Az Operaház és a Fjordok Ausztrália - Új-Zéland Körutazás

23 napos körutazás Ausztrália és Új-Zéland tájain

Jöjjön el velünk egy igazi kalandra a Déli Féltekére! Családias hangulatban, rugalmas napi beosztással és tapasztalt idegenvezetővel járjuk be Ausztrália vad tengerpartjait, megismerjük őshonos állatait, híres épületeit, tengeralatti világát valamint felfedezzük Új-Zéland gleccsereit, fjordjait, gejzíreit és csodálatos természetét.

FőoldalÓceániaAusztráliaSydneyAz Operaház és a Fjordok

Alapár tartalmazza

utazást nemzetközi és belső repülőjáratokon, transzfert a Bécsi repülőtérre, szállást közép kategóriás szállodákban, reggelis ellátással, a részletes leírásban szereplő programokat és belépőket, Ausztráliában és Új-Zélandon kis buszos utazásokat, helyi adókat, magyar nyelvű idegenvezetést. A részvételi díj 7-9 fő együttes utazása esetén érvényes, ennél kevesebb létszám (4-6 fő) esetén a részvételi díj nővekszik!

Alapár nem tartalmazza

betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, repülőtéri illetéket (kb. 149.000,- Ft/fő), fakultatív útlemondási biztosítást (alap részvételi díj 5,5%-a), programban nem szereplő étkezéseket.

Hossz: 
23 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
min. 4-6, 7-9 fő

Nov. 09. - INDULÁS BUDAPESTRŐL - BÉCS

Nov. 11. – MELBOURNE (vacsora)

Nov. 12. – MELBOURNE (reggeli, ebéd)

Nov. 13. – MELBOURNE - CAIRNS (reggeli)

Nov. 14. – CAIRNS (reggeli, ebéd)

Nov. 15. – CAIRNS (reggeli)

Nov. 16. – CAIRNS - SYDNEY (reggeli)

Nov. 17. – SYDNEY (reggeli, ebéd)

Nov. 18. – SYDNEY (reggeli)

Nov. 19. – SYDNEY - QUEENSTOWN (reggeli)

Nov. 20. – QUEENSTOWN (reggeli, ebéd)

Nov. 21. – QUEENSTOWN (reggeli)

Nov. 22. – QUEENSTOWN – FOX GLECCSER (reggeli)

Nov. 23. – FOX GLECCSER - PUNAKAIKI (reggeli)

Nov. 24. – PUNAKAIKI - NELSON (reggeli)

Nov. 25. – NELSON – ABEL TASMAN NEMZETI PARK - NELSON (reggeli)

Nov. 26. – NELSON – PICTON - WELLINGTON (reggeli)

Nov. 27. – WELLINGTON – ROTORUA (reggeli)

Nov. 28. – ROTORUA (reggeli, vacsora)

Nov. 29. – ROTORUA - AUCKLAND (reggeli, ebéd)

Nov. 30. – AUCKLAND - BÉCS (reggeli)

DEC. 01. – BÉCS - BUDAPEST

A program változtatásának jogát fenntartjuk.

További információ

Szállás

19 éjszaka 3-4 csillagos szállodákban, két­ágyas, fürdőszobás szobákban.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Részletek

Nov. 09. - INDULÁS BUDAPESTRŐL - BÉCS
Találkozás az Sz-Line Utazási iroda csoportkísérőjével, majd saját kisbusszal indulás a Bécsi Nemzetközi repülőtérre. Bejelentkezés a nemzetközi járatra Melbourne felé, utazás átszállásokkal.

Nov. 11. – MELBOURNE (vacsora)
Érkezés a kora reggeli órákban Melbourne Nemzetközi repülőterére. A csomagok felvétele után saját minibusszal utazás a szállodába. Szobák átvétele, rövid pihenés. Kora délután elindulunk egy „parádés” esti programra a város közelében található Philip-szigetre. A gazdag növény és állatvilággal rendelkező csodálatos szigeten tanúi lehetünk a tengerből „kimasírozó” pingvin kolónia esti hazatérésének. A „pingvin-parádé” évről évre sok-sok látogatót vonz ide a tengerpartra, hiszen a Kis Pingvineket (a világ legkisebb testű pingvinje) természetesen élőhelyükön lehet megfigyelni. Este transzfer vissza a szállodához.
 

