A színpompás Rajasthan (Delhi, Bikaner, Jodhpur, Udaipur, Agra)

15 napos körút Indiában

India ősi kultúrák és vallások bölcsője, mely évezredek óta mágnesként vonzza az utazókat, a különleges életérzés után vágyódókat. Látogatás a Mahatma Gandhinak emléket állító Raj Ghat-ba, városnézés Udaipurban a maharadzsák városában, utazás a világhíres Taj Mahal „otthonába” Agra-ba.

FőoldalÁzsiaIndiaDelhiA színpompás Rajasthan

Alapár tartalmazza

Utazást repülőgéppel, 13 éjszaka szállás, ellátást megadottak szerint, idegenvezetőt és a helyszíni közlekedés.

Alapár nem tartalmazza

A helyszíni költségeket, repülőtéri illetéket, baleset-, betegség, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a), vízum díjat.

Hossz: 
15 nap / 13 éj
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 15 fő

1. nap: Elutazás
Elutazás Budapestről a Qatar Airways menetrend szerinti járatával dohai átszállással. Éjszaka a repülőgépen.

2. nap: Delhi
Érkezés Delhibe a reggeli órákban. Bejelentkezés a szállodába, reggeli, majd rövid pihenő után városnézés India fővárosában. Délelőtt folyamán felkeressük Ó- Delhi kihagyhatatlan látnivalóit, a Vörös Erődöt, mely a Yamuna folyó partjára épült Shah Janah moguluralkodó parancsára. Ezután következi a Mahatma Gandhinak emléket állító Raj Ghat, majd a legnagyobb indiai mecset s Jama Masjid. Áthajtunk, a Chandi Chowk-on, amely ma a város forgalmas kereskedelmi központja. Átsétálunk az „ezüst utca” bazári forgatagán. Délután a város újabb része következik. Látogatás XII. századi, hatalmas Quatab Minar-ban, Humayun mogul uralkodó síremlékében, majd megtekintjük az Első Világháború indiai áldozatinak emléket állító Indiai Kaput és a Parlament épületét is. Szállás Delhiben. 

3. nap: Delhi – Mandawa
Reggeli után utazás Rajasthanba, India legnagyobb tartományába. Első megállónk Mandawa, mely Shekhawati tartományban található. Érkezést követően városnézés az erődjeiről és festett házairól híres városkába. A várost a brit uralom idején kb. a XVIII. században indult fejlődésnek ás vált számos jómódú kereskedő család otthonává. Az általuk épített belső udvaros házakat (haveli) szépséges freskókkal díszítették, így hozván mindenki tudtára jelentős vagyonukat. Az egykori státusz szimbólumok, ma a város legnagyobb vonzerejét jelentik. A város másik jelentős látnivalója az egykori erőd, mely ma szállodaként üzemel. Szállás Mandawa-ban. 

4. nap: Mandawa-Bikaner
Utazás Bikanerbe, az ősi erődvárosba. Útközben megállunk a Karni Mata templomnál, mely  az egyik legkülönösebb szentély a világon. A templomban ugyanis több mint 20 ezer patkány él. Ezekhez a szentként tisztelt állatokhoz, amiket „kabbas”-nak neveznek rengetek ember utazik el távoli városokból, hogy tisztelegjenek előttük.
A várost egy erős fal vette körül a XVI. században. A Junagarh erőd mai napig a város legfőbb nevezetessége szép udvaraival, pompás palotáival. A gyönyörű termeken át juthatunk a Joramal templomba. A királyi kápolnában egykoron a királyok születését és esküvőjét ünnepelték. Megnézzük a falakkal körülölelt óvárost is, ahol szűk utcácskák, paloták, díszes dzsaina templomok gyönyörködtetik az idelátogatókat. Este elfoglaljuk szállásunkat.

5. nap: Bikaner – Jaisalmer
A mai napon érdekes, sivatagos tájon át folytatjuk utunkat Rajasthan távoli, legnyugatibb szegletébe, a pakisztáni határ mellett fekvő Jaisalmerbe. A Thar sivatagból kiemelkedő települést sárga homokkő épületei miatt „Arany Városnak” is nevezik. 

