A szomszéd hegye mindig zöldebb

5 napos buszos körutazás Ausztriában

"Heilingerbrutnál, mikor reggelente kilépünk a szállodánkból, és elénk tárul a Grossglockner lenyűgöző vonulata, az egyszerűen leírhatatlan."

FőoldalEurópaAusztriaFelső-AusztriaLinzA szomszéd hegye mindig zöldebb

FLEXI PLUS OPCIÓ – EXTRA RUGALMASSÁG
Tudjuk, hogy nehéz előre tervezni, és manapság különösen fontos az extra rugalmasság. Ezért fejlesztettük ki a Flexi Plus opciónkat, amit, ha megrendel, foglalása lemondása vagy módosítása jóval könnyebbé válhat. A kizárólag foglaláskor megrendelhető Flexi Plus opció tartalma:

 • Az út indulása előtti 30. napig, a névre szóló jegyeken kívüli szolgáltatásoknál külön bánatpénz megfizetése nélkül elállhat az utazási szerződéstől, és az opció, valamint a megkötött útlemondási biztosítás díján felüli teljes befizetését visszakapja, ha bármi közbejönne az út előtt egy hónappal. Nem szükséges hozzá indoklás, nem kérünk orvosi igazolást.
 • Buszos utazásoknál ingyenes átjelentkezési lehetőséget biztosítunk az indulás előtti 30. napig, vagyis egy későbbi vagy más típusú utazásra is átfoglalhat.
 • Buszos utazásoknál ingyenes névmódosítási lehetőséget biztosítunk indulás előtti 72. óráig. A névmódosítást eddig kell írásban jelezni a Proko Travel központi elérhetőségén.
 • Mivel egyes szolgáltatók, mint például a légitársaságok sajnos nem olyan rugalmasak, mint mi, így a megvásárolt repülőjegyekre, névre szóló belépőkre nem tudjuk kiterjeszteni a szolgáltatást, ezeknél az elemeknél a módosítás, lemondás a normál lemondás feltételei szerint működnek.

Egy repülős utazásnál tehát a repülőjegy lemondási díja továbbra is fizetendő tételként merül fel az utazó számára. Az extra rugalmasságot kínáló Flexi Plus opció nem minősül biztosításnak, továbbá díja nem tartozik az útlemondási biztosítás által fedezett szolgáltatások közé, így lemondás esetén a biztosító nem téríti ennek díját. A teljes leírást és a feltételeket az ÁSZF-ünkben olvashatja.

Alapár tartalmazza

 • A leírt alapprogramot
 • Szállást 4 csillagos szállodákban
 • Félpanziós ellátást
 • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
 • Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható telefonon
 • Fel- és leszállási lehetőséget 14 magyar nagyvárosban
 • Magyar nyelvű idegenvezetést
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza

 • A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást,
 • idegenforgalmi adót, 
 • fakultatív programok árát,
 • helyszíni belépők összegét.
Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
****

1. NAP: SZEGED (PÉCS – DEBRECEN) – BP. – BLUMAU
Reggel indulás. Az M1-es autópályán haladunk, majd Bucsunál átlépjük az osztrák-magyar határt. Ausztriában elő­ször Blumauban a Hundertwasser városrészt keressük fel. Hundertwasser különleges formájú és színhatású épületeit nemcsak Bécsben, hanem itt is meg lehet csodálni. Ezután lát­ványos úton, közel 3.000 m magas hegyek közt kanyarodva haladunk nyugati irányba. Este érkezünk az 1.300 m maga­san lévő szállásunkra, mely ****-os Heiligenblutban (4 éj). Szállásunk wellness részlegét ingyen lehet használni. (Fedett medence, szauna…) Megérkezésünk után megvásároljuk a Karintia kártyát, mellyel az elkövetkezendő napokban több szol­gáltatást, felvonót… ingyenesen vehetünk igénybe.

2. NAP: HEILIGENBLUT – GROSSGLOCKNER ÚT
A délelőttöt a nagyon hangulatos, tipikus alpesi kisváros­ban, Heiligenblutban töltjük. Gyönyörködünk a szép házak­ban és megtekintjük a szárnyas oltáráról híres templomot. Ezt követően a Schareck felvonóval felmegyünk 2.600 m magasra, ahonnan jó idő estén 33 (!) háromezer méteres csú­csot láthatunk. Természetesen itt is túrázunk. (Kártyánkkal a felvonózás ingyenes). Aki akar, a félállomástól gyalog jöhet vissza. Ebédelési lehetőség, majd délután Ausztria legmaga­sabb alpesi útján, a Grossglockner Hochalpenstrassen haladunk buszunkkal. A híres Ferenc József-kilátónál megállunk, ahol közelről is megcsodálhatjuk a 3.798 m magas „Nagy harangot” (Grossglocknert), és a hozzá tartozó gleccserfolyót, mely alat­tunk látható. Kiváló felvételek készülhetnek Ausztria legmaga­sabb hegycsúcsáról és a virágokkal borított pazar völgyekről. A túrázni vágyók itt is kapnak lehetőséget egy kb. 2,5 órás gya­logos kirándulásra, 2.400 m-es magasságban. Csodaszép alpesi virágok, aranyos mormoták és a gleccser látványa kápráztat el bennünket. Késő délután indulunk vissza szállásunkra.

