Advent Zakopánéban

2 napos autóbuszos városnézés

Zakopane Lengyelország legismertebb turisztikai célpontjai közé tartozik. Zakopane a XIX. század második felében vált divatossá, s e divat azóta nemhogy nem szűnik, de évről évre több és több olyan turistát és nyaralót vonz, aki a Tátra tövéből elutazván megfogadja, hogy e helyre sűrűn visszatér majd.

FőoldalEurópaLengyelországZakopaneAdvent Zakopánéban

Alapár tartalmazza

Utazás autóbusszal, 1 éj szállás, reggeli ellátás, idegenvezetés.

Alapár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítás, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőjegyek, fakultatív programok, vacsora felár, 2. napon fakultatív ebéd költsége, idegenforgalmi adó.

Hossz: 
2 nap
Szállás: 
panzió

1. nap:       
Indulás 06.00-kor Budapestről, a Hősök teréről, a Műcsarnok mögötti parkolóból. Folyamatos utazás Lengyelországig, útközben rövid pihenőkkel. Dél körül érkezés Zakopaneba. Érkezésünket követően megtekintjük a II. János Pál megmenekülésének emlékére állított Fatimai Szűzanya templomot. Ezt követően fakultatív kirándulási lehetőség nyílik a Kasprowy csúcsra felvonóval, több, mint 1900 méteres magasságba. Programunk szerint a parkolóból helyi kisautókkal megyünk a felvonó végállomásához, ahonnan a közelmúltban felújított felvonóval indulunk a Kasprowy csúcsa felé. Gyönyörködve a panorámában, feltöltődve a friss hegyi levegővel 1,5 óra múlva visszatérünk Kuznicebe. Ezt követően elfoglaljuk a szállásunkat Zakopaneban. A nap további részében szabdprogramra nyílik lehetőség a városban. Vásárlási lehetőség a piacon (helyi kézműves termékek, szépen kidolgozott bőráruk, fafaragványok). A piac egyik érdekessége az itt élők saját készítésű sajtjai, melyekből kóstolás után lehet vásárolni. A szabadidő alatt lehetőség nyílik még feljutni a Gubalowka csúcsra a zakopanei piac végében található felvonóval, a felvonó 1123 méterre szállítja a kirándulókat. A Gubalowka csúcsról, szép idő esetén gyönyörű panoráma tárul elénk. Téli időszakban a Gubalowka 18.00 óráig közlekedik. 
Estére fakultatív programként fáklyás lovasszánozást (megfelelő minőségű és mennyiségű hó nélkül lovaskocsikázást) ajánlunk egy Zakopane körüli völgyben. A program vacsorát is tartalmaz, melyet egy helyi specialitásokat kínáló étteremben fogyaztunk el. 

2. nap:       
Reggeli után szabadprogram Zakopaneban vagy lovaskocsikázás Lenygelország téli fővárosában. A kocsikkal szép helyekre jutunk el, ahová ezen rövid idő alatt, amíg a városban tartózkodunk, nem lesz lehetőségünk. A lovaskocsikázás után szabadprogramra nyílik lehetőség, majd egy közös fakultatív ebéd következik.
A szanadprogram ideje alatt a világ legkisebb magashegységének számító Tátra történelmét, geológiáját, állat- és növényvilágát bemutató Tátrai Múzeumot ajánljuk megtekintésre.
A múzeumban megismerhetjük a helyi népcsoport hagyományait, életvitelét.

Kora délután hazaindulás. Hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban.

Szállás

1 éjszaka Zakopaneban, panzióban, 2-3 ágyas kényelmes szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében.

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Advent Krakkóban - 2 nap
» Zakopane és Bártfa - Dunajeci tutajozással - 2 nap
» Hétvége Krakkóban - 3 nap
» Krakkó - Wieliczka - Zakopane - 4 nap
» Krakkó, Zakopane, Wieliczka és Auschwitz - 4 nap
Fakultatív

Kirándulás a Kasprowy csúcsra: kb. 140 PLN/fő
Fáklyás lovasszánozás vacsorával (megfelelő minőségű és mennyiségű hó nélkül lovaskocsikázás) szombaton este: kb. 140 PLN/fő
Lovaskocsizás vagy lovasszánozás Zakopane utcáin: kb. 45 PLN/fő

Vacsora felár: kb. 50 PLN/fő (helyszínen fizetendő)
2. napon fakultatív ebéd kb. 45 PLN/fő (helyszínen fizetendő)

Részvételi szándékuk kérjük előre jelezzék!

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazás autóbusszal, 1 éj szállás, reggeli ellátás, idegenvezetés.

Alapár nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítás, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőjegyek, fakultatív programok, vacsora felár, 2. napon fakultatív ebéd költsége, idegenforgalmi adó.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó

Helyszíni költségek leírása: 

Gubalowka felvonó kb. 25 PLN/fő
Tátra Múzeum: kb. 10 PLN/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indlás esetén a teljes részvételi díj fizetendő! 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Az utazás minden esetben modern, légkondicionált autóbusszal történik. Oda- és visszaúton kb. 3 óránként negyedórás pihenők beiktatásával, benzinkutaknál, nagyobb parkolókban, autós pihenőhelyeknél áll meg a csoport. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz. Az autóbuszra a helyfoglalás a foglaláskor még szabad helyek függvényében, előzetes egyeztetés alapján történik.