Nov. 12. – MELBOURNE (reggeli, ebéd)
Reggeli a szállodában. Egész napos kirándulás a híres tengerparti régióhoz, a Great Ocean Road-hoz. A túra elkalauzol bennünket a vadregényes, sziklás tengerpartra, ahol a hatalmas hullámok ostromolják a köveket és a Tizenkét Apostol sziklaképződmény pedig dacol ezekkel az elemekkel. Alaposan felfedezzük a környéket, megismerjük történelmét, majd ellátogatunk egy közeli nemzeti parkba és egy finom ebéd is vár ránk napközben.

Nov. 13. – MELBOURNE - CAIRNS (reggeli)
Reggeli a szállodában. A szobák elhagyását követően transzfer a repülőtérre, és utazás menetrendszerinti járattal Cairns felé. Érkezés után saját kisbusz felvétele és transzfer a szállodához. A nap hátralévő része szabad.

Nov. 14. – CAIRNS (reggeli, ebéd)
Reggeli a szállodában. Egész napos hajós kirándulás a Nagy Korallzátonyhoz ebéddel. A motoros katamarán fedélzetén utazunk egy zátonyhoz, ahol lehet búvárkodni, de azok is elmerülhetnek a csodálatos látványba, akik szárazak óhajtanak maradni: a kis tengeralattjáróról fedezheti fel a korall élővilágát. A katamarán víz alatti fedélzetéről végignézhetjük a hal etetést is. Egy igazán felejthetetlen nap vár ránk a Nagy Korallzátonynál!

Nov. 15. – CAIRNS (reggeli)
Reggeli után egész napos szabad időtöltés.

Fakultatív programjavaslat: Egész napos kirándulás Kuranda őserdei állomásához (nagy buszos, nem privát program): 55.000,-Ft/fő
Reggel a helyi partner nagy autóbusza érkezik a szállodánkhoz, és elszállítja utasainkat a Fresh Water vonatállomáshoz. Innen indulunk fel a vonat fedélzetén a Kuranda Őserdei Központhoz. Egy csodálatos utazás után megérkezünk a turista központba. Itt lehetőség adódik majd ellátogatni a Koala Központba, a Pillangó Farmba. Egy finom svédasztalos ebéd következik, majd a helyi aboriginal őslakosok egy látványos bemutatót tartanak, melynek során bemutatják hagyományaikat, táncukat, zenéjüket, fegyvereiket. Ezt követően egy kétéltű jármű, az Army Duck fedélzetén fedezzük fel a környező őserdőt földön és vízen egyaránt. Utolsó programként felszállunk a függő vasútra, melynek kabinjában „lelibegünk” a fantasztikus látványt nyújtó őserdő fölött. Érkezés után nagy buszos transzfer a szállodához.

Nov. 16. – CAIRNS - SYDNEY (reggeli)
Reggeli után szabad időtöltés Cairns-ben. Délután transzfer a repülőtérre. Utazás menetrendszerinti járattal Sydney-be. Érkezés után saját kisbusszal transzfer a szállodához.

Nov. 17. – SYDNEY (reggeli, ebéd)
Reggeli a szállodában. Délelőtt városnézés saját mini busszal Sydney-ben. A város nevezetes pontjai (Kings Cross, The Gap, Watson Bay) kilátogatunk híres tengerparti részekhez (Bondi Beach). Ezt követően a King Street kikötőből felszállunk egy sétahajóra, melynek fedélzetén megcsodálhatjuk Sydney-t a vízről is, illetve egy finom ebédet is elfogyasztunk menet közben. Visszaérkezünk Circular Quay kikötőbe, ahonnan ellátogatunk az Operaházhoz, melyet belülről is megismerhetünk. Utazás vissza a szállodához.

Nov. 18. – SYDNEY (reggeli)
Reggeli után egész napos szabad időtöltés.

