Az Éden illatos ültetvényei -Mauritius és a Seychelles

15 napos körutazás Mauritiuson és a Seychellesen

Hogy mit látunk az út során? Afrika messze – messze legszerencsésebb és leggazdagabb országait. Utazásunk kísérlet a legteljesebb bejárásukra – a korallzátonyok hullámaitól, az őserdő-foltok méregzöldjén át - a felhőkbe burkolódzó, irdatlan gránit tömbök tetejéig.

FőoldalAfrikaSeychelle-szigetekAz Éden illatos ültetvényei -Mauritius és a Seychelles

Alapár tartalmazza

12 éjszakai szállást, Mauritiuson resortokban, Seychelle-en self catering apartmanokban, Mauritiuson félpanziót, Seychelle-en reggelis ellátást, helyszíni közlekedést kisbusszal és menetrendszerinti busszal, hajójegyeket, magyar nyelvű idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza

belföldi és nemzetközi repülőjegyek és illetékek, belépőjegyek, útlemondási biztosítás, BBP biztosítás.

Hossz: 
15 nap
Szállás: 
apartman
Létszám: 
Kis létszámú csoport, 20 fővel.

Program:
1-2. nap: Budapest - Mauritius
Utazás Budapestról menetrend szerinti járattal, átszállással Mauritiusra. Útközben vázlatos ismertető a Vanília-szigetek (Les Îles Vanille)természeti értékeiről, földrajzáról, s az Indiai-óceán egyenlítői víztömegeiről. Néhány sztori felelevenítése a kalózregénybe illően kalandos múltú Mauritius portugál- holland – francia, majd angol korszakából. Éj a repülőn. Másnap érkezés Mauritiusra, majd kb. 2 órás utazás Mauritius északi óceánpartjára, Grand Baie-be.Ismerkedés az afrikai és ázsiai kultúrák „szivárvány kelméje” legszembetűnőbb és fülbemászóbb jegyeivel, a séga és az afrikai reggae zenével és tánccal – illetve a creole nyelv kialakulásával. Néhány szemelvény a néhai ültetvényes gazdálkodás és a rabszolgatartás korából. Bejelentkezés szállásunkra. A környék felfedezése – megmártózással a lágy óceáni hullámokban. A fehér homok és a pálmaföveny élvezete naplementéig. Rövid felkészülés a másnapi látnivalókra. Szállás Grand Baie-ben (3 éj).

3. nap: Sir Seewoogasur Botanikus Kert - Chateau de Labourdannis
Reggeli után utazás a Sir Seewoogasur Botanikus Kertbe.  Az ország első független miniszterelnökéről elnevezett, igen tekintélyes méretű botanikus kert 1735 óta létezik. Kezdetben hatalmas konyhakertként működött, majd méltán nagyhírű kertész, Pierre Poivre fejlesztette fűszer ültetvénnyé. 1810-től a brit James Duncan irányításával alakították át trópusi arborétummá – ahová a Föld minden zugából érkeztek, érkeznek ritkaságok. Közös séta, majd továbbutazás az 1774-ben épült Chateau de Labourdannis udvarházba.  Az 540 ha területű néhai cukorültetvény ma is működik, kibővült terménykörrel: Vanília ültetvénye 2 ha, de megtekinthető, vásárolható itt többek között szenvedély gyümölcs, guava, papaja, mangó és még ki tudja hány féle egzotikus herkentyű… Látogatás a csodaszép udvarházban, majd a birtokon, pihenővel. Délutáni látogatás a L’Aventure du Sucre nádcukorgyár múzeumban. Az 1797 – 1999. között működött cukorgyár minden épülete, gépsora eredeti állapotban látható, történetekkel a néhai rabszolgaságról, cukorbárókról és a rum business sajátosságairól. Délutáni visszautazás szálláshelyünkre. Strandolás, úszás a Grand Bai-en.

