A Keleti-part örökségei New York - Washington

9 napos városlátogatás a Keleti-parton

Miért éri meg ez az út?
Mert hihetetlen mennyiségű élményben és különleges látványban lehet részünk az utazás szinte bármely percében.
Mert bármely látványosság, utca részlet felkeltheti bennünk a déja vu, a láttam már valahol élményt.
Mert New York mellett Washington DC-re sem sajnáljuk az időt és igyekszünk alaposan bemutatni,a lehető legtöbbet megnézni a fővárosból.

FőoldalÉszak-AmerikaAmerikai Egyesült Államok USANew York államNew YorkA Keleti-part örökségei New York - Washington

Alapár tartalmazza

6 éjszaka szállást, belvárosi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
reggelis ellátást
a program szerinti transzfereket
belépőjegyeket a programban meghirdetett látnivalókhoz
magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

a nemzetközi repülőjegyet illetékkel
Esta engedély díját
útlemondási biztosítást
borravalók
fakultatív program
baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás
egyéb költségek

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Maximum 20 fő

1. nap: Budapest – New York
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással New Yorkba. Érkezés után transzfer a szállodába. Szabadidő, vagy az idegenvezetőnkkel ismerkedés Manhattannel rövid séta keretében. Fakultatívként egyénileg múzeumlátogatási lehetőség. Szállás New Yorkban (4 éj). 

2. nap: New York
Reggeli után egész napos panorámás városnézés az Amerikai Egyesült Államok legnépesebb városának a központjában, Manhattanben. Első megállónként a nagy alma egyik legikonikusabb Art Deco stílusban épült épületébe az Empire State Buildingbe látogatunk el, felmegyünk a 86. emeleten található kilátóba és onnan madártávlatból csodáljuk meg a várost, „mely sosem alszik” vagyis New Yorkot. Továbbhaladva a világhírű 5. sugárúton megállunk lefotózni a Flatiron Buildinget, melyet magyarul Vasalóháznak becézünk. Tovább haladva érintjük a Washington Squaret, Greewich Villaget, Soho városrészt. Rövid sétát teszünk China Townban, vagyis a kínai negyedben, ahol könnyen megfeledkezhetünk róla, hol is tartózkodunk. Angol szót ritkán hallani és a feliratok is kínai nyelven vannak feltüntetve. Innen átsétálunk a szomszédos Little Italyba. A program folytatásaként dél Manhattanben megnézzük Ground Zero területén található emlékhelyet, mely a szeptember 11 terrortámadásban áldozatainak és ledőlt ikertornyoknak állít emléket. Szabadidő függvényében az új tömegközlekedési csomópont, egy kortárs építészeti remekmű Oculus meglátogatása. A nap hátralevő részében Harlem felé vesszük az irányt, itt megállunk az Egyesült Államok egyik legrégebbi és leghíresebb zenetermében, az Apollo színházban. Nem hagyjuk ki a St. John de Divine katedrálist és a világ legjobb egyetemei közt számon tartott Columbia Egyetemet sem. Megnézzük Kossuth Lajos szobrát, ha időnk engedi, nassolunk egyet egy magyar cukrászdában.

3. nap: New York
Reggeli után gyalogos városnéző program, melyet Manhattanben kezdjük, érintjük a város legújabb látványosságát a Hudson Yardsot.  Itt kezdődik a High Line Park, mely a Central Park után New York 2. leghíresebb parkja. A park 1.6 km hosszan húzódik és érdekességét az adja, hogy egy ma már nem működő magasvasúton található. A parkon keresztül leérünk a Chelsea piacra. Innen metróval eljutunk a Central Parkba. Sétánk során módot kerítünk arra is, hogy a New-York-i streetfood lehetőségek közül megkóstoljunk néhányat. Este egyénileg fakultatív színházlátogatás és program a Broadway-en.

4. nap: New York
Reggeli után komppal ellátogatunk a „Nagy Alma” szimbólumához, az ikonikus Szabadság-szoborhoz a Liberty-szigetre, majd az Ellis-szigetre is. A Szabadság-szobrot és szigetet 1886. október 28-án avatták fel, majd a 100. évfordulóra teljesen felújították. A Szabadság szobor az Amerikai Egyesült Államok jelképévé is vált. A következő programunk Ellis-szigete, amely keletről az első amerikai föld, ahol 1892 és 1954 között partra léptek a bevándorlók, itt fogadták őket és látták el a szükséges papírokkal. Programunkat folytatjuk a Battery Parknál, megnézzük a Támadó bika szobrát, majd elsétálunk a pénzügyi negyedhez (Wall Street), ahol többek között láthatjuk a tőzsde épületét is. Fakultatív lehetőség: igény esetén idegenvezetőnk átsétál az érdeklődőkkel a Brooklyn-hídon, majd Brooklynból metróval utazás a szállodába. A kirándulás után szabadidő.

