Afrika Óriáskörút

18 napos körutazás Angola - Zambia - Zimbabwe - Lesotho - Dél-Afrikai Köztársaság titokzatos országaiban.

Afrikai óriáskörút a fekete kontinens belsejében, annak minden csodájával.

FőoldalAfrikaAngolaLuandaAfrika Óriáskörút

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 300 Ft és 1 EUR= 330 HUF árfolyamig érvényesek.

Nem garantált, hogy az utazás minden esetben érinti a képeken látható helyszíneket.

Alapár tartalmazza

közlekedés helyben a létszámtól függő nagyságú, bérelt minibusszal, terepjáróval, dzsipekkel, kishajóval, elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, lodge-okban, illetve bungalowban kétágyas   fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi és belső repülőjegyek repülőtéri illetékekkel, Vízumköltség (Angola), Határon fizetendő ki- és belépési illetékek (Zambia és Zimbabwe), Belépők, nemzeti parki belépők és a program szerinti étkezések, Sztornó biztosítás (a részvételi díjra, a repülőjegyekre és reptéri illetékekre), Egyágyas felár.

Hossz: 
18 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 16 fő -10-15 fő közötti felár: 145.000 Ft

1. nap: Budapest ...
Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal Luandába. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

2. nap: ... Luanda (Angola)
Megérkezés Angola fővárosába, amelyet 1575-ben alapítottak és a portugál gyarmatosítás egyik kiindulópontja lett. Érkezés után városnézés. Sétánk során régi koloniális épületeket és a Santiago Beach öblének festői hajóroncsait is láthatjuk. Vacsora. Szállás Luandában.

 3. nap: Luanda - Kalandula vízesés
Reggeli, majd egész napos kirándulás a Lucala folyó híres vízeséséhez. Utunk során N'dalatando botanikus kertjének csodálatos élővilágával is megismerkedhetünk. Vacsora. Szállás a vízesés közelében.

4. nap: Malange - Pedras Negras - Calulo
Reggeli, majd meglátogatjuk Pedras Negras ősi sziklaformációit. Calulo felé haladunk tovább, amely híres kávéültetvényeiről és csodálatos panorámájáról. Vacsora és szállás Caluloban bungalowban.

5. nap: Calulo - Massangano - Luanda
Reggeli, majd egy vezetett túra keretei között megismerkedünk a kávétermesztéssel. Massangano városán keresztül visszautazunk Luandába. Vacsora és szállás Luandában.

 6. nap: Luanda - Lusaka (Zambia)
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Zambia fővárosába, Lusakába. A várost 1905-ben alapították a lenzse törzs Lusaka nevű faluja helyén. Vacsora és szállás Lusakában.

7. nap: Lusaka
Reggeli, majd városnézés a fővárosban. Többek közt megtekintjük a Nemzeti Múzeumot. A Szabadság szobor, a Szent Kereszt katedrális, az elnökök temetkezési helyei, a Lilayi elefánt óvoda és a Cairo Road-i hatalmas piaca szerepel a programunkban. Vacsora és szállás Lusakában.

8. nap: Lusaka - Lower Zambézi Nemzeti Park - Lusaka
Reggeli, majd a Lower Zambézi Nemzeti Parkba utazunk. Hajókázás a Zambézi folyón, amely során vizilovakat, elefántokat, számtalan antilopfélét és zebrákat is láthatunk. Vacsora és szállás Lusakában.

9. nap: Lusaka - Viktória-vízesés
Reggeli, majd utazás a Viktória-vízeséshez. Este hajózunk a Zambézi-folyón. Vacsora, szállás a Viktória-vízesés közelében.

10. nap: Viktória - vízesés
Reggelit követően afrikai utazásunk egyik fénypontja, az UNESCO Természeti Világörökség részétképező Viktória-vízesés, a világ legszélesebb és egyik legszebb zuhataga. Vacsora és szállás a park közelében.

11. nap: Viktória-vízesés - Harare (Zimbabwe)
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Hararéba, Zimbabwe fővárosába. Érkezés után rövid városnézés. Ezután meglátogatjuk a fővároshoz közeli Ewanrigg Nemzeti Parkot. Vacsora és szállás Hararéban.

12. nap: Harare - Maswingo
Reggeli, majd utazás Maswingóba, ahol megtekintjük a híres Nagy - Zimbabwe romjait. Afrika egyik legrégibb és legnagyobb romterülete. Délután városnézés Maswingóban. Vacsora és szállás Maswingóban.

13. nap: Maswingo - Bulawayo
Reggeli, majd a Matobo Nemzeti Parkban gyalogos túrát teszünk, amely során bushman sziklarajzokat, festői sziklaformációkat, barlangokat és Ceci John Rhodes sírját is láthatjuk. Vacsora és szállás Bulawayoban.

