Barlangtúra a Solymári-ördöglyukban

Fedezd fel Te is a barlangok titokzatos világát!

Egy újabb túrázási formával a barlangászással szeretnénk megismertetni. A Budai-hegységben található Solymári-ördöglyuk barlangot járjuk be csúszva-mászva, az eredeti állapotában, kiépítetlen útvonalakon. A barlang kiválóan alkalmas arra, hogy barlangász előképzettség nélkül biztonságban vághass neki egy izgalmas barlangtúrának, ahol megismerkedhetsz a barlangok világával a szakavatott túravezetők segítségével.

FőoldalBarlangtúra a Solymári-ördöglyukban

Alapár tartalmazza

A szükséges felszerelést (sisak, világítás, overall), a barlang belépő és a barlangi túravezetés díját.

Hossz: 
1 napos barlang túra
Létszám: 
15 - 20 fő.

Nehézség:

Tapasztalatunk szerint kb.200-300 főből egy főnél jelentkezik a bezártság érzés, de ez már a barlang bejáratában ki szokott derülni. A barlangi túrán előfordulnak szűkületek de a túlsúlyos résztvevőknél inkább a fizikai kimerültség okozhat problémát. Ha valaki bírja a 3 órás mozgást, akkor a túra nem fog gondot okozni.
A túra nem javasolt 90 kilogrammnál nehezebb emberek számára.
Amennyiben 14 év alatti gyermek szülői (törvényes képviselő) jelenlét nélkül vesz részt a túrán, írásos szülői nyilatkozat szükséges. Nyilatkozatot irodánktól igényelhet.

Találkozó:  9.40-kor, Solymáron 64-es busz végállomásánál a Templom téren (a templom előtt).

Rövid bemelegítő séta után találkozunk túravezetőinkkel, majd a felszerelés (sisak, elemlámpa, overall) kiosztása után átöltözünk és elindulunk a barlang bejáratához. A Zsíros-hegy oldalában, egy hatalmas kőfejtő felső peremétől alig néhány méterre nyíló bejáratot 30-40 perces gyaloglással érjük el. Még néhány pillantást vetünk a napfényben és elindulunk 2-2,5 órás barlangtúránkra. Az 5 km hosszú többszintes barlanglabirintus egy részét fogjuk bejárni. A bejárattól lépcsőkön keresztül lemegyünk 40 méter mélyre az ún. Pihenőbe. A Pihenő déli végében levő nyíláson indulunk tovább a Cirkuszba, melyből drótkötél segítségével jutunk tovább a kanyargós járatba majd ismét egy nagyméretű terembe, a Labirintusba. Néhány méter után két létra, majd sodronykötél segítségével mászunk fel a Szemüreghez, majd onnan ismét két létrán le a Guanó-terembe. Az innen induló Cseppkő-folyosó, majd az ezt követő Morzsoló a túra legizgalmasabb szakasza, melyen áthaladva létrán ereszkedünk a magas Kulissza-folyosóba. Ennek végén kapaszkodunk fel kb. 2 métert, majd az elért kanyargós folyosó végén létra vezet a kijárat előtti vízszintes szakaszba. Itt csúszunk le a járat alakjára utaló Pipa elnevezésű kijáratba. Kellemesen elfáradva visszasétálunk, majd átöltözés után elindulunk hazafelé.

További információ

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

A szükséges felszerelést (sisak, világítás, overall), a barlang belépő és a barlangi túravezetés díját.

Előleg: 

6.500 Ft/fő, 14 év alatt 5.500 Ft/fő ami jelentkezéskor fizetendő (az utazás ára egy összegben fizetendő).

Kiutazási forma: 
egyénileg
Milyen felszerelést vigyek?

A túrákhoz mindenkinek biztosítjuk a szükséges felszerelést, overállt, sisakot és fejlámpát. Átöltözni a barlangbejárat közelében a természetben fogunk. A barlang közel állandó 10 C° hőmérséklete miatt elég az overall alá egyetlen melegítőt vagy szabadidőruhát felvenni. Lábbelit nem biztosítunk, ezért hozz magaddal egy kényelmes gumicsizmát, edzőcipőt vagy bakancsot, amit nem sajnálsz, ha koszos lesz.

Táskáinkat, felesleges kabátjainkat biztonsággal a barlangban, a bejáratnál hagyhatjuk, a barlangot a vezetők bezárják. Ennek ellenére ne hozz magaddal nagyobb értékeket.

Egy ilyen túrán többször kell négykézláb vagy hason csúszva közlekedni, de ennek ellenére semmilyen barlangász előképzettség nem szükséges. A barlangtúra időtartama erősen függ a csoport sebességétől és létszámától, de körülbelül 2-2,5 órás túrára számíthatunk.

Egyebek
Kiutazás: 

Egyénileg.
Tömeggközlekedéssel Solymár legkönnyebben a Hűvösvölgyig közlekedő a 61-os villamos végállomásánál (256-os busszal is eljuthatunk ide) lévő autóbusz állomásról induló 64-es vagy 164-es autóbusszal érhető el. A Solymárig járó 64-es autóbusz végállomásánál (Templom tér) van a találkozó, innen sétálunk el a barlanghoz.
61-os villamos menetrendje: http://www.bkv.hu/villamos/61.pdf

64-es autóbusz 09.21 indul Hűvösvölgyből. Menetideje 15 perc.
164-es autóbusz 09.06 indul Hűvösvölgyből. Menetideje 15 perc.

Étkezés: 

Fontos, hogy már vagy megreggelizve érkezzél vagy hozz magaddal ennivalót (pl. szendvicset), amit még a barlangtúra előtt elfogyaszthatsz. A barlangban étkezni tilos! Továbbá fontos tudnod, hogy a barlangászás 2-2,5 órás időtartama alatt nincs lehetőséged elmenni WC-re.
A barlang közelében nincs lehetőség élelmet vásárolni, erre csak a falu központjában van lehetőség.

Biztosítás: 
A részvételi díj a baleset biztosítást is tartalmazza.
Korhatár: 
8 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!