5. nap: New York – Washington DC
Reggeli után Washington DC-be, az ország fővárosába uta­zunk. Érkezést követően elfoglaljuk a szállásunkat, majd vá­rosnézésre indulunk. Washington DC, a tervezőasztalon született város, Pierre Charles L’Enfant építész és városter­vező fejében született meg, és az ő elképzelései szerint vált valóra. Ismerkedünk a főváros és az ország ikonikus épüle­teivel, melyek mindegyikénél „deja vu” érzésünk lehet, hiszen „láthattuk már valahol”. Természetesen a filmekből ismerő­sek, hiszen mindegyik tér, épület már valamelyik ismert film forgatási helyszíne volt: Fehér ház, Capitolium épülete, Leg­felsőbb Bíróság épülete, és a National Mall, az amerikai szim­bólumokkal teli park, itt található többek között Lincoln és Jefferson emlékművei. Szállás Washington DC-ben (2 éj).

6. nap: Washington DC
Reggeli után folytatjuk az ismerkedésünket a várossal, felke­ressük az Arlingtoni temetőt, ahol megnézzük az Ismeretlen Katona sírját, az őrségváltást, majd Kennedy elnök és öccse, Robert Kennedy sírját is. Délutáni programunk keretében meg­látogatjuk a Shimtsonian Nemzeti Légi és Űrhajózási Múzeu­mot, ahol a Wright fivérek Sprit of St. Louis gépétől kezdve, az Apollo 11 űrhajó parancsnoki kabinjáig számtalan csoda várja a kíváncsi érdeklődőket. A múzeum a világ legnagyobb polgári, katonai és űrrepüléssel kapcsolatos kiállítási anyagával rendel­kezik. Amennyiben időnk engedi, felkeressük a Kongresszusi Könyvtárat is, amelynek az épülete is egyedi, majd a National Gallery of Art épületét is, amely számos különlegességet tar­togat a látogatóknak. Késő délután fakultatív program lehetőség: vacsorával egybekötött hajókázás a Potomac-folyón.

7-8. nap: Washington DC – Budapest
Délelőtt szabad program vagy fakultatív program le­hetőségként látogatás a Fehér Ház látogatói központban. Délután transzfer a repülőtérre, utazás átszállással Bu­dapestre, hazaérkezés másnap.

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek
Ellis-sziget, Szabadság-szobor

Szállás

Helyi 3*-os szállodák kétágyas szobáiban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Fakultatív

Esti hajókázás a Potomac-folyón vacsorával: 55.000 Ft

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

6 éjszaka szállást, belvárosi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
reggelis ellátást
a program szerinti transzfereket
belépőjegyeket a programban meghirdetett látnivalókhoz
magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

a nemzetközi repülőjegyet illetékkel
Esta engedély díját
útlemondási biztosítást
borravalók
fakultatív program
baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás
egyéb költségek

Kötelező költségek: 

Repülőjegyek és illetékek, ESTA díja, borravalók, útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Borravalók kb. 60 USD/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Borravalók kb. 60 USD/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Tervezett menetrend (változhat)

Szeptember 02. Budapest – Amszterdam 06.35 – 08.40   KL 1972 / kb. 1 óra 55 perc
Szeptember 02. Amszterdam – New York 10.00 – 12.19   DL 047 / kb. 8 óra 19 perc

Szeptember 08. Washington – Amszterdam  17.45 – 07.20 (másnap) KL 652 / kb.7 óra 35 perc
Szeptember 09. Amszterdams - Budapest 08.50 – 10.50  KL1973 / kb. 2 óra

November 24. Budapest – Amszterdam 06.30 – 08.45   KL 1972 / kb. 1 óra 55 perc
November 24. Amszterdam – New York 13.30 – 15.45   DL 641 / kb. 8 óra 15 perc

November 30. Washington – Amszterdam  17.40 – 07.05 (másnap) KL 652 / kb.7 óra 35 perc
December 01. Amszterdams - Budapest 10.05 – 12.05  KL1975 / kb. 2 óra

Szállás: 

Helyi 3*-os szállodák kétágyas szobáiban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Időjárás: 
Éghajlat: az USA területének nagy része a mérsékelt övezetben fekszik. Az Államok ezen részén nedves kontinentális éghajlat uralkodik, amelyben – partvidéki terület lévén – nincsenek komolyabb hőmérséklet ingadozások, ugyanakkor az időjárás meglehetősen kiszámíthatatlan. A legkellemesebb évszak az ősz. A telek általában hidegek, sokszor nagyobb havazásokkal, melyek megbénítják a nagyvárosokat is – de előfordul már-már hűvös, hó nélküli tél is. Átlagosan a leghidegebb hónap a január, 0,1 °C-os átlaghőmérséklettel. A tavasz enyhe, késő márciusban 10-15, kora júniusban 25-30 °C a jellemző (egy-egy késői hóvihar azonban még áprilisban is előfordulhat), míg nyáron nem ritka a 32-38 °C közötti érték sem, bár ennél jóval alacsonyabb is lehet a hőmérséklet.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Védőoltásra nincs szükség.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!