A Magas-Tátra legszebb tavai

Egynapos gyalogtúra Szlovákiában.

Gyönyörű fenyvesek, hatalmas sziklafalakkal körülvett, alant szelíd, fentebb vadabb völgyek, és természetesen a Magas-Tátra talán leglátványosabb tavai jellemzik ezt a gyalogtúrát. A Magas-Tátra egyik legszebb, legnépszerűbb völgyében és annak egyik felső völgykatlanában igazán közel érezhetjük magunkhoz a természetet, a lélegzetelállítóan szép tátrai tavak pedig külön emlékezetessé teszik az egyébként is magával ragadó magashegyi látványt.

GARANTÁLT INDULÁS!

FőoldalEurópaTátraA Magas-Tátra legszebb tavai

Alapár tartalmazza

az utazást autóbusszal, és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő.

Nehézség:

Közepes nehézségű túra, ha szoktál mozogni, sportolni nem okoz gondot a táv és a szintemelkedés.

Pluhár Mátyás
Matyi ha teheti a természetben keres felüdülést. Túrázik, via ferratázik, bringázik vagy fényképezővel a nyakában próbálja meg elkapni a különleges pillanatokat.
Ferenczi Anita
Anita óvodás kora óta sportol, fut, kerékpározik, és persze rendületlenül túrázik két lábon és/vagy két keréken. Egy- és többnapos gyalogtúráinkon, hótalpas utakon találkozhatsz...
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
1 nap – Budapest – Poprádi-tó parkoló. Parkoló (1250 m) – Poprádi-tó (1494 m) – Békás-tavak (1919 m) – Poprádi-tó – Csorbai-tó (1345 m). Csorbató – Budapest.

Korán reggel találkozunk (04.45-kor)  Budapesten, a BOK csarnok előtti buszparkolóban, indulás 05.00-kor. Kora délelőtt érkezünk meg a Poprádi-tó villamos megállóhely melletti parkolóba, mai túránk kiindulópontjára. A parkolóból a kék jelzésen indulunk a Poprádi-tó (1494 m) felé, utunk első része erdőben, aszfaltozott úton halad. Elhaladunk a festői látványt nyújtó Poprádi-tó mellett, a tó partján álló menedékházba azonban csak visszaútban térünk be. A tó melletti kereszteződésben tartott rövid pihenő után a Menguszfalvi-völgyben, immár erdei úton folytatjuk utunkat. Szép erdei környezetben, egy kis hegyi patakot többször keresztezve, a fenyőerdők, majd a törpefenyők sávját magunk mögött hagyva egy szerpentinekkel járhatóvá tett kaptatót leküzdve érkezünk meg az elragadó magashegyi katlanban fekvő Békás-tavakhoz (1919 m). A felfelé vezető út nehézségéért kárpótol minket a Kis- és Nagy-Békás-tó, valamint a tavat körülvevő hatalmas csúcsok, így például Tátra jelzett turistaúton elérhető legmagasabb csúcsa, a Tengerszem-csúcs (Rysy) látványa. A Nagy-Békás-tó mentén tartunk egy ebédszünetet, majd a látvánnyal feltöltődve a felfelé megtett úton elindulunk visszafelé. A visszaút során rövid pihenőt tartunk a Poprádi-tónál a menedékházban, majd a piros jelzésű Felső turistaúton a Csorbai-tóhoz (1345 m) indulunk. A kis településre megérkezve megnézzük a Magas-Tátra szlovák oldalának második legnagyobb tavát, közös sétát teszünk a tó partján, majd rövid szabad programot követően elindulunk hazafelé. Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.

Túratáv 16 km, szintkülönbség 770 méter fel, 710 méter le, a menetidő 6-7 óra.

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást autóbusszal, és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

az utazás ára egy összegben jelentkezéskor fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Bejáratott, jó túrabakancs!! Egy 20-25 literes kis hátizsák a napi felszerelésnek, kényelmes túraöltözet, fejfedő, esőkabát, a túrabot  is jó szolgálatot tehet. 
Aktív túráinkon az autóbusz tisztaságát óvandó, váltó cipő és ruházat használata kötelező, ezt kérjük mindenképp hozz magaddal!