 4. nap: Port Louis 
Reggeli utáni indulás a 180.000 lakosú Port Louisba, a sziget fővárosába. A XVII. század óta lakott kikötőváros mára igen forgalmas, „lüktető kismetropolisszá” fejlődött. Sétánk megkezdése a Central Market halpiacán, majd hirtelen fordulattal látogatás a híres Blue Penny Bélyegmúzeumban. Ismerkedés a világ legritkább bélyegének sztorijával. Közös látogatás a Natural History Múzeumban, afféle fejhajtással a kihald dodók (röpképtelen madarak, a sziget szimbólumai) emléke előtt. Rövid pihenő a Company Gardens park óriás banyánfái alatt, majd kóstoló a város lelkiismereti sokszínűségéből: Látogatás a Nagymecsetben, majd a majd 200 éves Szent Lajos Katedrálisban. A Kínai-negyedben tett séta előtt betérés egy hindu templomba…

Viktória királynő szobrának fotózása a Government House-nál, a volt Kormányzati Palotánál. Felkapaszkodás a város fölé emelkedő Fort Adelaide Citadellába. A főváros és az Indiai-óceán panorámáinak fotózása.

Szabadidő, majd visszautazás szálláshelyünkre.

Strandolás, szabadidő az óceánparton. 

5. nap: Black River Gorge Nemzeti Park - Chamarel Rum Factory 
Reggeli kijelentkezés hotelünkből. Utazás a Black River Gorge Nemzeti Park hegyvidékére, a buszon ismertetővel  a Központi-plató morfológiájáról, leghíresebb hegycsúcsairól. Rövid séták és fotószünetek a legszebb kilátópontoknál. Továbbutazás a 7 Coloured Earth természetes festő palettáihoz: A csupasz, káprázatos színű felszínformák fotózása, majd rövid séta a Chamarel Waterfall vízesésnél. Részletekre kiterjedő látogatás, tekintélyes kóstoló adagokkal… a Chamarel Rum Factory üzemben.  A mai napig saját cukornádból főző Chamarel a sziget legismertebb rumja. A gyár történetének megismerése, koktélreceptek elsajátításával és iszogatás. Távozás a gyárból, további rumozási lehetőséggel a buszon. Szállás a Flic en Flac partszakaszon (2 éj).

 6. nap: Le Morne félsziget
 „God modelled Mauritius on Paradise.” Mark Twain, 1896

Reggeli indulással utazás az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Le Morne félszigetre. A félsziget közepén emelkedő 556 m magas Le Morne Brabant szikláját, „Mauritius Gibraltárja”-ként emlegetik leginkább (Habár az eredeti Gibraltárnál jelentősen magasabb!). Valaha a szökött rabszolgák rejtőzködő helye – ma a legszebb kilátást nyújtó népszerű túra-paradicsom. Régmúlt történetek az itt menedékre lelt szökevényekről – illetve Mark Twain itt töltött napjairól. Túra kijelölt ösvényen (erőnktől függően) a szikla tetejére, a csúcsról nyíló lélegzetelállító panorámák élvezetével. A Le Morne félszigetet minden irányból fehér homokos strandok, pálmaligetek, az óceánban pedig korall zátonyok és kisebb szigetek ölelik körbe. Leereszkedés után min. 2 órás strandolás és pipás búvárkodási lehetőség Mauritius talán leghíresebb strandján. Késő délutáni visszautazás szálláshelyünkre. Pihenő, strandolás „saját óceánpartunkon”.

7. nap: Grand Bassin  - Seychelles
Reggeli kijelentkezés hotelünkből, majd utazás Grand Bassin hindu központjába. A népes hindu közösség rendkívül színes (és rendkívüli méretű) templom és szoborparkja mára a sziget egyik legfontosabb látnivalója. Séta, csodálkozás és ismerkedési kísérlet a hindu istenek – no meg halandók világával. 

Látogatás a Cheri Tea Factory gyárban és annak festői ültetvényén. Búcsú 5 órai teánk elfogyasztása a késő déli órákban, majd utazás a repülőtérre. Elrepülés a Seychelles Köztársaságba, Mahé szigetére. Rövid repülés után megérkezés a mahéi nemzetközi reptérre. Transzfer a fővárostól északra lévő szálláshelyünkre.Szállás Mahén (3 éj).

