Aktív szilveszter az Aggteleki-karsztvidéken és Szlovákiában

4 napos szilveszteri túra és mulatság

Csak a friss hó ropog a lábad alatt, a csendet a szíved zakatolása töri meg, érzed a természet odaadó barátságát, a szél hűvösét a piros arcodon…..
Az év utolsó napjait az Aggteleki Nemzeti Parkban és Szlovákiában töltjük. Gyalogtúra, barlangtúra, sok játék és egy fergeteges Szilveszteri-Újévi mulatság vár rád, ha velünk tartasz!

Utolsó helyek!

FőoldalEurópaSzlovákiaAktív szilveszter az Aggteleki-karsztvidéken és Szlovákiában

Alapár tartalmazza

az utazást kisbuszokkal, a bőséges szilveszteri vacsorát, a szilveszteri élőzenés parti költségét, a szervezés költségét, a túravezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

a szállást hotel két ágyas szobáiban félpanzióval (reggeli, vacsora), a barlang belépőjét, az italfogyasztást, a személyes költségeket, valamint az utasbiztosítást.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
18

Nehézség:

Közepes nehézségű gyalogtúrákra kell számítani. A távok nem hosszúak és igen sok szintemelkedésre sem kell számítanunk. A téli időjárás jelentősen befolyásolhatja a gyalogtúrák kivitelezését. Az iroda fenntartja a jogot, hogy nem megfelelő időjárási körülmények, vagy nehezen járható ösvények esetén a programon változtasson!  

1. nap: Budapest, Szádelői-völgy, Jósvafő
Szilveszteri utazásunk első gyalogtúráján felkeressük Szlovákia "Grand Canyon"-ját. Az estét a Baradla-barlang bejáratánál fekvő szállodában töltjük.

2. nap: Jósvafő, Szlovák Paradicsom: Dedinky, Zejmár, Jósvafő
Egy káprázatos téli túrát teszünk a Szlovák Paradicsomban, majd Aggteleki bázisunkon játékokkal múlatjuk az időt.
 
3. nap: Jósvafő: barlangtúra vagy felszíni túra, Szilveszteri mulatság
Egy könnyebb és egy nehezebb föld alatti túrát szervezünk, ahol a vidék rejtett kincseit látogatjuk meg. Késő délután kezdetét veszi a Szilveszteri vigadalom!
 
4. nap: Jósvafő, Szilvásvárad, Budapest
Az Új esztendő első gyalogtúrájára indulunk.
 
További információ

Szállás

Az éjszakákat a Baradla-barlangrendszer jósvafői bejáratánál fekvő Tengerszem hotelben töltjük. A szobák kétágyasak és fürdőszobával rendelkeznek. Egyedül történő jelentkezés esetén azonos nemű utasainkat társítjuk a kétágyas szobákban. A szállás két ágyas hotelszobákban félpanziós ellátással: 42.900 Ft/fő/3 éj - jelentkezéskor kötelezően fizetendő.

 

Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Matyuga Péter
Kedvenc barlangászunk, született világjáró. Minden extrém körülményt vidám elszántsággal gyűr le. Nemcsak a mélyben, de a magaslatokon is otthon van.
Kovács Attila
Az utazom.com tartalom felelőseként tudósítok arról, miért érdemes velünk felfedezni a hazai tájakat, messzi vidékeket. A válasz egyszerű: utazom.com - az igazi kaland innen indul!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Lengyel Tátra gyalogtúra - 5 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Kapor csúcs 2367 méter - 1 nap
1. nap: Budapest, Szádelői-völgy, Jósvafő

Találkozó reggel 06:00 órakor a Lurdy ház parkolójában, a Mester utca felőli területen. Indulás 06.20-kor. Néhány órás utazással érkezünk meg Szlovákiába. A völgy bejáratánál lévő parkolóból indul első gyalogtúránk.  A turistaút a völgy alján kígyózó patak mellett vezet, körülöttünk ég felé törő sziklafalak pompáznak. A helyenként 10 méterre keskenyedő völgy végén egy apró turistaház üzemel, ahol lehetőségünk nyílik megpihenni.

A pihenő után a hóviszonyok függvényében folytatjuk utunkat. Megfelelő útviszonyok esetén, a patakon átkelve egy meredek szakaszon felkapaszkodunk a fennsíkra, ahonnan az egész vidéket beláthatjuk. Innen vadregényes karsztfennsíkon vezet utunk, végül meredeken ereszkedünk le a faluba. Táv: kb. 10 km, szint fel-le: 450 méter. Szádelőből buszokkal utazunk jósvafői szállásunkra. Elfoglaljuk szállásunk a Baradla-barlang bejáratánál fekvő Tengerszem szállodában, majd elfogyasztjuk jól megérdemelt vacsoránkat. Szállás: szálloda, ellátás: vacsora

2. nap: Jósvafő, Szlovák Paradicsom: Dedinky, Zejmár, a Geravy-fennsík, Jósvafő

A reggelit követően Imrikfalvára, szlovák nevén, Dedinkybe utazunk. A tópartról indulunk egy szép, téli gyalogtúrára a Zejmár-Geravy fennsíkra. Dedinkyből a libegő mellett balra indulunk el a zöld jelzésen, majd folyamatosan emelkedve mesebeli fenyveserdőben kapaszkodunk fel a fennsíkon fekvő turistaházig. Itt megpihenünk, majd folytatjuk utunkat a zöld jelzésen a havas téli fennsíkon. Csak a friss hó ropog a lábad alatt, a csendet a szíved zakatolása töri meg, érzed a természet odaadó barátságát, a szél hűvösét a piros arcodon…..
Folyamatosan ereszkedünk vissza a völgyben várakozó kisbuszainkhoz. A tóparton lévő szálloda éttermében megebédelhetünk, majd visszautazunk Jósvafőre. Táv: kb. 14 km, szint fel-le: 550 méter. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli, vacsora.

