Bella Szicília

11 napos buszos körutazás Italiában

Napfény, tengerpart, hegyek, füstölgő vulkánkúpok, szűk sikátorokat árnyékoló száradó ruhák, barátságos emberek. A történelem és a kultúrák valószínűtlen egyvelege, észak és dél, kelet és nyugat találkapontja, ahol a maffiáról szóló közhelyeket egy perc alatt elfelejthetjük. Szicíliába menni nem a maffia miatt veszélyes, hanem azért, mert utána egész életünkben visszakívánkozunk.

FőoldalEurópaOlaszországSzicíliaPalermo régióPalermoBella Szicília

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, szállást 3*-os szállodában, reggelis ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, útlemondási biztosítást (1,5%), idegenforgalmi adót. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap: Budapest-Montecatini Terme
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Toszkánába. Érkezés Montecatini városába a kora esti órákban, szálláshely elfoglalása. Látogatási lehetőség Montecatini Alto hangulatos óvárosában.

2. nap: Sorrentói félsziget-Positano
Reggeli a szállodában, majd folytatjuk utunkat Dél-Olaszországba. Szállás elfoglalása a Sorrentói-félszigeten a délutáni órákban. Hosszú utazásunkat egy igazán különleges élménnyel koronázhatjuk meg. Fakultatív programlehetőség a félsziget legbájosabb kisvárosába, a Salernói-öböl felett fekvő Positano-ba. A festői kisváros az Amalfi-part gyöngyszeme, 1997 óta része a Világörökségnek. A városka számos nagy sikerű film helyszíneként is ismert, hiszen itt forgatták az Only you és a Napsütötte Toszkána egyes részleteit is. A romantikus szépségű, teraszos fekvésű kisváros a világ egyik legszebb, legtöbbet fényképezett városa. Látogatásunk után hamar megértjük John Steinbeck sorait is: "Positano mélyre hatol. Álomhely, amely nem tűnik valóságosnak, amíg ott vagy, de hívogatóan valóságossá válik, ha elhagytad." Visszaérkezés a szállodába a késő esti órákban (Ár: 7.900 Ft/fő).

3. nap: Szicília-Savoca-Taormina
Reggeli után elutazás Calabria csodálatos tájain keresztül Szicíliába. Átkelés a Messinai-szoroson, majd a hegyek között megbújó Savoca kisvárosába indulunk. Itt forgatták a Keresztapa című film első részének egyes jeleneteit. Rövid fotózás idejére megállunk a híres Bar Vitelli-nél, ahol a fiatal Corleone esküvőjének néhány jelenetét forgatták. Innen utazás Szicília legszebb kisvárosába. Taormina fekvéséből adódóan a látnivalókon kívül a csodálatos panorámában is gyönyörködhetünk. Ismerkedés a belvárossal a sziget egyik legszebb táján, a Jón- tenger feletti teraszok lejtőjén, ahol a Csontváry által is megfestett Görög színházat is megtekintjük. Rövid szabadidő, és a híres szicíliai édességeket illetve az igazi Granita-t is megkóstoljuk. Szálláshely elfoglalása az esti órákban Taormina közelében. (Kompjegy: kb. 16 €)

4. nap: Alcantara-Etna-Catania
Délelőtt látogatás a festői Alcantara szurdokban, a lávatömbök által körülölelt vízesésnél, mely a sziget egyik legérdekesebb természeti jelensége, majd kirándulás Szicília jelképéhez az Etnához, amely Európa legnagyobb működő vulkánja. Az autóbusz az Etnán 1700 m-ig megy fel, onnan felvonóval és dzsippel lehet továbbjutni. (Költsége a helyszínen fizetendő!). Pihenő a Silvestri krátereknél, a busszal érkezők számára elérhető legnagyobb magasságban, bor- és „Etna tüze” likőrkóstolás, majd utazás Cataniaba, Szicília egyik legjelentősebb városába. Gyalogos városnézés a belvárosban, melynek építészetét elsősorban a mélyfekete “lávabarokk” uralja. Megtekintjük a Dóm épületét és az Elefántos kutat, majd visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

