Aktív hétvége Aggteleken és Szlovákiában

A Szádelő vögy és a Zejmár szurdok felfedezése. Béke barlang

Egy kellemes hétvége a híres Aggteleki karszton, kényelmes szállással, izgalmas programokkal, látnivalókkal. A környék csodáinak felfedezése, egy könnyű túra a látványos Szádelő-völgyben és a Zejmár szurdokban. Látogatás a Betléri Andrássy kastélyban.

FőoldalEurópaAktív hétvége Aggteleken és Szlovákiában

Alapár tartalmazza

Az utazást autóbusszal a szállást turistaszálló 4 ágyas szobáiban reggelivel (felár ellenében más szállás választható), a túravezetést a szervezést, és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

A feláras szállás díját, a barlangbelépőt az egyéb étkezéseket és az utasbiztosítást.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
vendégház
Létszám: 
35-45 fő

Nehézség:

A túrák könnyű, átlagos erőnléttel is könnyen teljesíthetők.
 

Szállás

A szállásunk az Baradla barlang aggteleki bejáratának közvetlen közelében található turista szálló 4 ágyas szobáiban lesz.

Két feláras szállás közül választhatsz még, ezt a jelentkezéskor jelezned kell. A különböző típusú szállások jelentkezési sorrendben töltődnek.

Szállás rönkház kétágyas szobáiban. 7 fős házanként 1 fürdőszoba, 13.500 Ft/fő/3 éj
Szállás rönkház háromágyas szobáiban. 7 fős házanként 1 fürdőszoba, 12.000 Ft/fő/3 éj

A szállásokhoz tartózó reggelit az alapár tartalmazza!

Vacsora jelentkezéskor rendelhető: 3000 Ft/fő/3 nap
A rönkházakban felszerelt kis konyha található, a turista szálló csak szobákkal rendelkezik!

 

Matyuga Péter
Kedvenc barlangászunk, született világjáró. Minden extrém körülményt vidám elszántsággal gyűr le. Nemcsak a mélyben, de a magaslatokon is otthon van.
Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.
Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:

Részletes program
1. nap - Budapest, utazás és túra a Szádelői-völgyben

05:00 órakor találkozunk Budapesten, a Hősök terén, az Időkeréknél. Indulás05:15-kor. Néhány órás utazással érkezünk meg a völgy bejáratánál lévő parkolóba és rövid készülődés után elindulunk. A turistaút függőleges sziklafalak és a köztük áttörő patak mellett vezet el. A völgy maga 2200 méter hosszú és 300 méter mély, a legkeskenyebb részén 10 méter széles, a közepén kis turistaház üzemel, ahol lehetőségünk nyílik szusszanni és enni-inni. A pihenő után továbbhaladunk a patak mellett fölfelé, majd pár száz méter múlva élesen jobbra kanyarodunk és felmászunk a fennsíkra. Itt lesz az egyetlen jelentősebb szintemelkedés és elérjük túránk legmagasabb pontját is. A fennsíkon tipikus karsztos réteken és ligeteken hullámvasutazunk, majd jó egy óra múlva megérkezünk ahhoz a kilátóponthoz, ahonnan az egész Szádelői-völgyet beláthatjuk. A kilátás a völgyre és távolabb, dél felé Magyarországra, szavakkal le nem írható látvány. Ezen a ponton megpihenünk és elfogyasztjuk a magunkkal hozott szendvicseket, csokikat. Az ösvény a völgy keleti oldalán vezet tovább, sokszor a meredek sziklafalaktól alig pár méterre. Olyan vadregényes, hogy azt gondolnánk itt forgatták Az ezüst tó kincsét és az összes Winnetou-s és Old Shatterhand-es történetet.
Utunk végül meredeken visz le a faluba, ahol pár házat elhagyva a késő délutáni órákban érünk vissza a parkolóba. Budapestre az esti órákban érkezünk.
Táv: kb. 17 km, Szintkülönbség: kb. 690 méter fel és 690 méter le
Túra nehézsége: A túra könnyű, átlagos erőnléttel is könnyen teljesíthető.

2.nap - Aggtelek, Béke barlang, Jósvafő

Reggelink elfogyasztása után csapatunkat két részre osztjuk.
Csoportunk egyik felével kalandos barlangtúrára indulunk az UNESCO világörökség részét képező, csak külön engedéllyel látogatható Béke barlangba. Szállásunkról busszal utazunk egy parkolóba, majd innen 1.5 km séta vár ránk a barlang bejáratáig, amely Aggtelektől kb.3km-re fekszik. Itt átöltözünk, majd 233 lépcsőfokon keresztül ereszkedünk le a barlangba. Az aktív vizes barlangban az év minden időszakában található több-kevesebb víz, túránk során rengeteg  cseppkőformát láthatunk.
A túra hossza 4.4 km, kb.4 óra.
A csapat másik fele túrára indul szállásunkról a közeli Jósvafőre gyönyörű erdei ösvényeken keresztül.