8. nap: Mahé
Ráérős reggeli, s közben terefere az előttünk álló napokról: Mahé és a meglátogatásra váró többi gránit sziget is az emberi képzelőerőt meghaladó őceáni kékek és őserdő zöldek idilli birodalma. Sokak véleménye szerint ezek a világ legszebb trópusi szigetei, afrikai ritmussal és ízekkel, de az angol vidék nyugalmával (s London belvárosának áraival…). Mahé, a mára legsűrűbben lakott fősziget lakossága 1770-ben még 28 fő volt, ez 1814. után, a brit kézbe kerülése után változott, az afrikai rabszolgák beköltöztetésének köszönhetően. Victoria, a főváros mára 20.000 fős településsé duzzadt – ami itt páratlan méretnek számít. (Akkor is ha tudjuk, ez a világ legkisebb fővárosa, s ahol kétszer is kell harangozni reggel, hogy a lakosok egyszer felébredjenek…). Rövid utazás a fővárosba, majd séta: Óratorony; Katolikus Katedrális (1851); Szent Pál Anglikán Katedrális (1859); Old Courthouse (Öreg Bíróság); La Domus püspöki palota és katolikus otthon; State House (volt brit kormányzói palota). Látogatás a nemzeti Múzeumban (National Museum of History), ismerkedés Olivier „La Buse” Levasseur kalózkapitány, Queau de Quinnsy a nagy pózőr kormányzó és más helyi, tengeri hírességek történetével. Fényképezés a hófehér Parlament épület előtt, majd séta a Victoria Botanikus Kertbe. Délutáni úszás, strandolás a festői Beau Vallon Beach hófehér homokos strandján.

9. nap: Morne Seychellois Nemzeti Park  
Kora reggeli fakultatív látogatási lehetőség Victoria kikötőjében és őstermelői piacán, szerencsés esetben frissen fogott óriási óceáni halak – és behajózásra váró vanília, kókusz, vagy guanó készletek fotózásával.

1./ Egész napos pihenés és strandolás.

vagy

2./ Eész napos kirándulás a Morne Seychellois Nemzeti Parkba. Vázlatos áttekintés az óceáni köztársaság 7 nemzeti parkjáról, azok értékeiről, az ország 46%-ára kiterjedő védett területekről, s a térségben egyedülálló 10 éves természetvédelmi projektekről. Néhány különleges, itt élő faj bemutatása: repülő kutyák; gyümölcsevő denevérek; geckok; tenrecek (trópusi sünök); óriás teknősök és a víz alatti nemzeti parkok megannyi tengeri lénye. Rövid, de meredek túra a Tea Factory teaültetvényeitől a 667 m magas Morne Blanc gránit csúcsáig, ahonnan szédítő kilátás nyílik a 905. m magas Morne Seychellois-ra, a nemzeti park névadójára és a sziget északi vidékeire. Délutáni utazás a Domain de Val des Prés udvarház – skanzen faluba, bemutatókkal a hagyományos, XIX. századi hétköznapokról. Séta a Le Jardin du Roi 35 ha területű (!)  fűszernövény kertjében – a trópusi őserdő közepén (!). Hazaúton séta és strandolási lehetőség az Anse Royale Beach türkizkék, lágy vizében.

10. nap: Praslin szigete
Délelőtti elhajózás Praslin szigetére, gyorshajóval. (Utazás hossza kb. 70 perc.) Útközben felkészülés a ma is csak 7.500 lakosú sziget különleges természeti adottságairól – a pálmadzsungelektől – a korallzátonyok mélyéig. A szigethez köthető érdekes kérdések (Miért gondolta Charles George Gordon, Szudán néhai katonai kormányzója, hogy Praslin volt a bibliai Éden? Miért épp egy lefejezett francia pénzügyminiszterről kapta a sziget a nevét? Hogyan lehet letelepedési engedélyt kapni…?) informális megvitatása. Rövid utazás a Cote d’Or Beach-en lévő szálláshelyünkre. Nemes semmittevés és pihenő a festői óceánparton, sok szabadidővel.

Fakultatív koktél és parti programok a környező éttermek, bárok valamelyikében.

Szállás Praslinon (4 éj).

11. nap: Vallée de Mai – Gondwana őserdeje
Reggeli után utazás az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Vallée de Mai pálmadzsungelébe. 3-4 órás séta a több millió éves izoláltságban fejlődött, prehisztorikus őserdőben. Gondwana, a földtörténeti múltban létezett szuperkontinens geológiai elméletének rövid felvázolása, majd az óceán alatti Maszkarenhas plató felépítésének vázlatos ismertetése. A coco de mer  (óceáni kókuszok) különleges növényeinek fotózása, szerencsés esetben tigris kaméleon vagy fekete papagáj lencsevégre kapásával. Néhány szó az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Aldabra atollról, aminek hatékony védelméhez az itt befizetett belépővel is hozzájárulunk. Délutáni kerékpározási lehetőség (2 X 8 km, közvetlenül az óceánparton) az Anse Lazio Beach paradicsomian gyönyörű, pálmafövenyes strandjára. Esti szabadprogram.  

