Bengália és Szikkim

15 napos kalandozás India ismeretlen tájain

India észak-keleti tájain utazunk. Főbb állomásaink: Calcutta, Jaldhapara rezervátum, Dardzsiling. A buddhista Szikkim területén: Rumtek, Peeling, Yuksom, Gangtok. Túránk során felkeressük Kőrösi Csoma Sándor sírját is. Utazunk repülőn, vonaton, terepjárón, riksákon és buszon. Szafarira indulunk elefántháton, és még egy gyalogtúra is vár rád. Ez egy életre szóló kaland lesz!

FőoldalÁzsiaHimalájaBengália és Szikkim

Alapár tartalmazza

a repülőtéri transzfereket, az utazást autóbusszal, terepjáróval, a szállásokat hotelben és vendégházban reggelivel, a Jaldhapara Nemzeti Parkban bungalókban napi háromszori étkezéssel, a Szikkimi engedély költségét, az ellátásokat a program szerint, a gyalogtúra alatt az indiai vezetők költségét és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

a nemzetközi és belföldi repülőjegyet, a programban nem szereplő étkezéseket, a belépőket, az indiai vízum árát, a repülőtéri illetékeket, a belépőket, fakultatív programok árát, a borravalókat és a biztosítást.

Hossz: 
15 nap
Létszám: 
6 - 18 fő

1. nap – Budapest, Delhi
Ferihegyről egy átszállással Delhibe érkezünk.

2. nap – Delhi, Kalkutta
Delhiből rögtön Kalkuttába repülünk. A várost a délutáni órákban közösen fedezzük fel.

3. nap - Kalkutta
Az egész napot a nyüzsgő bengáli városban töltjük.

4. nap – Kalkutta, Bagdogra, Jaldhapara Nemzeti Park
Repülővel és busszal Nyugat-Bengál egyik legnagyobb vadrezervátumába utazunk.

5. nap - Jaldhapara Nemzeti Park
Egész napos elefánt szafarira indulunk, ahol ki szerencsével bengáli tigrist is láthatunk.

6. nap - Jaldhapara Nemzeti Park, Ghúm, Dardzsiling
Átutazva Észak-Bengálián, Darjeelingbe érkezünk.

7. nap - Dardzsiling
Kora reggel a Tiger Hillh kilátóponthoz utazunk majd a nap további részét a város felderítésével töltjük.

8. nap – Dardzsiling, Pelling
Elhagyjuk Dardzsilinget és a titokzatos Szikkimbe utazunk. Délután érkezünk meg Pellingbe.

9. nap – Pelling, Khecheopalri-tó, Yuksom
Terepjáróval, és gyalogosan kirándulni indulunk a környéken, majd délután érkezünk Yuksomba.

10. nap – Yuksom, Pelling, Gangtok
Reggel terepjáróba szállunk, hosszú út vár ránk Szikkim mai fővárosáig, Gangtokig.

11. nap – Gangtok, Rumtek, Kalimpong
Felkeressük Gangtok nevezetességeit, majd folytatjuk utunkat India felé.

12. nap – Kalimpong, Dardzsiling
Visszautazunk a hangulatos Dardzsilingbe, ahol a napunk hátralévő része szabadprogram.

13. nap - Dardzsiling, Bagdogra, Delhi
Bagdogrból Delhibe repülünk, ahol még kedvünkre vásárolhatunk, nézelődhetünk.

14. nap – Delhi
Buszos és gyalogos városnézésre indulunk Delhiben felfedezve a nevezetességeket.

15. Delhi - Budapest
Repülőnk menetrendje függvényében délután érkezünk Budapestre.

További információ

Szállás

Indiai utazásunk éjszakáit 3*-os hotelek, és vendégházak kétágyas szobáiban töltjük. A szállodákban és vendégházakban egyszerű, tiszta szobákra kell számítani. A szobák fürdőszobával rendelkeznek, azonban elmaradhatnak az Európában megszokott színvonaltól. Egyágyas felár: 80.000 Ft/fő

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Részletek

1. nap – Budapest, Delhi
A déli órákban indulunk a Budapesti Ferihegyről egy európai átszállással India fővárosába. Az éjszakát a repülőn töltjük.

