Azerbajdzsán a Kaszpi-tenger kincses olaj-országa

11 napos utazás a Kaukázus és a Selyemút mentén

A Kaukázus égbeszökő főgerincétől a Kaszpi-tenger kiépítetlen, homokos partjaiig 7 különböző éghajlat található a hazánkéval nagyjából megegyező területen. A szubtrópusi erdőktől, a sivatagos hegyekig, a teaültetvényektől a jégmezőkig, Azerbajdzsán meglepően változatos tájakkal és turisztikai kincsekkel rendelkezik. Az ország a „legek” földje is, hiszen a kultúra szerelmesei Földünk legszebb UNESCO világörökségi szőnyegeiben gyönyörködhetnek – míg a természetszeretők 1 napon belül „szafarizhatnak” a különleges perzsa gazellák nyomában, vagy mászhatnak a világ legmagasabb iszapvulkánjaira, Gobusztán „holdbéli tájain”.

FőoldalÁzsiaAzerbajdzsánAzerbajdzsán a Kaszpi-tenger kincses olaj-országa

Alapár tartalmazza

a helyi autóbuszos utazást, a szállást félpanzióval, az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

a repülőjegyet, irányár illetékkel: 97.000,-Ft. az egyéb étkezéseket, a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, vízumot (50 USD/fő).

Hossz: 
11 nap
Létszám: 
20 fő

1. nap - Elutazás Bakuba
Találkozás a Liszt Ferenc reptéren a déli órákban. Elutazás isztambuli vagy moszkvai átszállással kora délután. Étkezés a repülőgépen. Az esti órákban átszállás. Éj a repülőn.

2. nap - Baku a Kaszpi-tenger ablaka
Hajnali megérkezés Bakuba, utazás a hotelbe, séta a Kaszpi-tenger partján, az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított iszlám Óváros bejárása.

3. nap - Baku, Gobusztán, Sirván Nemzeti Park
Reggeli után indulás délre. Látogatás a Sirván Nemzeti Parkban, és a Kaszpi tenger partján.

4. nap - Baku, Jeddi Gümbaz, Lahidzs, Gabala
Reggeli indulás a Transz-Kaukázus (Déli-Kaukázus) hegylábi városkái mentén az ősi Selyemút kulturális emlékei nyomán.

5. nap - Gabala, Nidzs, Seki
Látogatás Öreg-Gabalábam, a néhai semelyhernyó tartás és selyem készítés titkainak megismerése.

6. nap - Seki, Gakh, Ilisu
Barangolás a Seki bazár forgatagában, ismerkedés Thor Heyerdal ásatásaival és a vikingek kaukázusi származásának lehetőségével.

7. nap - Ilisu, Atbashi, Ilisu
Az utolsó jégkorszak és a gleccserek felszínformáló erejének tanulmányozása a terepen.

8. nap - Ilisu, Baku
Látogatás a Bulvár fölött magasodó örök lángnál, a Mártírok emlékművénél és a felújított Török mecsetnél. Baku panorámájának fényképezése és séta a hármas láng alakú ultramodern felhőkarcolóknál.

9. nap - Baku, Guba, Hinalig
A Kaukázus északi oldalának felderítése.

10. nap - Hinalig, Baku
Látogatás az UNESCO Világörökségi védelem alatt álló műemlékeknél.

11. nap - Hazautazás
Hajnali utazás a reptérre. Átszállással hazaérkezés a Liszt Ferenc reptér 2/B termináljára a kora délutáni órákban.

FIGYELEM! A programok sorrendje a nyitvatartási óráktól függően változhat.

További információ

Szállás

3 csillagos szállodákban, 1 ágyas felár: 400,-USD

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Részletek

1. nap - Elutazás Bakuba
Találkozás a Liszt Ferenc reptéren a déli órákban. Elutazás isztambuli vagy moszkvai átszállással kora délután. Étkezés a repülőgépen. Az esti órákban átszállás. Éj a repülőn.

2. nap - Baku a Kaszpi-tenger ablaka
Hajnali megérkezés Bakuba. Utazás a hotelbe, útközben rövid informatív ismertető Azerbajdzsán fővárosáról. Reggeli, majd alvás és pihenő 13:00 óráig. Kora délutáni séta a Kaszpi-tenger partján kiépített csodaszép Bulváron, a világ talán legnagyobb és egyik legszebb tengerparti sétányán. Pihenő a csodaszépen felújított Nagymecsetben. Közös látogatás az egyedülálló Szőnyeg Múzeumban: A páratlan, UNESCO Világörökségi védelem alatt álló bakui és más kaukázusi szőnyegek megtekintése. Az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított iszlám Óváros, az Icseri Seher bejárása. Séta és fényképezés az ősrégi Leánytoronynál, majd a karavánszerájoknál. Rövid látogatás a középkori azerbajdzsáni dinasztia, a Sirvánsahok a palotájában. Szabadidő a belvárosban, majd közös vacsora. Késő este a magyar kísérő által vezetett fakultatív sétalehetőség a csodálatosan kivilágított belvárosban, a nappali fényárban úszó paloták fényképezésével. Éj Bakuban.

