Azték és Maya kincsek nyomában

14 napos mexikói körutazás cancuni pihenéssel

Kaktuszok, sombrero, chili, tequila, tortilla, azték és maya kultúra. Chitzen Icha a világ új hét csodájának egyike, pezsgő színes ruhák, vidám emberek, fehérhomokos tengerpartok, luxusszállodák! Ez mind Mexikó! Sok olyan emléket keresünk fel, mely az UNESCO Világörökségek listáján is szerepel.

FőoldalLatin-AmerikaMexikóCancunAzték és Maya kincsek nyomában

Alapár tartalmazza

Szállást, reggelis ellátást, a felsorolt programokat az idegenvezetést, valamint a belépők árát.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyet és a repülőtéri illetéket, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, belépési illetéket, valamint a további étkezések díját

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő

1. NAP: ELUTAZÁS
Indulás Budapestről. Utazás átszállással Mexikóvárosba. Érkezés után transzfer a szállodába.

2. NAP: MEXIKÓVÁROS – TÖRTÉNELMI VÁROSRÉSZ 
Autóbuszos és gyalogos városnézésre indulunk Mexikóvárosban, ahol többek között a következő látnivalókat érintjük: Alameda Park, különböző kastélyok és várak, Zocalo, Palacio Nacional, Catedral Metropolitana. Ezután elhaladunk a Reforma Boulevard-on, ahol megállunk a Függetlenségi Emlékműnél. Majd városnézésünket az Antropológiai és Történeti Múzeumban foly­tatjuk. Délután megérkezünk a Teotihuacán-hoz, ahol sétánk során megtekintjük: Citadelát, Quetzalcóati Templomot, Halál útját, a Nap- és a Hold Piramist. Késő délután transzferrel indu­lás vissza szállásunkra, útközben megállunk Mexikóváros védő­szentjének templománál, a Guadalupei Szent Szűz bazilikánál, ahol sötét bőrű mesztic nő képében jelent meg a Szűzanya 1531‑ben, ezért épült ide az első bazilika 1709-ben.

3. NAP: MEXIKÓVÁROS – PUEBLA – OAXACA 
Reggelit követően városnézés Pueblában, melyet a több mint 70 temploma miatt az „Angyalok városának” is neveznek: Rosario-kápolna, a lenyűgöző Főtér, Bábuk háza, Sto Domingo Templom, El Parián Market és Los Sapos művészeti negyed. Délután egy gyöngyörű táj mellett elhaladva, amelyen kaktuszok ezrei vannak természetes környezetükben. Este megérkezünk Oaxaca-ba.

4. NAP: MONTE ALBAN – TULE – MITLA – OAXACA 
Reggel elsőként a Monte Alban-hoz látogatunk. Ez a régészeti körzet ma is úgy néz ki, ahogy a zapotékok 1200 évvel ezelőtt itt hagyták: építészeti remekművek, kerámia leletek, hatalmas paloták, templomok, gazdag külső díszítések. Majd tovább utazunk Mictlaba, Mexikó – archeológiai szempontból – egyik legismertebb városába. Tulajdonképpen Mictlan (halot­tak városa) volt a neve a mexikóiak szent városának, melyben főpapjuk székelt. Ez egy hegyekkel körülvett magas völgyben található; még most is láthatók a palotafalak és templomok romjai. Délután visszatérünk Oaxaca-ba, ahol az ide láto­gató turisták az indián és a spanyol kultúra hatásainak érde­kes keveredését tapasztalhatják. A történelmi városnegyedben sétálva megtekintjük – többek között – a gazdagon díszített Santo Domingo templomot, mely az egyik legcsodálatosabb belső díszítéssel rendelkező aranytemplom.

5. NAP: OAXACA – SUMIDERO CANYON – SAN CRISTÓBAL DE LAS CASAS 
Korai reggelit követően kirándulásra indulunk a Tuxtla Gutierreznél található Sumidero-kanyonhoz. San Cristóbal de las Casasból, a Chiapa indián települések fővárosából indulva egy fantasztikus hajótúra kezdődik. Az 1000 m magas sziklafalak közötti szurdok­ban halad csónakunk. Egyedülálló élményben lesz részünk a túra során, amikor fölénk magasodnak a fantasztikus sziklák, csodá­latos a látvány, de egyben félelmetes is. Ezt követően szabadidő, majd a szálláshelyünk elfoglalása San Cristóbal de las Casas-ban.

