A lenyűgöző Kína (Shanghai, Peking, Xian)

10 napos körutazás Kínában

Kipróbáljuk a fantasztikus szuperexpresszt, a hagyományos kínai ételeket, bejárjuk Pekinget, Shanghait, eljutunk a Nagy Falhoz, és aki szeretné, megtekintheti Xianban az Agyaghadsereget is.

FőoldalÁzsiaKínaPekingA lenyűgöző Kína (Shanghai, Peking, Xian)

Alapár tartalmazza

Szállás szállodában és vonaton, programok, reggeli + program szerinti félpanzió, vonatjegy.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyek, repülőtéri illeték, vízumdíj, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás.

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda

1. nap - Budapest, Shanghai
Utazás repülővel európai átszállással Shanghaiba. Éjszaka a repülőn.

2. nap- Shanghai
A délutáni órákban érkezés Shanghaiba, transzfer a hotelbe. Szobák elfoglalása, pihenés, egyéni séta lehetőség a belvárosban. .

3. nap - Shanghai
Reggeli után egész napos városnézésre indulunk, elsőként a Jade Buddha templomot tekintjük meg. Szállásunk, mint előző este.

4. nap - Shanghai, Peking
Reggeli után látogatást teszünk a Shanghai Múzeumba, ahol átfogó képet kaphatunk Kína történeleméről és kultúrájáról. Pekingbe érve transzfer belvárosi szállodánkba, szobák elfoglalása.

5. nap - Peking
Reggeli után elkezdjük pekingi barangolásunkat. Este visszatérés a szállásunkra.

6. nap - Peking, Nagy Fal
Reggeli után egész napos kirándulás a Kínai Nagy Falhoz. Délután érünk vissza Pekingbe.

7. nap - Peking vagy Xian
"A" variáció: Pekingi városnézés folytatása
Reggeli után  Peking egyik legnagyobb lámakolostorát, a Lama Temple-t nézzük meg. Este visszatérés a szállodába.

"B" variáció: Xian
Utazás 4 fős hálókocsikban (oda- és visszaúton is). A kora reggeli órákban érkezik vonatunk Xianba. Transzfer a pályaudvarra és éjszakai utazás hálókocsiban. Pekingbe érkezés a reggeli órákban és csatlakozás a csoporthoz.

8. nap - Peking
Reggeli után együtt folytatódik a program. A Mennyek Templomába megyünk, ahol az uralkodók áldoztak a jó termésért és sok esőért. Este visszatérés a belvárosi szállodánkba.

9. nap: Peking - Budapest
Reggeli a szállodában. Szabadprogram a városban, majd a menetrend függvényében transzfer a reptérre, és egy átszállással hazautazás Budapestre a késő esti órákban.

10. nap - Budapest
Érkezés Budapestre a kora hajnali órákban.

További információ

Szállás

7 éj **** szállodákban 2 ágyas szobákban (vagy 5 éj hotel+2 éj vonat) + 2 éj repülőn

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Részletek

1. nap - Budapest, Shanghai
Utazás repülővel európai átszállással Shanghaiba. Éjszaka a repülőn.

2. nap - Shanghai
A délutáni órákban érkezés Shanghaiba, transzfer a hotelbe. Szobák elfoglalása, pihenés, egyéni séta lehetőség a belvárosban. Szállásunk a város központjában található 4 csillagos hotelben lesz.

3. nap - Shanghai
Reggeli után egész napos városnézésre indulunk, elsőként a Jade Buddha templomot tekintjük meg. Kínai emberek ezrei zarándokolnak ide, hogy életükben legalább egyszer megláthassák az itt található, hatalmas jáde kőből faragott Buddha szobrot. Folytatjuk nézelődésünket. A belváros megőrizte hagyományos jellegét, de néhol már kezd kibontakozni a XXI. század eleganciája is.
Ebéd, majd a programunk folytatásaként egy 400 éves kertbe pillantunk be: pavilonok, csodálatos csobogók, sziklák, virágos kertek. A nap hátralévő részében felmegyünk a Jinmao Hyatt tetejére, ahonnét lélegzetelállító kilátás nyílik a városra. A fantasztikus felhőkarcolók és az elegáns folyópart mind kiváló fotótéma. Este a Huang Pu-folyón hajózunk, mely keresztülszeli a várost. Részben ennek köszönheti Shanghai gazdasági felemelkedését. Szállásunk, mint előző este

