Az Atlanti-óceán gyöngyszemei

8 napos körutazás Madeira - Azori szigeteken

Madeira és Azori szigetek, az Atlanti-óceán portugál gyöngyszemei! Hatalmas sziklafalak, bizarr hegyek, gyönyörű partszakaszok, páratlan, szubtrópusi virágparadicsom fogadja az idelátogatókat. Az egész évben virágzó, különleges növények: virágok, cserjék és fák színpompás látványt nyújtanak. A természet és kirándulás szerelmesei számára a sziget maga a paradicsom, mely egész évben kellemes és mérsékelt klímával várja a turistákat.

FőoldalEurópaPortugáliaMadeiraFunchalAz Atlanti-óceán gyöngyszemei

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.
A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 320 HUF, 1 USD = 280 HUF árfolyamig érvényesek.
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!

Alapár tartalmazza

repülőjegy, BBP biztosítás, közlekedés a program szerint busszal, belső repülőjárattal, elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-os) szállodákban kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig.

Alapár nem tartalmazza

Reptéri illetékeket üzemanyag felárral, sztornó biztosítás, egyágyas felár, fakultatív programok árait, borravalókat, egyéb étkezéseket

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
minimum 18 fő

Tervezett program:
1. nap: Budapest - Ponta Delgada (Sao Miguel - Azori-szigetek)
Elrepülés Budapestről az Azori-szigetekre, Ponta Delgadába. Érkezést követően transzfer a szállodába. Szállás Ponta Delgadában.

2. nap: Ponta Delgada - Sete Cidades - Capelas - Ponta Delgada
Reggeli után félnapos kirándulásra indulunk: először megcsodáljuk a panorámát a Vista do Rei (Királyi kilátó) magaslatról a lenyűgözően szép Sete Cidades kék és zöld krátertóra. Utazás a Sete Cidades völgybe, mely egy háromezer méteres vulkáni csúcs beszakadása következtében jött létre. A kráter türkizes színű vízzel töltődött fel, így kialakítva a kék és zöld ikertavakat. A Sete Cidades - jelentése hét város - az egyik leglátogatottabb természeti látványosság az Azori-szigeteken. Bretanha felé utazunk tovább. A nap során meglátogatunk egy ananászültetvényt is Capelas mellett. Délután szabad program. Szállás Ponta Delgadában.

3. nap: Ponta Delgada - Lagoa - Caloura - Furnas - Ponta Delgada
Reggeli, majd szabad program, vagy fakultatív programlehetőség: egésznapos kirándulás: utazás Lagoa falun keresztül a Caloura kilátóhoz, ahonnan gyönyörű látványként tárul elénk a szomszédos kis öböl és a partján meghúzódó kolostor. Következő megállónk a sziget első fővárosa, Vila Franca do Campo városka, amely több régi, történelmi épülettel is rendelkezik: erődítmény, templomok, helyi múzeum. Innen hamarosan elérjük a Furnas völgyét, mely gejzírjeiről, hőforrásairól nevezetes. Több mint 20 hőforrásával a világ egyik legnagyobb "vizes" városa. Lesétálunk a tóhoz, a forrásokhoz és megnézzük azokat a helyeket, ahol a források réseiben ételeket főznek. A vidék egyedülálló ételkülönlegessége a cozidó, mely hét órán keresztül a földben fő. Délután megtekintjük a botanikus kerteket, és lehetőségünk nyílik megmártózni egy természetes melegvizű forrásban is. Meglátogatunk egy Európában egyedülálló teaültetvényt, ahol megkóstolhatjuk a helyi teakülönlegességeket. Visszautazás Ponta Delgadába, útközben megálló a Santa Iria kilátónál. (A program ára: 29.500 Ft.) Szállás Ponta Delgadában

4. nap: Ponta Delgada - Funchal (Madeira)
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Madeira fővárosába, Funchalba. Délután szabad program. Szállás Funchalban.