2. nap – Delhi, Kalkutta
A reggeli órákban érkezünk Delhibe, ahonnan egy belföldi járattal repülünk az egykori brit gyarmati fővárosba, Kalkuttába. A repülőtérről belváros közeli hotelünkbe utazunk. Egy kis pihenőt követően elindulunk felfedezni az indiai város látnivalóit. A Huglí-folyó partján fekvő egykori kis faluból mára Kalkutta vibráló, színes világvárossá növekedett. Délután felkeressük a folyóparti területeket és a város „szívét”, BBD Bagh környékét. A központjában fekvő, indiai szabadság hősökről elnevezett teret, impozáns gyarmati épületek veszik körül, melyek egykoron a brit irányítás központjai voltak. Estefelé közösen keresünk fel egy autentikus indiai éttermet, ahol a helyi konyha finomságaival ismerkedhetünk meg.
Szállás: hotel
Ellátás: vacsora

3. nap - Kalkutta
Az egész napot a nyüzsgő bengáli városban töltjük. Reggeli után busszal és gyalogosan keressük fel a város nevezetességeit. Meglátogatjuk a város szívében található több mint 400 hektáros parkot, a Maidant, majd a város jelképének számító, gyarmati palotát a klasszicista stílusban épült, Victoria Memorialt nézzük meg, ahol ma, múzeum és képtár működik. Ebéd után folytatjuk sétánkat. Felkeressük az ország legrégebbi és legnagyobb gyűjteményének otthont adó, India Múzeumot, majd Teréz Anya házát. Szállásunk a már ismert hotelünkben lesz.
Szállás: hotel
Ellátás: reggeli

4. nap – Kalkutta, Bagdogra, Jaldhapara Nemzeti Park
Reggel buszra szállunk és a repülőtérre utazunk. Egy belföldi járattal északra repülünk. Bagdográból busszal utazunk tovább kelet felé az egykori bhutáni királyok vadászterületére, a Jaldhapara Nemzeti Parkba. A park Nyugat-Bengál egyik legnagyobb vadrezervátuma. Elfoglaljuk szállásunkat egy vendégházban, majd vadlesre indulunk.
Szállás: vendégház
Ellátás: reggeli, vacsora

5. nap - Jaldhapara Nemzeti Park
Reggeli után feledhetetlen kaland vár ránk. A park lombhullató erdeinek és bokros területeinek bejárására indulunk. A természetvédelmi terület felderítésének legalkalmasabb és legizgalmasabb módja, az elefánt szafari. A megszelídített elefántok békésen tűrik meg hátukon a kíváncsi látogatókat. Mi is elefántháton járjuk be a vidéket. A szafari során orrszarvút, indiai bölényt, disznószarvast, pettyes szarvast, ormányos borzot, és akár ajakos medvét is láthatunk. Kis szerencsével leopárddal és bengáli tigrissel is találkozhatunk. Ebéd után újabb vadles következik.
Szállás: vendégház
Ellátás: teljes ellátás

6. nap - Jaldhapara Nemzeti Park, Ghúm, Dardzsiling
A Jaldhapara Nemzeti Parkból északra a „Menydörgés Palotájába” Darjeelingbe utazunk. Átutazva Észak-Bengálián, Ghúm településre érkezünk. Itt vonatra szállunk és a híres UNESCO világörökség listáján is szereplő, himalájai kis vasúton tesszük meg az utolsó kilométereket Dardzsilingbe. A teaültetvényeiről híres egykori brit gyarmati üdülőhely fantasztikus helyen fekszik a Himalája lábánál. Elfoglaljuk szállásunkat a magyar szívünknek is oly kedves városban, majd a város felderítésére indulunk.
Szállás: hotel
Ellátás: reggeli