Szállás: 

1 éjszaka Zakopaneban, panzióban, 2-3 ágyas kényelmes szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Zakopane a Magas-Tátra lengyel részének legfontosabb városa. Lengyelország téli központja, és egyben a határ mindkét oldalának legnagyobb olyan városa, amely közvetlenül szomszédos a Tátra ívével. A város a Zakopanei-barázda (Rów Zakopiański) alján található, délről a mészköves Tátra erdősége, északról a Gubalówka hegyvonulata zárja. Zakopane a legmagasabban fekvő lengyel város, központja - a Krupówki és a Kościuszko utca kereszteződése - a tengerszinttől számítva 838 méter magasan van. A városba három főút, valamint egy vasútvonal vezet.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz LENGYELORSZÁGBAN feltétlenül szükséges, illetve megkönnyíti az ellátást. Amennyiben rendelkezik Európai Egészségbiztosítási Kártyával, kérjük feltétlenül hozza magával!
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.

Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz LENGYELORSZÁGBAN feltétlenül szükséges, illetve megkönnyíti az ellátást. Amennyiben rendelkezik Európai Egészségbiztosítási Kártyával, kérjük feltétlenül hozza magával!
Vélemények, értékelések
4.5
12 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.4
Program értékelése
4.7
Szállás értékelése
4.7
Túravezetők értékelése
4.5
Utazás értékelése
4.3
Enikő
Esztergom
2018. jan. 4
4.8
A szervezés nagyon jó volt. A szállás és a reggeli tökéletes volt! Mindenkinek ajánlom!
Alexandra
Budapest
2017. dec. 20
4.4
Szuper hétvége volt, remek szervezéssel és idegenvezetéssel!
Emma
Budapest, XVI. kerület
2017. dec. 15
4.6
Rendben volt minden.
<név nélkül>
Budapest, XV. kerület
2017. dec. 12
2.6
Az autóbuszon elviselhetetlen volt a forróság, annak ellenére nem változott semmi, hogy többen jeleztük ezt a problémát. A busz rettentően hangos volt, az ülések kényelmetlenek. Belföldi utazás során a volán társaságok jobb minőségű buszokat állítanak forgalomba, Az idegenvezető nem nyújtott megfelelő tájékoztatást. A szállás tiszta volt, tágas szobákkal, megfelelő, bőséges reggelivel. Az utazás során több alkalommal eltévedt a buszsofőr, ami azt eredményezte, hogy a programra késve érkeztünk ezáltal nem tudtunk annyi időt eltölteni a Kasprowy csúcsán, ami 85pln volt.
Gabriella
Budapest, XIV. kerület
2017. dec. 12
5.0
Mindennel maximálisan elégedettek voltunk.Nagy Árpád idegenvezető fantasztikus tudását megosztotta velünk,szuper idegenvezetést kaptunk és segítőkész,intelligenciája kiemelkedő.Imre autó buszvezető kiválóan uralta a nehéz haza utat a Halny szélben.A Belvedere szálloda maga a paradicsom,csodálatos!
Vivaldi travel veletek az utazás egy Élmény volt!
Köszönjük még egyszer!
Arda család
Rita
Budapest, XII. kerület
2017. dec. 12
4.0
Kellemes programok voltak....a szállás ár/érték arányban rendben... a büfé reggeli kíváló...szívesen töltöttem volna több éjszakát Zakopánéban... több napot is kellemesen ki lehet tölteni programokkal...sajnos a megközelítés nehézkes...ezért döntöttem a csoportos szervezés mellett..
Péter
Érd
2016. dec. 17
5.0
Mindennel tökéletesen elégedettek voltunk, csodás élménnyel gazdagodtunk. Köszönjük a nagyszerű utat!
nélkül>
Paks
2016. dec. 16
4.6
Nagyon jó és hangulatos volt.
Magdolna
Budapest, XVIII. kerület
2016. dec. 16
5.0
Kedves Iroda!
Köszönjük a remek szervezést a kollégáinak, a kényelmes és színvonalas szállodát, és a finom ételeket.Mindannyian nagyon elégedettek voltunk és jó éreztük magunkat.
További sikeres utazás szervezést!
Judit
Budapest, III. kerület
2016. dec. 13
5.0
Nagyon tetszett a kirándulás, jól volt megszervezve minden. Elégedett voltam mindennel.
Köszönöm szépen az élményeket!
<név nélkül>
Gyömrő
2015. dec. 18
5.0
Tökéletes volt minden!Nagyon szívesen emlékezünk vissza erre az útra.Bátran ajánlhatom mindenkinek nem fog csalódni.
Zoltán
Budakeszi
2015. szep. 29
4.3
Mi még nem az adventi, hanem nyárvégi időszakban voltunk Zakopánéban, de akkor is hatalmas élmény volt. Nagyon jók a sajtok, és hangulatos a piac. A város meg mesés, mit hallottuk, nem csoda, hiszen a városra jellemző egyedi építészeti stílusa van. És tényleg.
Ja és a busz sem volt sokkal hosszabb mint a szokásos szlovák Tátrás esetben.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!