5. nap: Funchal - városnézés
Reggeli után betekintünk a helyi emberek életébe a hal- és virágpiacon, majd városnézés: látogatás a botanikus kertben, ahol Madeira növény- és állatvilágával ismerkedhetünk meg. Ezután megtekintjük a XV. századi katedrálist, amely a portugál építészet manuel stílusjegyeit hordozza magán. A túra végén borkóstoló, ahol megízleljük a híres madeirai borokat. Szállás Funchalban.

6. nap: Camara de Lobos - Cabo Girao - Paul de Serra fennsík - Porto Moniz
Reggeli, majd szabad program vagy egésznapos fakultatív programlehetőség: kirándulás Madeira nyugati részére. Először ellátogatunk Camara de Lobosba, egy festői kis halászfaluba, majd a Cabo Giraohoz, amely Európa legmagasabb sziklaszirtje, és áthaladunk az Encumeada szoroson is. Ezután továbbutazunk a Paul de Serra fennsíkra, amely az egyetlen fennsík Madeirán. A napot Porto Monizban fejezzük be, amely vulkanikus medencéiről híres. (A program ára: 18.000 Ft.) Szállás Funchalban.

7. nap: Camacha - Pico de Arieiro - Santana - Machico
Reggeli után egész nap szabad program vagy fakultatív programlehetőség: egésznapos szigettúra a keleti oldalra. Camacha (kosárfonó művészeti központ), Pico do Arieiro (Madeira második legmagasabb hegycsúcsa). Délután ellátogatunk Ribeiro Frioban egy pisztrángtenyésztő telepre, ezután séta a Balcoes kilátóig, majd folytatjuk utunkat Santanaba, amely egy tipikus madeirai falu nádtetős házakkal, és Machicoba, amely Madeira egyik legnagyobb városa. (A program ára: 16.500 Ft.) Szállás Funchalban.

8. nap: Funchal - Budapest
Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Budapestre lisszaboni átszállással.

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
-          Babérerdő

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

 

Fakultatív

A 3. napi fakultatív program: 18.000 Ft/fő (Madeira nyugati része)
A 4. napi fakultatív program: 16.500 Ft/fő (Madeira keleti része)
A 7. napi fakultatív program: 29.500 Ft/fő (Lagoa, Caloura, Furnas)

Fakultatív program: minimum 10 főtől.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

repülőjegy, BBP biztosítás, közlekedés a program szerint busszal, belső repülőjárattal, elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-os) szállodákban kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig.

Alapár nem tartalmazza: 

Reptéri illetékeket üzemanyag felárral, sztornó biztosítás, egyágyas felár, fakultatív programok árait, borravalókat, egyéb étkezéseket

Kötelező költségek: 

Reptéri illetékek, sztornó biztosítás, borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő.

Helyszíni költségek leírása: 

A vacsorázás egyénileg történik, ebben a csoportkísérő idegenvezető segítséget nyújt (vacsoránként 20-25 EUR/fővel lehet számolni), borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal. Hazafele úton lisszaboni átszállással.

Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-os) szállodákban kétágyas fürdőszobás szobákban.

Étkezés: 
Az alapár reggelis ellátást tartalmaz. A vacsorázás egyénileg történik, ebben a csoportkísérő idegenvezető segítséget nyújt (vacsoránként 20-25 EUR/fővel lehet számolni).
A területről: 
Európa egzotikus, zöld és pompázatos szigete, amely Portugália színes tájaihoz tartozik. Az Atlanti-óceán öleli körül 700 km-re az afrikai partoktól, ahol sajátos mikroklíma várja a látogatót, hiszen a levegő szinte egész évben a legszebb tavaszt idézi, a tengervíz egész évben fürödhető, 18-20 C körüli hőmérséklettel. Szállodái elegánsak, általában a lélegzetelállítóan szép tengerparti magaslatokon fekszenek Funchalban – amely a sziget fővárosa –, és környékén. Számos kirándulási lehetőség és program várja a vendégeket.
Csomagolás: 
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az alapár tartalmazza a BBP-t.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz.
Váci út, Tel.: (1) 465-3800
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!