Alsó-Szilézia: óriások és törpék földjén

4 napos túrázás Lengyelországban

Adršpach település közelében található homokkő sziklavárosba, amely homokkő sziklatornyok olyan elragadó együttese, melyek szépségét egyetlen fotó sem képes visszaadni, ez valóban az a hely, melyet az embernek saját szemével kell látni. A sziklavárosba belépve egy szép kis tó mellett kezdődik a túra, majd a fantáziadús nevekkel ellátott, különleges formájú sziklatornyok között kanyarog a széles, kényelmes turistaút.

-10%

kedvezmény egyes
időpontokban!

FőoldalEurópaLengyelországWroclawAlsó-Szilézia: óriások és törpék földjén

Alapár tartalmazza

Utazás autóbusszal, 3 éj szállás, reggeli ellátás, idegenvezetés. Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza. Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Alapár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, programok költségei.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum 35 fő

1. nap: Indulás Budapestről, a Műcsarnok melletti buszparkolóból reggel 5 órakor. A kora délutáni órákban érkezünk meg a Csehország északi részén található Adršpach település közelében található homokkő sziklavárosba, amely homokkő sziklatornyok olyan elragadó együttese, melyek szépségét egyetlen fotó sem képes visszaadni, ez valóban az a hely, melyet az embernek saját szemével kell látni. A sziklavárosba belépve egy szép kis tó mellett kezdődik a túra, majd a fantáziadús nevekkel ellátott, különleges formájú sziklatornyok között kanyarog a széles, kényelmes turistaút. Természetesen itt is van egérlyuk (kb. 30 m hosszú), a túra során le-fel lépcsőzünk a hatalmas sziklatornyok között vezető hullámvasútszerű turistaúton. Túránk során láthatunk a sziklatornyok között megbújó vízeséseket, közülük a nagyobbik ráadásul egy barlangszerű üregben található, majd egy szűk lépcsősoron felmászunk a sziklák közé beékelt kis tóhoz, amelyen rövid csónakkirándulást teszünk az ott várakozó csónakokat irányító hajósokkal. A csónakázást követően folytatjuk túránkat, és egy kis kitérővel, újabb szebbnél-szebb homokkő sziklaformációk között jutunk vissza túránk kiindulópontjára.
A túra távja 4,5 km, szintkülönbség 200 m, időtartam kb. 3,5 óra.
A túrát követően autóbuszunkkal tovább megyünk Lengyelországba, és az esti órákban érkezünk meg az Óriás-hegység legfontosabb turistaközpontjára, Karpacz településre.
Szállás Karpaczban, 3 ***-os szállodában.

2. nap: A kirándulásunk második napján az Óriás-hegység (Karkonosze) legmagasabb csúcsa, a lengyel-cseh határon emelkedő Śnieżka (1602 m) meghódítására indulunk. Karpaczból (820 m) ülőszékes felvonóval jutunk fel a csúcs közelében található felső állomásra (1340 m). Innen az Óriás-hegységben máshol is megszokott, kitűnő minőségű turistaúton indulunk a hegység, és egyben Csehország legmagasabb csúcsának meghódítására. A felvonótól két jól kiépített, kényelmes útvonal is vezet a csúcsra, az egyik rövidebb, de meredekebb, a másik kicsit hosszabb, de kevésbé fárasztó. A csúcs messziről jól felismerhető a tetején található hatalmas épületről, melyben egy kis turistabüfé is működik. A csúcsról nyíló panoráma megörökítése és rövid pihenőt követően a felfelé megtett úton visszaereszkedünk az útba eső Sziléziai-ház nevű turistaházig. Innen a vállalkozó kedvűekkel az elragadóan szép fekvésű Kis-tavat érintve gyalogosan érkezünk vissza Karpazcra. Akik viszont elégnek gondolják a felvonótól a csúcsig és vissza vezető utat, ők a csúcson vagy a turistaházban tartott hosszabb pihenőt követően felvonóval jutnak vissza a településre.
A túra távja a csúcsig oda-vissza 5 km, szintkülönbség +/-260 m, időtartam kb. 3-4 óra.
A túra távja Kis-tó kitérővel 11 km, szintkülönbség +400/-900 m, időtartam kb. 5 óra.

Miután a csoport mindkét része visszaérkezett a településre, fakultatív kirándulást teszünk az Óriás-hegység másik ismert látványosságához, a Kamieńczyk-vízeséhez. Ez a látványos, csak védősisakban látogatható vízesés Karpacztól 30 km-re található. A vízeséshez széles, sziklás erdei úton lehet eljutni.
A túra távja oda-vissza 3 km, szintkülönbsége +/-140m, időtartama kb. 2 óra.
A vízesés megtekintése után visszautazunk Karpaczba, szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

