Ausztrália-Tasmánia-Új-Zéland - Az Ötödik kontinens gazdagon

18 napos körutazás Ausztráliában

Szeretné látni az Ayers Rockot, az ausztrál bennszülöttek szent hegyét? Szívesen túrázna Tasmánia nemzeti parkjaiban? Hajózna fjordok között Új-Zélandon, és felfedezné a maori őslakosok barlangjait? Ha szeretné velünk megismerni ezt a kontinensnyi méretű országot, akkor várjuk erre az izgalmas utazásra!

FőoldalÓceániaAusztráliaTasmániaHobartAusztrália-Tasmánia-Új-Zéland - Az Ötödik kontinens gazdagon

Alapár tartalmazza

minibusz a körutazás és a transzferek során
elhelyezés 3* szállodákban, motelekben
belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
ellátás: reggeli
helyi magyar idegenvezető Sydney-től Aucklandig, magyar csoportkísérő Budapesttől Sydney-ig

Alapár nem tartalmazza

repülőjegyek + illetékek (13 db repülőjegy) 
vízumok 
storno biztosítás+ BBP biztosítás
személyes kiadások, borravalók
fakultatív programok
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
min. 14 fő

1.nap Budapest - Dubai
Indulás Budapestről a kora délutáni órákban Dubaiba, majd átszállás a szingapúri járatra.

2. nap Szingapúr
Érkezés Szingapúrba délután, utána rövid pihenés, majd meglátogatjuk a Gardens by the Bay-t, mely egy 101 hektáron elterülő park Szingapúrban, melyet tengertől visszahódított területen építettek fel. A park három részből épül fel: Bay South Garden, Bay East Garden és Bay Central Garden. A parkot a fenntartható fejlődés jegyében alakították ki és ökoturisztikai célpontnak szánták. (Angol nyelvű, más turistákkal megosztott program!)

Szállás: Szingapúr (1 éj)

3. nap Szingapúr - Sydney 
Délelőtt pihenés, majd miután délben elhagyjuk a hotelt, félnapos városnézésre indulunk Szingapúrban: Parlament, Merlion Park, Thian Hock Keng templom, Chinatown, Botanikus Kert. (A városnézés angol nyelvű, más turistákkal megosztott program!) Ezután transzfer a reptérre, indulás az esti járattal Sydney-be.

4. nap Sydney
Reggeli érkezés Sydney-be, ahol találkozunk a magyar idegenvezetőnkkel. Transzfer a szállásra, majd sétát teszünk a híres Harbour Bridge hídon, ahonnan a legjobb kilátást kapjuk Sydney városáról és az öbölről is. (Aki tele van energiával és még magasabbra vágyik, az itt megmászhatja mind a 200 lépcsőt a Pylon Kilátó tetejére ami AUD 25-be kerül és fakultatív program) Délután vezetett városnézésen veszünk részt Sydney történelmi belvárosában ahol megismerkedünk ennek a szép városnak történelmével és épületeinek különlegességeivel.

Szállás: Sydney (2 éj)

5. nap Sydney
Mai programunkat a Sydney állatkert meglátogatásával kezdjük (koala, kenguru, wombat, tasmán ördög, dingó, emu, pingvin, óriás krokodil, ausztráliai hangyász sün, kazuár stb.). Ez az állatkert arról nevezetes, hogy a helyi állatvilág megtekintése mellett a Sky Safary (Sydney egyetlen libegője) magasságából élvezhetjük a Sydney öböl és a belváros fantasztikus panorámáját. A hajókirándulással egybekötött program során a híres Sydney Operaházat és a Harbour Bridge-t is megcsodálhatjuk a tengerről. Délután szabad program.

Szállás: Sydney

6. nap Sydney - Ayers Rock
Délelőtt a vörös kontinens közepében elhelyezkedő Ayers Rock-hoz repülünk. Délután látogatás az Uluru-Kata Tjuta Nemzeti Parkba, melyet az őslakosok, az aboriginálok szent helyként tisztelnek a mai napig. A hely hangulata egészen egyedi, a hangok, a fények különleges, szinte misztikus élményt adnak. Ahogyan a naplemente közeleg, megérkezünk a “kilátó” helyszínére, ahol egy pohár pezsgővel ünnepeljük meg a jeles eseményt. A híres Vörös Szikla (Uluru) látványa a naplementében, a garancia egy felejthetetlen estéhez.

Szállás: Ayers Rock (1 éj)

7. nap Ayers Rock - Sydney
Reggel elsétálunk az Imalung Kilátóhoz a sivatagban, ahonnan egy utolsó pillantást vethetünk a nagy vörös sziklára, majd meglátogatjuk a helyi faluközpontot. Délután visszarepülünk Sydney-be.

