Aloha Hawaii, hello Los Angeles!

14 napos körutazás a Hawaii-szigeteken, látogatás Kaliforniában

Hawaii - már a szigetcsoport neve is pálmafákat, gyönyörű naplementéket, óriási hullámokat, szörfdeszkákat és finom homokú tengerpartokat varázsol képzeletünkbe. Ám a szigetcsoport ennél jóval többet nyújt - működő vulkánok, varázslatos tájak és színek, különleges formájú hegyek, polinéz kultúra és a csodálatos növényvilág varázsolja el a látogatót. Az álomutazást megszakítjuk Los Angelesben, a világ filmipari fővárosában, ahol mi is jól fogunk szórakozni!

FőoldalÉszak-AmerikaAmerikai Egyesült Államok USAKaliforniaLos AngelesAloha Hawaii, hello Los Angeles!

Alapár tartalmazza

Repülőjegy Budapest-Los Angeles-Honolulu útvonalon, turista osztályon,
Repülőjegy Honolulu-Hilo, Hilo-Kahului, Kahului-Honolulu útvonalon a Hawaiian Airlines járataival, turista osztályon, egy kézipoggyásszal (max. 55 x 35 x 23 cm, max. 11 kg),
Öt éjszaka szállás Los Angelesben, kétágyas szobában,
Négy éjszaka szállás a Waikiki Beachen, a választott szállodában, kétágyas szobában,
Egy éj szállás Konában, kétágyas szobában,
Két éj szállás Kaanapaliban, kétágyas szobában,
A programban feltüntetett kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel, belépőkkel,
Magyar idegenvezető a teljes út során.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékek,
Ellátás,
ESTA - elektronikus beutazási engedély,
Javasolt szervizdíj: 50 USD/fő (helyszínen fizetendő),
Feladott poggyász felára a szigetek közötti járatokon (max. 23 kg): 25 USD/út/poggyász.

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám 10 fő.

február 26. szerda
Elutazás Budapestről Los Angelesbe egy átszállással (Budapest-Amszterdam 06:30-08:50, Amszterdam-Los Angeles 09:55-11:55). Megérkezés után transzfer a szállodába, szállás Los Angelesben: Hampton Inn LAX.

február 27. csütörtök
Egész napos városnézés Los Angelesben, a világ szórakoztatóipari fővárosában. Óriási területen terül el a megapolisz, ami tulajdonképpen városok konglomerátuma, Nagy-Los Angeles csak kicsivel kisebb mint  egész Magyarország. A városnézés során sok, filmből is ismert helyszínt és látványosságot nézünk meg: Hollywood - a hírességek csillagai, láb- és kéznyomai a Chinese Theater előtt, Beverly Hills - a leggazdagabbak lakóhelye, Santa Monica -  az ikonikus tengerpart az óriáskerékkel, Venice Beach - a fura és bohém tengerparti városrész szabadtéri edzőgépekkel és izomemberekkel. Szállás Los Angelesben.

február 28. péntek
Egész napos kirándulás San Diegóba, Kalifornia legdélibb és egyik legkellemesebb klímájú városába. Az első látnivaló az óriási USS Midway repülőgéphordozó, ami ma múzeumként funkcionál, fedélzetén 25 antik második világháborús repülőt állítottak ki. Második megállónk a Coronado-sziget, ami a Van aki forrón szereti egyik forgatási helyszíne is volt, és igen népszerű a tengerpartja. Visszatérünk a hídon a szárazföldre, és San Diego hangulatos óvárosát járjuk be, mely az első spanyol alapítású nyugati parti település volt. Visszautazás Los Angelesbe, ahol szállás.

február 29. szombat
Transzfer a repülőtérre, elutazás Honoluluba, Oahu-szigetére, a szigetcsoport fővárosába (Los Angeles-Honolulu 10:15-14:32). Transzfer a szállodába, szállás a Waikiki Beach-en, tengerpart közeli szállodában: Sheraton Princess Kaiulani.

március 1. vasárnap
Ma Oahu szigetét fedezzük fel, mely a szigetcsoport legfontosabb, de nem legnagyobb tagja. Hawaii állam másfél milliós lakosságának 75%-a él ezen a szigeten, ezért "Gyülekezőhely" néven is ismert. A szigetkörünk állomásai: a Diamond Head kráter, ami a sziget szimbóluma, a gyönyörű Hanauma-öböl, ami régen a hawaii uralkodóosztály kedvenc pihenőhelye volt, a Byodo-In buddhista templom, az északi part szörfparadicsomai, a híres Dole ananászültetvény, a Nu’uanu Pali kilátó, ahonnan nem csak a kilátás fantasztikus, de a szigetek történelmében is jelentős helyszín. Szállás Waikikiben.

