A varázslatos Azori-szigetek 2019.10.27.-11.03.

8 napos repülős körutazás magyar idegenvezetéssel

Ismerje meg velünk az Atlanti-óceán közepén fekvő varázslatos azori szigetvilágot! Körutazásunk során a Portugáliához tartozó különleges szigetcsoport három tagját, São Miguelt, Faialt és Picot fedezzük fel. A vulkáni eredetű szigetek szinte egész évben kellemes éghajlattal, kivételes természeti képződményekkel és egészen rendhagyó helyi növényvilággal rendelkeznek. A gyönyörű táj egyedisége és egzotikuma mellett a féltve őrzött helyi hagyományok és műemlékek, a kedves szigetlakók és tömegektől távol eső, nyugodt környezet teszi kihagyhatatlan úti céllá az Azori-szigeteket!

FőoldalEurópaPortugáliaAzori-szigetekSao MiguelPonta DelgadaA varázslatos Azori-szigetek 2019.10.27.-11.03.

Alapár tartalmazza

Repülőjegy a Budapest-Lisszabon-Ponta Delgada és a Pico-Lisszabon-Budapest útvonalon, átszállással
Belső repülőjegy a Ponta Delgada-Faial útvonalon
Személyenként egy kézipoggyász (max. 8 kg) és egy feladható poggyász (max. 23 kg) minden járaton
Szállás három éjszakára Ponta Delgadában négycsillagos szállodában, kétágyas szobában
Szállás kettő éjszakára Hortában négycsillagos szállodában, kétágyas szobában
Szállás egy éjszakára Madalenában négycsillagos szállodában, kétágyas szobában
Büféreggeli a szállodákban
Az összes leírt program belépőkkel
Bőséges ebéd italfogyasztással a második, harmadik, ötödik és hatodik napon
Magyar nyelvű idegenvezető a budapesti elindulástól a hazaérkezésig

Alapár nem tartalmazza

 • Repülőtéri illetékeket
 • Szervízdíjat (a helyszínen kötelezően fizetendő): 15 EUR/fő
 • Betegség-, baleset-,poggyászbiztosítást
 • Útlemondási biztosítást
Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
Minimum létszám 15 fő.

Október 27., vasárnap
Elutazás Budapestről Ponta Delgadába a TAP légitársaság járataival, lisszaboni átszállással (05:20-08:05, 11:15-12:40). Érkezést követően gyalogos városnézés Sao Miguel szigetének székhelyében (Baixa - óváros, városkapu, Szent Sebestyén-templom, Október 5. tér, kikötő) és séta a Jardim António Borges botanikus kertben. Szállás elfoglalása a Hotel Camões-ban.

Október 28., hétfő
Reggeli után egész napos kirándulás São Miguel szigetének nyugati végébe. Hegyi utakon kanyarogva érjük el a Vista do Rei kilátóhelyet, ahonnan lélegzetelállító a kilátás Sete Cidades kék és zöld színekben pompázó krátertavaira. Ezután lemegyünk a kráter aljába, ahol megállunk a híres tavak partján. Utunkat folytatva kiérünk a nyugati tengerpartra, majd Mosteiros és Bretanha falvak érintésével jutunk el egy helyi étterembe, ahol a házigazdák tipikus azori ételekkel várnak minket. Délután Capelas hangulatos településén keresztül vezet az utunk egy ananászültetvényhez, ahol betekintést nyerhetünk ennek az egzotikus gyümölcsnek a termesztésébe és megkóstolhatjuk az ananászlikőrt is. Késő délután érünk vissza a szállodába. Szállás Ponta Delgadában.

Október 29., kedd
Délelőtt Európában unikumnak számító teaültetvénnyel és a Gorreana teagyár működésével ismerkedhetünk meg. Délben a termálvizéről és gejzírjeiről híres Furnasba érkezünk. Ebédünk a földben főtt Cozido das Furnas lesz, majd sétálunk a szigetcsoport legszebb botanikus kertjében és fürdünk a magas vastartalmú termál tóban. Délután a sziget déli partján vezet utunk, és megállunk a sziget legszebb tengerpartján, Agua de Altóban. Szállás Ponta Delgadában.

Október 30., szerda
Reggeli transzfer a repülőtérre, ahonnan rövid repülőúttal átrepülünk Faial szigetére (08:20-10:00). Gyalogos városnézés a sziget fővárosában, Hortában: Óratorony, Marina kikötő, Igreja de Nossa Senhora das Angústias templom, Porto Pim Bay lávahomokos tengerpart és a Peter's Cafe Sport kávézó és bálnacsont gyűjteménye. Ebéd után szabadidő vagy fakultatív programlehetőségek:

Hajózás, bálna- és delfinles (helyben fizetendő, 65 euró/fő). A bálnavadászat felhagyása óta már több bálnacsorda választotta lakhelyéül a Faial és Pico környéki vizeket, de a delfinek is gyakori vendégek. A kikötőből kihajózva, egy kellemes hajózás során - némi szerencsével - személyesen is megismerkedünk velük.

vagy

Úszás a delfinekkel (helyben fizetendő, 75 euró/fő). Az Azori-szigeteken minden adott ahhoz, hogy delfinekkel találkozzunk, hisz a környéki vizekben 5 különböző fajuk is él. Reggel kihajózunk a hortai kikötőből egy pihenő delfincsapatot keresve. Ha találkozunk eggyel, akkor párokban alámerülve (búvármaszk és légzőcső biztosított), testközelből is megfigyeljük őket. Megjegyzés: ez a program a snorkelingben járatos utasainknak ajánlott; a program csak kedvező időjárás esetén indul.

