Adventi csillogás Ausztriában - Graz, Mariazell, Melk, Bécs

3 napos adventi kirándulás busszal Ausztriában

Ausztria második legnépesebb városa Graz. Itt is nagy hagyományai vannak az adventi rendezvényeknek. A mézeskalácsok, a forralt bor és az adventi gyertyák itt is az ünnepségek szerves részei. Ezt egészítjük ki három szlovéniai város karácsonyi hangulatával.

FőoldalEurópaAusztriaStájerországGrazAdventi csillogás Ausztriában - Graz, Mariazell, Melk, Bécs

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, egy éjszaka szállást reggelivel, az idegenvezetést és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket.

Hossz: 
3 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő

1. nap: Szeged (Debrecen, Pécs) - Budapest - Szlovénia – Graz (380 km)

Reggeli indulás után utazás rövid megállásokkal Szlovénián keresztül Grazba. A kora délutáni órákban kezdjük grazi városnézésünket. Gyalogos sétánk során felkeressük a dómot, a Murán lévő kagylószigetet, felmegyünk a város fölött található óratoronyhoz, mely Graz jelképe is. Meggyőződhetünk arról, hogy méltán került fel az óváros az UNESCO világörökségek listájára. A nap során lesz szabadprogram is, amikor a főtér adventi vásárában lehet Glühweint (forralt bort) kóstolni és lehet finom kolbászt és virslit is fogyasztani. Akinek kedve van, megízlelheti a főtér közelében lévő cukrászdában a különleges melange kávét vagy valamelyik híres osztrák süteményt (pl. Sacher tortát, tiroli rétest). A városban sok és különleges étkezési lehetőség van, ezért nem rendeltünk erre a napra vacsorát. A kora esti órákban utazunk grazi szállásunkra.

2. nap: Graz - Mariazell (200 km)

Reggeli után utazás Mariazellig. Itt a híres kegytemplomot tekintjük meg, melynek magyar vonatkozása; Nagy Lajos kápolnája és Mindszenthy hercegprímás egykori temetkezési helye. Előtte a főtéren van a nagy adventi vásár. Évek óta itt állítják fel Ausztria legnagyobb adventi koszorúját. Kis sétával felkeressük a híres „mechanikus” Betlehemet, mely érdekessége a sok szépen megfaragott mozgó figura. Ezt követően megtekintünk egy mézeskalácssütő és egy likőrkészítő kis üzemet. A mariazelli likőr harminchárom különleges gyógynövény harmonikus elegye. Megismerkedünk készítésével, sőt meg is kóstolhatjuk. Elhagyjuk Mariazellt és szállásunkra, Lackenhofba utazunk, ahol vacsora.

3. nap: Bécs – Budapest (350 km)

Reggeli után, az osztrák főváros felé vesszük az irányt. Először egy buszos, majd gyalogos séta keretében a belváros nevezetességeinek megtekintése szerepel programunkban: Opera, Kärntner Strasse, Szt. István-székesegyház, Graben, Burg, Parlament. Délután a városháza előtt díszesen kivilágított adventi vásárt keressük fel. Itt feltétlenül meg kell kóstolni a híres Glühweint (forralt bort), vagy a forró puncsot. Késő délután indulunk haza. Budapest után Szeged, Pécs, Debrecen (Miskolc) vonalon felszállt utasainkat a felszállási helyükre szállítjuk.

Szállás

1 éjszaka *** szálloda 2 ágyas tusolós WC-s szobáiban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, egy éjszaka szállást reggelivel, az idegenvezetést és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket.

Helyszíni költségek leírása: 

Egyéb étkezések, személyes kiadások, belépők.
Belépők - tájékoztató árak:

Mechanikus Bethlehem 2 EUR

Arzberger ikörkészítő üzem 5,5 EUR

Pirker mézeskalács sütő üzem 2,9 eur

Bécs Kincstár 9 EUR

Össz.: 19,4 EUR

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Modern, légkondicionált autóbusszal utazunk. Oda- és visszaúton kb. 3 óránként negyedórás pihenők beiktatásával, benzinkutaknál, nagyobb parkolókban, autós pihenőhelyeknél áll meg a csoport. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz.

Szállás: 

1 éjszaka *** szálloda 2 ágyas tusolós WC-s szobáiban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást foglal magában. Félpanzió felár ellenében kérhető.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, beteg- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!