Egyebek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 

Célszerű élelmet és vizet itthonról hozni, de az útba eső menedékházakban hideg-meleg ételt, italt tudunk vásárolni. A menedékházban a vezetékes víz nem fogyasztható, csak pénzért lehet vásárolni vizet is! A túrára minimum 1,5 liter folyadékot hozz magaddal! Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a túra során.

Időjárás: 
Az Magas-Tátra időjárása meglehetősen változó. Napos idő esetén akár 20°C fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, de felhősebb, szeles időben ennél hűvösebb is lehet. Az időjárás befolyásolhatja a túrákat. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják!
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
12 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Lemondási feltételek:
Jelen utazásra az ÁSZF-ben foglaltaktól eltérő lemondási feltételek érvényesülnek! Amennyiben az Utazó a saját érdekkörében felmerült okból áll el a részvételtől, az indulás előtti 20. naptól az adott foglalás kizárólag 100% kötbér megfizetése mellett mondható le!

Vélemények, értékelések
4.8
25 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
4.8
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
4.7
Utazás értékelése
4.6
Katalin
Budapest, XI. kerület
2018. júl. 10
4.3
Kellemes túrázó közösség, jó hangulat, kitartás, segítőkészség jellemzi az utazom, com legtöbb útját.
Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Kovács Brigitta
Gödöllő
2017. aug. 21
5.0
Nagyon jól éreztük magunkat. Profi szervezés, nagyon figyelmes, tájékozott túra vezetők. Köszönjük ezt a csodás élményt!
<név nélkül>
Budapest, XI. kerület
2016. júl. 3
5.0
Minden szuper volt ,a szervezéstől az utazásig ,gyönyörű programmal.Csodás élményekkel gazdagodva tértünk haza.
Köszönjük!
Eszter
Budapest, XIV. kerület
2016. jún. 24
4.8
Ismét egy remek túrán vehettünk részt a tesómmal. A táj csodálatos, a túravezetés szakszerű, az időjárás pedig kegyes volt hozzánk. Mindenkinek csak ajánlani tudom. :)
Anett
Debrecen
2016. jún. 21
5.0
Teljesen meg vagyok elégedve az utazással, túrával, szervezéssel. Ez volt az első alkalom, hogy a Tátrában jártam, de biztos hogy nem az utolsó! :) Köszönöm szépen a túravezetőknek azt a csodás útvonalat, melyen végigvezettek minket. Nagyszerű volt!
Andrea
Budapest, II. kerület
2016. jún. 21
5.0
Nagyon jól megszervezett, gyönyörű túra volt! A látvány életre szóló emlék lesz. A két túravezető nagyon jó volt, tartható ütemet diktáltak, köszönjük nekik ezt a csodás napot!
<név nélkül>
Budapest, I. kerület
2015. aug. 4
5.0
A túravezetők szimpatikusak, segítőkészek voltak, akárcsak a buszvezetők.
A táj meg egyszerűen lenyűgöző, gyönyörű!!!
<név nélkül>
Budapest, I. kerület
2015. aug. 2
4.8
Perfect :)
SZILVIA
TÁPIÓSZECSŐ
2015. júl. 31
4.5
A táj szépsége még a bőrig ázást is feledtette! :) Biztos lesz újabb szervezés még, amin részt fogok venni!
Ildikó
Budapest, IX. kerület
2015. júl. 31
5.0
Profi, felkészült és türelmes túravezetők. A Tátra gyönyörű, napos és viharos, igazi arcát mutatta.
Péter
Szeged
2015. júl. 30
5.0
Látványos túra profi szervezésben és kísérettel. Hihetetlenül szépek a hegyek, harapni lehet a levegőt, a szomjat pedig semmi nem oltja jobban, mint a patakok vize! Matyiéknak Szent Péterhez is jó kontaktjuk van, pont a menedékháznál voltunk amikor a vihar lecsapott, utána már csak csöpögött a visszaúton. Más Tátrás túrára is jövök, jövünk!
Veronika
Budapest
2015. júl. 30
5.0
Nagyon szép és jó volt. Köszönöm. Elégedett vagyok a szervezéssel és a túravezetéssel. :-D
István
Budapest, III. kerület
2015. júl. 30
4.3