5. nap: Agrigento-Siracusa
Fakultatív programlehetőség: Elutazás a görögök által alapított, hegytetőre épült Agrigento városába, a híres Templomok völgyébe, mely a Világörökség része. Az ókori belvárosban megtekintjük a monumentális görög és római templomok maradványait, majd továbbutazás Siracusaba. Ismerkedés a keleti part csodáival, városnézés a gyönyörű fekvésű városban, ahol Archimédesz “körein” kívül láthatjuk Dionüszosz fülét, az Amfiteátrumot, a Görög színházat és Hierón áldozati oltárát is. Visszautazás a szálláshelyre a késő esti órákban (Ár: 30 EUR/fő).

6. nap: Lipari és Vulcano szigete
Reggeli a szállodában, majd a Tirrén-tenger paradicsomi szépségű szigeteinek felfedezésére indulunk. A szigetcsoport két kis vulkanikus eredetű szigetét, Liparit és Vulcanot látogatjuk meg. Lipari szigetén a városnézés után szabadidő, vásárlási lehetőség. Továbbutazunk Vulcano szigetére, strandolás és iszapfürdőzés (Ár: 40 EUR/fő). Szálláshely elfoglalása Palermo környékén az esti órákban.

7. nap: Trapani-Egadi-szigetek-Erice 
Szabadprogram, pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás a Trapani és Marsala között fekvő Egadi-szigetekhez.  Trapani kikötőjéből indulunk hajóutunkra a Szicília partjaitól 7 km-re fekvő gyönyörű kis szigetre, melyet formája miatt La Farfalla vagyis  „Lepke-szigetnek” is neveznek. Első megállónk a csodálatos Favignana szigete, ahol sziget körüli hajózásunk alkalmával fürdési lehetőség a legszebb öblöknél(Calarossa, Cala Azzurra). Ebéd a fedélzeten, majd Levanzo szigetére utazunk. Látogatás a legkisebb Egadi-szigeten, ahol megtekintjük Levanzo kis települését, majd fürdési lehetőség a Cala Minnola kristálytiszta vizében. Visszautazás Trapani kikötőjébe a késő délutáni órákban, majd városnézés a hegytetőre épült, festői Erice városában. Középkori hangulatú belvárosával, macskaköves kisutcáival a városka Szicília gyöngyszeme. Visszaérkezés a Palermo közeli szállásra az esti órákban (Ár: 40EUR/fő).

8. nap: Palermo-Monreale
Városnézés a sziget fővárosában, Palermóban. A Normann palota, Dóm, a belváros és a hátborzongatóan különleges Kapucinusok kriptájának megtekintése után utazás Monreale városába, a mészkőhegyen épült, ősfákkal övezett érseki székhelyre. Az aranyozott mozaikokkal díszített Katedrális és a Kolostor megtekintésével a normann építészet egyik remekművét ismerhetjük meg. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

9. nap: Pompei
A Vezúv legnagyobb pusztításának nyomainak felkutatására indulunk Pompei romvárosába, mely a Világörökség része. Látogatás részletes tárlatvezetéssel a világ legépebben maradt ókori romvárosában, amelyet Kr.u.79-ben a Vezúvból kitörő láva pusztított el (Ár: 20 EUR/fő*). Este a Nápoly környéki szálláshely elfoglalása. (Kompjegy: kb. 16 €)

10. nap: Nápoly-Caserta
Városnézés Campania tartomány fővárosában Nápolyban. A város jellegzetes kis sikátorait bejárva megtekintjük Nápoly legfontosabb nevezetességeit , megismerjük a nápolyiak szokásait, babonáit és a világhírű nápolyi pizzát is megkóstoljuk. Gyalogos és buszos városnézésünk során felfedezzük a Piazza Plebiscito környékét (Királyi Palota, Galleria Umberto, San Carlo színház). Utána látogatás  Caserta-ban: a Királyi Palota megtekintése, mely a nápolyi Bourbon királyok egykori rezidenciája volt. A 18. század legnagyobb európai építkezése volt (királyi lakosztályok, az udvari színház és a kertek). Pompájával, méreteivel és a hozzátartozó kertekkel a versailles-i, madridi és szentpétervári paloták mellett az egyik legnagyobb és legimpozánsabb királyi palota Európában. A palotát 1996-ban felvették az UNESCO Világörökség listájára. Szállás elfoglalása Montecatiniben a késő esti órákban.