Fakultatív programjavaslat: Egész napos kirándulás a Kék-hegyekhez (saját kisbuszos, privát program): 29.000,-Ft/fő
Saját kisbuszunkat használjuk az egész nap során. Első állomás a Featherdale Vadaspark lesz, ahol kézből esznek a kenguruk, wallabik, emuk, és barátságos koalákkal is találkozhatunk. Ezt követően megállunk egy elegáns, koloniál stílusban épült szálloda étteremében egy finom ebédre. Majd az Echo Point kilátónál megcsodáljuk a Három Nővér sziklaformációt. Majd megérkezünk a Scneic World állomáshoz, ahol libegővel, függő vasúttal valamint kifeszített függőhídon sétálva alaposan felfedezhetjük ezt a fantasztikus környéket. Késő délután indulás vissza Sydney-be.
 

Nov. 19. – SYDNEY - QUEENSTOWN (reggeli)
Reggeli után transzfer a repülőtérre. Utazás menetrendszerinti járattal Queenstown-ba. Érkezés után saját kisbusz felvétele, majd transzfer a szállodához. Szobák átvétele. A nap hátralévő része szabad időtöltés.

Nov. 20. – QUEENSTOWN (reggeli, ebéd)
Korai reggeli a szállodában. Indulás kisbusszal a fjordok birodalmába! Utazás csodálatos völgyeken és erdőkön át a Milford Sound fjordhoz. Felszállunk a hajóra és egy lélegzetelállító, piknik ebéddel kiegészített hajókirándulás alatt megismerhetjük a fjord minden szépségét. A program végeztével visszaindulunk Queenstown-ba. Érkezés az esti órákban.

Nov. 21. – QUEENSTOWN (reggeli)
Reggeli a szállodában. Egész napos szabad időtöltés.

Fakultatív programjavaslat: Jeep kirándulás a Skippers Kanyonba (négy kerék meghajtású jeep-ekkel): 35.000,-Ft/fő
Egy 4 órás jeep kirándulás során bemutatjuk a valaha bányászparadicsomként működő térség csodálatos tájait, maradványait: fenséges hegyek, hágók, hatalmas sziklák, sebes folyók. És nem utolsó sorban kipróbálhatjuk szerencsénket a folyóban, ahonnan aranyat lehet mosni!

Nov. 22. – QUEENSTOWN – FOX GLECCSER (reggeli)
Reggeli a szállodában. Indulás tovább a Nyugati-Part felé, a Fox Gleccserhez. Az útvonalat csoportkísérőnk úgy választja majd ki, hogy a lehető legtöbb gyönyörű helyet tudja megmutatni utasainknak. Hiszen ez a környék Új-Zéland egyik legszebb, legtöbbet fotózott környéke a tavaival, hegyeivel, erdőivel, tengerpartjával. Érkezés Fox Gleccserhez a késő délutáni órákban. Szobák átvétele.

Nov. 23. – FOX GLECCSER - PUNAKAIKI (reggeli)
Reggeli a szállodában. Indulás előtt ellátogatunk a gleccser lábához a gleccser völgyében, vagy akár egy helikopter fedélzetén felrepülhetünk a gleccser tetejéhez és landolva a hatalmas hómezőn igazán lenyűgöző látvány tárul a környező hatalmas hegyekre. (Helikopter kirándulás a helyszínen fizetendő fakultatív program.) Ezt követően indulás tovább a Nyugati-Part mentén Punakaiki felé. Megállunk Hokitika-ban, Új-Zéland Jade Fővárosa. Az új-zélandi jade lelőhelyek többsége Hokitika város közelében található és ezért a városban számos olyan ékszerboltot találhatunk, ahol csodálatosan megművelt jade ékszereket kínálnak az érdeklődőknek. Következő megállónk a korabeli aranymosó városkában, Shantytown-ban lesz. Itt a helyi kísérőnk bemutatja a hely történelmét, megismerhetjük az aranymosók korabeli életét és magunk is kipróbálhatjuk az aranymosó szerencsénket! Érkezés Punakaiki városkához a kora esti órákban. Egy rövid sétával ellátogatunk a hotel mellett lévő világszerte híres „palacsinta” sziklákhoz és vadregényes sziklapartjához. Szobák átvétele.

Nov. 24. – PUNAKAIKI - NELSON (reggeli)
Reggeli a szállodában. Utazásunk folytatódik tovább Nelson felé. A Déli-Alpok hegyein keresztül több megállással érkezünk a festő Nelson városába. Szobák elfoglalása.

