A Selyemút birodalmai

10 napos körutazás Üzbegisztánban.

"A mai napig jól emlékszem a káprázatra, amikor elsőnek tekinthettem meg élőben a korábban csak képen látott Szamarkand türkiz kupoláit."

FőoldalÁzsiaÜzbegisztánKhivaA Selyemút birodalmai

Alapár tartalmazza

A teljes alapprogramot
Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban + 1 éj repülőn
Félpanziós ellátást
A retút repülőjegy alapárát
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
Fix, foglaláskor telefonon választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, repülőtéri illeték, vízum, útlemondási biztosítás a repülőjegyre és az illetékre, borravaló.

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Maximum 20 fő

1. NAP: BUDAPEST – ISZTAMBUL – TASHKENT
Este indulás Budapestről repülővel. Éjfél körül átszállunk, majd tovább utazunk Tashkentbe. Éjszaka a repülőn.

2. NAP: TASHKENT – URGENCH – KHIVA
Reggel érkezés Tashkentbe, majd transzfer a szállodába, tusolás, rövid pihenő, ezt követően megkezdjük városnézé­sünket. Az 1966-os hatalmas földrengés nagy károkat oko­zott, mégis számos látnivalót kínál a Tashkent az utazóknak. Városnézésünk során felkeressük az Óváros és a modern város­rész nevezetességeit. Egyik legkiemelkedőbb látnivaló a Khast-Imam komplexum, melyben többek között megnézhet­jük az úgynevezett Oszmán Koránt, mely a világ egyik legré­gebbi kézzel írott Koránja, illetve – a legenda szerint –, itt őrzik Mohamed próféta egyik hajtincsét is. A városnézés főbb állomá­sai ezen felül: Chorsu bazár, Amir Timur tér, Függetlenség tere, Képzőművészeti Múzeum. Kora este transzfer a belföldi repü­lőtérre, repülés Urgenchbe. Érkezés után transzfer Khivaba. Szállás elfoglalása, vacsora.

3. NAP: KHIVA
Reggeli után bepillantást nyerhetünk a Világörökség részét képező Ichan-Kala erőd látnivalóiba, mely falain belül töké­letes állapotban sorakoznak több évszázad kincsei. Paloták, medreszek, mecsetek egy 500 × 300 méteres, kényelmesen bejárható területre koncentrálva. Már messziről látszik a híres Kalta Minor torony, mely Khiva szimbóluma is egyben. A tor­nyot sok legenda övezi, de egy biztos, a felületét borító majo­likák 1855 óta ragyognak a napfényben. A városban felkeressük még: Ismail Khodja- majd a Pahlavan Mahmud mauzóleumot, Mohammed Amin Khan medreszét, Juma (Péntek) mecsetet, mely az utolsó kán palotája. Programunk végén elfoglaljuk a szállásunkat, vacsora.

4. NAP: KHIVA – URGENCH – BUKHARA
Reggel transzfer Urgench-be a repülőtérre, indulás Bukhara-ba. Érkezés délelőtt Bukharaba. Mai napunkat teljes egészében Bukhara látnivalóinak szenteljük. A város a selyemút egyik leg­fontosabb megállója volt. Mivel több, mint 2500 éves, így jog­gal mondhatjuk, hogy minden sarkon újabb látnivaló vár ránk. A városnézés során felkeressük: Kalyan mecsetet, Samanides mauzóleumot, Nodir-Divan-Beghí medreszét, Lyabi-Khauz komplexumot, Kalon minaretet, Bolo- Hauz mecsetet, Coumpol bazárt, Miri Arab medreszét, Arc Citadel erődöt. Felsorolni is sok a megannyi látnivalót. Vacsoránkat ma Nadir Divan Begi med­reszében fogyasztjuk el, hangulatos ruha bemutató és folklór műsor kíséretében.

5. NAP: BUKHARA
Reggeli után folytatjuk a varázslatos Bukhara felfedezését a város utolsó emírjének nyári palotájával, a Sitorai Mokhi- Khosa-val. A terület érdekes elegye az orientális és az orosz épí­tészetnek. Következő megállónkat, Bakhouddin Naqshbandi Mauzóleumát Közép-Ázsia Mekkájának is hívják, fontos kegy­helynek számít a környező országok muszlimjai számára. Utolsó látnivalónk a mai napra a Chor-Bakr temető és komplexum, mely 30 építészeti alkotás együttese. Programunk végén lehe­tőségünk lesz szuvenírek vásárlásra, illetve ellátogatni az Arany bazárba. Vacsora és szállás Bukharában.

