Ausztria, Murau

Kalandhétvége az egész családnak

Elképzelted, milyen lenne, ha együtt bringázna és kirándulna a család egy mesés helyen? A kisebb gyerekekre megbízható pedagógusok vigyáznának játszóházban. Mindenki jól érezné magát, s kedve szerint töltené aktívan, kerékpáron vagy túrázva, esetleg kulturális programokkal a hétvégét. Irány az Alpok!

FőoldalEurópaAusztriaAusztria, Murau

Alapár tartalmazza

a programok költségét, a szervezést és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az utazást, a szállást, az étkezést, a fakultatív programok árát, a gyermekprogramok árát, a szakszerű gyermekgondozást, a kerékpárok bérleti költségét és a személyes költségeket.

Hossz: 
4 nap
Létszám: 
10 - 30 fő.

1. nap – Magyarország, Murau
A délutáni órákban indulunk egyénileg Magyarországról Stájerországba. Mintegy 5-6 óra utazást után érkezünk meg a csodaszép hegyek ölelésében fekvő turistaparadicsomba, Murauba. Elfoglaljuk a szállásunkat családbarát hotelünkben, megvacsorázunk, megbeszéljük az elkövetkezendő napok programját, majd aludni térünk. A felnőttek nyugodtan elmehetnek szórakozni, míg a gyermekek álmát szakképzett pedagógusaink vigyázzák.
Szállás: hotel
Ellátás: vacsora

2. nap – Murau, Tamsweg, Murau
Reggeli után egy igen izgalmas kalandra indulunk. A Murau völgy gőzösével Tamswegig utazunk, ahol kerékpárjaink várnak ránk. Itt drótszamarainkra pattanunk és a folyó vonalát követő kiépített kerékpárúton elindulunk Murauba. A friss hegyi levegő, a békés alpesi vidék igazi pihenést nyújt lelkünknek. A nagyobb gyermekek bringázhatnak szüleikkel, míg a kisebbek a kerékpárülésben nézelődnek, vagy a szálláson maradnak egy nevelővel, aki játszóházat szervez nekik.
Táv: 35 km. Mivel a kerékpárút a folyó vonalát követi, túlnyomórészt lefelé haladunk a völgyön. Könnyű családi túra vár ránk. A csapat közelében lesz egy kísérőautó, amely biztonságos háttérkén szolgál. Így aki rövidebb szakaszon szeretne csak biciklizni, lesz lehetősége a kísérőautóban utazni. A kerékpártúra után a szálloda éttermében, vagy Murau belvárosában ebédelhetünk. Délután a gyerekekre csendes pihenő, majd kinti játszóház vár, szakképzett pedagógus gondoskodása mellett. A felnőttek két programlehetőség között választhatnak:
1. Lehetőség: Újra a bringa nyergébe szállunk és a Mura-folyó kerékpárútját követve Unzmarkt településig tekerünk. A túra végén hazaszállítanak minket murau-i szállásunkra. Táv: 28 km
2. Lehetőség: Ebéd után kis pihenő, majd egy vezetett városnézésen megismerkedhetünk a kisváros gazdag kulturális emlékeivel. A vacsorát követően játékos családi vetélkedő következik, értékes nyereményekkel.
Szállás: hotel
Ellátás: reggeli, vacsora

3. nap – Murau, Predlitz/Turracher Höhe, Murau
Megreggelizünk, majd a mai nap is több programlehetőség közül választhatunk:
1. Közös családi program: A közeli Gurk-völgyi Alpok vidékére utazunk, ahol a Turracher Höche területén teszünk egy szép kirándulást. Autóinkat a Hotel Hochschober 1780 méter magasan lévő parkolójában hagyjuk, majd gyalogtúrára indulunk a három alpesi tavat összekötő turistaúton. Útvonal: Hochschober (1780 méter) - Grünsee (1775 méter) - Schwarzsee (1841 méter) -Turrachersee (1773 méter) - Hochschober (1780 méter)
Táv: 7 km. Ebédelni a hegyen fogunk egy hangulatos menedékházban. Délután kipróbálhatjuk a helyi nyári bobpályát, vagy megnézhetjük a kristálymúzeumot, majd visszautazunk a szállásunkra.
2. Gyermekprogram: Reggeli után a gyermekek rövid sétára indulnak a környéken. Szakképzett pedagógus felügyelete mellett, játékosan ismerkednek meg a vidék növény- és állatvilágával. Ebéd a szálloda éttermében, majd a csendes pihenő után készségfejlesztő játék vár a gyerekhadra.
3. Aktív program: Délután, akik aktív kikapcsolódásra vágynak, egy magashegyi gyalogtúrán vehetnek részt. A Frauenalp síközpont lábától indulva gyönyörű alpesi tájon vezet a túraútvonal a Frauenalp-csúcsára (2004 méter). Táv: 10 km Szint fel- le: 450 méter
Estefelé ellátogatunk a muraui sörmúzeumba, itt megismerkedünk az osztrák sörkészítés rejtelmeivel, majd egy sörözéssel egybekötött vacsorát fogyasztunk el. A gyermekek pedagógusfelügyelettel a hotelben is vacsorázhatnak.
Szállás: hotel
Ellátás: reggeli, vacsora

4. nap – Murau, Magyarország
A reggelit követően elbúcsúzunk vendéglátóinktól és hazaindulunk Magyarországra.
Ellátás: reggeli
 

Szállás

Murauban, a hangulatos kisváros központjában található, felújított, műemlék épületben működő, Hotel Alpin fürdőszobás 2-5 ágyas szobáiban töltjük az éjszakákat. A gazdagon felszerelt létesítményben szauna, internetsarok, csoportszoba, csocsóasztal és étterem található.

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a programok költségét, a szervezést és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az utazást, a szállást, az étkezést, a fakultatív programok árát, a gyermekprogramok árát, a szakszerű gyermekgondozást, a kerékpárok bérleti költségét és a személyes költségeket.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
25 - 35 Euro/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
50 - 80 Euro/fő
Kiutazási forma: 
egyénileg
Egyebek
Kiutazás: 

Egyénileg. Részletes utazási tájékoztatót indulás előtt egy héttel e-mailban küldünk.

Szállás: 

Murauban, a hangulatos kisváros központjában található, felújított, műemlék épületben működő, Hotel Alpin fürdőszobás 2-5 ágyas szobáiban töltjük az éjszakákat. A gazdagon felszerelt létesítményben szauna, internetsarok, csoportszoba, csocsóasztal és étterem található.

Étkezés: 
Az utazás ideje alatt félpanziós ellátást biztosítunk. Ha valaki vegetáriánus, kérjük utazás előtt jelezze azt irodánk felé. Az ebédek a helyszínen is megrendelhetők a muraui hotelben. Ár: felnőtt adag: 8 Euro/nap/ ebéd. Gyermek ebéd: 5 Euro.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.

Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!