7. nap - Dardzsiling
Az egész napot a város felderítésével töltjük. A britek ezt a várost választották ki a gyarmati kormány nyári rezidenciájául, fantasztikus hangulata rabul ejti az ide látogató utazót. Korán kelünk, majd a reggelit követően a várostól mintegy 10 kilométerre fekvő, Tiger Hillh kilátóponthoz utazunk. Innen tiszta idő esetén káprázatos panoráma nyílik olyan himalájai csúcsokra, mint a világ tetejének számító, Everest (8850 méter) és a szintén nyolcezres, Makalu (8475 méter). A felkelő nap bearanyozza az égboltot és a hófehér csúcsok sziluettjét. Visszatérünk a városba, majd felkeressük a látnivalóit. Dardzsiling magyar vonatkozású emlékével kezdjük sétánkat. A dardzsilingi temetőben nyugszik Kőrösi Csoma Sándor, aki a magyarok eredetét vizsgálva jutott el a városba. A sírjánál virágfüzérrel emlékezünk meg bátor és kitartó honfitársunkról. Ellátogatunk a Himalaya Mountaineering Institute-hoz, amelynek Tenzing Norgay (Edmund Hillary-vel elsőként mászta meg az Everestet 1953-ban) volt a vezetője, felkeressük a botanikus kertet és az állatkertet, valamint egy buddhista kolostort. Délután felkapaszkodhatunk az Observatory Hillhez, ahonnan pazar kilátás nyílik, a világ harmadik legmagasabb hegyére, a Khangchendzonga 8598 méter magas csúcsára.
Szállás: hotel
Ellátás: reggeli

8. nap – Dardzsiling, Pelling
Elhagyjuk Dardzsilinget és a titokzatos Szikkimbe utazunk. Szikkim India autonóm tartománya. Az országba való belépéshez külön engedély szükséges. A 70-es évekig zárt buddhista királyságba érve az embernek olyan érzése támad, mintha megállt volna az idő. Az országban szinte csak terepjáróval tudunk közlekedni erdei murvás utakon hegyre fel, völgyre le. Délután érkezünk meg a 2040 méter magasan fekvő Pellingbe, ahonnan szinte karnyújtásnyira látszik a Khangchendzonga csúcsa. A területet az ország legszebb régiójaként hirdetik a prospektusok. Elfoglaljuk szállásunkat kisvárosban, majd elsétálunk a Pemajangce buddhista kolostorhoz. A háromszintes kolostor nyugalmat és harmóniát sugároz távol a világ zajától. A kolostor egyszerű épülete gyönyörű freskókat és szobrokat rejt.
Szállás: hotel
Ellátás: félpanzió

9. nap – Pelling, Khecheopalri-tó, Yuksom
Kirándulni indulunk a környéken. Terepjáróval a mindössze 33 kilométerre fekvő szent helyhez, a Khecheopalri-tóhoz autózunk. Az egy órás út buja erdők és lélegzetelállító folyóvölgyek között vezet. A buddhisták és hinduk számára egyformán szent tavat, a hívők kívánságaik beteljesülése végett keresik fel. A tó felülnézetben olyan, mint Buddha lábnyoma, partját sok ezer imazászló díszíti. Elmormoljuk mi is kívánságainkat és megpörgetjük az imamalmokat, majd gyalogosan kelünk útra Szikkim első fővárosába, Yuksomba. A gyalogtúra erdei ösvényeken halad, érintve apró településeket, folyóvölgyeket, egy elfelejtett békés mesevilágban. Túratáv: 12 km. Fel: 650 méter, le: 600 méter. Terepjáró autóink folytatják útjukat a városba. Aki nem szeretne túrázni, négykeréken is eljuthat Yuksomba. Szállásunk az 1641-ben alapított egykori fővárosban lesz, ami egy apró bájos település a hegyek ölelésében. Felkeressük a Dubdi-kolostort és a közeli Katthok-tavat.
Szállás: vendégház
Ellátás: félpanzió

10. nap – Yuksom, Pelling, Gangtok
Reggel terepjáróba szállunk, hosszú út vár ránk Szikkim mai fővárosáig, Gangtokig. Fel-le kígyózunk a himalájai gerinceken, útközben sokszor állunk meg fotózni, majd a délutáni órákban érjük el a várost. A sokszínű településen békében élnek az őslakos lepcsáhok a betelepült nepáliakkal, tibetiekkel, indiaiakkal. A délutánt szabadprogram keretében kedvünkre fedezhetjük fel a környéket.
Szállás: hotel
Ellátás: félpanzió