3. nap - Gobusztán rejtélyes rajzai; A sárvulkánok és perzsa gazellák földjén
Reggeli után indulás a tengerparton, délre. Az olajkutak és tengeri fúrótornyok fényképezése. Ismerkedés az olajkitermelés XIX-XX. századi történetével, az olajkincs mai gazdasági szerepével. Séta az UNESCO Világörökségi védelem alatt álló Gobusztánban: Az üledékes plató perem és a csodálatosan ép, ősi sziklarajzok megtekintése. A vulkáni- és utóvulkáni jelenségek ismertetése, majd az egyedülálló iszap- és sárvulkánok megmászása. A sárlávák és iszapkürtők fotózása. Továbbutazás a Sirván Nemzeti Parkba. A kecses perzsa gazellák, ragadozó madarak, esetleg farkasok fényképezése, „szafarival” a Kaszpi partjáig. Ismertető a tó különleges természetföldrajzáról: Földünk legnagyobb tava 371.000 km2 területű – a Balaton területének 630 szorosa!. 5.5 millió éve vált le a Parathetys-tengerről. Északi része sekélyebb, minimális sótartalommal, míg délen a mélység meghaladja az 1.000 m-t is. Amikor az első római légiók katonái megkóstolták a tó vizét, sósnak érezték, s mivel túlsó partjait sehol nem látták…tengernek vélték. A Kaszpi sótartalma a világtengerek átlagos sótartalmának csak 30%-a. Földünk legnagyobb tavában számtalan endemikus faj él, a tokféléktől – a tengeri fókákig. Pihenő az érintetlen tengerparton, úszási lehetőséggel. Koraesti visszaérkezés a hotelbe, közös vacsora. Éj Bakuban.

4. nap - A Transz-Kaukázus mentén – a Selyemúton
Reggeli indulás a Transz-Kaukázus (Déli-Kaukázus) hegylábi városkái mentén az ősi Selyemút kulturális emlékei nyomán. Kb. 2 órás séta a Bakutól nyugatra elterülő holdbéli tájon, látogatással egy iszapvulkánon. Történetek a Sirván uralkodók korából. A Samahi melletti Jeddi Gümbaz temető és mauzóleumok megtekintése. Utazás a Kaukázus déli előterének csodálatos völgyében, fényképszünetekkel a legszebb függőhídnál, szorosoknál és függőleges sziklafalak alatt. Délutáni megérkezés Lahidzs hegyi városába, ahol a mai napig élnek a hagyományos kaukázusi kézműves mesterségek. Lahidzs valaha a Selyemút hegyi városa volt, itt képezték ki a cári udvar szamovár beszállítóit. Séta az öreg kőházak között, látogatással és vásárlási lehetőséggel a rézműves műhelyekben. Rövid pihenő a pénteki mecsetben. Továbbutazás Gabala, az ősi albán főváros romjainak irányába, történetekkel a Selyemút és a város fénykorából. Útközben a Kaukázus természetföldrajzának bemutatása, kóstolóval a csodás magashegységi források ivóvizéből. Éj Gabalában.

5. nap - A karavánok nyomán
Reggeli utazás Öreg-Gabalába. A néhai nagyváros ásatási területeinek megtekintése, a feltárt kurgánok, vízvezetékek és a földben hagyott tárgyak fényképezése. Továbbutazás a néhai Seki Kánság fővárosa, a 2700 éves Seki felé. Ismerkedés a város történetével a legkorábbi szkíta (szaka) időktől az Oszmán-Birodalom koráig. Útközben látogatás Nidzs ősi, ma is működő udin keresztény templománál. Történetek az 1743-ban függetlenné vált Seki Kánság korából. A néhai semelyhernyó tartás és selyem készítés titkainak megismerése. A csodálatos káni palota megtekintése Sekiben. Nyitvatartástól függően látogatás a néprajzi múzeumban, majd beköltözés karavánszeráj hotelünkbe. Közös vacsora. Este fakultatív vízipipa kóstoló. Éj Sekiben, a karavánszerájban.

