Benelux országok és a Rajna-vidék

8 napos buszos körutazás Benelux Államokban

Egy utazás, négy ország. Élményekben gazdag , felejthetetlen körutazás Európa nyugati szegletébe. A Rajna völgyétől, Hollandia sajátos hangulatú fővárosán át, Belgium és Luxemburg kulturális és természeti látnivalói várják az utazót.

FőoldalEurópaNémetországNürnbergBenelux országok és a Rajna-vidék

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, a 7 éjszakai szállást reggelivel, az útle­mon­dási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, a belépődíjakat és a sétahajózások árát.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap:
Elutazás Szé­kes­fe­hér­vár­ról a Piac téri parkolóból reg­gel 5.15-kor. Bu­da­pest­ről az autó­busz 6.30-kor indul a Déli pá­lya­ud­vartól. Utazás a Tata­bánya – Győr – Hegyes­halom – Linz – Nürnberg út­vo­na­lon. Szállás Német­országban (1 éj).

2. nap: Rüdesheim, hajókirándulás a Rajnán
Is­mer­ke­dés a Rajna völgyének Mainz és Koblenz kö­zötti kanyargós szaka­szával, ahol szinte kilo­mé­teren­ként látható egy-egy vár vagy neve­ze­tesség. Séta Rüdesheimban, a Rajna-völgy talán legbá­josabb kisváro­sában (a rajna-vidéki borter­melés köz­pontja), majd kb. 2 órás hajó­ki­rán­dulás. A köru­tazás egyik csúcs­pontja ez a hajózás, hiszen a hajóról élvez­hető a legjobban a vidék páratlan szépsége. To­vább­uta­zás a közép-hollandiai szállodába (2 éj).

3. nap: Amszterdam, Volendam / virágpark (tavasszal)
Utazás Amszterdamba, Hollandia sajátos hangulatú főváro­sába. Séta­ha­józás a csator­nákon, autó­buszos vá­ros­né­zés, egy gyémánt­csi­szoló műhely meg­te­kin­té­se, majd szabad program. Lehetőség Amszterdam egyéb ne­ve­ze­tes­sé­gei­nek meg­te­kin­té­sé­re (Rijks­mú­ze­um, Piros­lámpás negyed, stb.). A délutáni órákban utazás tipikus holland tájon át Volendamba, a népvi­se­letéről és a halá­szairól híres kisvárosba. Séta a hangulatos kikötőben és környékén.
Figyelem: Az áprilisi és a májusi programok ese­té­ben délután Volendam helyett a Keukenhof vi­rág­park­ba láto­gatunk, amely Hollandia egyik legna­gyobb turista­attrakciója.

4. nap: Gouda, Hága, Antwerpen
Délelőtt séta egy elragadó holland kis­vá­rosban, Gou­dá­ban: főtér, vá­ros­háza (az egyik leg­szebb Hol­lan­di­ában), má­zsa­ház (ahol a sajtot mérték) stb. Gouda után Hága, a holland par­la­ment szék­helye a kö­vet­ke­ző állo­más. Is­mer­ke­dés a várossal, lehe­tő­ség a Mauritshuis (világ­hírű képtár) vagy a Madu­rodam (a világ első mini­városa) meg­te­kin­té­sé­re. To­vább­uta­zás a belgiumi szállo­dába (2 éj). Késő délután séta Antwerpenben, a Schelde torko­latánál épült kikö­tő­vá­ros­ban.

5. nap: Bruges, Gent
Kirándulás Flandria két gyöngy­sze­mébe, Bruges-be és Gentbe, melyekhez hasonló gyönyörű városokat nagyon keveset lehet látni a világon. Mindkét vá­ros­ban közös séta a leg­fon­to­sabb ne­ve­ze­tes­sé­gek­hez, majd marad elég sza­bad­idő, hogy min­denki felfedez­hesse a kö­zép­kor­ból ránk maradt ut­cákat, házakat. Bruges-ben lehe­tő­ség nyílik részt­venni a város­néző csónak­túrán.