3. nap: Jósvafő, Barlangtúra vagy felszíni túra

Elérkezett az év utolsó napja, amit igen tartalmasan igyekszünk megünnepelni.  A reggelit követően két program közül tudsz választani.

 1. opció: Felszíni túra az Aggteleki karsztvidéken
A reggelit követően átbuszozunk Aggtelekre, majd a Baradla-tanösvényen indulunk túrázni. A Baradla-barlang aggteleki és jósvafői bejáratát összekötő felszíni túraösvény a vadregényes karsztvidéken vezet, víznyelők, dolinák és források között haladva.
Táv: kb. 12 km, szint fel-le: 400 méter

2. opció: Baradla-barlang hosszú túra
A reggelit követően egy feledhetetlen barlangtúrára indulunk. A Baradla-barlang 6,7 km hosszú főágát fedezzük fel. Kisbusszal az aggteleki főbejárathoz utazunk, majd innen ereszkedünk le a cseppkőbirodalomba. A Hangversenyterem érintésével a Csónakázó-tó mellett vezet utunk a tó végénél lévő gátig. Innen a barlang kiépítetlen szakaszán magunknak kell világítani a Vörös-tói-ág becsatlakozásáig, majd ismét mesterségesen kivilágított járatokon haladunk a Styx-patak medrét követve. Színpompás cseppkőoszlopok, zászló-, függő- illetve állócseppkövek között vezet az utunk, érintve Magyarország legmagasabb állócseppkövét, a 19 m magas Csillagvizsgálót, a Sárkányfejet, valamint a barlang legnagyobb termét, az Óriások termét, ahol feledhetetlen akusztikai élményben lehet részünk. Jósvafőn bukkanunk a felszínre a szállásunk közelében. A túra hossza: 6,7 km, időtartama: 4-5 óra.

A délutáni rövid pihenő után este egy fantasztikus szilveszteri mulatság veszi kezdetét! Az ünnepi vacsora előtt-közben és után kalandos csapatjáték várja a résztvevőket! Az étterem mellett lévő bárban az italok széles választéka csillapítja a résztvevők szomjúságát. Lesz tombola, élő zene, mulatság és tánc kifulladásig. Ellátás: reggeli, szilveszteri vacsora.

4. nap: Jósvafő, Szilvásvárad: Szalajka-völgy, Budapest

Az Új esztendő első napján későn ébredünk. Megreggelizünk, majd egy rövid buszozás vár ránk Szilvásváradig. Itt az Új Esztendő első gyalogtúrájára indulunk a Szalajka-völgyben. Táv: kb. 10 km. A túra után megebédelünk, majd hazautazunk. Érkezés Budapestre az esti órákban. Ellátás: reggeli.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást kisbuszokkal, a bőséges szilveszteri vacsorát, a szilveszteri élőzenés parti költségét, a szervezés költségét, a túravezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

a szállást hotel két ágyas szobáiban félpanzióval (reggeli, vacsora), a barlang belépőjét, az italfogyasztást, a személyes költségeket, valamint az utasbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Szállásköltség. 

Helyszíni költségek leírása: 

Belépőjegy a Baradla-barlangba: 3.900 Ft/fő (helyszínen fizetendő.)
 

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
3.900 Ft/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
15.000-25.000 Ft/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

 
Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
kisbusz
Milyen felszerelést vigyek?

A gyalogtúrák során bejáratott, kényelmes, meleg lábbeli (trekkingcipő vagy bakancs). Meleg téli ruhanemű, amely havas hideg időjárásban is megállja a helyét. Egy kishátizsák, amibe az  enni- és innivalót tesszük.

A barlangtúra során a gyalogtúrákon használt öltözet megfelelő, különleges ruházatra nincs szükség. Kérünk, hozz magaddal elemlámpát, mert a nemzeti park csak korlátozott számban tud világító eszközt biztosítani! A barlangok állandó hőmérséklete 11 C.

A szilveszteri mulatsághoz utcai viselet megfelelő.

Egyebek
Kiutazás: 

Kisbusszal utazunk a szilveszteri mulatság helyszínére. A gyalogtúrák helyszíneit is busszal közelítjük meg, s a kirándulás végén busszal utazunk vissza Budapestre.

Szállás: 

Az éjszakákat a Baradla-barlangrendszer jósvafői bejáratánál fekvő Tengerszem hotelben töltjük. A szobák kétágyasak és fürdőszobával rendelkeznek. Egyedül történő jelentkezés esetén azonos nemű utasainkat társítjuk a kétágyas szobákban. A szállás két ágyas hotelszobákban félpanziós ellátással: 42.900 Ft/fő/3 éj - jelentkezéskor kötelezően fizetendő.

 

Étkezés: 

Az utazás alatt félpanziós ellátás biztosított. A szilveszteri mulatság és az étkezések a Baradla-barlang jósvafői bejárata mellett fekvő Tengerszem hotelben lesznek lebonyolítva.
Gyalogtúráink során érintünk hegyi menedékházakat, ahol az ebédeket meg tudod oldani.

Időjárás: 
Szép téli időjárásra kell számítani :-) A részletekről utazás előtt egy héttel tudunk információt küldeni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítási kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára csak az útlemondási biztosítást tartalmazza!
Korhatár: 
12 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!