március 2. hétfő
Délelőtt szabadidő pihenésre, a környék felfedezésére, strandolásra. Délután elutazunk a Polinéz Kulturális Központba, ahol a polinéz népek kultúráját és szokásaival ismerkedünk meg szórakoztató formában (polinéz falvak, játékok, táncok), naplemente után pedig igazi hawaii királyi lakoma (luau) következik, büféétkezés látványos polinéz táncbemutatóval. Szállás Waikikiben.

március 3. kedd
Transzfer Honolulu repülőterére, elutazás a szigetcsoport legnagyobb tagjára, Hawaiira (más néven Big Island-re, a Nagy Szigetre). Területe ma is növekszik az aktív vulkáni tevékenységnek köszönhetően, sőt a közelben születőben vannak új szigetek is. Területén 5 vulkán magaslik, ebből három aktív. A sziget kiemelkedő látnivalója a Hawaii Vulkánok Nemzeti Park, amit a mai napon fedezünk fel, de elsőként a gyönyörű Szivárvány vízeséshez vezet útunk.  ​Innen indulunk tovább a sziget öt vulkánjából a két ma is működő tűzhányóhoz, a három és fél évenként kitörő Manua Loához és a folyamatosan működő Kilaueához. A nemzeti parkban láthatunk megszilárdult lávát, krátereket, különleges növényeket, és lávacsőben is sétálhatunk (a nemzeti parkban bármikor lezárhatnak utakat amennyiben veszélyessé válnak). Továbbutazunk a sziget nyugati oldalára, Kailua-Konába, a hangulatos tengerparti városba. Szállás Konában: Royal Kona Resort.

március 4. szerda
Szabadidő Konában.
Reggel fakultatív két órás helikoptertúra.  A levegőből láthatjuk a lávafolyások nyomait, vízeséseket, hegyeket, fekete és fehér homokú partokat, őserdőket.

Transzfer a repülőtérre, útközben megállunk egy kávéültetvénynél és megkóstolhatjuk a világhírű Kona kávét. Ez a világ egyik legjobb minőségű és egyik legdrágább kávéja, csak a Manua Loa és a Hualalai vulkánok lejtőin termelt kávé viselheti a Kona kávé márkanevet. Ebben az időszakban a kávécserjék virágzásában gyönyörködhetünk. Délután elutazunk repülővel Mauira, a szigetcsoport második legnagyobb szigetére, melynek természeti adottságai csodálatosak: a sziget keleti részét uraló Haleakala vulkán,  magas hegyek, trópusi és szubtrópusi erdők, sőt mezőgazdasági művelésre alkalmas alföldek. Transzfer Kaanapali üdülőhelyre, útközben megállunk Lahainában, Hawaii egykori fővárosában és egykori bálnavadász központjában. Szállás a festői környezetben fekvő Kaanapali üdülőhelyen: Royal Lahaina Resort.

március 5. csütörtök
Egész nap szabadidő fürdőzésre.

Egész napos fakultatív szigettúra. A sziget lélegzetelállító természeti kincsei között kalandozunk: az Iao-völgy a hawaii királyok titkos szertartásainak színhelye, az Iao-tű nevű csúcsos szikla pedig természetes oltáruk volt. A smaragzöld völgy után 3055 méter magasra kapaszkodunk, kacskaringós utakon, szép tájakon át közelítjük meg  a Haleakala-vulkán csúcsát.  A kilátóból a  fantasztikus színekben játszó, szinte holdbéli tájat csodálhatjuk meg. 

Szállás Kaanapaliban.

március 6. péntek
Délelőtt szabadidő.

Fakultatív reggeli bálnales.Lahaina kikötőjéből indulunk bálnalesre egy katamarán fedélzetén: óriási hosszúszárnyú bálnákat láthatunk a két órás hajózás közben, és víz alatti mikrofonok segítségével belehallgathatunk egymás közti kommunikációjukba is.

