A rejtélyes Szicília

5 napos körutazás

"Ha már van egy átfogó képünk az országról, sok mindent láttunk, sok helyen jártunk már, akkor érdemes elutazni erre az imádnivaló szigetre, ami szinte külön kis ország."

FőoldalA rejtélyes Szicília

Alapár tartalmazza

A leírt alapprogramot, szállást 3 és 4 csillagos szállodákban, kontinentális reggeli ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől - Budapestig, a retúr repülőjegy alapárát, 1 db max. 20 kg-os feladható poggyászt, 1 db kézipoggyászt, Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára, Fix foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon, útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére).

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, repülőtéri transzfert, idegenforgalmi adót, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap: Budapest - Catania
Indulás Budapestről menetrend szerint, érkezés Cataniaba vár­hatóan az esti órákban. Transzfer a szállodába (2 éj).

2. nap: Ctania - Taormina -Savoca
Napunkat Catania felfedezésével kezdjük, aminek életét és fejlő­dését a mai napig az Etna működése uralja. A főtér látványossága­inak (katedrális, Elefánt-út, városháza, városkapu) megtekintése után, helyi kisvonatra vagy városnéző kisbuszra szállunk és a további látnivalókban így gyönyörködünk. Ezután lehetőségünk nyílik elmerülni a városi forgatagban. Taorminába utazunk tovább, ahol a görög színház, a bazilika és a főtér felkeresése után szabad­idő keretében megkóstolhatjuk a tipikus szicíliai édességeket, a mandulás sütit vagy a cannolit. Késő délután a dombtetőre épült Savocaba látogatunk, a „keresztapa” filmek forgatási helyszínére. Felkeressük a híres Bar Vitellit, ahol filmes relikviákat láthatunk és megkóstolhatjuk a granitet. Közös szicíliai programunkat ezen a jellegzetes helyen fejezzük be. Szállás Catania környékén.

3. nap: Catania - Etna - Piazza Armenia
Reggelink után napunkat a ma is működő vulkán, az Etna megismerésével kezdjük. Autóbusszal felmegyünk a hegy feléig, majd felvonóval magasabbra kapaszkodunk és terep­járó buszokkal a kráterekig utazunk. Helyi vulkanológus veze­tésével bepillantást nyerünk a legutóbbi kitörések történéseibe is. Természeti világörökségünk bejárása után a sziget nyugati felébe utazunk. Útközben felkeressük Piazza Armerina római kori villáját. A belső díszítést adó mozaikokat a villára földcsu­szamlás miatt rázúduló sárréteg őrizte meg az utókor számára. 1997 óta világörökségi helyszín. Szálláshelyünkre este érkezünk Agrigento környékére.

4. nap: Agrigento - Cefalu - Palermo
Mai napunkon elsőként Agrigentoba utazunk. A leghíresebb régészeti látványosság a Templomok völgye mely a világörökség része. Továbbutazunk a középkori hangulatú Cefalú városába. Felkeressük a Szűzanyának épített, XII. századi, a világörökségi listán szereplő katedrálist; szűk, kis sikátorokon keresztül elsé­tálunk az Arab mosodáig és lehetőségünk nyílik megmártózni a Tirrén-tengerben. Ezután Palermot keressük fel, aminek tör­ténelmi városközpontja a világörökség része. Megtekintjük a Normann Palotát után a gyönyörű katedrális felé vesszük az irányt, majd a Piazza Pretoriat és a Quattro Cantit nézzük meg, sétánk végén pedig a Teatro Massimo impozáns épülete vár még ránk. Palermótól a kapucinus szerzetesek temetkezési helyével, a katakombákkal búcsúzunk. Szállás Palermo környékén.

5. nap: Palermo - Budapest
Utolsó napunkat egy rövid kirándulással kezdjük Monrealeba. A „Király-hegy”, vagyis Monreale az UNESCO világörökség része. A belső mozaikdíszítéssel rendelkező katedrális, a bencés szer­zetesek kolostora és az érseki palota alkotta épületegyüttest keressük fel. Ezután a transzferig szabadprogram Palermoban. Hazautazás menetrend szerint várhatóan a délutáni órákban. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

A leírt alapprogramot, szállást 3 és 4 csillagos szállodákban, kontinentális reggeli ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől - Budapestig, a retúr repülőjegy alapárát, 1 db max. 20 kg-os feladható poggyászt, 1 db kézipoggyászt, Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára, Fix foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon, útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére).

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, repülőtéri transzfert, idegenforgalmi adót, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illetéket, repülőtéri transzfert, idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 
Palermo - Normann palota és kápolna: 8,50 €
Palermo - Kapucinus katakombák: 3 €
Monreale - "Király-hegy": 1,50 €
Villa Romana del Casale: 10 €
Etna: 63 €
Idegenforgalmi adó: 8 €
Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Idegenforgalmi adó.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjárattal.

Szállás: 

3 és 4 csillagos szállodákban.

Étkezés: 
A részvételi díj kontinentális reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
A Földközi-tenger legnagyobb és Európa hetedik legnagyobb szigete, egyben Olaszország legnagyobb területű régiója. Területe 25 700 km², lakosainak száma mintegy 5 millió.
Időjárás: 
Szicília éghajlata a tengerparti területeken kellemes, földközi-tengeri. A nyár meleg, de nem túl forró, a tél rövid és enyhe, október és március között pedig mérsékelt esőzés jellemző. A napsütéses napok évi száma átlagosan: Palermo – 98, Messina – 110, Taormina – 130, Siracusa – 133. Az évi középhőmérséklet a partok mentén 17 és 19 Celsius-fok között ingadozik. A legforróbb hónap a július.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.7
3 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.7
Program értékelése
4.7
Szállás értékelése
4.7
Túravezetők értékelése
4.7
Utazás értékelése
4.7
<név nélkül>
Budapest, XI. kerület
2017. aug. 12
4.8
Fantasztikus idegenvezetővel, csodálatos tájakon jártunk. A program jól szervezett, nagyon sűrű, épp ezért kicsit kevés a szabadidő.
<név nélkül>
Budapest, II. kerület
2017. jún. 11
4.2
Eredendően egyéni utazók vagyunk, a társas utazás továbbra sem lesz célunk. Nehezen viseljük a hosszas, buszon töltött órákat, a WC használatának tilalmát.
Tünde
Cegléd
2017. máj. 9
5.0
József munkáját kiemelném. Rendkívüli felkészültségű rokonszenves ember. Szívesen utaznék vele bárhová.
A túra elég fárasztó, ennek tapasztalatai alapján úgy gondolom hogy egy nap program, egy nap pihenés formában élvezhető lenne, vagy ha a szálláshelyek közelebb lennének a látnivalókhoz, akkor nem kellene a buszban tölteni a fél napot.
De ezek csak javaslatok, rendkívül elégedett vagyok az utazással. Köszönöm a lehetőséget.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!