Baradla barlangútra

Egynapos kirándulás az Aggteleki cseppkőbarlangba

Magyarország barlangjait Európa legszebb barlangjai között tartják számon. Az Aggteleki Nemzeti Parkban lévő Baradla-barlang pedig 1995-ben felkerült a Világ Természeti és Kulturális Örökségének listájára is! A legnagyobb a legdíszesebb és a leglátogatottabb barlangja hazánknak! Neked is látnod kell! Csodálatos cseppkővilág vár Rád! Hétvégi kikapcsolódás Európa egyik legnagyobb barlangrendszerében!
Mindenütt jó, de legolcsóbb itthon: kalandra le!

FőoldalBaradla barlangútra

Alapár tartalmazza

az utazást, a Baradla-barlang belépőjét és a túravezetést valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, és az utasbiztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
22-45 fő

Nehézség:

A Baradla-barlangban a levegő hőmérséklete állandóan 10,5-11 C, a relatív páratartalom 95-100 %-os. A hosszútúrát 10 év alattiak nem látogathatják. A „hosszútúra” mintegy 5 óra hosszú és az aggteleki főbejárattól a jósvafői bejáratig tart. A barlangnak csupán az első és utolsó szakasza kiépített. Itt betonjárdán és reflektorok fénye mellett tudunk haladni. A két szakasz közt magunknak kell világítanunk a helyszínen kapott vagy saját lámpáinkkal. A Bardla-barlang nem kivilágított részében a látogatók csak akkumulátoros vagy elemes lámpát használhatnak. A barlang járatai és termei kellőképpen nagyok ahhoz, hogy a sokkal szűkebb barlangokra jellemző kúszás és mászás nélkül járhassuk be. Az ösvény azonban több helyen vizes, csúszós, agyagos, ezért megfelelő túrabakancs használata ajánlott. 

1. nap: Budapest, Aggtelek/Baradla hosszútúra, Jósvafő, Budapest

Korán reggel indulunk az ország leghíresebb barlangjához. 6.00-kor találkozunk Budapesten, a Hősök terén az Időkeréknél, indulás 6.15 órakor!

Néhány órás utazással érkezünk meg a Baradla-barlang bejáratához.

Az aggteleki bejáraton keresztül lépünk a híres Aggteleki Cseppkő Barlangba, ahol a hosszútúra útvonalát járjuk végig.
Az útvonal első szakasza (1 km) reflektorokkal kivilágított. A barlang ezen része leginkább az óriási méretekkel rendelkező Hangversenyteremről nevezetes, ahol minden nyáron több koncertet is rendeznek. Túránk során természetesen nekünk is lesz lehetőségünk némi zenehallgatásra. A Hangversenyteremnél találkozik a Baradla két legnagyobb föld alatti folyója, az Acheron- és a Styx-patak. A túra következő szakaszán magunknak kell világítanunk azokkal a lámpákkal, amit a túra elején a nemzeti park munkatársától kaptunk, valamint otthonról hoztunk. Káprázatos cseppkőformákm kísérik utunk, széles, kényelmes járatokban sétálunk.
A mintegy 5-6 órás barlangi túránk utolsó szakasza ismét reflektorokkal kivilágított. A Baradla jósvafői oldalán láthatjuk a barlang legnagyobb ismert termét, a 120 m hosszú, 38 m széles és 27 m magas Óriások-termét, mely több, egymás felett lévő barlangjárat beszakadásával jött létre. A barlangtúra hossza: 6 km, szint fel-le: 200 m.
A barlangi túra végeztével Jósvafőre érkezünk, itt buszra szállunk visszautazunk Aggtelekre, ahol megebédelhetünk, majd hazaindulunk.
Budapestre késő este érkezünk (21-22 óra).

 

További információ

Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Matyuga Péter
Kedvenc barlangászunk, született világjáró. Minden extrém körülményt vidám elszántsággal gyűr le. Nemcsak a mélyben, de a magaslatokon is otthon van.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a Baradla-barlang belépőjét és a túravezetést valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, és az utasbiztosítást.

Előleg: 

9900 Ft/fő, ami jelentkezéskor fizetendő (az utazás ára egy összegben fizetendő).

Hátralék: 

 utazás ára egy összegben fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Bejáratott, jó lábbeli (trekkingcipő vagy bakancs), de megfelelő lehet egy erősebb sportcipő is. Egy kishátizsák, amibe a  enni- és innivalót tesszük. Kérünk, hozz magaddal elemlámpát, mert a nemzeti park csak korlátozott számban tud világító eszközt biztosítani! A barlang állandó hőmérséklete 11 C, ennek megfelelő öltözék. Érdemes hozni váltócipőt, váltóruhát, amit a buszon hagyhatunk. (bár a barlangtúra során általában csak a lábbelink lesz koszos.)

Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet egy gyakorlott gépkocsivezető irányít. A helyfoglalás a befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Étkezés: 
Önellátó. Célszerű otthonról hozni enni és innivalót, mert a barlangtúra során élelmiszer vásárlásra nem lesz lehetőség. A barlangtúra után, az aggteleki bejárat mellett működő étteremben lehetőség lesz ebédelni.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!