Aggtelek barlangtúra

A cseppkővilág felfedezése

Magyarország barlangjait Európa legszebb barlangjai között tartják számon. Az Aggteleki Nemzeti Parkban lévő Baradla-barlang 1995-ben került fel a Világ Természeti és Kulturális Örökségének listájára is. A legnagyobb a legdíszesebb és a leglátogatottabb barlangja ez hazánknak. Hétvégi kikapcsolódás az egész családnak Európa egyik legnagyobb barlangrendszerében.

FőoldalAggtelek barlangtúra

Alapár tartalmazza

a barlangok belépő díját, két éjszaka szállást kempingben, a sátrak bérleti díját, két vacsorát, két reggelit és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az utazást, az ebédeket, a személyes költségeket és a biztosítást.

Hossz: 
3 nap
Létszám: 
10 - 35 fő

1. nap – Magyarország, Aggtelek
Az esti órákban találkozunk az Baradla-barlangrendszer aggteleki bejárata mellett fekvő kempingben (Baradla Kemping és Turistaszálló: Aggtelek, Baradla oldal 1.). Megérkezés után elfoglaljuk sátrainkat, majd elfogyasztjuk ízletes tábori vacsoránkat.
Szállás: kemping telepített sátor
Ellátás: vacsora

2. nap – Aggtelek, Béke-barlang
Megreggelizünk, majd elindulunk utunk első barlangtúrájára. Aggtelek határába utazunk, ahol a Gömöri-Tornai karszton, a Szomor-hegy északi lábánál ereszkedünk le egy mesterséges tárón, az aktív patakos barlangba. A túra során a barlang 6400 méteres teljes hosszából kb. 1 kilométeres szakaszt járunk be. A Bejárati-tárótól a Kötélhágcsós-szifonig haladunk a meanderező főágban, amely káprázatos cseppkőformákat és lépcsőzetes hófehér mésztufa gátakat rejt. A Kötélhágcsós-szifonnál visszafordulunk, és a már ismert útvonalon túrázunk vissza a kijárathoz.
Táv: 2 km, a túra időtartama 3-4 óra.
Szállás: kemping telepített sátor
Ellátás: reggeli, vacsora

3. nap – Aggtelek, Kossuth-barlang
Jósvafő határába utazunk, ahol a Tohonya-völgy elején található Kossuth-barlangban, a Nagy-Tohonya-forrás aktív vízvezető barlangjában teszünk egy igen kalandos túrát. A barlangba egy mesterséges tárón jutunk be, majd kanyargó járatrendszerben vezet utunk. Beépített fémlétrákon mászunk fel, majd drótkötelekbe kapaszkodva és a falba épített lépések segítségével kelünk át a hasadékok felett, és jutunk el a 70 m hosszú Nagy-tóig. A tó felszínén kifeszített drótkötélhídon jutunk át. Az átkelés után folytatjuk túránkat a néhol összeszűkülő járatban a Reménytelen-szifonig, itt egy mesterséges stégen kifújjuk magunkat, és a már megismert útvonalon visszaindulunk a kijárathoz. A barlangtúra hossza: 1.5 km, a túra időtartama: 2-3 óra. A barlangi túra után a bejáratnál átvesszük száraz, tiszta ruháinkat, visszasétálunk járműveinkhez, és a kempingünkbe utazunk. Itt összepakoljuk felszerelésünket, és elindulhatunk haza.
Ellátás: reggeli

További információ

Szállás

Kempingben, irodánk által biztosított sátrakban töltjük az éjszakát. Igény esetén, felár megfizetése mellett vendégház két fős szobáiban is lehetőséget biztosítunk az utazás két éjszakáját tölteni. Ennek díja: 8.000/fő/2 éj. Kérjük jelentkezéskor jelezd irodánk felé igényedet.

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a barlangok belépő díját, két éjszaka szállást kempingben, a sátrak bérleti díját, két vacsorát, két reggelit és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az utazást, az ebédeket, a személyes költségeket és a biztosítást.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Milyen felszerelést vigyek?

Sátrat irodánk biztosít, de hálózsákról és matracról mindenkinek magának kell gondoskodnia. A részvételhez sportos, kényelmes viseletet javasolunk. A barlangtúrára olyan váltóruhát hozz, amit nem sajnálsz, bírja a strapát, pl. overál, kezeslábas, lábbeliként pedig bakancsot vagy gumicsizmát érdemes felvenni. Mivel aktív vizes barlangokban túrázunk, előfordulhat, hogy a cipőnk beázik, ezért feltétlenül gondoskodj arról, hogy legyen száraz váltóruhád- és cipőd. A sátorban és a barlangban nincs világítás, ezért ne feledd otthon az fejlámpádat sem. A Nemzeti Park sisakot mindenkinek biztosít.

Egyebek
Kiutazás: 

Egyénileg. Amennyiben többen jelentkeznének kisbuszos kiutazásra, úgy ez a szolgáltatás is igénybe vehető. Kérjük hívd irodánkat!

Szállás: 

Kempingben, irodánk által biztosított sátrakban töltjük az éjszakát. Igény esetén, felár megfizetése mellett vendégház két fős szobáiban is lehetőséget biztosítunk az utazás két éjszakáját tölteni. Ennek díja: 8.000/fő/2 éj. Kérjük jelentkezéskor jelezd irodánk felé igényedet.

Étkezés: 
A program tartalmazza a pénteki és szombati tábori vacsorát, valamint a szombati és a vasárnapi reggelit. Az egyéb étkezés önellátó. Amennyiben vegetáriánus lennél, kérjük a jelentkezés során jelezd azt irodánk felé.
A területről: 
A levegő hőmérséklete 10-12 C, a relatív páratartalom 95-100 %. A Béke-barlang és a Retek- ág csak ritkán, külön engedéllyel látogatható aktív vizes barlangok. Minden évszakban vízzel borított, a víz magassága 10-40 cm között ingadozik, így előfordulhat, hogy vízben kell gázolnunk, és beázik a bakancsunk. Vizesek leszünk, megfázni viszont nem fogunk, mert folyamatosan mozgunk. A terep nem nehéz, nem kell fel-le másznunk. Utunkat csodaszép cseppkőformák kísérik, amelyek sokszorosan kárpótolnak a megpróbáltatásokért. A barlang bejáratánál átöltözünk barlangi felszerelésünkbe; a túra után visszavesszük meleg tiszta ruháinkat. 15 fő feletti jelentkező esetén a Kossuth-barlang meglátogatása két csoportban történik. Amíg az első csapat barlangászik, a másik csapatnak felszíni túrát szervezünk a karsztvidéken, majd csere.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!