3. NAP: HEILIGENBLUT – RAGGA-SZURDOK – MÖLLTALI-GLECCSER
Ezt a napot a túrázást kedvelők különösen élvezni fogják. Első programunk a Ragga patak 800 m hosszú vadregényes szurdo­kánál lesz, itt aki akar, egy nehéz terepen túrázhat. Több mint 200 m szintkülönbséggel is meg kell birkóznunk. (Kártyánkkal ez is ingyenes.) Továbbutazunk buszunkkal, hogy a környék másik nevezetességét is megnézzük. A mölltali-gleccserhez hegyi felvonókkal jutunk fel. Először a Mölltali Gleccser Express siklóval teszünk meg 8 perc alatt 1.000 méter szintkülönbsé­get. Ezt követően 6 személyes kabinos felvonókba szállunk át és így érünk fel 2.800 méter magasságba. Innen csodás képet kapunk tiszta időben a környező hegyekről, a Schareck 3.122 méteres csúcsától a Lienzi-Dolomitokig. Egy különle­ges étterem is található itt, melynek üveg borításán vissza­tükröződnek a környék sziklái. Erről a hegyi állomásról még további lehetőség van a feljebb jutásra, hiszen 6 személyes ülőliftek járnak a 3.122 méteres csúcsra, de erre a szakaszra már nem érvényes a kártyánk. Aki akarja, külön díj ellené­ben (kb. 16 euro) ezt is igénybe veheti, hiszen szép időben gyönyörű panorámában lehet része. Mindenkinek lesz lehe­tősége a közel 3.000 méteres magasságban sétálni, a tavakkal tarkított hegyvidékről fényképeket készíteni. Délután indulunk vissza buszunkhoz, majd szállásunkra.

4. NAP: HEILIGENBLUT – VIRGENTAL – LIENZ
A nap első felét a Lienzi-Dolomitok közelében töltjük. Látványos hegyi úton érjük el Kelet-Tirol vadregényes részét, a híres Virgental-völgyet. A pazar tájképet a Dolomitok válto­zatos ormai, bájos falvak, műemlékek is gazdagítják, mint pl. Obermauern gótikus temploma, melyet meg is tekintünk. A Virgental végében már megpillanthatjuk Ausztria 2. legna­gyobb többlépcsős vízesését. Meredek terepen gyalogolunk fel a rendkívüli látvány megtekintéséhez. Fáradságunkat az élmény elfeledteti. Délután indulunk vissza, rövid ebédelési és vásár­lási lehetőség lesz Osttirol legjelentősebb városában, Lienzben. Ezt követően érkezünk vissza Heiligenblutba. A nap hátralevő részében aki akar, pihenhet, vagy a szálloda wellness szolgál­tatását veheti igénybe vagy részt vehet egy kb. 1,5 órás erdei kiránduláson a környéken.

5. NAP: HEILIGENBLUT – MINIMUNDUS – BUDAPEST
A hazafelé tartó úton Karintiában a Wörthi-tó mentén hala­dunk, és Klagenfurt előtt lekanyarodunk, hogy egy különle­gességet tekintsünk meg. A Minimundus az egyik legnagyobb olyan park Európában, mely 159 híres nevezetességet mutat be kicsinyített formában a világ minden részéből. Minden korosz­tály számára élvezetes ez a kb. másfél órás program. A minivilág élménye után folytatjuk utunkat, és ismételten Bucsunál lépjük át a határt, és várhatóan az esti órákban érkezünk Budapestre. Ezután a Szeged, Pécs, Miskolc-Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszatranszferáljuk a felszállási helyükre.

Szállás

4 csillagos szálloda.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 
 • A leírt alapprogramot
 • Szállást 4 csillagos szállodákban
 • Félpanziós ellátást
 • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
 • Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható telefonon
 • Fel- és leszállási lehetőséget 14 magyar nagyvárosban
 • Magyar nyelvű idegenvezetést
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)
Alapár nem tartalmazza: 
 • A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást,
 • idegenforgalmi adót, 
 • fakultatív programok árát,
 • helyszíni belépők összegét.
Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 

Nemzeti Park Kártya 18,00 €
Pyramidenkogel 11,00 €
Grosslockner 6,00 €
IFA 8,00 €

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.

Felszállási helyek:
Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Dechatlon parkoló
Füzesabony Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tatabánya M1-es melletti McDonald's parkoló

Szállás: 

4 csillagos szálloda.

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.4
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
4.0
Utazás értékelése
5.0
Beáta
Soltvadkert
2016. szep. 24
4.4
Jó lett volna Dubrovnikban legalább egy egy rövid séta.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!