Adventi kirándulás Csehországban

Prága és a Cseh homokkövek

Karácsony előtt jól esik kiszabadulni az ünnepeket megelőző felfordulásból. Gyere velünk az "Arany Prágába" és a Cseh Paradicsomba! Felkeressük Prága látnivalóit, jókat eszünk, iszunk, kirándulunk, s még az ajándékokat is beszerezheted az adventi vásárban, ha velünk tartasz.

FőoldalEurópaCsehországPrágaAdventi kirándulás Csehországban

Alapár tartalmazza

az utazást, a szállásokat belváros közeli panzió 2-3-4 ágyas szobáiban, a reggeliket és a túravezetést valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

a reggelin kívüli étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket és az utasbiztosítást.

Hossz: 
3 nap
Szállás: 
panzió
Létszám: 
20-45 fő

Nehézség:

A túra hossza és szintemelkedése alapján a kezdőktől haladókig mindenkit várunk!

1. nap: Budapest, Prága
Korán reggel találkozunk Budapesten a Hősök terén az Időkeréknél 5.45-kor. Indulás 6 órakor (Felszállási lehetőség az M1-es autópálya Arrabona pihenőhelynél illetve Mosonmagyaróváron a Mol kútnál). A Moldva partján fekvő Prága Európa egyik leglátogatottabb fővárosa. Az Óváros terein és szűk utcáin sétálva olyan érzésünk támad, mintha a megállt volna az idő. Prága Óvárosa, a Zsidónegyed, a Moldva túloldalán fekvő Kisoldal és a Várnegyed (Hradzsin), mind-mind egy kis ékszerdoboz a városon belül. A gótika és a barokk építészet aranykorát élte a „száz tornyú” városban, de sok más építészeti stílus is megtalálható itt. Prágának minden bizonnyal nagy szerencséje van abban, hogy kimaradt a II. világháború szörnyű bombázásaiból és a későbbi szocialista építészet „áldásaiból“. Elfoglaljuk szállásunkat egy belvároshoz közeli panzióban, majd egy vezetett városnézésre indulunk magyarul beszélő helyi idegenvezetőnkkel. A Régi Városház térről indulva a híres Károly-hídon kelünk át a Moldván, majd a Kisoldal érintésével a Várnegyedben fejezzük be közös sétánkat. Az ezt követő szabadprogram során felkereshetjük a prágai adventi vásár pavilonjait, és ellátogathatunk egy autentikus sörözőbe, ahol megkóstolhatjuk a méltán híres cseh nedűt.

2. nap: Prága, Hrubá Skalá, Prága
A reggelit követően a Prágától mintegy 100 kilométerre fekvő Cseh Paradicsom homokkővidékére buszozunk. Itt egy kellemes téli gyalogtúrára indulunk Hrubá Skalá faluból a káprázatos sziklavilágban. A homokkő sziklákat az erózió évezredek során elképesztő alakzatokká formálta. Szűk sziklahasadékok, szorosok és szakadékok jellemzik ezt a lenyűgöző vidéket. Káprázatos sziklatornyok között túrázunk, miközben számtalan kilátópont esik utunkba. Kora este érkezünk vissza Prágába, ahol még lehetőségünk lesz az esti adventi forgatagban sétálni.
Táv: 10 km, szint: fel-le: 300 méter. 

3. nap: Prága, Budapest
A délelőttöt és a kora délutánt Prágában töltjük, szabadprogram. Felkereshetjük a prágai vár látnivalóit.  (Várnegyed legfontosabb látnivalói a Lőportorony, a Szent Vitus székesegyház, a Szent György bazilika és az Aranyművesek utcája) vagy elvegyülhetünk Prága hangulatos belvárosi forgatagában. Budapestre a késő esti órákban érkezünk vissza. 

További információ

Szállás

Az utazás két éjszakáját Prágában töltjük. A panziónk a belváros közelében található, a város látnivalói gyalogosan is megközelíthetőek! A szobák 2-3-4 ágyasak és fürdőszobával rendelkeznek. Két ágyas szobák korlátozott számban érhetőek el, jelentkezés sorrendjében tudjuk ezeket biztosítani.

Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a szállásokat belváros közeli panzió 2-3-4 ágyas szobáiban, a reggeliket és a túravezetést valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

a reggelin kívüli étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket és az utasbiztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

belépők Prága városában, opcionális.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Bejáratott, jó lábbeli (trekkingcipő vagy bakancs), de megfelelő lehet egy erősebb sportcipő is. Egy 25-30 literes hátizsák, amibe az  enni- és innivalót tesszük és esetlegesen túrabot  is jó szolgálatot tehet. Szél- és esőálló kabát és meleg pulóver.

Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet egy gyakorlott gépkocsivezető irányít. A helyfoglalás a befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Szállás: 

Az utazás két éjszakáját Prágában töltjük. A panziónk a belváros közelében található, a város látnivalói gyalogosan is megközelíthetőek! A szobák 2-3-4 ágyasak és fürdőszobával rendelkeznek. Két ágyas szobák korlátozott számban érhetőek el, jelentkezés sorrendjében tudjuk ezeket biztosítani.

Étkezés: 
A reggeli kivételével önellátó, de folyamatosan lesz lehetőség élelmiszer vásárlásra éttermi étkezésre. A szálláson főzési lehetőség nincs.
Időjárás: 
Téli időjárásra kell számítani.
Csomagolás: 
Egy kisebb 25-30 literes hátizsákba csomagold a szükséges élelmet, ruházatot, és az innivalót, egy nagyobb táskában pedig a többi holmid.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Csehországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!