Szállás: Sydney (1 éj)

8.nap Sydney - Hobart (Tasmánia)
Délelőtt repülünk Sydney-ből Tasmánia fővárosába, Hobartba. Tasmánia Ausztrália része is, meg nem is. Különleges tájait, éghajlatát és kultúráját jórészt a kontinenstől való kb. 350 km-es távolsága határozza meg. A szó szerinti elszigeteltségnek köszönhetően egyedülálló növény- és állatvilág, tiszta levegő és nyugodt életstílus alakult ki a vízben bővelkedő államban. Felfedezzük a jórészt fegyencek által épített, mégis elegáns és hangulatos belvárost.

Szállás: Hobart (2 éj)

9. nap Mount Field Nemzeti Park
Egész napos látogatás a Mount Field National Park-ban. Délelőtt a nemezti parkban teszünk hosszabb-rövidebb sétákat mindenkinek a kedve szerint, ahol vízesések, hatalmas fák és egy alpesi tó is vár bennünket az őserdőben. Majd a Bonorong Wildlife Parkot látogatjuk meg, ami nem a klasszikus állatkertek közé sorolható, hiszen fő feladatként az őshonos elárvult, sérült állatokat gondozzák. A látogatás során többek között tasmán ördöggel, kenguruval, koala mackókkal és még sok, számunkra egzotikusnak mondható állatfajjal találkozhatunk. Kenguru és tasmán ördög etetési lehetőség a bátrabbaknak. Megkoronázzuk napunkat a Kunyani/Mt. Wellington (1271m) kilátó megtekintésével, ahonnan csodás fotókat készíthetünk.

Szállás: Hobart

10. nap Hobart - Queenstown (Új-Zéland)

Kora reggeli elutazás Tasmániából Új-Zéland Déli-szigetére. Érkezés Sydney-i átszállás után Queenstown repülőterére a kora délutáni órákban, majd közös városnézés után szabadidő a belvárosban ahol a botanikus kert mellett sok más látnivaló is vár ránk. Queenstown, Új-Zéland kaland-fővárosa, ahol nincsen olyan őrült vagy kevésbé őrült sport, kaland vagy pihentető program amit ne lehetne kipróbálni.

Szállás: Queenstown (2 éj)

11. nap Queenstown
Ma délelőtt meglátogatunk egy kedves kis falvat a hegyek között, ahol történelmi betekintést hallgatunk meg az egykori anyarnyásók életéről, illusztrálva a korabeli épületekkel, melyek között sétálunk. Majd meglállunk a világhírű Kawarau Bridge-nél - The World Home of Bungy. Ezen a helyen volt az első hivatalos bungy ugrás. 100% biztonsági rekorddal büszkélkednek több mint 2 millió ugrás után. Lehetőség lesz túrázásra, bungy ugrásra (fakultatív), és egyéb fakultatív programokra (Jetboat, Felvonó, Farmlátogatás vacsorával, stb.).

Szállás: Queenstown

12. nap Queenstown - Te Anau
Mi napon a Wakatipu-tó mellett vezető alpesi panoráma úton jutunk el a Fiordland Nemzeti Parkhoz, ahol a szállásunk is található. Ismerkedés Új-Zéland legnagyobb és még mindig titkokat rejtegető nemzeti parkjával (12,607 km²). Majd Te Anau városnézés és séta a fjordokkal szabdalt ősi tó partján, amely a harmadik legmélyebb Új-Zélandon (417 méter).

Szállás: Te Anau (2 éj)

13. nap Milford Sound
Kora reggeli indulás után látogatás a Tükör-tavaknál, és séta a The Chasmnél. Hatalmas őserdőkön keresztül jutunk fel a hóhatárhoz. Megállunk a Homer alagútnál ahol jó esélyünk van találkozni Kea papagájjal. A Kea az egyetlen alpesi papagáj a világon. Érkezés Milford Soundhoz, ami az egyik csodája a világnak! Exkluzív hajós kirándulás a fjord teljes hosszában, melyen a tömegektől távol és a legjobb hajóval csodáljuk meg ezt a természeti csodát. (kb. 2 óra).

Szállás: Te Anau

14. nap Te Anau - Rotorua
A hosszú nap után ma később kezdjük napunkat, majd a Queenstown reptér felé vesszük utunkat. Útközben meglátogatunk egy újabb tavat: Lake Manapouti-t, ahol nemcsak a táj szépségében gyönyörködhetünk, de hallunk majd Új-Zéland vízierőműveiről és fentartható energiaforrásairól is. Ezután teszünk egy fotómegállót is a Devil’s Staircase kilátóban mielőtt a reptérre érünk. Érkezés az esti órákban Rotoruába, a legnagyobb Maori városba Új -Zélandon. Elfoglaljuk a szállásunkat.