6. nap: Brüsszel, Luxemburg
Délelőtt Brüsszelben, az egyesült Európa főváro­sá­ban az óváros főbb ne­ve­ze­tes­sé­gei­nek meg­te­kin­té­se (Fő tér a város­házával, Manneken Pis szobor, Szé­kes­egy­ház), majd uta­zás az Arden­neken keresz­tül Luxem­burgba. Is­mer­ke­dés a nagy­herceg­ség szép fek­vésű fővá­rosával, melyet hatal­mas erőd­rend­sze­re és fek­vése miatt észak Gibral­tárjának is szoktak nevezni. Szállás Német­ország nyugati részén (1 éj).

7. nap: Heidelberg, Mainz
Délelőtt vá­ros­né­zés Heidelbergben, Németország ősi egyetemi váro­sában (vár, Öreg híd, egye­temi épületek, lovagház stb.). 
To­vább­uta­zás Mainzba, a Rajna-vidék tarto­mányi szék­he­lyére, Gutenberg szülő­váro­sába. Séta a belvá­rosban (román kori császár­dóm, Chagall üveg­ab­la­kok a Szt. István temp­lomban, gyö­nyörű fa­vá­zas házak), majd szabad program, illetve lehe­tő­ség a Guten­berg Múzeum meg­te­kin­té­sé­re, mely Guten­bergnek és a könyv­nyom­ta­tásnak állít emléket. Szállás Német­országban, a Majna völgyében (1 éj).

8. nap: Rothenburg
Rövid lá­to­ga­tás egy romantikus, festői kis­vá­rosban, Rothen­burgban (sokan Német­ország leg­szebb kis­vá­rosának tartják). Ezután haza­uta­zás a Nürnberg – Linz – Hegyes­halom – Győr – Tata­bánya út­vo­na­lon. Érkezés Buda­pest­re, majd Szé­kes­fe­hér­vár­ra a késő esti órákban.

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, a 7 éjszakai szállást reggelivel, az útle­mon­dási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, a belépődíjakat és a sétahajózások árát.

Kötelező költségek: 

BBP biztosítás megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Az árak tájékoztató jellegűek!

Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.

Rajna-völgy hajókirándulás EUR 13,10
Amsterdam Rijksmuseum EUR 19,-
sétahajózás EUR 8,50
Keukenhof virágpark EUR 15,50 (tavasszal)
Hága Mauritshuis EUR 15,50
Bruges csónakkirándulás EUR 8,-
Mainz Gutenberg Múzeum EUR 3,50
Heidelberg vár EUR 8,-

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, ital­auto­ma­ta). Nincs éjszakai buszozás.

Szállás: 

Egy-egy éjszaka tranzitszállás Németországban egy emelt szintű 3 csillagos szállodában. Két éjszaka (2. és 3. nap) Hollandiában az áprilisi, a májusi és a júliusi csoportnál 3 csillagos, a szeptemberi csoport esetében 4 csillagos szállodában. Egy éjszaka (6. nap) Németország nyugati részén 4 csillagos szállodában. A belgiumi két éjszaka (4. és 5. nap) az alábbiak szerint változik:

Az áprilisi és a szeptemberi csoportok esetén: Brüsszel környékén egy 4 csillagos szállodában.

A májusi és a júliusi csoportok esetén: Antwerpenben egy, a városközponttól távolabb lévő, viszonylag csendes fekvésű, színvonalas 3 csillagos szállodában (Hotel Novotel).

Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető. Figyelem: A 6. napon a Németország nyugati részén lévő szállodában nincs vacsora, mert a forgalom függvényében elképzelhető, hogy csak 21 óra körül érnek oda a csoportok. Ezen a napon egy autópálya melletti étteremben lesz lehetőség vacsorázni.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése utazási feltétel! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.6
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
3.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Éva
Isaszeg
2018. júl. 21
4.6
Csak dicsérni tudom az idegenvezetőt, és a sofőrt. Emőke magas tudással tette élvezetessé kőrutunkat. Úgy vezette a csoportot, hogy mindenki pontos volt, nem vártunk egy utastársunkra sem. Köszönöm az élvezetes gyönyörű kőrutat amiben részesűltünk
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!