6. nap - A seki bazár forgatagában; Óriások földjén
Kora reggeli indulással városnézés az óvárosban, majd a bazár forgatagában. (1 óra szabadidővel.) Pihenő a város nagymecsetében, majd elindulás a hegyekbe, a rejtélyes Kis falujába. A III. századi eredetű templom és az alatta lévő 2-2,5 m magas óriások (!) sírjainak megtekintése. Ismerkedés Thor Heyerdal ásatásaival és a vikingek kaukázusi származásának lehetőségével. Továbbutazás északra Gakh városáig, a kaukázusi magashegyi túrák „alaptáboráig”. Bejelentkezés a hotelbe, időtől függően feljutás a magashegyi átjárókat őrző Ilisu-i őrtornyok vidékére. Éj Ilisu körzetében

7. nap - A Kaukázus hegyi falvai
Reggeli után túra az Ilisu feletti vízeséshez, a látási viszonyoktól függően a felhőkbe nyúló hófödte vonulatok fényképezése. Ilisu védelmi falainak fényképezése, majd séta az átjárót őrző kerek torony romjainál. Az utolsó jégkorszak és a gleccserek felszínformáló erejének tanulmányozása a terepen. Az átjáró alján futó folyó vízállásától függően túra gyalog, vagy terepjárókon Atbashi magashegyi falujába. Az égig érő legelők és a felettük tornyosuló csipkézett gerincek fényképezése. 1 órás tartózkodás az aprócska falu utcáin, majd pihenő a falu melletti magashegyi legelőn. A pihenő alatt rövid túra lehetőség a falu melletti gyalogos hídhoz. Túra visszafelé az érkezési útvonalon, a drámai szépségű tájak fényképezésével. Közös vacsora. Éj Ilisu körzetében.

8. nap - Baku a fejlődő metropolisz
Reggeli indulással visszautazás Bakuba. Útközben ismertető a város XX. századi történetének eseményeiből, s a jelen szuper beruházásairól, építkezéseiről. A városba érkezés után látogatás a Bulvár fölött magasodó örök lángnál, a Mártírok emlékművénél és a felújított Török mecsetnél. Baku panorámájának fényképezése és séta a hármas láng alakú ultramodern felhőkarcolóknál. Bejelentkezés a hotelbe, majd szabadidő és vásárlási lehetőség. Az érdeklődők számától függően fakultatív utazás metrón, 2-3 kiválasztott mega építkezés helyszíneire. Este folklór műsorral egybekötött vacsora egy karavánszerájban. Éj Bakuban.

9. nap - A Kaukázus északi oldalán; Déchy Mór a Kaukázus szerelmese
Reggeli indulás a Kaukázus északi oldalára. Séta és fényképezés a Besbarmag-hegy ősi kultuszközpontjánál, a Kurszán-kala erősségénél. Ismertető a magyar Kaukázus kutatókról: Besse János, Emánuell György, Déchy Mór, Zichy Jenő és Bálint Gábor munkásságának bemutatása. Déchy Mór életének és kaukázusi expedíciói igaz meséinek meghallgatása. Továbbhaladás északra, Gubába, a híres hegyi szőnyegek városába. Látogatás egy hagyományos szőnyegkészítő manufaktúrában. Feljutás Hinaligba, Azerbajdzsán legmagasabban fekvő falujába, 2.500 m fölé. A világtól elzárt (a világ feletti…) hegyi faluból, csodálatos kilátás nyílik a Központi-Kaukázus 3-4.000 m közötti ormaira. Az „égbeszökő vidék” fényképezése (jó idő esetén). Erőnktől függően túra a környékbeli magaslatok egyikére, majd közös vacsora. Éj Hinaligban, Azerbajdzsán tetején.

10. nap -  A kincses Absheron-félsziget
A napfelkelte fényképezése a Kaukázus felett. Reggeli majd leereszkedés a hegyekből. Utazás délre, a Kaszpi-tengerbe nyúló, napsütötte Absheron-félszigetre. A gazdagságot hozó olajmezők fotózása. Látogatás az UNESCO Világörökségi védelem alatt álló Atesgah szentélynél, a tűzimádók templománál. Ismerkedés a Zarahusztra hit (tűz imádat) alapjaival és a szentély ősi történetével. A Janar dag (jelentése Égő hegy) fényképezése, ismertetővel az örök idők óta lángoló domboldal működéséről. Látogatás két UNESCO világörökségi védelem alatt álló tengerparti erődnél, majd késő délutáni úszás a tengerben. Búcsúvacsora kiváló azerbajdzsáni borok megízlelésével. Éj Bakuban.

11. nap - Hazautazás
Hajnali utazás a reptérre. Átszállással hazaérkezés a Liszt Ferenc reptér 2/B termináljára a kora délutáni órákban.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a helyi autóbuszos utazást, a szállást félpanzióval, az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

a repülőjegyet, irányár illetékkel: 97.000,-Ft. az egyéb étkezéseket, a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, vízumot (50 USD/fő).

Helyszíni költségek leírása: 

Elvárt borravaló: 26,-USD

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.
FIGYELEM!
A kiadott ár 230,-Ft/ USD árfolyamig tartható. Ennél rosszabb Ft/USD árfolyam esetén a hátralék befizetésekor % arányos kompenzációt alkalmazunk.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülővel Isztambuli vagy Moszkvai átszállással , a helyszínen légkondícionált autóbusszal.

Szállás: 

3 csillagos szállodákban, 1 ágyas felár: 400,-USD

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel és érvényes vízummal utazhatnak Azerbajdzsánba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!