A spanyol La Rioja vidék borai és gasztronómiája

5 napos körutazás

Felfedezzük Spanyolország egyik legjobb borvidékét és legjobb borait. Meglátogatjuk a régió legszebb történelmi emlékeit. Megkóstoljuk a híres specialitást, a Tapast.

FőoldalEurópaSpanyolországBilbaoA spanyol La Rioja vidék borai és gasztronómiája

Alapár tartalmazza

szállást 4 *-os szállodában büféreggelivel
3 ebéd és 2 vacsora a program szerint
Autóbuszos utazás a program szerint
Pincelátogatások és borkóstolók a program szerint

Alapár nem tartalmazza

Lufthansa repülőjegy Bp-Bilbao-Bp között illetékkel, 
Útlemondási biztosítás
Idegenforgalmi adók (helyszinen fizetendő)
Egyéb költségek: Gasztronómiai vacsora a Marqués Murrietában 3 borral
baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás
Belépők
A borkóstolások helyszínén megvásárolható borok árát.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
max. 16 fő

1. nap: Budapest – Bilbao – Logrono
Elutazás Budapestről 06:15 h-kor a Lufthansa járatával. Érkezés München-i átszállással Bilbaoba  11:05h-kor, majd Spanyolország leghíresebb borvidékének, a La Rioja vidék felfedezésére indulunk.
Útközben kitérőt teszünk San Millan de Gogolla völgybe, ahol megtekintjük a 6. században épült San Milan de Suso és a 11. században épült San Milan de Yuso kasztíliai kolostor együttest.
Történelmi jelentőségét San Millán sírjában talált kódexeknek köszönheti. A Yuso kolostorban találták meg az első spanyol nyelvre utaló írásos emléket.
Délután érkezünk La Rioja központjába, Logronoba. A La Rioja borvidék az első földrajzi megnevezéssel ellátott borvidék Spanyolországban, elismertségét a 19. század végén két nagybírtok, a Marques Riscal és a Marques Murrieta alapozta meg, melyeket a program során meg is látogatunk.
Este 5 fogásos gasztronómiai vacsora a híres Zarcillo éttermében. Szállás Logronoban.(3 éj)

2. nap: La Rioja borvidék - Logrono
Reggeli után először az 1895-ben alapított Martinez Lacuesta pincészetbe látogatunk, amely az egyik legrégebbi, 1908-óta regisztrált pincészet Spanyolországban.
A program során megismerjük a régió történetét, megtekintjük a 100 éves pincét, majd 2 féle bort kóstolunk meg. Ezt követően egy 3 fogásos ebéd keretében megkóstoljuk a La Rioja íz világát. Az aperitív után 2 féle vörösbort kóstolunk: Reserva és Grand Reserva.
Ebéd után fakultatív látogatást teszünk a közeli Bor múzeumba, majd szabadprogram.
Este a közeli Marques de Riscal pincészethez utazunk, amelyet 1858-ban alapítottak. A látogatás során megtekintjük a birtokot, majd a borászat éttermében a két csillagos Michelin chef, Francis Paniego által összeállított, La Rioja-i konyha jellegzetességeit bemutató, 4 fogásos vacsorán veszünk részt. A hagyományos és avantgard jegyeket is magában hordozó vacsora alatt az alábbi válogatott borokat kóstoljuk meg:
Marques de Riscal Limousin D.O  Rueda
Marques de Riscal Reserva D.O.C Rioja
Marques de Riscal Gran Reserva D.O.C. Rioja

3. nap: La Rioja borvidék - Logrono
Reggeli után szabadprogram, majd a vidék egyik ikonikus pincészetébe, az 1890-ben alapított Bodegas Franco Espanolos birtokra látogatunk. Megtekintjük a Centenáriumi pincét, majd a pincészet három  legjobb borát kóstoljuk meg.
Ezt követően ebéd a vidék speciális ételeiből. 
Látogatásunk alatt fakultatív borkóstoló: egy 1970-es, különleges Rioja Bordon Reserva borból (felár ellenében).
Délután szabad program, séta Logronoban.
Este fakultatív látogatás a Spanyolország ékköveként számon tartott, leghíresebb borászatában, az 1852-ben alapított Marques De Murrietaba látogatunk el.. Megtekintjük a borászat 19 sz épült ipari épületét a pincészet legszebb termeit, valamint a híres történelmi bor gyűjteményt. Látogatásunk után Mariano Pascual chéf  egy 4 fogásos, gasztronómiai vacsora keretében bemutatja a spanyol gasztronómia sokszínű és változatos ízű konyháját.
A vacsora mellé a pincészet 3 kimagasló, válogatott borát kóstoljuk meg:
Fehér Capellania White Reserva 2014-es
Marqués de Murrieta Red Reserva 2014-es
Marqués de Murrieta Red Gran Reserva 2011-es
A vacsora végén fakultatív borkóstolási lehetőség Spanyolország máig egyetlen, Robert Parker által 100 pontra értékel borából, az 1986-os, 21 évig amerikai hordóban, majd öt évet egy beton hordóban tovább érlelt, és ezután palackozott Castillo Gran Reserva Especial Cosecha száraz fehér borát.
A bor korlátozottan áll rendelkezésre, ezért az igényt előre jelezni kell. A palack ára (max 8 főre): 650 Eur.