14. nap: Bulawayo - Maseru (Lesotho)
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és johannesburgi átszállással elrepülés Lesothoba. A Lesothói Királyság a Dél-afrikai Köztársaság területébe ágyazva található. Vacsora és szállás Maseruban, Lesotho fővárosában.

 15. nap: Maseru - Maletsunyane - vízesés
Reggeli után egész napos városnézés Maseruban és környékén. Ellátogatunk Dél-Afrika legmagasabb vízeséséhez, a Maletsunyane-hez. Vacsora és szállás Maseruban.

 16. nap: Lesotho - Johannesburg (Dél-afrikai Köztársaság)
Reggeli, majd autóbusszal utazás Johannesburgba, Dél Afrika fővárosába. Útközben megállásokkal. Vacsora, szállás Johannesburgban.

17. nap: Johannesburg...
Reggeli, majd városnézés. Délután transzfer a repülőtérre és elrepülés menetrend szerinti járattal Budapestre. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

 18. nap: ...Budapest
Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

Viktória-vízesés
Matobo Hegyek
Nagy - Zimbabwe Nemzeti műemlék

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Szállás

elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, lodge-okban, illetve bungalowban kétágyas   fürdőszobás szobákban.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

közlekedés helyben a létszámtól függő nagyságú, bérelt minibusszal, terepjáróval, dzsipekkel, kishajóval, elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, lodge-okban, illetve bungalowban kétágyas   fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi és belső repülőjegyek repülőtéri illetékekkel, Vízumköltség (Angola), Határon fizetendő ki- és belépési illetékek (Zambia és Zimbabwe), Belépők, nemzeti parki belépők és a program szerinti étkezések, Sztornó biztosítás (a részvételi díjra, a repülőjegyekre és reptéri illetékekre), Egyágyas felár.

Kötelező költségek: 

Repjegy, vízum, sztornó biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

A 480 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.
Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő
Határon fizetendő ki- és belépési illetékek, kb.: 80 USD (Zambia és Zimbabwe)
Belépők, nemzeti parki belépők és a program szerinti étkezések: 480 USD (helyszínen fizetendő)

Előleg: 

Figyelem! Ezen programunk fizetési és lemondási feltételei az Általános Szerződési Feltételekben leírtaktól eltérnek. Az út költségét nem két, hanem három részletben kell befizetni.

Fizetési ütemezés:

I. részlet:         előleg jelentkezéskor (a végösszeg 40%-a)

II. részlet:       kb. 60 nappal indulás előtt (a végösszeg 20%-a)

Hátralék: 

III. részlet:      fennmaradó összeg – kb. 30 nappal az út indulása előtt

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Repülés utazás, közlekedés helyben a létszámtól függő nagyságú, bérelt minibusszal, terepjáróval, dzsipekkel, kishajóval.

Szállás: 

elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, lodge-okban, illetve bungalowban kétágyas   fürdőszobás szobákban.

Étkezés: 
Reggelis ellátás.
A területről: 
Dél Afrika: Fokváros a harmadik világ és a fejlett világ keveréke. A város Dél-Afrika legrégibb települése, leginkább csodálatos strandjairól, tengerpartjáról és a hegyeirőlhíres. A legnevezetesebb látnivalók a belvárosban találhatók. Johanessburg az ország leggazdagabb városa, melynek lakói közül sokan azonban kénytelenek bádogviskókban élni. A város meglehetősen csúnya és veszélyes, de a dél-afrikai életet itt lehet igazából megismerni. A Krueger Nemzeti Park a világ egyik legrégebbi és legismertebb parkja. A nagy ötöket, oroszlánokat, leopárdokat, elefántokat, bölényeket és orrszarvúakat mind megtekinthetjük, ha jókor érkezünk.
Időjárás: 
Az ország Namíbiával, Botswanával, Zimbabwe-vel, Mozambikkal, Szvázifölddel és Lesothoval határos. A területét három nagy részre lehet osztani, egy nagy kiterjedésű fennsíkra az ország belsejében (highveld), a Kalahári medencére és a keskeny tengerparti sávra (lowveld). Az ország éghajlata száraz és meleg, amit az óceán közelsége és a magaslatok tesznek egy kicsit változatosabbá. A keleti országrész és Fokváros környéke a legcsapadékosabb, a Namíbiával határos sivatagos területek pedig a legszárazabbak. A déli partvidéken kellemes, szinte mérsékelt övi, a keleti parton viszont trópusi éghajlat uralkodik.
Csomagolás: 
Angolában logisztikai okok miatt a gurulós, keményfedeles bőrönd szállítása nem megoldható! Sporttáska használata ajánlott!
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!