Az Isztria titkai

Négy napos kirándulás az Isztria legszebb tájain, kulturális és természeti értékei között

Buszos körutazásunkon felfedezzük az Isztriai-félsziget természeti látványosságait, kulturális értékeit, meglátogatjuk a messze földön híres városkáit, sétálunk az Itáliát idézó utcákon és megízleljük a helyi ételeket és italokat

FőoldalEurópaHorvátországIsztriaPulaAz Isztria titkai
Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
30-40 fő
1 nap:  Budapest, Prian, Pula
 
A kora  reggeli órákban indulunk Budapestről, 4 óránként állunk meg, majd átlépjük Szlovénia határát. Első programunk Piran festői városkájának meglátogatása. A tengerparti séta után megkóstoljuk a tenger gyümölcseiz, majd tovább utazunk Pulába. Itt elfoglaljuk a szállást, majd  város és a híres római amfiteátrum felfedezésére indulunk.
 
 
2 nap:  Fazana, Porec, Rovinj
 
Ezen a napon megismerjük Fazana kis halászfaluját, majd ellátogatunk Barbarigába ami már a rómaiak idején is kedvelt üdülőhely volt, erről az itt feltárt ókori villák is tanuskodnak. Sétálunk egyet az olajfeligetekben és a tengerarton, aztán tovább indulunk, hogy megismerjük az Isztriai félsziget két legszebb kisvárosát, bejárjuk hangulatos utcáit és tereit. Az első állomásunk a festői Rovinj. Felsétálunk a csúcsra épült templomhoz, megcsodáljuk az innen elénk táruló kilátást a tengerre. Rovinjban ebéedlünk, majd délután Porec településére utazunk, ahol a városnézés(a templom mozaikjai az UNESCO Világörökség részét képezik) után megcsodáljuk a naplementét, majd idulunk vissza Pulába.
 
 
3. nap:  Bale, Pazin, Gracisce, Opatija
 
Ezt a napot Bale apró kis falujának világhíres jazzkávézójában kezdjük, majd a település kacskaringós utcáit járjuk be. Innen Pazin településére indulink, ahol megnézzzük a Verne regény helyszínéül szolgáló várat, és a középkori hangulatú kisvárost, illetve ellátogatunk egy csodálatos vízeséshez. Innen Gracisce apró, néhány utcvából álló, mégis nagyon értékes kis falujába utazunk, majd az Isztria ékkövét, a gyönyörű Opátiját látogatjuk meg, vagy ahogy annak idején nevezték: Abbázia tengerpartján teszünk egy sétát.
 
4. nap Limski kanal, Motovun, Hum, Buzet hazautazás
 
A festői Lim tengerszoros megtekintése után az Isztriai-félsziget belső vidékei felé vesszük az irányt, ahol megnézzük a hegycsúcsra épült Motovun városkáját majd á meglátogatjuk előszőr Buzet majd Hum, apró, középkori hangulatot árasztó falucskáit. Megkóstoljuk a helyi ízeket, helyi termékeket, majd tovább utazunk Pulába.
Innen utazunk haza Magyarországra
 
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:

Pénzügyek
Kiutazási forma: 
busz
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!