A tűz országa, Azerbajdzsán

8 napos körutazás Azerbajdzsánban

"Azerbajdzsán a Dél-Kaukázus egyik legkülönlegesebb országa, ahol a modern építészet a keleti hagyományokkal karöltve alkot egy egészen új világot."

FőoldalÁzsiaAzerbajdzsánA tűz országa, Azerbajdzsán

FLEXI PLUS OPCIÓ – EXTRA RUGALMASSÁG
Tudjuk, hogy nehéz előre tervezni, és manapság különösen fontos az extra rugalmasság. Ezért fejlesztettük ki a Flexi Plus opciónkat, amit, ha megrendel, foglalása lemondása vagy módosítása jóval könnyebbé válhat. A kizárólag foglaláskor megrendelhető Flexi Plus opció tartalma:

  • Az út indulása előtti 30. napig, a névre szóló jegyeken kívüli szolgáltatásoknál külön bánatpénz megfizetése nélkül elállhat az utazási szerződéstől, és az opció, valamint a megkötött útlemondási biztosítás díján felüli teljes befizetését visszakapja, ha bármi közbejönne az út előtt egy hónappal. Nem szükséges hozzá indoklás, nem kérünk orvosi igazolást.
  • Buszos utazásoknál ingyenes átjelentkezési lehetőséget biztosítunk az indulás előtti 30. napig, vagyis egy későbbi vagy más típusú utazásra is átfoglalhat.
  • Buszos utazásoknál ingyenes névmódosítási lehetőséget biztosítunk indulás előtti 72. óráig. A névmódosítást eddig kell írásban jelezni a Proko Travel központi elérhetőségén.
  • Mivel egyes szolgáltatók, mint például a légitársaságok sajnos nem olyan rugalmasak, mint mi, így a megvásárolt repülőjegyekre, névre szóló belépőkre nem tudjuk kiterjeszteni a szolgáltatást, ezeknél az elemeknél a módosítás, lemondás a normál lemondás feltételei szerint működnek.

Egy repülős utazásnál tehát a repülőjegy lemondási díja továbbra is fizetendő tételként merül fel az utazó számára. Az extra rugalmasságot kínáló Flexi Plus opció nem minősül biztosításnak, továbbá díja nem tartozik az útlemondási biztosítás által fedezett szolgáltatások közé, így lemondás esetén a biztosító nem téríti ennek díját. A teljes leírást és a feltételeket az ÁSZF-ünkben olvashatja.

Alapár tartalmazza

A teljes alapprogramot
Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban + 1 éj repülőn
Félpanziós ellátást
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
A repülőjegyet illetékkel és csomaggal (ahol külön nincs feltüntetve)
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
Fix, foglaláskor telefonon választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást
fakultatív programok árát
helyi borravalókat.
egyéb személyes kiadásokat

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Maximum 20 fő

1. NAP: BUDAPEST – BAKU
Az esti órákban találkozó a repülőtéren, majd repülés Bakuba, éjszaka a repülőn.

2. NAP: BAKU
Október 13-án, várhatóan reggel 04:20-kor érkezünk az azerbajdzsáni fővárosba. A repülőtéren történő útlevélellenőrzést követően találkozunk az idegenvezetőnkkel, majd bepakoljuk csomagjainkat szállásunk csomagszobájába. Rövid felfrissülés után elfogyasztjuk reggelinket a szállodában. Ezután újult erővel megkezdjük városnéző túránkat Bakuban. Gyönyörű kilátás nyílik a városra és az öbölre, valamint a Tűz Tornyokra a Highland parkból és a Mártírok-völgyéből. Később fel­fedezzük az óvárost vagy, ahogy a helyiek hívják az Icheri Shehert. Itt láthatjuk az ókori városkapukat és a megerősített tornyokat. Megnézzük a Bukhara és Multan karavánszerájt. A karavánszerá­jok fontos találkozóhelyek voltak az ókorban, ahol a kereskedők és utazók pihentek meg hosszú útjuk során. 13 óra körül bejelent­kezünk szállodánkba. Tusolás, pihenés után, kb. 16 órakor folytat­juk programunkat. Az óváros két nevezetessége, a Szűz-torony és Shirvanshahs-palota az UNESCO Világörökségi listáján szere­pel. Bakuban egyedül az óvárosban tudjuk megtapasztalni a jel­legzetes keleties hangulatot, macskaköves utcákon sétálva ókori mecsetek és fürdők között. Tovább haladva érintjük a Nizami utcát, mely egy hatalmas sétáló- és bevásárlóút Baku belvárosában. Programunk végeztével vacsora egy helyi étteremben.

3. NAP: BAKU – ABSHERON-FÉLSZIGET – BAKU
Reggeli után egész napos túrára indulunk, hogy felfedez­zük az Absheron-félsziget látnivalóit. Elsőként ellátogatunk az Ateshgahba, a Tűzimádók Templomába. A templomot egy föld alatti üreg fölé építették, amely telve van gázokkal, melyek egy nyíláson keresztül kitörnek és ott „örökké égő tüzet” biztosí­tanak. A templom a zoroasztriánusok szent helye volt. Tovább utazva kívülről megtekintjük a Ramana kastélyt, majd a Yanar Dagot, más néven a Tűz-hegységet. A hegyoldalon megállás nél­kül lobog a tűz, melyet a hegy gyomrában található természetes eredetű gázok táplálnak. A lángok akár 3 m magasra is felcsapnak egy vékony, porózus homokréteg alól. Többek között ezért kapta Azerbajdzsán a „tűz országa” elnevezést. Később meglátogatjuk az „olajfúrótorony erdőt”. Az idegenvezető beszél majd nekünk Azerbajdzsán olajhoz fűződő történelméről. A nap utolsó állo­másaként megcsodáljuk a lélegzetelállító építészeti műremeket, a Heydar Aliyev Kulturális Központot. Szállás és vacsora Bakuban.