Szállás két éjszakára Hortában: Hotel do Canal****-ban.

Október 31., csütörtök
A reggeli után a legvirágosabb sziget, Faial felfedezésére indulunk. Délelőtt az Espalamaca kilátópontot és a sziget legmagasabb részén elhelyezkedő Caldeirát is felkeressük; mindkettő hálás fotótéma. Egy helyi étteremben elköltött kellemes ebéd után folytatjuk utunkat Capelinhos felé, amely a sziget leghíresebb látnivalója. 1957. szeptemberében egy vulkán nőtt ki itt a tengerből, amely több mint egy évig aktívan működött. Az egykori kitörés epicentrumában, a föld alá épített színvonalas helyi múzeum látványos módon mutatja be az esemény geológiai hátterét. A múzeum után felmehetünk a világítótoronyba, vagy felsétálhatunk a kaldera széléig. Ezután a nyugati parton utazunk vissza a szállodánkba. Szállás Hortában.

November 1., péntek
Reggelit követően áthajózunk Horta kikötőjéből a szemközti Pico szigetére (kb. 30 perc). Ez a sziget Portugália legmagasabb pontja, látványos vulkáni kúpja a szomszédos szigetekről is jól látszik. A nap folyamán felfedezzük a "szürke sziget" legfőbb látványosságait: São Roque régi bálnafeldolgozó üzemét, a híres hegyi utat 900 méteres magasságban, majd Lajes do Pico Bálnamúzeumát. Délben egy kiváló helyi étteremben ebédelünk, majd a déli part mentén, a szőlőskertek (UNESCO Világörökségi helyszín) mentén elhaladva jutunk el a picói bortermelést bemutató bormúzeumig. Szállás elfoglalása a Hotel Caravelas****-ban.

november 2. szombat
Reggeli, majd szabadidő kora délutánig vagy fakultatív programlehetőség:

Gyalogtúra Pico szigetén (helyben fizetendő, 45 euró/fő): Vinhas da Criação Velha 2 órás gyalogút, kb. 8 km, melyet a világ egyik legkülönlegesebb túraútvonalaként tartjanak számon.

Kora délután transzfer a repülőtérre, majd átutazás a TAP járatával Lisszabonba (16:05-19:35). Egy éjszaka szállás Lisszabonban.

november 3. vasárnap
Hazautazás, érkezés Budapestre délután (11:05-15:40).

Az utazás kiemelkedő értékei:

 • Utazás a TAP járataival, egyszeri átszállással, jó menetrenddel
 • Magyar idegenvezető a budapesti elindulástól a hazaérkezésig
 • A tömegturizmus hatásaitól mentes, érintetlen terület
 • Kényelmes tempó, kevés buszozás, mégis rengeteg látnivaló
 • A részvételi díj tartalmazza a programban leírt kirándulásokat, belépőket
 • Bőséges ebédek italfogyasztással a napi programok során - lehetőség a kiváló helyi konyha beható megismerésére
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

Fakultatív

Hajózás, bálna- és delfinles (helyben fizetendő, 65 euró/fő)
Úszás a delfinekkel (helyben fizetendő, 75 euró/fő)
Gyalogtúra Pico szigetén (helyben fizetendő, 45 euró/fő)

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy a Budapest-Lisszabon-Ponta Delgada és a Pico-Lisszabon-Budapest útvonalon, átszállással
Belső repülőjegy a Ponta Delgada-Faial útvonalon
Személyenként egy kézipoggyász (max. 8 kg) és egy feladható poggyász (max. 23 kg) minden járaton
Szállás három éjszakára Ponta Delgadában négycsillagos szállodában, kétágyas szobában
Szállás kettő éjszakára Hortában négycsillagos szállodában, kétágyas szobában
Szállás egy éjszakára Madalenában négycsillagos szállodában, kétágyas szobában
Büféreggeli a szállodákban
Az összes leírt program belépőkkel
Bőséges ebéd italfogyasztással a második, harmadik, ötödik és hatodik napon
Magyar nyelvű idegenvezető a budapesti elindulástól a hazaérkezésig

Alapár nem tartalmazza: 
 • Repülőtéri illetékeket
 • Szervízdíjat (a helyszínen kötelezően fizetendő): 15 EUR/fő
 • Betegség-, baleset-,poggyászbiztosítást
 • Útlemondási biztosítást
Kötelező költségek: 
 • Repülőtéri illeték
 • Útlemondási biztosítás
Helyszíni költségek leírása: 

Szervízdíj: 15 EUR/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
15 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrendeszerinti repülőjárattal Budapest-Lisszabon-Ponta Delgada és a Pico-Lisszabon-Budapest útvonalon, átszállással.
Személyenként egy kézipoggyász (max. 8 kg) és egy feladható poggyász (max. 23 kg) minden járaton.

Szállás: 

Hotel Camões
Hotel do Canal****
Hotel Caravelas****

Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj büféreggelis ellátást tartalmaz. Bőséges ebéd italfogyasztással a második, harmadik, ötödik és hatodik napon.
A területről: 
Az Azori-szigetek az óceán fenekéről kiemelkedő vulkanikus szigetek. Mélyen az Atlanti Óceánban, Portugália partjaitól 1300 km-re találhatóak, 9 sziget látványos, vulkanikus tájaival. A természet szépségeire fogékony látogató a nyugodt civilizációjú, kényelmes tempójú világot ismeri meg Európa ezen egzotikus szegletében.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!