6. nap: Jaisalmer
Reggeli után látogatás a város fölé magasodó erődbe. Végig sétálván ebben a hatalmas, gyönyörű erődben érezhetjük a város misztikumát, varázsaltos hangulatát. Az erődben palotatermek, üvegmozaikok, fafaragások, dísztermek, dzsaina templomok találhatók. Városnézésünket folytatván megtekintjük a pompás Haveliket, vagyis a gazdagon díszített házakat. Több különleges haveli is található a városban. A Salim Singh Haveli a XVII. században épült és falait csodálatos pávákat ábrázoló festmények díszítik. A Nathumal Haveli-t az 1880-as években építették a miniszterelnöknek. A Patwon Haveli öt épületből álló együttes, amely öt testvér részére készült. Délután kirándulás teveháton a sivatagba, a homokdűnék közül élvezhetjük a csodás naplementét. 

7. nap: Jaisalmer – Jodhpur
Reggeli után utazás a paloták városába, Jodhpurba. Délután látogatás a lenyűgöző Mehrangarh erődbe. Az erőd tetejéről belátni az egész óvárost. Feltűnő a kékre festett házak sokasága, melyek egy felsőbb kaszthoz való tartozást jelképezik. Megtekintjük II.Jaswant Singh maharadzsa síremlékét, illetve Jodhpur más maharadzsáinak emelet kisebb emlékművet is. Napunk végén sétát teszünk a mindig nyüzsgő óvárosi bazárban. 

8. nap: Jodhpur – Ranakpur – Udaipur
Reggeli után utazás Udaipurba. Útközben rövid megállót tartunk Ranakpurban, ahol megtekintjük a három csodálatos dzsaina templomot, melyeket a XIV. -XV. században építettek. A főtemplom, melyet Adinathanak szenteltek egyike, az öt dzsaina zarándokhelynek. Délután érkezés a romantikus Udaipurba.

9. nap: Udaipur 
Reggeli után városnézés Udaipurban, a maharadzsák városában. Megnézzük a Városi Palotát, amely a Pichola tó partján épült. A palota több épület lenyűgöző együtteséből áll. A palota egy része még mindig a királyi család használatában van, másik részében múzeum található. Következő látnivalónk a Jagdish templom lesz, amely a Nagara stílusú templomépítészet kitűnő példája.  Sahelion-ki Bari kert, amely a palotában élő Hölgyek részére készült a XVIII. században, gyönyörű szökőkutakkal, fákkal és virágokkal. Este hajókázás a Pichola tavon. 
 
10. nap: Udaipur - Pushkar 
Reggeli után továbbutazás Pushkarba. A Rajasthan tartományban elterülő pár ezer fős kisvároska festői környezetben fekszik. Pushkar különösen fontos szerepet tölt be hinduk életében. A legenda szerint tavai, Brahma kezei közül kihulló virágszirmokból keletkeztek.

11. nap: Pushkar – Jaipur
Reggeli után  ismerkedünk a hinduk szent városával. A város különlegessége, hogy  itt  található valamennyi Indiában működő vallás szent helye. Az egyik fő látnivaló a Brahma templom, amely India egyetlen Brahma-nak szentelt temploma. Ez a templom a hinduk egyik zarándokhelye. A templom a pushkari völgyben található, a Nagaparvat és az Anasagar tavaknál. Itt láthatjuk, ahogy a zarándokok rituális fürdőzésüket végzik. Délután továbbutazás Rajasthan fővárosába, Jaipurba. 

12. nap: Jaipur
Napunkat a Borostyán Erdő (Amber Fort) felfedezésével kezdjük. Különleges élmény az elefántháton való feljutás. Ez az erőd egy klasszikus, romantikus rajasthani erőd-palota. Gyönyörű termei, kertje máig lenyűgöző hatással van látogatóira. Visszautazás a „rózsaszín” városba, fotómegálló a Szelek Palotájánál (Hawa Mahal), ahonnan egykoron az úri hölgyek titkon figyelték a bazár forgatagát. Városnézésünk során megnézzük a City Palace-t (Királyi Palota), amely ma több múzeum és a királyi családi lakhelye is egyben, a Jantar Mantar csillagvizsgálót és az óvárosi bazárt is. Szállás. 