4. NAP: BAKU – LAHI – IVANOVKA – ISMAYILI
Reggel elhagyjuk Bakut és elindulunk Ismayilibe. Útközben megállunk a Diri Baba mauzóleumnál Marazában. Folytatjuk utunkat Shamakha városába, ahol megnézzük a Juma mecse­tet és a 7 tornyú Yeddi Gumbez mauzóleumot. Utunk során megállunk Girdimanchay kanyonnál, felkeresünk egy újabb ősi falut, Lahic-t, mely fontos állomás volt a középkori Selyemúton. Itt meglátogatunk patkolókovács, fazekas és szőnyeg­szövő műhelyeket. Következő megállónk egy igazi ritkaság. Meglátogatunk egy szovjet időkből maradt kolhozt, ez az egyet­len, ami megmaradt az országban. Az Ivanovka nevű falut molokánok alapították 1840-ben. Miután az ország levált a Szovjetunióról, kérték az elnököt, hogy Ivanovka megmarad­hasson eredeti állapotában. A faluban nincsen templom, csak egy imaház, ahova turisták nem mehetnek be. Programunk végén tovább utazunk Ismayilibe, ahol szállásunk lesz. Vacsora.

5. NAP: ISMAYILI – GABALA – SHEKI
Reggel indulás Sheki városába. Első megállónk a Shahdag Nemzeti Park lesz. Itt bölényetetést fogunk megnézni. A parkban élő állatokat Európából hoztak be, hogy ismételten meghonosít­sák a fajt az országban, ami korábban kihalt. Folytatjuk utunkat Gabalába. Felvonóval felmegyünk a Nohur-hegyi tóhoz, illetve megnézzük a Tufandag-hegységet is. Következő megállónk egy régészeti látványosság lesz. Megnézzük Chukhur, a korábbi kau­kázusi főváros maradványait. Megállunk a Chotari templomnál, és az Udi háznál, Nij faluban. Szállás és vacsora Shekiben.

6. NAP: SHEKI
A reggelit követően meglátogatjuk a helyi, keleti stílusú bazárt. Ezt követően a Kaukázus első temploma lesz a következő látvá­nyosság, mely Kish faluban található. Shekibe visszaérve folytat­juk a városnézést. Felfedezzük az óvárost. Megnézzük a középkori erődítményt, a Sheki Kán palotáját, ami nyári rezidencia volt. Ellátogatunk a Történeti Múzeumba és kívülről megtekintjük a Kerek templomot is. Meglátogatjuk a Shebeke kézműves műhelyt, ahol takalduzt is készítenek, mely Azerbajdzsán nemzeti hang­szere. A mai napi programot a Sheki karavánszeráj meglátogatá­sával fejezzük be, majd vacsora és szállás Shekiben.

7. NAP: SHEKI – BAKU
Reggeli után a nagy bazárban teszünk látogatást. Itt szabadprogram keretében lehetőség lesz szuvenír vásárlásra. Következő állomásunk Basqal falu lesz, ahol megismerhetjük a tradicionális női fejkendő, a kalagai készítésének menetét. A fej­kendő selyemből készül, geometriai vagy növényi minták díszí­tik, megfestése növényi alapanyagokkal történik. Programunk végén elindulunk Bakuba. Este vacsora és szállás.

8. NAP: BAKU – GOBUSZTÁN – BAKU
Reggel ellátogatunk a Bakutól 1 órányira lévő iszapvulkánhoz, ami Gobusztán közelében található. Az iszapvulkán egy geoló­giai képződmény, melyet iszap, víz, és gázok kitörése hoz létre. Ezt követően meglátogatjuk az UNESCO Világörökségi listá­ján szereplő Gobusztán Nemzeti Parkot. Az első itteni emberek a sziklába vésett rajzaikon örökítették meg mindennapjaikat. A több mint 5.000 éves(!) véseteken emberek, állatok, csata­jelenetek, rituális táncok, tevekaravánok, valamint a csillagok kerültek ábrázolásra. Több mint 6.000 véset van a sziklákon. Programunk végén visszamegyünk Bakuba. Útközben meg­nézünk egy olajkutat, amely a világon az első volt, melyet ipari kitermelésre használtak. Délután megnézzük még a Bibi- Heybat mecsetet, valamint a 2012-es Euróvíziós Dalfesztivál helyszíneként szolgáló Kristálypalotát. Programunk végén szabadidő vásárlási lehetőséggel, majd este gála vacsora egy helyi étteremben, folklór show-val. Szállás Bakuban.

9. NAP BAKU – BUDAPEST
Hajnalban transzfer a reptérre és hazaindulás Budapestre. A Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés a reggeli órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az út kiemelt értékei:
Baku két arca: ókori emlékek és modern metropolisz
A sokszínű azeri kultúra látványosságai
5.000 éves vésetek a Gobusztán Nemzeti Parkban
Fúrótornyok, felhőkarcolók, karavánszeráj

Szállás

3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj repülőn

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

A teljes alapprogramot
Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban + 1 éj repülőn
Félpanziós ellátást
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
A repülőjegyet illetékkel és csomaggal (ahol külön nincs feltüntetve)
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
Fix, foglaláskor telefonon választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást
fakultatív programok árát
helyi borravalókat.
egyéb személyes kiadásokat

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.

Helyszíni költségek leírása: 
Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de a helyi borravalókat nem.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Repülőjárat

Szállás: 

3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj repülőn

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/

Az utazáshoz érvényes útlevél szükséges.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!