Nov. 25. – NELSON – ABEL TASMAN NEMZETI PARK - NELSON (reggeli)
Reggeli után ellátogatunk az Abel Tasman Nemzeti Parkba. Egy egész napos csodálatos program vár ránk a nemzeti park területén. A gyönyörű öblöket, partokat és erdőségeket a sétahajó fedélzetéről, valamint könnyű sétával fedezhetjük fel. A nap végén transzfer vissza Nelson-ba.

Nov. 26. – NELSON – PICTON - WELLINGTON (reggeli)
Reggeli a szállodában. Transzfer a komp kikötőhöz, Pictonba. A több emeletes komp fedélzetén egy csodálatos 3,5 órás utazás következik a Cook-szoroson át az Északi-szigetre. Érkezés a fővárosba, Wellingtonba. Saját kisbusz felvétele, majd transzfer a szállodához. Szobák átvétele.

Nov. 27. – WELLINGTON – ROTORUA (reggeli)
Reggeli a szállodában. A délelőtt és a kora délután szabad időtöltés. Csoportkísérőnk elkalauzolja utasainkat a város legérdekesebb látnivalóihoz, épületeihez, pontjaihoz. Transzfer a repülőtérre és utazás menetrendszerinti járattal Rotorua-ba. Kisbusz felvétele, majd transzfer a szállodához. Szobák átvétele.
 

Nov. 28. – ROTORUA (reggeli, vacsora)
Reggeli a szállodában. Délelőtt első állomásunk a Te Puia termálpark, ahol a természet furcsa alkotásai (gejzírek, buzgárok) között teszünk egy sétát. Majd érkezés az Agrodome-hoz, ahol szórakoztató programok során ismerhetjük meg az ország híres birkatartási szokásait, láthatunk egy villámgyors nyírást, valamint bemutatják a terelő kutyák tudományát. Ezt követően megnézzük a Rainbow Springs botanikus kertet, ahol kísérőnk segítségével, saját szemmel tekinthetjük meg Új-Zéland növényeit és őshonos állatait és bővebb felvilágosítást kaphatunk a kiwi madárról is. A délután szabad időtöltés. (Programok sorrendje változhat.) Este egy autóbusz érkezik a szállodához és elvisz minket a maori faluba. Egy hagyományos köszöntés (powhiri) után bemutatják a hagyományőrző maori falut és műsor keretében megismerhetjük a maori zenét és táncokat, majd finom svédasztalos vacsorával zárjuk a napot. A program után transzfer vissza a szállodába.

Nov. 29. – ROTORUA - AUCKLAND (reggeli, ebéd)
Reggeli a szállodában. Indulás Auckland felé. Útközben megállunk a parázsférgeiről elhíresült Waitomo-barlanghoz. A barlangban tett látogatásunk során megcsodálhatjuk a cseppköveket, majd egy rövid csónakút során elkalauzolnak minket egy barlangba, ahol a plafonon élő milliónyi, világító parázsféreg igazi „csillagos égboltot” varázsol elénk. Egy könnyű ebéd után folytatjuk az utunkat. Érkezés a kora esti órákban. Szobák átvétele.
 

Nov. 30. – AUCKLAND - BÉCS (reggeli)
Reggeli a szállodában. A nap nagy része szabad időtöltés, mivel csak kora este indul a repülőgép haza. Csoportkísérőnk vezetésével megismerjük a „Vitorlák Városát”. Délután transzfer a repülőtérre, majd indulás menetrendszerinti járatokkal Bécs felé.

DEC. 01. – BÉCS - BUDAPEST
Érkezés napközben a Bécsi Nemzetközi repülőtérre. Innen kisbuszunkkal indulunk Budapest felé. Érkezés a délutáni órákban.

A program változtatásának jogát fenntartjuk.

Fakultatív

Egész napos kirándulás Kuranda őserdei állomásához (nagy buszos, nem privát program): 55.000,-Ft/fő

Egész napos kirándulás a Kék-hegyekhez (saját kisbuszos, privát program): 29.000,-Ft/fő

Jeep kirándulás a Skippers Kanyonba (négy kerék meghajtású jeep-ekkel): 35.000,-Ft/fő

Egyéb fakultatív programok a helyszínen fizetendők (pl.: helikopteres sétarepülés a fjordokon).