11. nap – Gangtok, Rumtek, Kalimpong
Egy rövid városnézés során felkeressük Gangtok nevezetességeit, majd a híres Rumtek-kolostorhoz utazunk. A kolostor az egyik legrégebbi tibeti buddhista szekta, a Kagjupa (fekete sapkás) rend központja, Gjalva karmapának a székhelye. A karmapa az 1959-es Kínai megszállás idején menekült ide, ahol felépítette tibeti kolostorának másolatát és eredeti ősi ereklyékkel rendezte be. Folytatjuk utazásunkat délfelé, vissza Indiába. Átkelve a határon Kalimpong kisvárosba érkezünk, amely egykoron Szikkim és Buthán része volt, majd a 19. században vált a brit indiai birodalom területévé. Hangulata is sokszínű, akár csak történelme. Itt töltjük az éjszakát a város egyik szállodájában.
Szállás: hotel
Ellátás: félpanzió

12. nap – Kalimpong, Dardzsiling
Egy rövid utazással érkezünk vissza a hangulatos Dardzsilingbe, ahol a nap hátralévő részét, pihenéssel, vásárlással, nézelődéssel töltjük.
Szállás: hotel
Ellátás: reggeli

13. nap - Dardzsiling, Bagdogra, Delhi
Korán indulunk Dardzsilingből a Bagdograi repülőtérre, és egy menetrend szerinti járattal, Delhibe utazunk. Szállásunk a város egyik hoteljében lesz.
Szállás: hotel
Ellátás: reggel

14. nap - Delhi
Buszos és gyalogos városnézésre indulunk Delhiben. Közösen busszal és gyalogosan járjuk be a várost. Először a gyarmati korban épült Új-Delhivel ismerkedünk, majd időutazásra indulunk Ó-Delhi mogul emlékei között, és arab hangulatú kerületeiben barangolunk. Felkeressük az I. világháborúban elesett indiai katonák emlékére emelt Indiai-kaput, az alkirályi palotát, a Vörös Erődöt, India legnagyobb mecsetét, a Jama Masjidot és az indiai bazárt. A nap hátralévő részében szabadprogram.
Szállás: hotel
Ellátás: reggeli

15. Delhi - Budapest
A repülőnk menetrendjének függvényében a hajnali órákban repülőgépre szállunk, és Budapestre utazunk. Délután érkezünk Magyarországra.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a repülőtéri transzfereket, az utazást autóbusszal, terepjáróval, a szállásokat hotelben és vendégházban reggelivel, a Jaldhapara Nemzeti Parkban bungalókban napi háromszori étkezéssel, a Szikkimi engedély költségét, az ellátásokat a program szerint, a gyalogtúra alatt az indiai vezetők költségét és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

a nemzetközi és belföldi repülőjegyet, a programban nem szereplő étkezéseket, a belépőket, az indiai vízum árát, a repülőtéri illetékeket, a belépőket, fakultatív programok árát, a borravalókat és a biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

India hazánknál olcsóbb ország. Egy ebéd vagy vacsora ára körülbelül 5-15 USD. Átlagosan háromszori étkezésre napi 15-20 USD elegendő.
Kötelező borravaló az út során összesen: 50 USD.
A programban szereplő belépők helyszínen fizetendő összköltsége: 85 USD.
Ajánlott költőpénz: 2-300 USD, amely egyéni igény szerint eltérhet.
A fenti árak tájékoztató jellegűek, változásukért irodánk nem vállal felelősséget.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
135 USD/fő.
Várható költőpénz szükséglet: 
200 - 300 USD/fő.
Előleg: 

119.000 Ft/fő amely jelentkezéskor fizetendő + repülőjegyek.

Hátralék: 

180.000 Ft/fő amely tazás előtt 30 nappal fizetendő.
Fontos! Utazásunk árát 205 Ft / 1 USD árfolyamig tudjuk tartani. Ha az USD ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. Árkorrekció esetén az utazási szerződésünkben rögzített szabályok szerint járunk el.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Egyénileg. Menetrend szerinti repülőjárattal Budapest – Delhi útvonalon. Célszerű irodánkra bízni a repülőjegy vásárlást, de egyénileg is elintézhető. Amennyiben egyénileg történik a jegyvásárlás, mindenképp előzetesen konzultálj irodánkkal!
Aktuális repülőjegy ár: 180.000 Ft/fő + illeték (a bruttóár a jegyvásárlás időpontjától függ, 2011. februári ár).
Indiában belföldi repülővel utazunk a Delhi - Kalkutta; Bagdogra - Delhi útvonalon.
A városokban busszal, a hegyekben pedig terepjárókkal közlekedünk.
 