12. nap: Curieuse-sziget 
1./ Egész napos pihenés és strandolás.

vagy

2./ Fakultatív egész napos (7 órás) hajókirándulásunkra indulunk 9:30-kor. Kikötés Curieuse szigetén, a Teknős-öbölben.  Kb. 1 órás séta és pihenő a sziget valóban óriási óriásteknősei között, majd könnyű túra a sziget tetejére. A szigetet körbeölelő vizek és zátonyok a Curieuse Marine National Park (óceáni nemzeti park) védelmét élvezik, egyedi növényzettel, mint pl. a part-menti mangrove erdők. Szabadtéri ebéd, majd továbbhajózás a St. Pierre szigetirányába. Úszás és pipás búvárkodási lehetőség a víz alatti nemzeti park korall és halcsodái között, a látványosabb tengeri lények meghatározásával. Visszaérkezés kikötőnkbe 17:00 óra körül. Pihenő és strandolás.   

13. nap: Pihenőnap -  vagy La Dique csodaszép szigete
1./ Egész napos pihenés és strandolás a Cote d’Or Beach strandján.

vagy

2./ Egész napos kirándulás La Dique csodaszép szigetére

Miért hajózzon az ember egy paradicsomi szigetről – egy másik csodaszép szigetre? – Erre a kérdésre kapják meg a kielégítő választ, a kirándulást választó, „bevállalós” útitársak.

Reggeli után behajózás gyors járaton La Dique irányába. Az 5 X 4 km méretű, 2.800 lakosú, a legszerencsésebb nászutasokra „szakosodott” szigetecske, egy tündérszép, élő képeslap. Egyetlen városkája La Passe, ezen kívül ökrösszekéren, kerékpárral – vagy gyalog lehet közlekedni. Őserdőkkel körbeölelt, „csiszolt” gránithegyeit, mintha romantikus festők alkották volna, strandjai annyira szépek, hogy (a türelmes szigetlakók állítása szerint…) még a legszerelmesebb nászutasoknak is időpazarlás minden a hálószobákban töltött óra… (nem látva a pálmaligetes strandokat.). Kerékpárjaink felvétele, majd látogatás a Veuve Reserve Rezervátumban, kutatással, a csak itt élő kék paradicsom légyvadász madár után. Pihenő és úszás a festői Anse Source D’Argent fehér homokos strandján, majd könnyű túra a felette magasodó sziklákon. A rendelkezésre álló időtől függően további képeslap szépségű partszakaszok felkeresése 17:00 óráig. A hazatérni nem akarók győzködése, hogy szálljanak már fel a hajóra… majd visszautazás Praslinra. Fakultatív esti-éjszakai coctail fogyasztás, amíg erőnkből s tehetségünkből futja.

14-15. nap: Praslin-szigete - Budapest
Hazautazás Budapestre menetrendszerinti járattal, átszállással. Érkezés Budapestre a 15. napon.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek:
Mauritius - Le Morne kultúrtáj
Seychelle-szigetek - Vallée de Mai
Seychelle-szigetek - Aldabra atoll

További információ

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részletek

1. nap Budapest – Párizs - Reunion
Elutazás Budapestről a déli órákban. Érkezés Párizsba a CDG repülőtérre 15:00 órakor, majd transzfer az Orly repülőtérre. Indulás Reunion szigetére 22:00 órakor. Érkezés Saint Denis-be másnap 10:15 órakor.