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

utazást nemzetközi és belső repülőjáratokon, transzfert a Bécsi repülőtérre, szállást közép kategóriás szállodákban, reggelis ellátással, a részletes leírásban szereplő programokat és belépőket, Ausztráliában és Új-Zélandon kis buszos utazásokat, helyi adókat, magyar nyelvű idegenvezetést. A részvételi díj 7-9 fő együttes utazása esetén érvényes, ennél kevesebb létszám (4-6 fő) esetén a részvételi díj nővekszik!

Alapár nem tartalmazza: 

betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, repülőtéri illetéket (kb. 149.000,- Ft/fő), fakultatív útlemondási biztosítást (alap részvételi díj 5,5%-a), programban nem szereplő étkezéseket.

Kötelező költségek: 

repülőtéri illeték

Hazainduláskor a reptéren kilépési illetékként minden nemzetközi járat utasa 25 NZD illetéket fizet a helyszínen. Rotorua-ban az u.n. „airport tax” fizetésére számíthatunk, melynek összege: 5 NZD/fő.

Helyszíni költségek leírása: 

fakultatív programok

programban enm szereplő étkezések

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

transzfer Budapest-Bécs-Budapest, menetrendszerint közlekedő repülőjárat Bécs-Melbourne, Auckland-Bécs útvonalon. 

Szállás: 

19 éjszaka 3-4 csillagos szállodákban, két­ágyas, fürdőszobás szobákban.

Étkezés: 

A részvételi díj 19 bőséges reggelit tartalmaz. További ebédet vagy vacsorát nem tartalmaz. (A szállodákban, illetve kör­nyé­kü­kön többféle étkezési lehetőség van, a ki­vá­lasz­tás­ban az idegenvezető természetesen segítséget nyújt.)

A területről: 
Új-Zéland két fő szigete, az Északi- és a Déli-sziget mellett számos kisebb szigetből áll. Az ország teljes területe, közel 268 000 km2 csaknem akkora, mint Japán vagy Colorado állam.
Időjárás: 
Az évszakok pont fordítva vannak, mint Európában. Amikor itt tél van, ott akkor van nyár. A nappali csúcshőmérsékletek sokéves átlagai a következők:
Sydney: november: 24 °C / december: 25 °C / január: 26 °C / február: 26 °C / március: 25 °C / április: 23 °C.
Melbourne: november: 22 °C / december: 24 °C / január: 26 °C / február: 26 °C / március: 24 °C / április: 21 °C.
Cairns: november: 30 °C / december: 31 °C / január: 31 °C / február: 31 °C / március: 30 °C / április: 29 °C.
Queenstown: november: 19 °C / december: 21 °C / január: 22 °C / február: 22 °C / március: 20 °C / április: 16 °C.
Milford Sound: november: 16 °C / december: 18 °C / január: 19 °C / február: 19 °C / március: 18 °C / április: 15 °C.
Auckland: november: 20 °C / december: 21 °C / január: 23 °C / február: 24 °C / március: 22 °C / április: 20 °C.
A sokéves átlagok alapján a legnagyobb esély csapadékra a következő helyeken van:
Új-Zélandon a Déli-sziget nyugati partvidékén (ezen belül is elsősorban a fjordvidéken). Itt évente 3-4-szer annyi eső hullik, mint például Queenstownban vagy Te Anauban, mely kisvárosok már az Alpok keleti oldalán vannak.
Ausztráliában Cairns környékén, ami nagyon közel van az Egyenlítőhöz. Ilyen forró klímában a sok napsütés után gyakran jól is esik egy trópusi zápor vagy zivatar, ami persze egy időre a hőséget is enyhíti.
Vízum: 
Magyar állampolgárok csak vízummal és a tervezett hazautazástól számítva még minimum 6 hónapig érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztráliába. A turistavízum jelenleg ingyenes. Vízumkérelmet elektronikus formában lehet benyújtani Ausztrália budapesti nagykövetségének honlapján keresztül (www.hungary.embassy.gov.au). A vízumügyintézésben irodánk munkatársai szívesen segítenek.
Új-Zélandra vízum nélkül utazhatnak be a magyar állampolgárok, megérkezéskor majd egy belépési nyilatkozatot kell kitölteni.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltásra nincs szükség. Az erős napsütés ellen célszerű védekezni napolajjal, sapkával, napszemüveggel.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!