Élményekben gazdag,szép út volt.Kár hogy az időjárás a végét elrontotta.
Anikó
Budapest
2015. júl. 28
4.0
Gyönyörű volt a hegyek között, vadvirágokkal szegélyezett utakon járni. Lenyűgözött minket a táj szépsége! Örülünk, hogy ott lehettünk a túratárs-barátaimmal.Köszönjük a szervezést! Apró észrevétel: kicsivel több információnak örültünk volna: a buszból látott tájról, amik mellett elhaladtunk, a Tátráról, illetve túra közben pl. nem tudtuk, hogy milyen hosszú a táv, mennyi idő van rá; hány km-t kell még megtennünk egyik tótól a másikig.... Arról kaptunk csak információt, hogy hány óra alatt kellene/ kellett volna megtennünk az utat. Lehet, csak minket érdekeltek volna a kilométerek, de mi itthon is gyakran túrázunk, és a tempónkat is a km-hez tudjuk beállítani, ehhez tudunk viszonyítani. :)
Endre
Pócsmegyer
2015. júl. 28
4.8
Először is szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki a túra szervezésében és lebonyolításában részt vett. Teljes mértékben elégedett voltam mindennel, egy dolgot kivéve, ez pedig az utazás volt. A busszal és a sofőrökkel az ég világon semmi gond nem volt, sajnos a szlovák oldalon történő útkarbantartások miatt viszont elég sokat késtünk oda-vissza. Ebből adódóan kevés idő maradt arra, hogy egy kicsit szét tudjunk nézni az árusok között. A táj gyönyörű, változatos, úgy mint az időjárás. "Lentről" indulva, gyönyörködhetünk a csodás fenyvesekben dús aljnövényzettel. Majd először ritkulni kezd és egyre magasabbra érve a táj átvált törpefenyőkbe és végül csak a kövek és sziklák maradnak. Egyszóval gyönyörű és csak ajánlani tudom mindenkinek. Ha ezt a túrát nem csináltuk volna végig, most ennyivel szegényebbek lennénk. Az egyetlen zavaró az volt, "ez is csak azért, mert gyakorlott túrázók vagyunk" hogy sokszor meg kellett állnunk bevárni a csoport végét .
A bizonyíték rá, hogy nagyon jól éreztük magunkat az, hogy a buszon hazafelé már azt terveztük, melyik túrára menjünk el legközelebb.
Még egyszer köszönjük és további sikeres utat kívánok mindenkinek.
Ágnes
Budapest
2015. júl. 27
4.8
Ez volt az első ilyen jellegű túrám (csoporttal és vezetőkkel), de már most a következőt tervezgetem. Minden tetszett; az útvonal, a hangulat, a társaság, de legfőképpen a pazar látvány, amit a Tátra nyújtott. Leírhatatlan volt a kopár csúcsok között barangolni, ahová csak néztem mindenhol elképesztő látvány tárult a szemem elé. Természetesen a gyönyörű panorámáért meg kellett dolgozni, nagyon jó érzés volt izomlázzal térni haza, nem pedig úgy, mintha egy kis könnyű ,,séta-mászás" lett volna. Kicsit megtapasztalhattam, milyen egy magashegyi hegymászónak lenni. Az utazom.com túráit mindenkinek ajánlom, aki szeretne felejthetetlen élményekkel gazdagodni! Én gazdagodtam egy ilyen élménnyel, ezt pedig köszönöm!
Tamás
Budapest, XI. kerület
2015. júl. 27
4.8
Köszönjük, nagyon szép volt, akár ma is újra elmennénk!
Adrienn
Csömör
2015. júl. 27
5.0
Gyonyoru helyen voltunk,koszonok mindent a turavezetoknek,ismet jol ereztem magam. :)
Éva
Budapest, XIII. kerület
2015. júl. 27
4.4
Köszönöm, a túra nagyon jó volt.
Vitézek
Pócsmegyer
2015. júl. 27
4.8
A túra szuper volt, a vezetők szintén (bár mi szinte csak az elöl lévő Matyival talàlkoztunk). A táj a Pilishez szokott szemeinknek leírhatatlan gyönyörűség. Van minden: fenyves, virágok, sziklák, hegyi patak, tó és körülöttünk csúcsok amerre ellátsz. A nehézséggel, hosszúsággal nem volt gond, pont amire számítottunk bár egyhuzamban ennyi felfelé uttal még nem volt dolgunk a gyerekek mégis elől haladtak. Hatalmas élmény, ne hagyjátok ki!
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!