Az Isztria titkai

Négy napos kirándulás az Isztria legszebb tájain, kulturális és természeti értékei között

Buszos körutazásunkon felfedezzük az Isztriai-félsziget természeti látványosságait, kulturális értékeit, meglátogatjuk a messze földön híres városkáit, sétálunk az Itáliát idézó utcákon és megízleljük a helyi ételeket és italokat

FőoldalAz Isztria titkai
Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
30-40 fő
1 nap:  Budapest, Prian, Pula
 
A kora  reggeli órákban indulunk Budapestről, 4 óránként állunk meg, majd átlépjük Szlovénia határát. Első programunk Piran festői városkájának meglátogatása. A tengerparti séta után megkóstoljuk a tenger gyümölcseiz, majd tovább utazunk Pulába. Itt elfoglaljuk a szállást, majd  város és a híres római amfiteátrum felfedezésére indulunk.
 
 
2 nap:  Fazana, Porec, Rovinj
 
Ezen a napon megismerjük Fazana kis halászfaluját, majd ellátogatunk Barbarigába ami már a rómaiak idején is kedvelt üdülőhely volt, erről az itt feltárt ókori villák is tanuskodnak. Sétálunk egyet az olajfeligetekben és a tengerarton, aztán tovább indulunk, hogy megismerjük az Isztriai félsziget két legszebb kisvárosát, bejárjuk hangulatos utcáit és tereit. Az első állomásunk a festői Rovinj. Felsétálunk a csúcsra épült templomhoz, megcsodáljuk az innen elénk táruló kilátást a tengerre. Rovinjban ebéedlünk, majd délután Porec településére utazunk, ahol a városnézés(a templom mozaikjai az UNESCO Világörökség részét képezik) után megcsodáljuk a naplementét, majd idulunk vissza Pulába.
 
 
3. nap:  Bale, Pazin, Gracisce, Opatija
 
Ezt a napot Bale apró kis falujának világhíres jazzkávézójában kezdjük, majd a település kacskaringós utcáit járjuk be. Innen Pazin településére indulink, ahol megnézzzük a Verne regény helyszínéül szolgáló várat, és a középkori hangulatú kisvárost, illetve ellátogatunk egy csodálatos vízeséshez. Innen Gracisce apró, néhány utcvából álló, mégis nagyon értékes kis falujába utazunk, majd az Isztria ékkövét, a gyönyörű Opátiját látogatjuk meg, vagy ahogy annak idején nevezték: Abbázia tengerpartján teszünk egy sétát.
 
4. nap Limski kanal, Motovun, Hum, Buzet hazautazás
 
A festői Lim tengerszoros megtekintése után az Isztriai-félsziget belső vidékei felé vesszük az irányt, ahol megnézzük a hegycsúcsra épült Motovun városkáját majd á meglátogatjuk előszőr Buzet majd Hum, apró, középkori hangulatot árasztó falucskáit. Megkóstoljuk a helyi ízeket, helyi termékeket, majd tovább utazunk Pulába.
Innen utazunk haza Magyarországra
 
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:

Pénzügyek
Kiutazási forma: 
busz
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!