11. nap: Firenze-Budapest
Belvárosi séta Toszkána tartomány fővárosában, Firenzében, majd hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Szállás

1-1 éjszaka szállás Montecatini Terme standard 3*-os szállodákban.
1-1 éjszaka szállás Castellamare di Stabia/Nápoly környéke 3* standard szállodában.
3 éjszaka szállás Taormina 3* standard szállodában.
3 éjszaka szállás Palermo 3* standard szállodában.
A szobák célszerűen berendezettek és felszereltek és mindegyike saját fürdőszobás. Egyágyas elhelyezés felár ellenében lehetséges.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Fakultatív

Positano kirándulás: 7.900 Ft

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, szállást 3*-os szállodában, reggelis ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, útlemondási biztosítást (1,5%), idegenforgalmi adót. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.
Idegenforgalmi adó.
BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Idegenforgalmi adó: 1-2,5 EUR/fő/éj
Taormina/Görög színház: 10 EUR
Lipari/Vulcano hajójegy: 40 EUR
Egadi-szigetek hajójegy  40 EUR
Palermo/Normann Palota: 12 EUR
Palermo/Kapucinus templom: 3 EUR
Palermo/Királyi sírok: 3 EUR
Monreale kolostor: 9 EUR
Siracusa/Ásatások: 10 EUR
Agrigento/Templomok völgye: 10 EUR
Alcantara szurdok: 8 EUR
Etna/Libegő+dzsip: kb. 65 EUR
Etna/csak libegő: kb. 35 EUR
Pompei/Ásatások: 20 EUR*
Pompei városbelépő  2 EUR
Caserta: 16 EUR
Firenze/S.Croce templom: 6 EUR
Kompjegy: kb. 2 x 16 EUR/fő
Erice felvonó: 5,50 EUR/fő
Agrigento-Sircusa  30 EUR
Firenze 10EUR/fő (Kötelezően fizetendő-regisztrációs adó és helyi idegenvezető költsége!)

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek.

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

1-1 éjszaka szállás Montecatini Terme standard 3*-os szállodákban.
1-1 éjszaka szállás Castellamare di Stabia/Nápoly környéke 3* standard szállodában.
3 éjszaka szállás Taormina 3* standard szállodában.
3 éjszaka szállás Palermo 3* standard szállodában.
A szobák célszerűen berendezettek és felszereltek és mindegyike saját fürdőszobás. Egyágyas elhelyezés felár ellenében lehetséges.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást foglal magában. További étkezéseket egyénileg lehet megoldani a helyszínen, vagy lehetőség van félpanziós ellátás befizetésére.
A területről: 
A Földközi-tenger gyöngyszemének is szokták nevezni, hiszen ez a legnagyobb szigete. Európa leghatalmasabb tűzhűnyója mely aktív is, az Etna nem csak a geológus ismeretekben jártak turistákat bűvöl el, hanem bárkit aki a szigetre érkezik. Az "Öreg Hölgy" ahogy hívják a helyikek minden írányból és magasságból látható. térségben az Etnán kívül vulkáni eredetűek a Lipari-szigetek, Ustica, valamint Pantelleria szigete is. Az itt található vulkánok közül több még ma is működik: ilyen a Stromboli és a Vulcano. Emiatt ne itélkezzünk elhamarkodottan, a sziget igenis zöld növényzetű és termékeny. Leghíresebb városai melyek légiforgalmat is bonyolítanak Catania és Palermo, de kikötő forgalma is jelentős Messina felől. Ismerjék meg gazdag művészetét és építészetét. Az UNESCO Világörökség részei: a Val di Noto barokk városai Agrigento régészeti emlékei Piazza Armerina:La Villa del casale (római villa) Lipari-szigetek Siracusa Sortino, sziklatemető.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!