Balti fővárosok és Helsinki

8 napos csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

Csoportos körutazásunk során meglátogatjuk mind a három balti köztársaságot és Helsinkit is. Utunkat Litvániában kezdjük, és Riga érintésével észak felé haladva jutunk el Tallinnba, ahonnan rövid kompúttal érjük el a finn fővárost. A három mesébe illő balti fővároson és a dizájn fellegvárának tartott Helsinkin kívül más látnivalókat is felkeresünk: a Keresztek hegyét, a barokk Rundale kastélyt, és nem utolsó sorban az észt tengerparti üdülővárost, Pärnut.

FőoldalEurópaLettországRigaBalti fővárosok és Helsinki

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet, szállást 4*-os hotelben, kétágyas szobában, bőséges büféreggelit minden nap, végig saját különbuszt, kompjegyet Tallinn-Helsinki útvonalon, az összes leírt programot belépőkkel, magyar idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
minimum 18 fő

Augusztus 6. 
Elutazás Budapestről Vilniusba a Finnair légitársaság járataival helsinki átszállással (11.40-15.00, 16.30-18.15). Érkezés után repülőtéri transzfer Vilniusba és a szállás elfoglalása. Szállás a 4*-os Crowne Plazaszállodában.

Augusztus 7.
Egész napos városnézés Litvánia fővárosában. Délelőtt siklóval felmegyünk a belváros fölé magasodó várhoz, ahonnan fantasztikus a kilátás a városra, majd megnézzük a vármúzeumot. Ezután a híres Katedrális következik. Ebédszünet után megtekintjük az egyetemi könyvtár több száz éves gyűjteményét, mely egyedülálló Európában. Elsétálunk a városháza és a Hajnal kapu előtt, majd megkoronázzuk a napot a festői tavak közepette épült Trakai vár látogatásával. Szállás Vilniusban.

Augusztus 8. 
Reggel kijelentkezünk a szállodából és elindulunk Észak felé. Első megállónk a Siauliai városka mellett elterülő híres Keresztek hegye, ahol rövid pihenőt tartunk, majd továbbindulunk és a lett határt átlépve nemsokára megérkezünk Rundale barokk kastélyához, mely pompás termeivel és manikűrözött díszkertjeivel joggal viseli a "lett Versailles" elnevezést. A kastélymúzeum meglátogatása után, kora este érkezünk Rigába. Szállás a 4*-osTallink szállodában.

Augusztus 9. 
Reggeli után következik egy buszos és gyalogos városnézés Rigában. Megnézzük a régi Zeppelin hangárokból átalakított Központi piacot, majd ellátogatunk az Alberta és Elizabetes utcákba, ahol megcsodálhatjuk Európa egyik legösszefüggőbb Art Nouveau negyedét. Délután gyalogosan bejárjuk a festői óvárost: Dóm, vár, Feketefejűek háza (1344), Lőportorony, Szent Jakab katedrális (1225-ből). Szállás Rigában.

Augusztus 10. 
Ma a tengerrel párhuzamosan északnak haladva átlépünk Észtországba, ahol első állomásunk az ország "nyári fővárosában", a kedves Pärnu városkában lesz. Itt rövid városnéző sétát és pihenőt tartunk, majd az észt fővárosba utazunk. Este szabadidő. Szállás Tallinnban a 4*-os Nordic Hotel Forum szállodában.

Augusztus 11.
Reggeli után városnézésre indulunk a balti államok egyik legcsodásabb ékszerdobozában. Megnézzük a 600 éves városházát, a hasonló korú (1422-es) városházi gyógyszertárat, Szent Olaf-templomot, lőportornyot, a Hajadonok tornyát, Viru-kaput, Toompea-kastélyt és a Nevszkij-katedrálist. Déli pihenőnk után a Kadriorg Palota megtekintésével folytatjuk túránkat, majd a TV torony következik, ahonnan csodálatos a kilátás a városra és a környező szigetekre. Este szabadidő. Szállás Tallinnban.

Augusztus 12. 
Szabadidő Tallinnban, majd transzfer a kikötőbe és utazás gyors komppal Helsinkibe (13.30-15.30). Transzfer a belvárosi a 4*-os Sokos Hotel Presidentti szállodába. Délután látogatás a különleges Sziklatemplomban, majd szabadprogram.

Augusztus 13.
Reggeli után gyalogos városnézés Helsinkiben: megnézzük a piacteret, a Szenátus teret, a Katedrálist, Uszpenszkij katedrálist. Ebéd után buszra szállunk, hogy a Sibelius emlékmű megtekintése után a repülőtérre utazzunk. Hazautazás közvetlen járattal Budapestre (17.00-18.20).

Az alábbi kedvezmények vehetők igénybe:
Indulás előtt legalább két hónappal foglalva: - 20.000.- Ft/fő kedvezmény
Indulás előtt legalább egy hónappal foglalva: - 10.000.- Ft/fő kedvezmény

Az árak a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében érvényesek. 

Szállás

Két éjszaka szállás Vilniusban a 4*-os Crowne Plaza hotelben, kétágyas szobában
Két éjszaka szállás Rigában a 4*-os Tallink hotelben, kétágyas szobában
Két éjszaka szállás Tallinban a 4*-os Nordic Forum hotelben, kétágyas szobában
Egy éjszaka szállás Helsinkiben a 4*-os Sokos Presidentti hotelben, kétágyas szobában.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet, szállást 4*-os hotelben, kétágyas szobában, bőséges büféreggelit minden nap, végig saját különbuszt, kompjegyet Tallinn-Helsinki útvonalon, az összes leírt programot belépőkkel, magyar idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, az útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjáratokkal: Budapest-Vilnius, Helsinki-Budapest útvonalon odaúton átszállással, visszaúton közvetlen járattal

Szállás: 

Két éjszaka szállás Vilniusban a 4*-os Crowne Plaza hotelben, kétágyas szobában
Két éjszaka szállás Rigában a 4*-os Tallink hotelben, kétágyas szobában
Két éjszaka szállás Tallinban a 4*-os Nordic Forum hotelben, kétágyas szobában
Egy éjszaka szállás Helsinkiben a 4*-os Sokos Presidentti hotelben, kétágyas szobában.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj gazdag skandináv büféreggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanzió igényelhető (7 vacsora a szállodákban).
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!