A mesés Aranyháromszög és Nepál a varázslatos Himalájával

14 napos körutazás Indiában és Nepálban

Taj Mahal, a világ hét új csodájának egyike, Jaipur, a rózsaszín város, csodálatos panoráma a Himalája hófödte csúcsaira, látogatás a mesés Kathmandu-völgyben

FőoldalÁzsiaIndiaDelhiA mesés Aranyháromszög és Nepál a varázslatos Himalájával

Alapár tartalmazza

A leírt alapprogramot
Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
Ellátást program szerint
A retúr repülőjegy alapárát
Egy maximum 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, repülőtéri illeték, vízum, borravaló, útlemondási biztosítás.

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum 20 fő

1. NAP: BUDAPEST – DELHI
Elrepülés Budapestről egy átszállással Delhibe. Étkezés és éjsza­kázás a repülőn.

2. NAP: DELHI (INDIA) – MATHURA – YAMUNA FOLYÓ – AGRA
Érkezés Delhibe a reggeli órákban. Reggeli, ahol alkalom nyí­lik a téli ruhákat lecserélni, majd utazás a hinduk egyik jelentős zarándokhelyére, Mathurába, Krisna isten szülőhelyére. Ott rik­sába szállunk, így érjük el a Szent Yamuna folyót, ahol csónak­ból gyönyörködhetünk az áldozati szertartásokban. Folytatjuk utunkat, Sikandránál vetünk egy pillantást az Agrát naggyá tevő Nagy Akbar mauzóleumára. Vacsora és szállás Agrában.

3. NAP: AGRA
Reggeli, majd bejárjuk az UNESCO világörökségnek számító Vörös Erődöt. Európában évszázadokba telt, amíg a zord középkori cita­dellákból kialakultak a kecses reneszánsz paloták. Agrában ez a fejlődési folyamat három generáció életében lezajlott. Az erőd egyik legmeglepőbb jellemzője a hirtelen átalakulás a katonai erő bizonyításából a tékozló szépségbe. Ellátogatunk a Taj előfutárá­nak tekinthető, első teljes egészében fehér márványból épített Itimad-ud Daula síremlékéhez. Vacsora és szállás Agrában.

4. NAP: AGRA – TAJ MAHAL – FATHEPUR SIKRI – JAIPUR
Korai reggeli után egy újabb UNESCO Világörökségnek, a szerelem emlékműveként elhíresült Taj Mahalnak szenteljük az időt. Sah Jahan építtette feleségének, Mumtaz Mahalnak, állhatatos sze­relme jeléül. A Taj Mahalt 22 éven át, 22.000 közép-ázsiai, euró­pai és indiai munkás építette. „Ez a vörös homokkövön nyugvó óriási fehérmárvány tömeg a szó szoros értelmében ékszer.” Ezt követően utazás Fathepur Sikribe, a szellemvárosba, melyet 1569-ben Nagy Akbar építtetett és 14 éven át a mogul biroda­lom fővárosa volt. „Amikor az Erzsébet korabeli angolok 1583-ban Fathepur Sikribe mentek, hogy találkozzanak a nagy császárral, Akbarral, elámultak: egy Londonnál mind lélekszámban, mind nagyságát tekintve jelentősebb várost találtak. Rubintok, gyé­mántok, drága selymek özöne tárult szemük elé. Ma Fathepur Sikri elhagyottan, magányosan mereng a régmúlt dicsőségén.” Továbbutazás Jaipurba. Vacsora és szállás Jaipurban.

5. NAP: JAIPUR
Reggeli után szabadprogram, a környék egyéni felfedezése, vagy fakultatív programlehetőség: egész napos jaipuri városné­zés. Látogatás az Amber palotához. A kirándulás külön érdekes­sége, hogy a magasan a tó felett emelkedő építményt, melynek kupolái és tornyai Andersen meséit idézik, lehetőség szerint elefántokon közelítjük meg. Az Amber palota a mai napig hir­deti Rajastan XVII. századi uralkodóinak nagyságát. Délután elbámészkodunk az 1727-ben alapított, a vendégbarátságot jelképező rózsaszínben pompázó Jaipur városában. Megnézzük a rajastani maharadzsa által ma is lakott városi palota múzeu­mait, felkeressük a híres Jai Singh maharadzsa XVIII. században épített különös obszervatóriumát, a Jantar Mantart és fotóstop a Szelek Palotájánál (Hawa Mahal). Fakultatív egész napos jaipuri városnézés: 16.500 Ft. Vacsora és szállás Jaipurban.

6. NAP: JAIPUR – DELHI
Reggeli, majd utazás Delhibe. Érkezést követően megkezdjük városnézésünket az indiai fővárosban, visszautazunk pár száz évet az időben Ó-Delhibe, mely „az igéző és változatlan Kelet dicsősége és csalárdsága, nagysága és szennye”. Bejárjuk a Yamuna folyó partján épült Vörös Erőd melletti óváros sikátorait, a bazárt, felkeressük a Jama Masjidot, India legnagyobb mecse­tét. Vacsora és szállás Delhiben.

7. NAP: DELHI
Reggeli után felkeressük a brit gyarmati korban épült Új-Delhit, ahol szemügyre vehetjük az India kaput, mely az I. Világháborúban elesett indiai katonáknak állít emléket. Megtekintjük az egykori alkirály palotáját, ami ma az elnöki rezidencia, a Parlament és a Titkárság épületeit, a hivatali negyedet. Felkeressük az UNESCO világörökség részét képező Humájun császár síremlékét és a Hindusztán hetedik csodájának mondott, szintén a világ örök­ségeként számon tartott egykori minaretet, a Qutab Minart és a mellette még az V. századból megmaradt, nem rozsdásodó vas­oszlopot. Végezetül megismerkedünk a modern vallásos indiai építészetet képviselő Laksmi Narajan (Birla) szentéllyel. Vacsora és szállás Delhiben.

