Ausztria legszebb szurdokvölgye

1 napos gyalogtúra Ausztriában

Kellemes kirándulásunk során Ausztria vadregényes szurdokában csodálhatjuk meg a mesés vízeséseket, zuhatagokat, míg mellettünk hatalmas hegyek törnek az ég felé. Egyedülálló látványával elkápráztatja az ide látogató kirándulókat, felejthetetlen élménnyel töltve bármilyen korosztályt!

FőoldalEurópaAusztriaStájerországMariazellAusztria legszebb szurdokvölgye

Alapár tartalmazza

az utazást autóbusszal és a magyar nyelvű túravezetést,

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, a Nemzeti Park belépőt az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-40 fő

Nehézség:

Könnyű túra rövid emelkedővel a szurdok kivezető szakaszán.

Bankó Erika
Erika gyerek kora óta mozgásban van. Talajtornától az úszásig sok sportot kipróbált. Mostanában fut, kerékpározik.
Szodorai Regina
10 éve veszek részt kalandtúrákban, azóta nagyon sok országba eljutottam. Érdeklődésem egyre inkább a hegyek és a sziklák felé fordult és odáig fejlődött, hogy időközben...
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Részletes program
1 nap: Budapest, Wienerbruck, Ötschergräben, Wienerbruck, Budapest

Reggel, 04.45-kor találkozunk a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.00-kor. Pár órás utazást követően a délelőtti órákban érkezünk Ausztriába, hogy az Ötscher-Tormauer Nemzetipark bejáratánál elkezdjük a mai túránkat. Rövid összekészülődés után elindulunk Ausztria legszebb és egyben leghíresebb szurdokába. Kezdetben jól kiépített, könnyen járható úton haladunk miközben körülöttünk meseszép vízesések, kisebb zuhatagok futnak lefelé a hegyoldalból. Utunk további szakaszát hatalmas fenyvesek közt tesszük meg, hogy egy kisebb tisztásra érve tartsunk pihenőt. Túránk tovább folytatva jól rögzített pallókon haladunk néhol az alattunk csobogó patak fölött néhány méterrel. Az Ötscherhias turistaházat elérve lesz lehetőségünk megkóstolni a helyi specialitásokat vagy inni egy jóféle osztrák sört. Innen tovább indulva kisebb erdei ösvényen kapaszkodunk fel néhány kilométert, hogy a túra kiinduló pontjára már egy kisvasúttal térjünk vissza. Feltöltődve, csodás élményekkel indulunk haza, hogy az esti órákban megérkezzünk Budapestre.
Menetidő: 4-5 óra, táv: 11 kilométer, szint: 250 méter fel/le.

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást autóbusszal és a magyar nyelvű túravezetést,

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a Nemzeti Park belépőt az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

6 euro/fő (2019 ár) Nemzeti Park belépő, kisvasút jeggyel.

Előleg: 

A részvételi díj egy összegben, jelentkezéskor fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Szükséges felszerelésl: túracipő/túrabakancs, esőkabát, kényelmes túra ruházat.
Kis hátizsák a napi felszerelésnek: enni-inni való esőkabát, személyes holmik.
Aktív túráinkon (a busz tisztaságát megóvandó) váltó cipő és váltó ruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!!

 
Egyebek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 
<p>Az &uacute;tra pakolj n&eacute;h&aacute;ny szendvicset, gy&uuml;m&ouml;lcs&ouml;t, innival&oacute;t. Az &uacute;tbaeső turistah&aacute;zban lehetős&eacute;g van meleg &eacute;telt &eacute;s italt v&aacute;s&aacute;rolni.</p>
Csomagolás: 
A túrán egy kisebb, hátizsák bőven megfelelő, ebbe beleférnek személyes irataid, pénztárcád, esőkabátod, élelmed és ivóvized.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, csak érvényes személyi igazolvány vagy útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
31 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.9
Túravezetők értékelése
4.9
Utazás értékelése
4.7
Horváth Zoltán
Bonyhád
2018. júl. 23
4.8
Először vettünk részt szervezett kiránduláson, minden várakozást felülmúlt. Kedves, barátságos és türelmes, felkészült túravezetők. Jó érzés volt ennyi természetkedvelő emberrel együtt lenni úgy, hogy közben megoszthattuk korábbi utazásaink során szerzett tapasztalatainkat. Szeretnénk a jövőben is hasonló élményben részesülni. Köszönjük a lehetőséget!
Rieder Hajni
Budapest
2018. júl. 23
5.0
A hely gyönyörű !. :)
A szervezés nagyon jó volt, főleg hogy megúsztuk az esőt a korábbi vonattal! :)
A túravezetők szakmailag és minden más tájékoztatásban szuperek voltak. :)