Délután visszarepülünk Oahu szigetére, transzfer a szállodában, szállás: Sheraton Princess Kaiulani.

március 7. szombat
Transzfer Honolulu repülőterére, elutazás Los Angelesbe közvetlen járattal (Honolulu-Los Angeles 11:15-18:43). Megérkezés után transzfer a szállodába: The L.A. Grand Hotel Downtown.

március 8. vasárnap
Egész nap szabad program Los Angelesben.

Fakultatív látogatás Disneylandbe. Az anaheimi Disneylandben minden korosztály jól érezheti magát! Próbálják ki Indiana Jones kalandjait, merüljön egy tengeralattjáróval, hagyja hogy elrabolják a Karib-tenger kalózai, és persze vegyen részt a legújabb szenzáció, a Star Wars birodalom életében, ahol saját droidot és lézerkardot építhet, galaktikus csempészként izgulhat, hogy kijut-e az aszteroidamezőből a Millennium Falcon, és a 2020. januárjában nyíló vadonatúj területen részt vehet az Ellenállás megszervezésében!

Szállás Los Angelesben.

március 9. hétfő
Transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre egy átszállással (Los Angeles-Párizs 16:25-11:15).

március 10. kedd
Megérkezés Budapestre dél körül (13:20-15:30).

Szállás

Öt éjszaka szállás Los Angelesben, kétágyas szobában,
négy éjszaka szállás a Waikiki Beachen, a választott szállodában, kétágyas szobában,
egy éj szállás Konában, kétágyas szobában,
két éj szállás Kaanapaliban, kétágyas szobában.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív

Március 4. szerda
Reggel fakultatív két órás helikoptertúra: 195 000 Ft/fő.  A levegőből láthatjuk a lávafolyások nyomait, vízeséseket, hegyeket, fekete és fehér homokú partokat, őserdőket.

Március 5. csütörtök
Egész napos fakultatív szigettúra Mauin: 88 000 Ft/fő. A sziget lélegzetelállító természeti kincsei között kalandozunk: az Iao-völgy a hawaii királyok titkos szertartásainak színhelye, az Iao-tű nevű csúcsos szikla pedig természetes oltáruk volt. A smaragzöld völgy után 3055 méter magasra kapaszkodunk, kacskaringós utakon, szép tájakon át közelítjük meg  a Haleakala-vulkán csúcsát.  A kilátóból a  fantasztikus színekben játszó, szinte holdbéli tájat csodálhatjuk meg

Március 6. péntek
Fakultatív reggeli bálnales: 29 000 Ft/fő. Lahaina kikötőjéből indulunk bálnalesre egy katamarán fedélzetén: óriási hosszúszárnyú bálnákat láthatunk a két órás hajózás közben, és víz alatti mikrofonok segítségével belehallgathatunk egymás közti kommunikációjukba is.

Március 8. vasárnap
Fakultatív látogatás Disneylandbe (belépőjegy és transzfer) 95 000 Ft/fő. Az anaheimi Disneylandben minden korosztály jól érezheti magát! Próbálják ki Indiana Jones kalandjait, merüljön egy tengeralattjáróval, hagyja hogy elrabolják a Karib-tenger kalózai, és persze vegyen részt a legújabb szenzáció, a Star Wars birodalom életében, ahol saját droidot és lézerkardot építhet, galaktikus csempészként izgulhat, hogy kijut-e az aszteroidamezőből a Millennium Falcon, és a 2020. januárjában nyíló vadonatúj területen részt vehet az Ellenállás megszervezésében!

 

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy Budapest-Los Angeles-Honolulu útvonalon, turista osztályon,
Repülőjegy Honolulu-Hilo, Hilo-Kahului, Kahului-Honolulu útvonalon a Hawaiian Airlines járataival, turista osztályon, egy kézipoggyásszal (max. 55 x 35 x 23 cm, max. 11 kg),
Öt éjszaka szállás Los Angelesben, kétágyas szobában,
Négy éjszaka szállás a Waikiki Beachen, a választott szállodában, kétágyas szobában,
Egy éj szállás Konában, kétágyas szobában,
Két éj szállás Kaanapaliban, kétágyas szobában,
A programban feltüntetett kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel, belépőkkel,
Magyar idegenvezető a teljes út során.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékek,
Ellátás,
ESTA - elektronikus beutazási engedély,
Javasolt szervizdíj: 50 USD/fő (helyszínen fizetendő),
Feladott poggyász felára a szigetek közötti járatokon (max. 23 kg): 25 USD/út/poggyász.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás
ESTA - elektronikus beutazási engedély

Helyszíni költségek leírása: 

Javasolt szervizdíj: 50 USD/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Repülős utazás Budapest-Los Angeles-Honolulu útvonalon, turista osztályon,  Honolulu-Hilo, Hilo-Kahului, Kahului-Honolulu útvonalon a Hawaiian Airlines járataival.

