Baltikumi körutazás - Finnország, Észtország, Lettország, Litvánia

10 napos buszos körutazás a Baltikum országaiban

Középkori városokkal, gyönyörű tájakkal, végtelen erdőségekkel a Balti-tenger homokos dűnéivel várja a látogatókat a magyarok által még nem igazán ismert vidék. Észtország, Lettország, Litvánia felfedezése egy kis Finnországi kitérővel.

FőoldalEurópaLettországRigaBaltikumi körutazás

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, 9 éjszakára szállást reggelis ellátással, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, valamint az útlemondási biztosítást. Az ár a belépőket és a hajó díját nem tartalmazza! Erre kb. 100 EUR/fő szükséges, ebből kb. 60 EUR/fő a hajójegy.

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda

1. nap: Budapest – Parassapuszta (határállomás) – felvidéki bányavárosok: Selmecbánya (a Leányvár, az Óvár, a Pestiskereszt, séta a középkori műemlék belvárosban), Körmöcbánya (séta a hajdanán ezüst- és aranypénz veréséről európai hírnévre szert tett városka ódon belvárosában) – Túrócszentmárton – Trsztena –  Chyzne (szlovák-lengyel határ) – Rabka – Nowy Sacz – Brzesko – szállás Tarnów környékén.

2. nap: Rzeszów (pihenő útközben) – Lublin (óváros: a gótikus várkápolna, a városfal a Krakkói kapuval, Szent János székesegyház, stb.) – Bialystok (pihenő útközben) –  szállás Lomzában.

3. nap: Lomza – Suwalki – Balti köztársaságok, Litvánia: Siauliai (Keresztek hegye) – Bauska (Litvánia barokk gyöngyszeme, a Rundale kastély, melyet Rastelli a szentpétervári téli palota tervezője, építője tervezett) – Lettország: szállás Rigában.

4. nap: Riga (városnézés: séta a Daugava-folyó partján, az Óvár, az Arsenal barokk épületei, a Jakab templom, a dóm és a Lőportorony, stb.) – tovább a Rigai-öböl mentén (jó idő esetén fürdőzés a homokos tengerparton) – Észtország: Parnu (séta és fürdés a Rigai-öböl partján fekvő hírneves észt fürdőhelyen) –  szállás Tallinban.

5. nap: Tallin (egész napos városnézés: az Oliveste-templom, a Harju-domb sétány, a Kiek-in-de-Kök bástya 1470-ből, a Hosszú Hermann bástya, a Linda-domb, Várhegy: Kis Vár, Nagy Vár,  dóm, a XIV. századi  Konvent palota, az Alsóváros kapubástyái és középkori belvárosa, stb.) – szállás Tallinban.

6. nap: egésznapos fakultatív hajókirándulás Finnországba, városnézés Helsinkiben (halpiac a Köztársasági Palotával, evangélikus székesegyház, II. Sándor cár szobra, Finnlandia Palota kívülről, Mannerheim szobor, Sziklatemplom, Sibelius emlékmű, stb.)  – szállás Tallinban

7. nap: Tallin – Parnu (Tájmúzeum, rövid fürdés a tengerparton) – Lettország: Rigai-öböl  – Césis (Hanza város: Long vár, Új Palota, Szent János templom) –  szállás Rigában (ugyanabban a szállodában, mint odafelé, esti városnézés).

8. nap: Riga – Litvánia: Vilnius (városnézés: az egyetem régi épülete, gótikus, reneszánsz, barokk templomok, Auschross-városkapu, stb.) – Trakai-tórendszer: Vytautas romantikus lovagvára – Lengyelország: szállás Lomzában.

9. nap: Augustów  – Varsó (kedvcsináló rövid séta az újjáépített várban) – Kielce – szállás Krakkóban.

10. nap: Krakkó – Tarnów (Bem József emléktáblája és sírja, városnézés a régi hangulatú lábasházakkal tűzdelt hajdani piactéren, a Ryneken) – Ószandec (magyar zarándokhely, Klarisszák Kolostora, IV. Béla lányának, Szent Kingának nyughelye) – Nedec (Niedzica, az egykori Ezeréves határ, ma lengyel-szlovák határállomás) – Szepesófalu (Spisská Stará Ves) – Késmárk – Poprád – Ördöglakodalma-hágó – Besztercebánya – Zólyom – Parassapuszta (határállomás) – Budapest. Érkezés a késő esti órákban.

Szállás

Középkategóriájú szállodákban 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, 9 éjszakára szállást reggelis ellátással, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, valamint az útlemondási biztosítást. Az ár a belépőket és a hajó díját nem tartalmazza! Erre kb. 100 EUR/fő szükséges, ebből kb. 60 EUR/fő a hajójegy.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Az ár a belépőket és a hajó díját nem tartalmazza! Erre kb. 100 EUR/fő szükséges, ebből kb. 60 EUR/fő a hajójegy.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
90 Euro/fő
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

légkondicionált autóbusszal.

Találkozó: az indulás napján reggel 05:30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött). Indulás bepakolás után azonnal.

Szállás: 

Középkategóriájú szállodákban 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanzió igényelhető.
Csomagolás: 
A zsebpénzt euroban érdemes hozni. Ezen kívül célszerű, ha van egy kevés lengyel zloty is nálunk. A nyár a Baltikumban kellemesen meleg, általában sokat és a tenger miatt élesen süt a Nap, de nincs kánikula. Az útipoggyászban mindenképpen legyen nyári holmi, napszemüveg, fürdőruha, de meleg pulóver (hiszen az esti tengeren is fogunk hajózni) és esőkabát is.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.5
2 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.5
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.0
Kati
Budapest
2014. aug. 28
4.6
Érdekes, jól szervezett túra, jó idegenvezetővel, aki kordában tudott tartani egy 44 fős csoportot. Néha kicsit szűkszavú volt, de a fontos információkat mindig közölte. A szállás 1 helyen volt kifejezetten szinvonaltalan (Riga): apró kamraszoba az utcaszintre néző ablakkal, légkondi nélkül, de ez csak néhány szobára vonatkozott, a szobák nagy része megfelelő volt, amint ezt a visszaúton ugyanabban a hotelban mi is tapasztaltuk. Oda kéne figyelni a mindenkire vonatkozó! színvonalas ellátásra, ahogyan ez a többi szállödában működött is.
Csabáné
Budapest
2014. aug. 9
4.3
Általában minden szálláshelyen jól főztek, a tallini szálloda lefelé kicsit kilógott a sorból, látszik, hogy volt munkásszálló. Az idegenvezetó profi
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!