Renáta
Budapest, XXII. kerület
2018. júl. 23
4.8
Nagyon jó volt!
Szívesen megyek legközelebb is.
Nagyon jó időt sikerült kifognunk .
Köszönöm a sok látnivalót és az élményt.
Üdvözlettel: Reni
Dr. Balaicza Erika
Budapest, XII. kerület
2018. júl. 23
4.5
A túra teljesen rendben volt, kedvesek voltak a vezetők és intelligensek a túratársak is. Szívesen megyek máskor is.
Erika
Budapest
2018. júl. 23
5.0
Mindkét túravezető segítőkész és empatikus volt, köszönet érte.
<név nélkül>
Budapest, VIII. kerület
2018. máj. 14
5.0
Nagyon jó volt túra, nem volt nehéz, szép helyen jártunk, jók voltak as túraezetők
<név nélkül>
Budapest
2018. máj. 14
4.3
Tetszett a túra, nagyon szép látványos volt. Kényelmes autóbusszal utaztunk. Egy dolog volt ami kicsit beárnyékolta a programot. Ott derült ki, hogy a Nemzeti Park bejáratánál, hogy a vasút felújítás alatt van. Így a végén tranzit busz vitt vissza a buszunkhoz. Ez nem a túravezetők hibája persze.
Hudák Irén
Budapest, XIV. kerület
2018. máj. 14
5.0
Nagyon jó, könnyű tavaszi kirándulás volt, jól éreztük magunkat! Nem volt rohamtempó, volt idő, és volt miben gyönyörködni Megyünk máskor is! :)
Tolnay Győző
Százhalombatta
2018. máj. 14
5.0
Remek két turavezetovel, rémek helyen, rémek időben csodálatos volt. Igazi kikapcsolódás, rekreáció. Nem csalódtam. Köszi mindenkinek.
Remélem hamarosan találkozunk.
Olga
Budapest, I. kerület
2017. júl. 27
4.8
Nagyon jól szervezett, jó hangulatú kirándulás volt, lélegzetelállítóan szép helyeken. Kevésbé edzett túrázóknak is könnyen teljesíthető, nem volt rohamtempó.
<név nélkül>
Budapest
2017. júl. 27
5.0
Jól szervezett túra, egy nagyon nagyon szép helyre. A túravezetők segítőkészek, figyelmesek, és nagyon jó fejek voltak, mindenről kellő időben és megfelelően tájékoztattak. Kényelmes tempójú túra volt, mindig volt idő fényképezni, pihenni és mosdóba menni, mindenkit bevártak. A sofőrök is jól vezettek. Összességében nagyon kellemes napot töltöttünk el. Köszönjük, szivesen megyünk máskor is.
Maja
Győr
2017. júl. 25
4.8
Nagyon jó volt a szervezés, a túravezetők nagyon segítőkészek voltak. A táj csodálatos, mindenkinek csak ajánlani tudom.
Ildikó
Győr
2017. júl. 24
5.0
Gyönyörű helyen jártunk, nagyon kedves, profi vezetők társaságában!Köszönöm!!!
éva
Pápa
2017. júl. 24
5.0
Igazi kikapcsolódásnak számított, testileg-lelkileg egyaránt.
<név nélkül>
Budapest, XIII. kerület
2017. máj. 25
4.5
Külön kiemelném a túravezetők ténykedését: nagyon odafigyeltek a csoport igényeire, lehetőségeire és kívánságaira; így nagyon kellemes programban volt részem. Köszönöm!
Miklósné
Dunakeszi
2017. máj. 22
5.0
Baráti társasággal vettem részt a szurdokvölgyi túrán. Mindannyian túl vagyunk már az 50 éven, de nem volt megterhelő /ugyan egy társunknak meghúzódott az elmúlt vasárnap a térde, de Ő is kényelmes tempóban végig tudta menni az utat./ A pihenők kiválasztása is nagyon jó volt, mikor épp kimerülőben voltunk, akkor jött a pihenő. Csodálatos és felejthetetlen élményt kaptunk. Túravezetőink készségesek, segítőkészek és türelmesek voltak. Köszönjük ezúton is segítségüket! A busz kényelmes volt, a pihenők is kulturált helyeken voltak. Buszvezetőnk rutinos és tapasztalt volt, 1 órával előbb értünk haza a tervezettnél. Remélem még lesz alkalmam társaságukkal utazni, nagyon elégedett vagyok mindennel.
Bogi
Budapest, XIII. kerület
2017. máj. 22
5.0
Nagyon jól szervezett túra, a túravezetők barátságosak, pontosak és segítőkészek voltak. Maga a hely is gyönyörű volt.
Ilona
Dunaújváros
2017. máj. 22
5.0
Nagyon szuper volt a túra ebben a gyönyörű szúrdokban. A vezetők mindent megtettek, hogy jól érezzük magunkat.
Imola
Szentendre
2016. szep. 13
5.0
Nagyon jo volt, jol ereztem magam! Mindenkinek csak ajanlani tudom! :)
Miklós
Budapest, XX. kerület
2016. szep. 12
4.8
Nagyon kellemes kiránduló időben egy szervezett,jó túrán vettem részt.
Túravezetőink Bankó Erka és Szodora Regina kedvesek és segítőkészek voltak.
Köszönöm ezt a hétvégi programot.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!