6. NAP: SAN CRISTÓBAL DE LAS CASAS – TZOTZIL     
Korai reggelit követően egész napos kirándulás San Cristóbal de las Casasba, a gyönyörű felföldi városba, ahol sok színes kis házat, templomot, piacot láthatunk. Kirándulásunk során elme­gyünk Tzotzil Maja kisvárosba is, ahol a helyi népviseletet és szo­kásokat csodálhatjuk meg. Délután visszautazunk szállásunkra. Útközben egy maja kultúrát bemutató múzeumban is megál­lunk.

7. NAP: SAN CRISTOBAL – VILLAHERMOSA – PALENQUE    
Reggelit követően útnak indulunk Villahermosa városba, Tabasco megye fővárosába. Itt ellátogatunk a szabadtéri La Venta Múzeumba, ahol az Olmec kultúra maradványai talál­hatóak, majd folytatjuk utunkat az UNESCO világörökség részét képező Yucatán-félszigeti maja romvárosba, Palenquebe ahol szállásunk is lesz. Este szabadprogram.

8. NAP: PALENQUE – CAMPECHE     
Városnézés Palenqueben, az esőerdővel borított klasszikus maja városban. A város VI-VIII. század között kialakított építészeti és szobrászati stílusa páratlan a maga technikai tökéletességével és szépségével. Ugyancsak lenyűgöző látványosság a „Feliratok Temploma”, mely tulajdonképpen egy piramis és szinte egy épí­tészeti csoda. Késő délelőtt utunk során megállunk a Roberto Barrios vízesésnél, amely tökéletes hely a fotózást kedvelőknek. Délután továbbutazunk szállásunk felé Campeche-be.

9. NAP: CAMPECHE – UXMAL – MÉRIDA
Reggeli a szálláson, majd történelmi városnézés Campeche-ben, ahol még mindig találhatunk az óvárost körülvevő erődfal maradványaiból. Később Uxmal következik, ahol megtekintjük az UNESCO világörökség részét képező emlékeket, a Jós pira­misát, az Apácák Házának Négyszögét, a Kormányzó palotáját, a Galambdúcot. Délután Mérida-ban sétálunk, amelyet „Fehér város”-nak is hívnak és Yucatán megye fővárosa.

10. NAP: MÉRIDA – CHICHÉN ITZÁ & IKKIL – CANCUN
Korai indulás Chichen Itzába mely a legismertebb maja város. Nem véletlenül került fel az UNESCO Világörökségeinek listájára. A festői rengetegben megbújó romvárosnál kevesebb vérfagyasztó helye létezik a világnak: az emberáldoza­tokról is elhíresült romok hűen őrzik a maja civilizáció dicsőségét. Rengeteg látnivalót kínál, bár épületeik többségén már érződik a X. században ideérkezett toltékok hatása. A városban látható Közép-Amerika legnagyobb labdajátéktere is. A másik érdekes­ség Chichen Itza szent tava, a Cenote Sagrada. Ez egy beom­lott mészkőbarlang, amely feltöltődött vízzel. A mondák szerint régen itt emberáldozatokat mutattak be a Cenóta istenének. Folytatjuk utunkat Cancun felé, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket.

11 – 12. NAP: CANCUN
Két napon keresztül pihenés a szállodában és a tengerparton, köz­ben teljes ellátás. A **** szállodánk közvetlenül a fehérhomokos tengerpartnál található. A tenger leírhatatlanul szép színű, a zöld és a világoskék keveredése teszi egyedülállóvá ezt a partszakaszt.

13. NAP: ELUTAZÁS
Menetrend függvényében transzfer a cancuni repülőtérre és elutazás. Repülünk Európába. Éjszaka a repülőn.

14. NAP: EURÓPA – BUDAPEST
0
Délelőtti órákban érkezés Európába. Átszállás után a délutáni órákban érkezés Budapestre.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Szállást, reggelis ellátást, a felsorolt programokat az idegenvezetést, valamint a belépők árát.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet és a repülőtéri illetéket, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, belépési illetéket, valamint a további étkezések díját

Kötelező költségek: 

Repülőjegy.
Repülőtéri illeték.
Belépési illeték.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Repülővel + Légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

***/**** szállodákban, 2 ágyas, tusolós/WC-s szobában, reggelis ellátással. Egyágyas elhelyezés felár ellenében választható.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanziós ellátás kérhető.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!