3. nap: Reggeli után eddigi szálláshelyünket magunk mögött hagyva Książ felé indulunk, ahol megnézzük Lengyelország harmadik legnagyobb kastélyát, az „Alsó-Szilézia gyöngyszeme” néven ismert Książ kastélyát. A természetvédelmi területen fekvő kastély egy 395 m magas szikla tetejéről néz le a Pelcznica-folyóra, mai formáját az 1900-as évek elején nyerte el, az épületkomplexumban jelenleg művészeti galériák, éttermek és három szálloda működik. A kastélyt 12 teraszos kiképzésű díszkert veszi körül, a reneszánsz kastély legszebb része a pazarul díszített Maksymilian-terem.
Książból Wrocławba utazunk, ahol városnéző séta során megismerkedünk Alsó-Szilézia fővárosának legszebb, legértékesebb látnivalóival. Sétánk során a Piactér szebbnél szebb polgárházai mellett megnézzük az Óváros központjában álló Városházát, valamint a wrocławi Tudományegyetemnek a XVIII. század első feléből származó Aula Leopoldina nevű dísztermét. Wrocławot a „Hidak városa” néven is ismerhetjük, ott tartózkodásunk alatt megismerkedünk a leghíresebb hidakkal, csakúgy, mint a város modern kori látványosságaiként ismert wrocławi törpékkel. Ostrów Tumski városrészben meglátogatjuk gótikus Keresztelő Szent János-székesegyházat, melynek tornyából szép kilátás nyílik a városra. A város különleges látnivalói a monumentális Racławicei-körkép című festmény, melyet a szabadprogram alatt egyénileg tekinthetnek meg (előzetes bejelentkezés szükséges!), valamint az 1913-ban épült, a világ első modern vasbetonszerkezetű építménynek tartott Centenáriumi Csarnok, melyet felvettek az UNESCO Kulturális Világörökségi listájára.
A városnézést követően szabad programra nyílik lehetőség, majd elfoglaljuk szállásunkat. Este fakultatív programként az érdeklődőkkel a Centenáriumi Csarnok melletti parkban megnézzük a Fontanna Multimedialna nevű holografikus szökőkút látványos műsorát.
Szállás Wrocławban, 3 ***-os szállodában.

4. nap: Reggeli után elhagyjuk szállásunkat és hazafelé indulunk. Útközben teszünk egy kitérőt a Lengyelország déli részén található Tábla-hegyek Nemzeti Parkba (Góry Stołowe), amely Lengyelország egyetlen lemezes felépítésű hegysége. Rendkívüli sziklaformák, mély barlangrendszerek, labirintusok, szakadékok alakultak itt ki. Lenyűgöző látvány a hatalmas sziklatömbök alkotta merész sziklaalakulatok, amelyek bonyolult labirintusszerű hasadékokat zárnak körbe. A nemzeti park egyik legérdekesebb sziklaformációja a Nagy-hasadék (Szczeliniec Wielki, 919 m), amely egyben a Tábla-hegyek legmagasabb csúcsa. A hasadék tetejére 665 sziklába vájt kőlépcső vezet fel, a hasadék tetején pedig egy kilátóterasz és egy menedékház valóságos sziklalabirintust találunk. Különösen érdekes a Pokol nevű 20 m mély nyílás, ahol még júliusban is hó található, valamint a Nagy-hasadék legmagasabb pontja, az Ükapa Fotelje.
A Nagy-hasadék tetejéről visszaereszkedve buszra szállunk, és most már valóban hazaindulunk. Útközben két technikai szünettel a késő esti órákban érkezünk Budapestre.
A túra távja oda-vissza 3,5 km, szintkülönbség +/-200 m, időtartam kb. 3 óra.

2-es nehézségű túra:
könnyű, átlagos erőnléttel könnyen teljesíthető túra, amely nem tartalmaz jelentős szintkülönbséget, sem jelentős távot.

A fenti besorolás áltolánosan értendő, irodánk által szervezett valamennyi túra nehézségi szintjének figyelembevételével készült! Gyakran túrázó/kiránduló utasainknak adhat támpontot! Amennyiben Ön nem gyakorlott túrázó, kérjük olvassa végig az alábbi információkat és/vagy keresse kollégáinkat irodánk elérhetőségein. 

1. nap: 
- Homokkő sziklaváros: a túra távja 4,5 km, szintkülönbség 200 m, időtartam kb. 3,5 óra.

2. nap:
- Óriás - hegység: A túra távja a csúcsig oda-vissza 5 km, szintkülönbség +/-260 m, időtartam kb. 3-4 óra.
- A túra távja Kis-tó kitérővel 11 km, szintkülönbség +400/-900 m, időtartam kb. 5 óra.
- Kamieńczyk-vízeséhez: A túra távja oda-vissza 3 km, szintkülönbsége +/-140m, időtartama kb. 2 óra.

3. nap:
- nem tartalmaz túrát

4. nap:
- Tábla-hegyek Nemzeti Park: A túra távja oda-vissza 3,5 km, szintkülönbség +/-200 m, időtartam kb. 3 óra.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív

Fakultatív vacsora: 
50 PLN/fő/alkalom (helyszínen fizetendő)

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazás autóbusszal, 3 éj szállás, reggeli ellátás, idegenvezetés. Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza. Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Alapár nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, programok költségei.

Kötelező költségek: 

Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítás. 

Helyszíni költségek leírása: 

Fakultatív vacsora : kb. 50 PLN/fő/alkalom
   
Várható költségek:   
Adrspach sziklaváros kb. 120 CZK/fő
Csónakázás kb. 50 CZK/fő
Óriás-hegység  kb. 50 PLN/fő
Kamienczyk-vízesés kb. 10 PLN/fő
Ksiaz kastély kb. 50 PLN/fő
Tábla-hegyek / Nagy-hasadék  kb. 10 PLN/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkolóból indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkoló vagy
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út (honlapunkon találják a felszállás pontos helyét térképen jelölve).
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! 
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szállás: 

2 éjszaka Karpaczban vagy környékén, 1 éjszaka Wroclawban vagy környékén 3*-os szállodában, 2-3 ágyas, saját fürdőszobás szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében vehető igénybe.

Étkezés: 
A részvételi díj büfé reggelis ellátást tartalmaz. Fakultatív vacsora a helyszínen befizethető.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére. Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz LENGYELORSZÁGBAN feltétlenül szükséges, illetve megkönnyíti az ellátást. Amennyiben rendelkezik Európai Egészségbiztosítási Kártyával, kérjük feltétlenül hozza magával!
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!