4. nap - Shanghai,  Peking
Reggeli után látogatást teszünk a Shanghai Múzeumba, ahol átfogó képet kaphatunk Kína történeleméről és kultúrájáról. Láthatjuk, hogy milyen lenyűgöző felhőkarcolókból áll a város üzleti negyede. Ebéd, majd ezt követően transzfer az állomásra és utazás a szuperexpresszel Pekingbe. Kína fantasztikus fejlődésének egyik kolosszális építménye ez a gyorsvasút. Úgy gondoltuk, ezt ki kell próbálni. Az 1300 km-t (ez kb. Budapest - Párizs távolsága) kb. 5 óra alatt teszi meg a vonat! Pekingbe érve transzfer belvárosi szállodánkba, szobák elfoglalása.

5. nap - Peking
Reggeli után elkezdjük pekingi barangolásunkat. A Tiananmen térre megyünk, a világ egyik legnagyobb terére (445 000 m2), mely számos nagy történelmi esemény színhelye volt. Az egykori Császári Palota mellett futó tér helyenként a 120 méter szélességet is eléri. A tér keleti oldalán Kína minisztériumai kapnak helyet, nyugaton a Büntetések Minisztériuma, ezért terjedt el az a mondás, miszerint "Keleten tartják kézben az életet, nyugaton pedig a halált." A téren található Mao Ce-tung mauzóleuma. Itt kezdődik a Tiltott város is. Azért kapta ezt a nevet, mert az árkokkal körbevett magas falak mögötti terület a köznép számára érinthetetlen volt. Itt éltek a Ming és Csing dinasztia császárai és udvartartásaik. Ebéd után a Tiltott Város körül található ősi, hangulatos városrészbe, Hutongba látogatunk. Este visszatérés a szállásunkra.

6. nap - Peking, Nagy Fal
Reggeli után egész napos kirándulás a Kínai Nagy Falhoz. Nem is tudunk elképzelni kínai utazást a Nagy Fal megtekintése nélkül. A világ 7 új csodájának egyike építészeti remekmű, sok ezer ember halálát követelte megépítése. Több mint 6500 km hosszan húzódik Észak-Kína hegyvonulatain át, és a világűrből is látszik. Egykoron fontos védelmi szerepet töltött be és itt temettek el 13 császárt is. Lesz időnk sétálni egy szakaszán megcsodálva a remekművet, majd elfogyasztjuk ebédünket. Délután érünk vissza Pekingbe.
Ezt követően kétféle lehetőséget kínálunk Önöknek. Aki úgy dönt, az ma este nem tér vissza a szállodába, hanem Pekingben vonatra ül és éjszakai utazással 1 napos kirándulásra megy Xianba. Aki nem ez a programot választja, az másnap folytatja a fővárosi túrát. (A csoport a 8. naptól ismét közösen folytatja a programot.)