8. NAP: DELHI – KATHMANDU (NEPÁL)
Reggeli után transzfer a reptérre, elutazás Nepálba, érke­zés Kathmanduba a délutáni órákban menetrendtől füg­gően. Transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása, majd séta Kathmandu nyüzsgő, művészek által is előszeretettel látogatott Thamel negyedében. Vacsora, szállás Kathmanduban.

9. NAP: KATHMANDU-VÖLGY – SWAYAMBHUNATH – PATAN – KATHMANDU
Reggeli, majd szabadprogram, séta, vásárlás Kathmanduban, vagy fakultatív programlehetőség: egésznapos látogatás a Kathmandu-völgyben: elsőként Kathmandu Palota terét láto­gatjuk meg – az UNESCO Világörökség része – és felkeressük az élő szűz istennőt, a Kumarit. Délután a Swayambhunath-t, a világ egyik legrégebbi sztúpáját nézzük meg, amit a maj­mok szentélyeként ismernek. A legenda szerint a „magát megteremtő” sztúpához köthető a Kathmandu-völgy szüle­tése. A sztúpától gyönyörű a kilátás a városra. Délután ellá­togatunk Patanba, a négy III. századi, még Ashoka császár emeltette sztúpákkal határolt kézművesek, művészek város­ába. Körbesétálunk az egykori uralkodói „palota téren”, a Durbar Squeren. Egésznapos fakultatív látogatás Kathmandu-völgyben: 22.800 Ft. Vacsora, szállás Kathmanduban.

10. NAP: KATHMANDU – POKHARA
Reggeli után útnak indulunk Pokharába, Nepál harmadik legna­gyobb városába. Pokhara páratlan szépségű természeti környe­zetben, 827 méter magasan fekszik, lenyűgöző panoráma nyílik innen a Himalája hófödte csúcsaira. Az Annapurna régióba tartó hegymászók, innen Pokharából indulnak útnak. Érkezés után a szobák elfoglalása, délután szabadprogram, a környék felfede­zése. Vacsora, szállás Pokharában.

11. NAP: POKHARA
Kora reggel utazás az 1592 méteren fekvő Sarangkot magaslatra, hogy megcsodáljuk a fenséges napfelkeltét. A hegyről lenyű­göző panoráma nyílik a Pokhara völgyre és a környező hegyvo­nulatokra. Visszautazás a szállodába, reggeli, majd városnézés Pokharában, melynek során látogatást teszünk a Davi vízesésnél, felkeressük a Shivának szentelt Gupteshwor barlangot és a Seti folyóvölgyet. Délután csónakázás a Fewa tavon, amely a máso­dik legnagyobb tó a Nepáli Királyság területén. A tó közepén található kétszintes pagoda Ajima istennő tiszteletére épült; a pagodát sok hívő keresi fel, hogy áldozataikkal engeszteljék ki az istenséget. Vacsora, szállás Pokharában.

12. NAP: POKHARA – KATHMANDU
Reggeli, majd visszautazás Kathmanduba. Délután megtekint­jük a Bagmati folyó partján lévő Shiva tiszteletére épült hindu templomot, a Pashupatinath templomot (kívülről, belépés csak hinduknak lehetséges). A Pashupatinath templom Kathmandu legrégebbi, valamint Nepál egyik legszentebb hindu temploma. A Gangeszbe torkolló Bagmati folyó-ghat-ján égetik a halotta­kat a hindu szokásoknak megfelelően. Ezután a szobák elfog­lalása, szabadprogram, pihenés, vásárlás. Vacsora, egy városi étteremben, ahol megismerjük a nepáli nép zenéjét és táncait is, szállás Kathmanduban.

13. NAP: KATHMANDU
Reggeli, majd szabadprogram. Vacsora Kathmanduban. A repü­lőtéri indulásig lehetőség van egy kis felfrissülésre, pihenésre (1 db kétágyas szoba 4 fő részére, felár ellenében kétágyas szoba kérhető). Késő éjjel transzfer a repülőtérre és hajnalban elrepü­lünk egy átszállással Budapestre. Étkezés és éjszakázás a repülőn.

14. NAP: KATHMANDU – BUDAPEST
Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

A változtatás jogát a szervezőiroda fenntartja.
Az árak 1 USD = 285 HUF és 1 EUR = 320 HUF árfolyamig érvényesek.

Szállás

3-4*-os szállodában 2 ágyas szobákban, egy éj hajón. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív

Egész napos jaipuri városnézés: 16.500 Ft.
Egésznapos látogatás Kathmandu-völgyben: 22.800 Ft.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

A leírt alapprogramot
Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
Ellátást program szerint
A retúr repülőjegy alapárát
Egy maximum 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, repülőtéri illeték, vízum, borravaló, útlemondási biztosítás.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, vízum, borravaló, útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Vízum – Nepál: helyszínen fizetendő: kb. 25 USD.
Belépők és a program szerinti étkezések: 315 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak). 
Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
410 USD
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.  

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.
 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjárattal.

Szállás: 

3-4*-os szállodában 2 ágyas szobákban, egy éj hajón. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Étkezés: 
Étkezések a program szerint.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltás nem szükséges. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot!
Cím: Budapest, IX. Gyáli u. 3/a, telefon: 06-1 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!