Szállás: 

Öt éjszaka szállás Los Angelesben, kétágyas szobában,
négy éjszaka szállás a Waikiki Beachen, a választott szállodában, kétágyas szobában,
egy éj szállás Konában, kétágyas szobában,
két éj szállás Kaanapaliban, kétágyas szobában.

Étkezés: 
Étkezés a megadottak szerint.
A területről: 
Hawaii az Amerikai Egyesült Államok egyik exklávé tagállama. Az 50. tagállam, amely 1959. augusztus 21-e óta az ország része. Földrajzilag elkülönül az ország törzsterületétől, de még az amerikai kontinenstől is, és lényegében egy Polinéziához (Óceánia) tartozó szigetcsoport a Csendes-óceánon. Fővárosa és egyben legnagyobb települése Honolulu. Változatos természeti környezete, meleg trópusi éghajlata, nyilvános strandokban való bősége és aktív vulkánjai miatt a turisták, szörfösök, biológusok és vulkanológusok számára egyaránt népszerű célpont.
Los Angeles népessége szerint az Amerikai Egyesült Államok második legnagyobb agglomerációja. Fontos gazdasági és kulturális központ, a világ szórakoztatóiparának egyik legfontosabb fellegvára. A legutóbbi népszámlálás adatai szerint lakosainak száma 3 831 868 fő. A teljes agglomeráció lakossága 17 545 623. A város földrajzi értelemben is nagy, hiszen több mint 1200 km²-t foglal el, ezzel nagyobb New Yorknál és Chicagónál is. Lévén az Egyesült Államok egyik legnagyobb bevándorlási központja, etnikailag és kulturálisan rendkívül sokszínű.
Időjárás: 
A Hawaii-szigetek éghajlata kellemes trópusi. Két évszak van: a száraz évszak májustól októberig, és az esős évszak októbertől áprilisig. A Csendes-óceán kiegyenlítő hatással van a szigetek évi átlaghőmérsékletére. A téli átlaghőmérséklet 22-24 °C körüli, a nyári átlaghőmérséklet többnyire 28 °C feletti. A csapadékeloszlásra a szigetek magashegységeinek elhelyezkedése, valamint a Csendes-óceáni passzátszél északkeleti iránya van hatással. A szigetek nyugati és déli oldalai szélárnyékoltak, itt az évi csapadékmennyiség 500–1000 mm. Az északi és keleti oldalakra szabadon juthat be csapadék, itt az évi csapadékmennyiség 3000–4000 mm. Hó nem jellemző a trópusokon, de 4205 méter felett esik a Mauna Keán és a Mauna Loán néhány téli hónapban. A Hawaii-szigeteken nincs hőmérsékleti eltérés, így a természetes növényzet a csapadékmennyiségtől függően alakult ki. A szigetek nyugati és déli oldalain szavannák helyezkednek el, az északi és keleti oldalak növényzetét a kedvező csapadékmennyiségnek köszönhetően trópusi esőerdők alkotják.
Los Angeles a mediterrán övben helyezkedik el, enyhe nedves telek, meleg vagy forró, száraz nyarak jellemzik. Los Angeles és San Diego part menti területein az óceáni szelek kiegyenlítettebb időjárást, enyhébb teleket és hűvösebb nyarakat okoznak, mint a parttól távolabb eső területeken. Nyáron a hőmérséklet jóval 30 °C fölé emelkedhet. A nyári átlagos nappali csúcshőmérséklet 29 °C, a legalacsonyabb éjszakai 18 °C. Télen a nappali csúcs 19 °C és éjszaka sincs hidegebb 8-10 °C-nál. Télen a legvalószínűbb az eső, de minden évszak meleg és száraz, évente 325 napon át süt a nap. A januári középhőmérséklet 14,6 °C, a júliusi 23,5 °C. A városban a legmelegebbet 1985-ben mérték Canoga Park-ban, 46,7 °C-ot, érdekes módon a leghidegebb is itt fordult elő 1989-ben −7,8 °C. Február a legcsapadékosabb hónap, de ez sem jelentős, évente mindössze 330–410 mm eső esik Los Angelesre.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Irodánkban utasbiztosítás köthető.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!