Szállás: 

Indiai utazásunk éjszakáit 3*-os hotelek, és vendégházak kétágyas szobáiban töltjük. A szállodákban és vendégházakban egyszerű, tiszta szobákra kell számítani. A szobák fürdőszobával rendelkeznek, azonban elmaradhatnak az Európában megszokott színvonaltól. Egyágyas felár: 80.000 Ft/fő

Étkezés: 
Az utazás alatt Kalkuttában, Dardzsilingben és Delhiben csak reggelit, Szikkimben félpanziót, a Jaldhapara Nemzeti Parkban teljes ellátást biztosítunk. Részletek az aktuális nap leírásánál találhatók. Így nem szükséges sok élelmet hoznod itthonról, mert minden nap tudsz vásárolni. Az utazás során folyamatosan biztosítunk alkalmat a napi háromszori étkezésre, minden nap lesz mód kipróbálni az indiai ételek csodálatos választékát. Amit érdemes hoznod: Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a napi utazások, gyalogtúrák során. Jó, ha hozol pezsgőtablettákat, instant italporokat és tea filtert, amit a megvásárolt hideg, vagy meleg vízből könnyen kedvenc italoddá varázsolhatsz. Kizárólag palackos ivóvizet vagy forralt vizet lehet inni az út során, amely szintén mindenhol folyamatosan beszerezhető.
Időjárás: 
A városi kirándulások alatt és a Jaldhapara Nemzeti Parkban 25-30 C fok várható. A szikkimi hegyekben hőmérséklet reggelente és éjszaka 5 és 0 C fok, napközben 15-20 C fok. Napközben nagy a besugárzás, fontos a megfelelő UV-védelem a bőrnek és a szemnek is.
Csomagolás: 
Célszerű egy nagy, 70-75 literes hátizsákba, vagy jó minőségű, strapabíró sporttáskába pakolnod felszerelésed nagy részét. Legyen vízhatlan, vagy a benne lévő holmikat csomagoljuk vízhatlan szatyrokba, mert a hegyekben előfordulhat eső. Hálózsák: Meleg hálózsákra van szükség, aminek a komfort tartománya legalább 0 fok. Szikkimben az éjszakák hidegek lehetnek, ezért kérünk, hogy megfelelő hálózsákot hozz magaddal! Öltözet: Javasoljuk a réteges öltözködést, a polár pulóver, szélálló ruházat, meleg aláöltözet, vízálló kabát és nadrág, sapka és kesztyű használatát. Kényelmes, bejáratott, goretex típusú túrabakancsra van szükség, amelyet már régóta használsz. Ha új bakancsod van, még az utazás előtt járasd be, nehogy az túrázás alatt törje fel a lábad. Pakolj be 3-5 pár vastag túrazoknit, illetve váltócipőt, vagy szandált. A hotelekben lehetőség van mosatásra. Napszemüveg: Nagyon fontos, hogy jó minőségű legyen. Egyéb: Fejlámpa, pótelemek, kulacs, magas faktorú napkrém, zsebkés, kalap vagy kendő napszúrás ellen, tisztálkodáshoz nedves törlőkendő.
Vízum: 
Magyar állampolgár vízum birtokában, megfelelő anyagi fedezet felmutatásával utazhat be Indiába. A vízum India budapesti nagykövetségén (1025 Budapest, Búzavirág utca 14. Ügyfélfogadás: hétfő-csütörtök 10.00-12.00.) keresztül igényelhető. Ügyintézési idő általában három munkanap. A vízumkérelmet 2 példányban (vízumkérőlap), 2 fényképpel kell benyújtani. Turistacélú beutazás feltételei: útlevél (melynek a tervezett beutazástól számított fél évig érvényesnek kell lennie), oda- és visszaútra szóló repülőjegy foglalás, anyagi fedezet igazolása (bankszámla kivonat min. 30 USD / fő / nap összegről). Vízumdíjak: Turista / látogató vízum (6 hónapos érvényességgel): 16.000,- HUF. Vízumintézés: Önállóan. Kérés esetén irodánk segítséget nyújt a vízumok elintézésében. Ügyintézési díj: 5.000 Ft/fő.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, hegymászás kategóriára is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!