2. nap St. Denis - Saint Anne – Grande Anse
Érkezés után utazás a nyugati part felé. Első állomásunk Sainte Suzanna, ahol megtekintjük a „kis Niagara”vízesést, amely bő víz esetén igen látványos.
Ezután tovább utazunk Saint Rose-ba, ahol a Notre Dame templomot látogatjuk meg, mely 1977-ben épen megmenekült a kiömlő lávafolyamtól. A forró láva a templom előtt kettévált és megkerülte az épületet.
Érdekes látnivaló utunk során a Anseles Cascade-ban a (vízesések öblében) az itt őshonos „Elefánt láb” pálmafa, mely különleges alakjáról kapta a nevét.
Innen Saint Philippe felé vesszük az irányt. Utunk a sziget egy igen érdekes részén vezet keresztül. Az út kettévágja a Fournaise vulkán domb oldalán lefolyt vulkánkitörések még néhol ma is füstölgő nyomait. A látvány csodálatos, így két helyen is megállunk fotózni. Ezután tovább utazunk Saint Philippebe, ahol megtekintjük a sziget talán legszebb lávafolyamát.
A Puits Arabes (Arab kutak) a sziget talán legszebb vulkáni képződménye. Itt megcsodálhatjuk az 1986-os nagy kitörés nyomait, amikor több millió köbméter láva folyt a tengerbe.
Ezután a híres Cap Méchant, avagy a „Kalóz lyuk” felé vesszük utunkat.
A Cap Méchant egy természetes vulkáni eredetű bazalt képződmény, amely a tengerpart mentén található.
Délutáni programunkat a sziget legcsodálatosabb vízesésének, a Langevin völgyben található Fátyol vízesés megtekintésével zárjuk.
A Cascada Langevin (Grand Gelat) vízesés a sziget talán legszebb vízesése. Magassága és szélessége miatt, mely a legnagyobbak közé tartozik, méltán kapta a Fátyol vízesés nevet. Érkezés Saint Pierrebe a szállásunkra a késő délutáni órákban.
Ezután elfoglaljuk szobáinkat a szállodában, ahol két éjszakát töltünk el. ( Hotel Le Battant Des Lames )

3. nap Vulkán túra
Reunioni kirándulásunk legszebb napja vár ránk.
A szigeten található Fournaise vulkán a föld egyik legszebb és talán legaktivabb tűzhányója. Megtekintése könnyű, és egyáltalán nem veszélyes. A vulkán lábához vezető út egy csodálatos, színpompás holdbéli tájon vezet keresztül.
Utunk első állomás a Nez de Boeuf (a Bika szarva kilátó). Innen csodálatos panoráma tárul elénk a Remparts folyó völgyére. Következő pihenőnk a Commerson Crater.
A Commerson kráter egy kialudt kb. 200–300 m átmérőjű és 150 m mély kráter. A kráter fölé benyúló kilátóról fantasztikus a kilátás. Szinte meg lehet érinteni a szemben lévő vulkáni fal képződményeit.
A csodálatos látvány után leereszkedünk a Plaine des Sableshoz, hogy elérjük a Bellecombe parkolót.
A Plane des Sables egy vulkáni sivatagi terület, melyet a finom vulkáni hamu és sziklaalakzatok sokasága díszít. A vidék holdbéli tájra emlékeztet csupasz, vöröses szikláival. Tiszta időben lehet csak igazán észrevenni azt a fényjátékot, ahogy a barna homok fokozatosan vörösre vált.
A parkolóhoz érve egy közel 3 órás gyalogtúrán veszünk részt a vulkánok között. Tiszta időben igen szép panoráma tárul elénk.
A túra során 563 lépcsőt megmászva leereszkedünk a kaldera medréhez. Megtekintjük a kis Formica Léo krátert, amely az 1713-as vulkáni kitöréskor jött létre. Lent a kaldera medrében láva rakások,vulkanikus salak és kitörés nyomok széles választékával találkozunk.
A csodálatos túra után visszamászunk az 563 lépcsőn, majd megpihenünk a Bellecombe turista házban, hogy utána a Planedes Sableson keresztül visszatérjünk a La Plaine des Cafres fennsíkra. Burg Muratban ellátogatunk a Vulkán Házába, ahol a sziget és a világ legnagyobb vulkánkitörései tekinthetőek meg. Vacsora a szállodában.

4. nap Grande Anse – Cilaos – Saint-Gilles les Bains
Reggeli után utazás Cilaos felé. Cilaos a bakancsos turisták Mekkája. A legtöbb és talán a legszebb turista utak innen indulnak a Mafate csak gyalogosan megközelíthető településeihez.
Cilaos egy magasan fekvő völgy a 3069 méteres Piton des Neiges csúcs mellett, melyet kanyargós, szerpentines úton közelít meg a busz.
Érkezés után felmegyünk a „La Roche Merveilleuse” (Csodálatos Szikla) kilátóhelyhez, ahonnan belátni az egész Cilaosi kaldérát. Ebéd egy helyi szállodában, majd rövid séta, vásárlás Ciloasban. Délután indulunk le a völgyből, hogy az estét már a nyugati parti szállodában töltsük.  Útközben rövid időre megállunk L'Étang-Salé-les-Bainsben, hogy megtekintsük a tengerparton található Le Gouffre  (Csatorna) sziklaképződményt. Érkezés Saint Gilles les Bainsbe a késő délutáni órákban. Elhelyezés a Hotel Relais de I Hermitage Saint-Gilles szállodában. Vacsora a szállodában.