Délután a csoportok cserélnek.

3.nap - Aggtelek, Betlér, Zejmár szurdok, Aggtelek

Reggel buszra pattanunk  és első célpontunkhoz a Szlovákiai Betlérre utazunk, ahol meglátogatjuk a méltán híres Andrássy-kastélyt. A betléri kastély és a Krasznahorka vára is a magyar történelemben jelentős szerepet játszó Andrássy család birtoka volt egykoron. A kastélyban látványos kiállítás keretében ismerkedhetünk meg egy magyar főúri család hétköznapi életének kellékeivel, amelyből most csak a 30.000 kötetet magában foglaló, barokk stílusú könyvtártermet emelném ki. A kastély bejárása után rövid utazással érkezünk meg Imrikfalvára, délutáni túránk kiindulópontjára. A Gölnici-víztározó partján található kis település központjából a piros jelzésen indulunk Iglófehérvíz (Biele Vody, 788 m) felé. Kb. ½ óra múlva érkezünk meg a Szlovák Paradicsom Nemzeti Park egyik legrövidebb szurdoka, a Zejmar-szurdok torkolatához. A szurdokban található a Szlovák Paradicsom déli oldalának legjelentősebb vízesése, a Nálepka-vízesés (22,5 m), amely nem egy önálló vízesés, hanem több, kisebb zúgóból álló vízesések láncolata. A hegység többi szurdokvölgyéhez hasonlóan itt is mesterséges segédeszközök segítik az előrejutást. A gyorsan szűkülő völgyben felfelé indulva hamarosan megérkezünk az első vaslétrához, majd ezen feljutva újabb létrák, hágcsók, tálcák követik egymást, mielőtt kijutunk a szurdok szelídebb, felső részére, majd a Gerava-fennsíkra (1032 m). Innen a zöld jelzésű turistaúton jutunk vissza Imrikfalvára.
A kora esti órákban érkezünk vissza szállásunkra.
Túratáv 5,5 km, szintkülönbség kb. 250 méter fel és le, a menetidő 3-4 óra.

4. nap - Aggtelek, Jósvafő, Derenk, Szádvár, Szögliget, Budapest

Utolsó napi túránkon hazai pályán mozgunk. Az Aggteleki Nemzeti Park egyik gyönyörű útvonalát járjuk végig. Jósvafőről indulva gyönyörű erdei utakon kanyarogva meglátogatjuk Derenk halott faluját, a Szádvári várromot. Túránk végén a Szögligeti kis kocsmában még felfrissítjük magunkat és buszra pattanunk. Az esti órákban érkezünk Budapestre.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az utazást autóbusszal a szállást turistaszálló 4 ágyas szobáiban reggelivel (felár ellenében más szállás választható), a túravezetést a szervezést, és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

A feláras szállás díját, a barlangbelépőt az egyéb étkezéseket és az utasbiztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

A barlangbelépő 4000 forint/fő.
Betléri Kastély: 6 euro/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Felszerelés: Javasoljuk egy, kb. 30-35 literes hátizsák használatát a napi felszerelés szállítására.
Öltözék: túrabakancs, esőkabát, esőnadrág, fejfedő a nap ellen, kulacs, túrabot, napszemüveg, napvédő krém. A jó minőségű túracipő, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda. Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad.

A barlangtúrához kúszós-mászós ruha, cipő szükséges. Hozz magaddal olyan táskát amibe a program után a koszos felszerelést elcsomagolod!
 

Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénzed. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Szállás: 

A szállásunk az Baradla barlang aggteleki bejáratának közvetlen közelében található turista szálló 4 ágyas szobáiban lesz.

Két feláras szállás közül választhatsz még, ezt a jelentkezéskor jelezned kell. A különböző típusú szállások jelentkezési sorrendben töltődnek.

Szállás rönkház kétágyas szobáiban. 7 fős házanként 1 fürdőszoba, 13.500 Ft/fő/3 éj
Szállás rönkház háromágyas szobáiban. 7 fős házanként 1 fürdőszoba, 12.000 Ft/fő/3 éj

A szállásokhoz tartózó reggelit az alapár tartalmazza!

Vacsora jelentkezéskor rendelhető: 3000 Ft/fő/3 nap
A rönkházakban felszerelt kis konyha található, a turista szálló csak szobákkal rendelkezik!

 

Étkezés: 
A részvételi költség tartalmazza a reggelit. Van lehetőség jelentkezéskor a 3 estére vacsorát rendelni! Az egyéb étkezés önellátó. Pénteki napon van lehetőség vásárlásra, a rönkházakban felszerelt kis konyha található, a turista szálló csak szobákkal rendelkezik itt nem tudsz meleg ételt készíteni!
Csomagolás: 
A túrák során a kisebb, kb. 30 literes hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, ivóvizet tudsz pakolni. Javasoljuk, hogy nagyobb táskába pakold a holmid többi részét.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
12 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!