7. nap - Peking vagy Xian
"A" variáció: Pekingi városnézés folytatása

Reggeli után az 1694-ben épült, Peking egyik legnagyobb és legjobb állapotban fennmaradt lámakolostorát, a Lama Temple-t nézzük meg. A Quing dinasztia uralkodása alatt Yongzheng császár rezidenciája volt még trónra kerülése előtt. Az 1700-as években teljes egészében vallási hellyé alakult. Építészeti értékekkel teli, sárga mázas tetejű palotákat láthatunk vörösre festett falakkal. Sétánkat befejezve ebéd, majd délután Peking északi külvárosába megyünk, Dashanziba, ahol az egykori 798-as gyár helyén kialakított modern vásár- és kiállítási központot találunk. Kicsit "Soho" érzése van az embernek itt sétálva. Galériák, kicsi művészeti stúdiók, éttermek, kocsmák várják az idelátogatókat. Este visszatérés a szállodába.
"B" variáció: Xian
Utazás 4 fős hálókocsikban (oda- és visszaúton is). A kora reggeli órákban érkezik vonatunk Xianba. Először reggeli, majd a Világörökség részeként nyilvántartott Terrakotta hadsereg múzeumát tekintjük meg. A hatalmas területen körbejárva az első kínai császár (Csin Si Huang-ti) seregének agyagból készült mását láthatjuk, melyek 2200 éve feküdtek a föld alatt 4 méteres mélységben, és csak 1974-ben fedezték fel parasztok egy kút ásása közben. A jelenlegi becslések szerint a három nagy egységre tagolódó árokrendszerben körülbelül 8000 katona, 130 harci szekér 520 lóval, illetve 150 lovas található - többségük még mindig a föld alatt van betemetve. Az építmény és a szobrok célja az volt, hogy biztosítsák a császár uralmát a túlvilágon is. Ebéd, majd a Nagy Vörös Lúd Pagoda következik, ami 652-ben épült császári parancsra, ma zarándokhely, majd a régi városfal maradványait fényképezhetjük le. Transzfer a pályaudvarra és éjszakai utazás hálókocsiban. Pekingbe érkezés a reggeli órákban és csatlakozás a csoporthoz.

8. nap - Peking
Reggeli után együtt folytatódik a program. A Mennyek Templomába megyünk, ahol az uralkodók áldoztak a jó termésért és sok esőért. A csodás komplexumban található a Visszhang-udvar és az Égi oltár, ahol a márvány padozaton állt szertartások alatt a császár. A bejárás során látjuk még az Égi Imádságok csarnokát. Ebéd után a Peking külvárosában található 800 éves Nyári Palotához megyünk, ami Ci Xi császárnő kertje volt, itt hajókázhatunk a Kunming-tavon és meglátogathatunk egy Gyöngy Kiállítást. Este visszatérés a belvárosi szállodánkba.

9. nap - Peking, Budapest
Reggeli a szállodában, majd az olimpiai létesítményeket tekintjük meg kívülről, a híres "Madárfészek" stadiont, és a szintén egyedülálló borítású "Vízi kockát", ahol a vizes sportok versenyeit rendezték. Szabadprogram a városban, majd a menetrend függvényében transzfer a reptérre, és egy átszállással hazautazás Budapestre a késő esti órákban.

10. nap - Budapest
Érkezés Budapestre a kora hajnali órákban.

Fakultatív

Xian kirándulás belépővel, transzferrel, hálókocsijegyekkel: 65.000,- Ft

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Szállás szállodában és vonaton, programok, reggeli + program szerinti félpanzió, vonatjegy.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyek, repülőtéri illeték, vízumdíj, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Budapest - Shanghai
Utazás repülővel európai átszállással Shanghaiba. Éjszaka a repülőn.
A helyszínen légkondicionált autóbusszal Shanghai és Peking közt szuperexpresszel.

Szállás: 

7 éj **** szállodákban 2 ágyas szobákban (vagy 5 éj hotel+2 éj vonat) + 2 éj repülőn

Étkezés: 
reggeli + program szerinti félpanzió
A területről: 
Kína a világ legősibb folyamatos civilizációja, amely már az ókorban önálló kulturális egységet alkotott, és igen fejlettnek számított. Számos, Európában csak jóval később megismert találmány (iránytű, papír, nyomtatás, puskapor, porcelán, selyem) már az ókorban ismert volt Kínában.
Időjárás: 
Az ország déli területein a szubtrópusi monszunéghajlat az uralkodó. Az északi, tengerhez közeli vidékeken a nedves kontinentális, beljebb száraz kontinentális, illetve Belső-Mongólia egyes vidékein a mérsékelt övi sivatag éghajlat jellemző. A magashegységekben és Tibetben hegyvidéki éghajlat van
Csomagolás: 
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!