipoggyász mellett egy nagyméretű - max. 55×40×23 cm - kézipoggyászt is): 14 000 Ft /fő Feladott poggyász (max. 10 kg) díja oda-vissza: 18 000 Ft /db Feladott poggyász (max. 20 kg) díja oda-vissza: 22 000 Ft /db
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!