6. NAP: BUKHARA – SZAMARKAND
Reggeli után szabadprogram keretében sétálhatunk a helyi piacon. Délután a híres Afrosiab szuperexpresszel utazunk Szamarkandba. Érkezés után transzfer a szállodába, majd rövid városnézés. Szállás és vacsora Szamarkandban (2 éj).

7. NAP: SZAMARKAND
Az egész napot Szamarkand felfedezésével töltjük. Szamarkand az ókorban a tudomány és művészetek egyik központja volt. Sok fajta nép és vallás keveredett itt. „Több út vezet az ég felé” hang­zik a hitvallásuk. Reggel ellátogatunk a keleti Siab bazárba, majd városnéző utunkat Gur Emir Mauzóleumával és Timur Lenk mongol fejedelem sírhelyével folytatjuk. Kimegyünk a híres Regisztran térre, amely az ókorban a város központja volt. A téren három csodálatos medresz található, melyek iszlám iskolaként működtek egészen a XVII. századig. Megnézzük még a Bibi Khanum mecsetet, illetve a Shah-i-Zinda épületegyüttest.

8. NAP: SZAMARKAND – TASHKENT
Reggeli után meglátogatunk egy szőnyegszövő műhelyet a városban, ahol a mai napig kézzel készítik a szőnyegeket. Ezt követően megnézzük az Ulugh Beg obszervatóriumot, vala­mint az Afrosiab múzeumot, amely Szamarkand észak-keleti részén az ősi város ásatási területén helyezkedik el, és egy letűnt kor emlékeit mutatja. Ellátogatunk még Szent Dániel mauzó­leumába, illetve egy selyempapír készítő műhelybe. Délután transzfer az állomásra, majd az Afrosiyab szuperexpresszel visszautazunk a fővárosba, Tashkentbe. Érkezés az esti órákban, ezt követően transzfer a szállodába, majd vacsora.

9. NAP: TASHKENT – CHIMGAN – TASHKENT
Reggelizünk, majd a hegyek irányába indulunk el. Ellátogatunk Chimganba, ami a legmagasabban fekvő település Üzbegisztánban, 1.650 méteren helyezkedik el. Harapni való friss levegő és változatos növényvilág fogad minket. Télen a havas lankákon, síelni is lehet. A falu körül szanatóriumok valamint táborhelyek is találhatóak. Csodálatos kilátás tárul elénk innen a Beldersay-völgyre. Szabadidő, mely alatt sétálhatunk emléktárgyakat vásárolhatunk. Programunk végén visszautazunk Tashkentbe. Szállás, majd vacsora Tashkentbe.

10. NAP: TASHKENT – ISZTAMBUL – BUDAPEST
Korai reggeli, majd transzfer a repülőtérre. Indulás Budapestre. Átszállás után Budapestre érkezés az esti órákban.

Szállás

3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj repülőn

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

A teljes alapprogramot
Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban + 1 éj repülőn
Félpanziós ellátást
A retút repülőjegy alapárát
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
Fix, foglaláskor telefonon választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, repülőtéri illeték, vízum, útlemondási biztosítás a repülőjegyre és az illetékre, borravaló.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy, repülőtéri illeték, vízum

Helyszíni költségek leírása: 

Khiva - Ichan Kala belváros 13 $
Pakhlavan Mahmud Mausoleum 2 $
Bukhara városnéző túra belépőkkel 11 $
Ark Regionális Múzeum 2 $
Chashma Aayub múzeum 1 $
Magoki Attori Mosque 1 $
Mokhi Khosa Múzeum 2 $
Registan Tér 5 $
Shoki - Zinda Emsemble 2 $
A.Temur Ensemble/Gur - Emir Mausoleum 3 $
Bibi - Khanym Mosque 3 $
Ulugbek's Obszervatórium 3 $
Afrosiab Múzeum 3 $
"Khazrat Imam" Komplexum 2 $
Kukeldash Madrassah 2 $
Museum of Applied Art 2 $

Belépők ára: kb.: 57 USD.
A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 2-4 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).
 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.  

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.
 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjárattal.

Szállás: 

3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj repülőn

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltás nem szükséges. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot!
Cím: Budapest, IX. Gyáli u. 3/a, telefon: 06-1 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!