5. nap Piton Maido
Kora reggeli indulás a híres Piton Maido kilátóhoz.
A Maido kilátó a maga 2200 m-es magasságával, és 700–800 m-es függőleges falával Reunion legszebb kilátója. Talán csak a La Fenétre (Ablak) kilátó vetekszik vele. Innen a leglátványosabb a Mafate kaldéra. Gyönyörködni lehet a katlan izgalmasnál izgalmasabb völgyeiben, sziklaalakzataiban. Tiszta időben átlátni a keleti partvidékre is.
Miután mindenki elkészítette a csodálatos élményeket megörökítő fényképeket, lefelé menet St.-Gilles les Hautes településen megnézzük a Madame Debassyns múzeumot, mely a rabszolgaság történetét mutatja be. Ezután a reunioni túránk utolsó vízesését, a gyönyörű Bassin des Aigrettes (Kócsagok tava) vízesést tekintjük meg, melyet egy 15 perces sétával érünk el.
Kora délután érkezünk vissza a szállásra. A délután hátralévő részét fürdéssel töltjük.

6. nap St. Paul - Saint Denis - Mauritius
Reggeli után St Paulban megtekintjük a hal és zöldség piacot, majd a sziget fővárosába, Saint Denis-be utazunk. Rövid városnézés után lehetőség nyílik souvenir vásárlásra a kézműves piacon, majd transzfer a repülőtérre, ahonnan tovább utazunk Mauritiusra.
Érkezés Mauritius szigetére a késő délutáni órákban. Transzfer a sziget keleti oldalán található Ravenala Attitude óceánparti szállodába. mely egy órányi útra fekszik a repülőtértől. Vacsora a szállodában. Itt 5 éjszakát töltünk el.

7. nap  Mauritius - szabadprogram
A mai napot a csoport pihenéssel tölti. Napozás, fürdés a szálloda medencéjénél és az óceánparton . Vacsora a szállodában.

8. nap Pamplemousses- Port Louis - Euréka
Egész napos kirándulás a sziget észak-nyugati partvidékére. 
Az út első állomása Pamplemousses, a sziget legszebb arborétuma. A 24 hektáros kertben rengeteg helyi és külföldi növény található, melyek közül a leghíresesebb a hatalmas leveleket növesztő vízililiom. Ezután rövid látogatás Port Louis-ban, a fővárosban, mely remek vásárlási lehetőséget biztosít a modern kikötő körüli elegáns üzletekkel és olcsóbb termékeket kínáló keleti piacával.
Az út következő állomása Euréka, egy kreol stílusban épült ház az 1830-as évekből, a gyarmati időkből. A csodálatos birtok közepén álló ház megtekintése felér egy időutazással,  A tulajdonosnak sikerült a házat és a bútorzat nagy részét épségben megőrizni az utókornak.
Érkezés a szállodába a délutáni órákban. Vacsora a szállodában. 

9. nap Mauritius - szabadprogram
Fakultatív hajókirándulása a Ile aux Cerfs szigetre
Egész napos katamarán kirándulás a sziget keleti részen. Reggeli után transzfer Trou d’Eau Douce-ba, ahol a csoport katamaránra száll, hogy a hajóról csodálhassa meg a sziget legszebb partszakaszát, valamint a korallzátonyokkal körülvett paradicsomi kis szigetet, Ile aux  Cerfs-et. A kirándulás első állomása Grand River dél-keleti torkolata, ahol lehetőség nyílik egy egyszerű búvárkodásra (snorkeling – pipa és szemüveg bérelhető). A sekély víz színes élővilágának felfedezése mindenki számára felejthetetlen élményt nyújt.
Ezt követően könnyű ebéd a hajón (grillezett ételek, alkohol és alkoholmentes italok fogyasztása). Ebéd után a katamarán visszaindul , Trou d’Eau Douce-ba, ahol a kikötést követően még lehetőség nyílik napozásra. Érkezés a szállodába a késő délutáni órákban. Vacsora a szállodában. 