Szállás: Rotorua (2 éj)

15. nap Rotorua
Ma reggel ellátogatunk a Goverment Gardenben a Rotorua tóhoz és megnézünk egy természetes hőforrást, a Rachel Springet. A délelőtt további részében a Kék és a Zöld tavakat és a híres Maori barlang rajzokat fedezzük fel pisztránglessel összekötve. Délután a híres WAI O TAPU geotermikus parkot látogatjuk meg, amely igazi holdbéli tájra emlékeztet. Ezen a területen kráterek, iszapmedencék, kovateraszok, színes tavak, forró víz és gőz látványa fogadja a látogatókat. Este lehetőség van egy Maori Falvat meglátogatni és résztvenni egy igazi maori lakomán, a hangin (fakultatív program).

Szállás: Rotorua

16. nap Rotorua - Waitomo - Auckland
Reggeli után elutazunk Auckland felé. Útközben megállunk a Waitomo-barlangoknál, megtekintjük Waitomo cseppkőbarlangját és a világ egyik legkülönlegesebb barlangjában csónakázunk, ahol  milliónyi foszforeszkáló rovar, az ún. parázsféreg borítja sejtelmes fénybe a sötétbe burkolózó barlangboltozatokat. Varázslatos élmény. Érkezés Új-Zéland legnagyobb városába Auckland-be, majd városnézés.

Szállás: Auckland (1 éj)

17. nap Auckland - Dubai 
Napközben szabadidő, majd délután transzfer a repülőtérre, indulás Dubaiba.

18. nap Dubai > Budapest 

Érkezés Budapestre a déli órákban.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 
minibusz a körutazás és a transzferek során
elhelyezés 3* szállodákban, motelekben
belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
ellátás: reggeli
helyi magyar idegenvezető Sydney-től Aucklandig, magyar csoportkísérő Budapesttől Sydney-ig
Alapár nem tartalmazza: 
repülőjegyek + illetékek (13 db repülőjegy) 
vízumok 
storno biztosítás+ BBP biztosítás
személyes kiadások, borravalók
fakultatív programok
Kötelező költségek: 

Repülőjegy illetékek
vízum szervízdíj Ausztrália
egyéb belépők (igény szerint) kb. 150 USD

Helyszíni költségek leírása: 

Fakultatív programok,
programban nem szereplő étkezések.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
150 USD
Várható költőpénz szükséglet: 
Igények szerint változó
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a a jelentkezéskor.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő repülőjáratokkal, belső repülőjáratokkal.

Étkezés: 
Reggelis ellátás.
A területről: 
Ausztrália, 7,7 millió négyzetkilométernyi területével az egyik legnagyobb ország és a legkisebb kontinens. Az európai telepesek megjelenése előtt 300 000 benszülött (aboriginal) élt itt törzsi keretek között. Minden törzsnek saját nyelve (több mint 250), kultúrája és hagyományai voltak, melyek a természethez és a földhöz való kötődésüket tükrözték. Bár az európaiak csak 1606-ban találkoztak a földrésszel Torres révén, az óceániai és ázsiai népeknek már volt kapcsolatuk az ittélőkkel. Ausztrália és a benszülöttek sorsa 1770-ben "végzetes" fordulatot vett, amikor Cook kapitány Endeavour nevű hajója lehorgonyzott a későbbi Sydney várostól nem messzi öbölben. Az ország azóta a Brit Nemzetközösség tagja. Új-Zéland valamennyi ide látogató turista szerint nyugodt, barátságos és varázslatosan szép ország. A nagyságát tekintve Anglia területének megfelelő ország fantasztikus életstílusáról és természeti szépségéről híres. A szubtropikus északi térségtől a hegyvidéki déli területekig minden megtalálható Új-Zélandon: napos tengerpartok, hófedte hegycsúcsok, kristálytiszta tavak, füstölgő vulkánok, gleccserek, ... sőt még ősi fjordok is. A polinéziai hatás mindenhol érezhető, emellett a maori hagyományok is jelentős mértékben hozzájárulnak a lebilincselő kulturális dimenzióhoz. A vásárlástól a síelésig, a sétálgatástól a bálnanézésig mindig lehet valami újat és izgalmasat felfedezni a világ legtisztább és legzöldebb országában!
Időjárás: 
Ausztráliában változatosak az időjárási viszonyok. Északon trópusi, a középső területeken sivatagi száraz, míg mérsékelt délebbre. A tél májustól októberig tart, és országszerte a július a leghűvösebb. A leghidegebb a hegységekben van, míg a trópusi területeken +5 és 30 fok közötti a téli átlaghőmérséklet. Az ausztrál nyár novembertől áprilisig tart. A kontinens északi részén a december a legmelegebb, míg a délebbi államokban a januárban és februárban kell hőségre számítani.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltás nem szükséges. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!