Bakonyi barangolások

Hazánk tájain túrák

Észak-Dunántúl két legszebb látványosságának felfedezésére invitálunk benneteket. A Cseszneki vár égbetörő bástyái, a Bakony legmagasabb csúcsa a Kőris-hegy és az őszi színekbe borult hatalmas erdői csalogatják a vállalkozó kedvű turistákat. Igazi kikapcsolódás kínálva a festői környezetben.

FőoldalBakonyi barangolások

Alapár tartalmazza

az utazást, két éjszaka szállást turistaházban félpanzióval, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

a programban nem szereplő étkezéseket, a belépőket, és az utasbiztosítást.

Hossz: 
2 nap
Szállás: 
turistaház
Létszám: 
30-45 fő

Nehézség:

Ezen a túrán nincsenek nagy szintemelkedések, a napi távok mindenki számára teljesíthetőek, akik szoktak túrázni, kirándulni.

Szállás

Az éjszakákat a turistaház 6-10 fős szobáiban töltjük. Hálózsák nem szükséges. A női-férfi fürdő/wc a folyosón található.

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Részletes program
1. nap: Cseszneki vár, Ördög-árok, Gézaháza, Vinye

Korán reggel indulunk Budapestről és az utazást követően érkezünk a Cseszneki várhegy lábához. Bejárjuk a szépen felújított középkori vár maradványát, ahonnan bámulatos kilátás nyílik a Bakony vonulataira. Egy erdei úton közelítjük meg a Bakony egyik talán legszebb szurdokát a vadregényes Ördög-árkot. A sziklás, izgalmas terepen létrák, vasláncok segítik haladásunkat. Gézaházát érintve, a Cuha-patak völgyében túrázunk szállásunk felé. A Bakonyt átszelő vasútvonalat (ipari műemlék) és a patakot többször keresztezve érkezünk  Vinyére, ahol szállásunk és  vacsoránk vár bennünket.
Akik hosszúnak éreznék a napi távot, az út kétharmadánál lehetőség van "kiszállni". Onnan buszunkkal a szállásra utazni.
Táv: 18 km, szint: 200 méter, menetidő: 7,5 óra

2. nap: Vinye, Kőris-hegy (709 méter), Bakonybél, Budapest

Második napunkra is tartogatunk érdekességeket. Pár perces buszozás után érkezünk Fenyőfőre, ahonnan mesés erdei utakon, ösvényeken kapaszkodunk fel a Bakony legmagasabb pontjához. A hegytetőn álló kilátóból fantasztikus kilátás körbe a környező dimbes-dombos vidéktől egészen a Sokorói vonulatokig. Rövid pihenő után a Gerence-patak völgyébe ereszkedünk, s közben bekukkantunk az Odvaskő-barlangba is. A parkolóban várakozó buszunkkal térünk vissza Budapestre. Az esti órákban érkezünk a Hősök terére.
Táv: 17 km, szint: 450 méter, menetidő: 7,5 óra

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást, két éjszaka szállást turistaházban félpanzióval, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

a programban nem szereplő étkezéseket, a belépőket, és az utasbiztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Pannonhalmi borpince-látogatás 5 bor kóstolásával 2.500 Ft/fő
Apátsági belépő tárlatvezetéssel felnőtt 1.800, diák, nyugdíjas, pedagógus 850 Ft/fő
Várbelépő: Diák, nyugdíjas 200.-Ft (az igazolványokat kéretik bemutatni!) Felnőtt: 400.-Ft

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Felszerelés: Javasoljuk egy, kb. 20-25 literes hátizsák használatát a napi felszerelés szállítására.
Öltözék: túrabakancs, esőkabát, esőnadrág, fejfedő a nap ellen, kulacs, túrabot, napszemüveg. A jó minőségű túracipő, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda. Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad.
 

Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet gyakorlott gépkocsivezető irányít. A helyfoglalás a befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Szállás: 

Az éjszakákat a turistaház 6-10 fős szobáiban töltjük. Hálózsák nem szükséges. A női-férfi fürdő/wc a folyosón található.

Étkezés: 
A turistaházban reggelit és vacsorát kapunk. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset, amit napközben elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli,- és energiaszeletek gyorsan pótolják az elvesztett energiát a túra során. A túrák során csak szállásunkon van vízvételi lehetőség, ezért minimum 1,5 liter vizet kell magunkkal vinni.
A területről: 
A Bakony (Bakonyerdő) mintegy 4000 négyzetkilométer kiterjedésű karsztos röghegység, a Dunántúli-középhegység legnyugatibb és legnagyobb tagja. Itt találhatók a hegység legmagasabb csúcsai a Kőris-hegy 709 méter, és a Kék-hegy 661 méteres csúcsa. A Bakonyt keresztülszelő vasútvonal mára már ipari műemlék, alagútjaival, viaduktjaival különleges élményt biztosít a vele utazóknak.
Csomagolás: 
A túrák során a kis hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék ruhát, élelmet, ivóvizet fogod pakolni. Javasoljuk, hogy egy nagyobb táskába pakold a holmid többi részét.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!