13. nap: Jaipur –Fatehpur Sikri - Agra
Továbbutazás a világhíres Taj Mahal „otthonába” Agrába. Útközben megállót tartunk a különleges elhagyatott, ma már csak „szellemvárosként” emlegetett városban, Fatehpur Sikriben. Megnézzük a kitűnő állapotban megmaradt vörös homokkőből épült  palota komplexumot, amit a nagy Mogul császár Akbar építetett és mindössze 10 évig irányította innen birodalmát. Délután érkezés Agrába. 

14. nap: Agra - Delhi
Mai napunkat India egyik leghíresebb városának megismerésével fogjuk tölteni. Napunk első fénypontja a Világ hét csodája közé tarozó Taj Mahal lesz. Ezt az épületet és a hozzá fűződő történetet a Világon szinte mindenki ismeri. Shah Jahan építette csodálatos, hófehér márványból 22 éven át, fiatalon elhunyt felesége, Mumtaz Mahal emlékére. Az épület gyönyörű látványt és feledhetetlen élményt nyújt a felkelő nap fényében. A helyiek itt azt mondják: az emberek két részre oszthatóak. Az egyik része, akik már látták a Taj Mahalt, a másik, akik nem. Itt valóban egy életre szóló élményben lesz részünk. Napunk második felében a vörös homokkőből épült hatalmas Agra Erőd. Az erődön belül számos fantasztikus épülettel fogunk megismerkedni: Gyöngy Mecset, melyet márványból építettek, audencia terem, ahol a híres páva trón volt. Fantasztikus épület együttes, ahonnan ismét megcsodálhatjuk a Taj Mahal fenséges látványát. Programunk végeztével utazás Delhibe. 

15. nap: Hazautazás
Kora hajnali órákban transzfer a repülőtérre utazás átszállással Budapestre. Érkezés menetrend szerint.

Szállás

Elhelyezés 2 ágyas szállodai szobában. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.
Delhi - The Piccadilly Hotel Janakpuri vagy hasonló
Mandawa - Sara Vilas vagy hasonló
Bikaner - Laxmi Niwas Palace vagy hasonló
Jaisalmer - The Palace Hotel vagy hasonló
Jodhpur - Park Plaza vagy hasonló
Udaipur - Swaroop Vilas vagy hasonló
Pushkar - Pushkar Resorts vagy hasonló
Jaipur - Clarks Amer vagy hasonló
Agra- Clarks Shiraz vagy hasonló
Delhi - The Piccadilly Hotel Janakpuri vagy hasonló

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazást repülőgéppel, 13 éjszaka szállás, ellátást megadottak szerint, idegenvezetőt és a helyszíni közlekedés.

Alapár nem tartalmazza: 

A helyszíni költségeket, repülőtéri illetéket, baleset-, betegség, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a), vízum díjat.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Vízum díj.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők: kb. 100 USD/fő  
Borravalók, egyéb étkezések, személyes kiadások

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Nemzetközi menetrend szerinti járattal átszállással.

Szállás: 

Elhelyezés 2 ágyas szállodai szobában. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.
Delhi - The Piccadilly Hotel Janakpuri vagy hasonló
Mandawa - Sara Vilas vagy hasonló
Bikaner - Laxmi Niwas Palace vagy hasonló
Jaisalmer - The Palace Hotel vagy hasonló
Jodhpur - Park Plaza vagy hasonló
Udaipur - Swaroop Vilas vagy hasonló
Pushkar - Pushkar Resorts vagy hasonló
Jaipur - Clarks Amer vagy hasonló
Agra- Clarks Shiraz vagy hasonló
Delhi - The Piccadilly Hotel Janakpuri vagy hasonló

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!