10. nap Mauritius
Szabadprogram

11. nap Saint Aubin – Souillac – Chamarel –Párizs -Budapest
Reggeli után elhagyjuk a szállodát, és a sziget déli partvidékére utazunk.
Utunk első állomása a sziget legnagyobb vízesésének, a 90 m-ről aláhulló, Chamarel vízesés megtekintése. Ezután a közelben található, híres Coloured Earth,vagy más néven hétszínű földhöz látogatunk. Az érdekes geológiai  talajképződmény teljesen természetes jelenség, Mauritiuson több helyen is látható, ám igazán csak Chamarel közelében ilyen látványos a színek különbsége. Szinte minden Mauritiust ábrázoló képeslapon, prospektusban megtalálható a tájról készült fotó. A gyönyörű geológiai képződmény megtekintése után Souillac-ba utazunk, melynek partját folyamatosan csapkodják az óceán hullámai. Szépségét vad, meredek sziklapartjainak köszönheti. Itt található a híres Gris-Gris sziklacsoport, melyet síró sziklának is neveznek.
A sziklacsoport megtekintése után a La Vanille krokodil farmra érkezünk, mely neve ellenére nem krokodil tenyésztő telep, hanem egy hüllőpark gyönyörű trópusi környezetben. A park egyik elkerített részén Seychelles-szigetekről hozott óriás teknőcöket tartanak, ahol az ember háborítatlanul járhat-kelhet a hatalmas élő kősziklák között. Ezen kívül gyönyörű pillangókban és színpompás rovarokban is gyönyörködhetünk, valamint a souvenir shopban helyi, kézzel készített ajándéktárgyakat vásárolhatunk.
Késő délután transzfer a repülőtérre. Elutazás 21:00 órakor az Air France járatával.

12. nap Parizs – Budapest
A Párizs-i átszállást követően reggel 09:50 órakor érkezünk Budapestre.

Fakultatív

A fakultatív programra itthon, előre kell jelentkezni, a helyszínen nincs rá lehetőség.

Curieuse-sziget: 62 000 Ft

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

12 éjszakai szállást, Mauritiuson resortokban, Seychelle-en self catering apartmanokban, Mauritiuson félpanziót, Seychelle-en reggelis ellátást, helyszíni közlekedést kisbusszal és menetrendszerinti busszal, hajójegyeket, magyar nyelvű idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza: 

belföldi és nemzetközi repülőjegyek és illetékek, belépőjegyek, útlemondási biztosítás, BBP biztosítás.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy illetékkel, útelmondási biztosítás, 

Helyszíni költségek leírása: 

belépőjegyek kb. 70 EUR.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az induláshoz képest 30 napon belül már a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással.

Szállás: 

Resortok és luxus apartmanok 2 ágyas szobáiban.

Étkezés: 
Mauritiuson félpanzió, Seychellesen reggeli.
A területről: 
Mauritius egy kicsiny szigetállam az Indiai-óceánban, Madagaszkártól 900 km-re keletre.
Seychelle-szigetek szigetállam az Indiai-óceánban, Afrika keleti partjától legközelebb Szomáliához van, Madagaszkártól északkeletre található.
Időjárás: 
Novembertől áprilisig tart a nyár Mauritiuson, trópusi eső előfordulhat, a levegő hőmérséklete 30 °C körüli. Trópusi ciklon ebben az időszakban szintén előfordulhat a szigeten.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Kötelező oltás nincsen.

Mi történik, ha a trópusi nyaraló paradicsom, kulturális öröksége túlságosan csábító.
Ha túlságosan ellenállhatatlanok a természeti színek a festő palattán. Mit tehetünk ha ráadásul egyszerre  két nyaralóparadicsomról beszélünk.  Az egyik sziget területének majd fele UNESCO világörökség védelem alatt áll, a felhőkbe törő tűzhányóinak és dzsungelének köszönhetően. A másik az Indiai óceán legszebb korall zátonyait, fehér homokos strandjait, botanikus kertjeit, és trópusi ültetvényeit vigyázza történelmi UNESCO emlékekkel.
Ismét rálelünk egy paradicsomi szigetvilágra, ahol vétek lenne henyélésre pazarolni napjainkat. Búcsút mondunk tehát az óceánparti napágyaknak, s a koktél bárokban is csak estére kérünk időpontot. 

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!