4. nap:  Logrono – Bilbao
Reggeli után Bilbaoba utazunk. Útközben ellátogatunk a „fiatal”, 1991-ben alapított, de világszerte ismert Roda pincészetbe. A program keretében a pincészet 4 féle exkluzív borát kóstoljuk meg illetve olíva olajait.
Délután érkezünk Bilbaoba. Gyalogos városnézés Baszkföld legjelentősebb városában. Az óvárosban megtekintjük a város védőszentjének, Nuestra Senora de Begong templomát, majd a San Antón templomot, végül a város legrégebbi épületét, az 1379 táján épült Santiagó katedrálist. Befejezésül sétálunk a csodálatos Plaza Nueva árkádos főterén. Szállás Bilbaoban.

5. nap:  Bilbao - Budapest
Délelőtt látogatás a híresGuggenheim Múzeumba. A Guggenheim Alapítvány gyűjteménye, a világ egyik legnívósabb magángyűjteménye a legismertebb művészek munkáival: Kandinsky, Picasso, Miro, Dali, Modigliani, Mondrian, Matisse, Klee, Pollock, Chagalle, vagy épp Moholy-Nagy. A múzeumlátogatás után búcsú ebéd egy hagyományos baszk étteremben, majd transzfer a repülőtérre.
Indulás 18:25 h-kor a Lufthansa járatával. Müncheni átszállással 23:30 h-kor érkezünk Budapestre.

UNESCO Világörökségi helyszínek:
San Milan de Suso és San Milan de Yuso kolostorok

Szállás

4* szállodában kétágyas fürdőszobás szobákban

Koronavírus információ

Spanyolország:

Koronavírus információ:
Nyitás:
2020.06.21-én Spanyolország megnyitja határait az Európai Unió tagállamaiból érkezők számára. A szállások 06.18-tól folyamatosan nyitnak, így legkésőbb július elején már vendégeket fogadnak.
Kiutazás: Az országba való belépéshez nincs szükség előzetesen elvégzett koronavírus tesztre, illetve kötelező karantén nélkül lehetséges a beutazás.
Visszatérés Magyarországra: Az országból belépő magyar állampolgár automatikusan mentesül a hatósági házi karantén kötelezettsége alól.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Fakultatív

Látogatás a Spanyolország ékköveként számon tartott, leghíresebb borászatában, az 1852-ben alapított Marques De Murrietaban

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

szállást 4 *-os szállodában büféreggelivel
3 ebéd és 2 vacsora a program szerint
Autóbuszos utazás a program szerint
Pincelátogatások és borkóstolók a program szerint

Alapár nem tartalmazza: 

Lufthansa repülőjegy Bp-Bilbao-Bp között illetékkel, 
Útlemondási biztosítás
Idegenforgalmi adók (helyszinen fizetendő)
Egyéb költségek: Gasztronómiai vacsora a Marqués Murrietában 3 borral
baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás
Belépők
A borkóstolások helyszínén megvásárolható borok árát.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, idegenforgalmi adó, repülőtéri illeték.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Idegenforgalmi adó: 12 €/ fő (helyszínen fizetendő)
Belépők: kb. 40 €/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Idegenforgalmi adó.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Várható menetrend (változhat):

Légitársaság: Lufthansa
Oda út: Budapest - München 06:15 - 07:30
München-Bilbao: 08:55 - 11:05

Haza út: Bilbao - München 18:25 - 20:30
München - Budapest: 22:20 - 23:30

Utazás Lufthansa járattal:
Utasaink a fedélzetre személyenként 1 darab max. 8 kg súlyú kézipoggyászt vihetnek fel (max. 55 x 40 x 23 cm nagyságú), illetve a kézipoggyászon felül személyenként 1 db max. 23 kg súlyú bőröndöt adhatnak fel.
A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.
Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Lufthansa poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.
Szórakoztatás: Hosszabb repülőutak alatt az Inflight Programme űzi el unalmát, amivel újságot olvashat, zenét hallgathat, meccseket nézhet. A gyermekeknek pedig mesékkel kedveskednek a Lufthansánál. 
Étel-ital: Az út hosszától és az úti céltól függően alakítják a menüt. Az ételeket széles körű ingyenes italválaszték egészíti ki. 

Szállás: 

4* szállodában kétágyas fürdőszobás szobákban

Étkezés: 
A részvételi díj büfé reggelit, három ebédet, kettő vacsorát tartalmaz.
Időjárás: 
Az ország éghajlata éppoly sokoldalú, mint földrajzi jellemzői. Mediterrán éghajlatú, a keleti és a déli partszakaszokon magas a napos órák száma és minimális a csapadékmennyiség, a tél pedig enyhe. A szigeteken és a part mentén, a tengeri fuvallatoknak köszönhetően, a nagy melegek is jobban elviselhetőek.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!