A Szentföld ösvényein Galileától Jeruzsálemig

12 Napos Körutazás Izraelben - Három Kultúra vonzásában

Vegyen részt ezen a páratlan körutazáson, ahol a Szentföldre kalauzoljuk Önt! Garantáltan felejthetetlen élményben lesz része! Látványosságok: Hajóval a Genázáreti tavon - Szent helyek Tibériás környékén - Palesztin keresztények Názáretben - Titkok és valóság Qumránban - Zsidó, keresztény és muszlim vallási hagyományok a Béke városában – Jeruzsálem

FőoldalKözel-KeletIzraelJeruzsálemA Szentföld ösvényein Galileától Jeruzsálemig

Alapár tartalmazza

11 éjszaka szállást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz), a magyar csoportvezető díját, az idegenvezetést, a csoportos vízumügyintézés díját, a Budapest – Tel Aviv – Budapest repülőjegyet.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek (250 USD/fő), az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a kötelező biztosításokat. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 15 fő

1. nap: Budapest – Názáret
Budapest–Tel Aviv repülés, felutazás Názárethbe.

2. nap: Haifa – Megiddó
Haifa, Ceaserea és a Kármel-hegy látnivalói, délután már az Armageddon hagyományával ismerkedünk Megiddóban.

3. nap: Akkó – Názáret
A nyüzsgő, mediterrán Akkóban kényeztet a múlt: Al Jazzar pasa mecsetje, a keresztes lovagok földalatti városa. Délután Sepphorison keresztül ismét Názáretbe érünk, ahol megtekintjük a monumentális Angyali Üdvözlet bazilikát.

4. nap: Tábor-hegy – Száfed
A Tábor hegy, Jézus színeváltozásának helye nyitja a napot, majd a zsidó misztika őshazája, Száfed felé vesszük az irányt.

5. nap: Tiberias
Ma Jézus Galileai működésének helyszínei mentén utazunk. A Boldogságok hegye, majd a tóparti Tabgha, és Kafarnaum következik. A Genezáreti-tó partjára érve Hammat Tiberias nemzeti parkját látogatjuk meg.

6. nap: Jardénit – Bét Seán – Jerikó
Jardénít (Jézus megkeresztelési helye) után, Bét Seána látogatunk, majd Jerikóban drótkötélpálya emel bennünket a Megkísértés monostorához.

7. nap: Wadi Qelt – Qumrán – Maszada
A Wádi Qelt sziklafalai között Koziba Szent György monostorát tekintjük meg, majd Qumrán a Holt-tengeri tekercsek feltalálási helye következik. Délután Maszada erődjét másszuk meg és fürdünk-lebegünk a Holt-tengerben.

8. nap: Hebron – Betlehem
Ma a Pátriárkák sírjához megyünk Hebronba, majd Bethlehemben a Születés temploma következik.

9-11. nap: Jeruzsálem
Három rendkívüli nap következik a monoteista vallások szent városában: Templom hegy; Zsidónegyed, Siratófal; Sion hegye, az Utolsó Vacsora terme, Örmény negyed; Jézus passiójára emlékeztető zarándokhelyek: Olajfák hegye, a Miatyánk temploma, Dominus Flevit templom, a Getszemáné kert, Szűz Mária sírja. Via Dolorosa, Krisztus börtöne, Ecce Homo, a Föld köldöke, minden templom legtitokzatosabbika: a Szent Sír bazilika; Bethlehem: Születés temploma ; Izrael Múzeum.

12. nap: Jeruzsálem-Budapest
Reggel Jaffa kikőtőjében búcsúzunk a Szentföldtől. Hazautazás

Szállás

Elhelyezés középkategóriájú (3-4*) hotelekben, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

11 éjszaka szállást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz), a magyar csoportvezető díját, az idegenvezetést, a csoportos vízumügyintézés díját, a Budapest – Tel Aviv – Budapest repülőjegyet.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek (250 USD/fő), az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a kötelező biztosításokat. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, belépők, engedélyek, kötelező biztosítások, melynek aktuális összege az árkalkulációnál látható.
BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Személyes kiadások, borravalók, fakultatív programok.
Belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek kb. 250 USD/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő repülőjárattal a Budapest-Tel Aviv-Budapest útvonalon.

Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú (3-4*) hotelekben, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

Időjárás: 
A napi átlaghőmérséklet 25-35 Celsius körül van. A nagyobb városokban gyakran fújdogál kellemes szellő, ami elviselhetőbbé teszi a klímát. Mivel száraz meleg várható, ezt sokkal könnyebben viseli a szervezetünk. Mindazonáltal időnként lehűlhet kicsit a levegő, érdemes csomagolni melegebb ruhát is.
Csomagolás: 
lapvetően nyári, könnyű ruhákkal kell készülni, de esténként és a reptereken lehet hűvös, ezért némi meleg felső öltözet sem árt. Továbbá fontos, hogy a térségben a nőknek és férfiaknak egyaránt tiszteletben kell tartani az öltözködésre vonatkozó szokásokat. Fedett váll, hosszú szoknya vagy nadrág a megfelelő viselet. A ruha semmiképpen sem lehet kihívó. A férfiaknál is kerülendő a rövidnadrág viselése. Férfiaknak sapka, valamilyen fejfedő mindenképpen szükséges. (Bár a legtöbb helyen elméletileg adnak, erre nem árt készülni.) Ezen kívül más kötöttség nincs. A helyszínen olcsón lehet arab kendőt kapni, palesztin kendő viszont ne legyen nálunk, abból - akár belépéskor is - gondok lehetnek. A fürdőruhát ne felejtsük itthon. Lábbelinek egy kényelmes szandál, cipő ajánlott, esetleg egy zártabb edzőcipő bizonyos helyeken hasznos lehet. Jó, ha a felszerelés része: magas faktorú napkrém, a napszúrás elkerülése végett egy kalap vagy kendő, frissítő kendő, WC-papír, övtáska vagy szütyő, amit a ruhánk alatt hordhatunk. Szükség lehet zseblámpára is. Ajánljuk, hogy csak egy nagyobb csomagot, illetve egy kézipoggyászt hozzanak magukkal.
Vízum: 
Magyar állampolgároknak a hazaérkezéstől számított legalább fél évig érvényes útlevéllel kell rendelkezniük. Az utazás során vízumra nem lesz szükségünk. A határátlépésnél problémát okozhat, ha az útlevél tartalmaz korábbi utakhoz kapcsolódó, muzulmán többségű országba szóló vízumot.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
A jelenlegi járványügyi helyzetben az adott úti célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során. Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!