A Spartacus ösvény: túra a Visegrádi - hegységben

Egynapos kirándulás csodálatos kilátással

Egynapos kirándulás és könnyű túra a Visegrádi-hegység egyik legszebb kilátást kínáló ösvényén, az egyébként jelzetlen Spatacus ösvényen, délután pedig a Mogyoró-hegyen és a Fellegvárban sétálubk egyet.

FőoldalEurópaMagyarországBudapest és környékePilisA Spartacus ösvény: túra a Visegrádi - hegységben

Alapár tartalmazza

A túra ingyenes, az utazom.com vállalja a túravezetést, az odajutásról és az elemózsiáról mindenkinek magának kell gondoskodnia.

Alapár nem tartalmazza

A túrán való részvétel ingyenes, nincsenek kötelező költségek.

Hossz: 
1 napos túra
Létszám: 
10-40 fő

Nehézség:

Könnyű gyalogtúra, nincsenek megerőltető emelkedők.

Szombat reggel 9:05 kor találkozunk találkozunk a visegrádi Duna-parton, a kompállomásnál, gépkocsival és a tömegközlekedéssel érkezőkkel is.

A túra 9:15 kor indul innen. Autóbusszal az Újpest-Városkaputól 7:35 kor induló busszal lehet ide jutni, vagy a Nyugati pályaudvarról 8:07 kor induló zónázó vonattal Nagymaros-Visegrád állomásig utazzunk, és onnan a 9:00 kor induló komppal lehet átkelni a túlsó partra a túra kiindulópontjára.

Innen a kék jelzésen idulunk el Visegrád településen keresztül az Apátkúti-völgy felé, majd a kevéssé ismert, jelzetlen Spartacus ösvényen kaptatunk fel egy hangulatos rönkfából készült vadászházhoz, a Jenő-kunyhóhoz, innen a Dunakanyar csodálatos panorámáját élvezve bejárjuk a Spartacus ösvényt. Innen szintén erdei utakon ballagunk vissza Visegrádra, ahonnal felsétálhatunk a Salamon torony mellett a Fellegvárba, ahol szintén elénk tárul a Visegrádi hegység, a Börzsöny, a Naszály és a Szentendrei sziget látképe. Túránkat a Mogyoró hegyen fejezzük be, ahonnan a római kori erőd alalpjaira épült Nádorvár romjai látszanak. Délután indulunk haza.  

A túra táv: 16,5 km

A szintemelkedés: 560 méter

Kovács Attila
Az utazom.com tartalom felelőseként tudósítok arról, miért érdemes velünk felfedezni a hazai tájakat, messzi vidékeket. A válasz egyszerű: utazom.com - az igazi kaland innen indul!
Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

A túra ingyenes, az utazom.com vállalja a túravezetést, az odajutásról és az elemózsiáról mindenkinek magának kell gondoskodnia.

Alapár nem tartalmazza: 

A túrán való részvétel ingyenes, nincsenek kötelező költségek.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség.
Kiutazási forma: 
egyénileg
Egyebek
Kiutazás: 

Az Újpest autóbuszállomásról 7:35 kor induló autóbusz éppen 9:00 re érkezik Dömösre. Visszafelé is óránként indulnak buszok Budapestre.

Étkezés: 
Készüljünk néhány szendviccsel és elegendő mennyiségű innivalóval is.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!