A Keleti-Dolomitok és Velence I.

3 napos buszos kiskörút Olaszországban

A Dolomitok az Olasz-Alpok területén fekszik, sokak szerint földünk leglátványosabb magas­hegy­sége. A fantasztikus sziklabércek, a romantikus tengerszemek, a gyönyörű havasi rétek és a dús fenyőerdők látványa minden évben januártól de­cem­berig több millió turistát vonz erre a vad­re­gé­nyes vidékre.

FőoldalEurópaAlpokDolomitokA Keleti-Dolomitok és Velence I.

Alapár tartalmazza

Az autó­bu­szos uta­zást, a 2 éj­sza­kai szállást reggelivel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat és az ide­gen­ve­ze­tést.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, és a belépőjegyeket.

Hossz: 
3 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap: Misurina-tó
Elutazás Bu­da­pest­ről reggel 6 órakor a Déli pá­lya­ud­vartól. Székesfe­hér­várról az autó­busz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás Ausztrián át Olasz­or­szág­ba a Veszprém – Sárvár – Szombathely – Bucsu – Graz – Wört­hi-tó – Lienz – Toblach (Dobbiaco) – Mi­su­ri­na-tó út­vo­na­lon. A Misurina-tó egy kis ten­ger­szem 1750 méter magasan, a Dolomitok egyik leg­szebb kirán­du­ló­he­lye. Nagyszerű pano­ráma nyílik in­nen a Dolomitok leghíresebb ormaira, az egyiptomi piramisokra emlé­kez­tető „Tre Cime di Lavaredo"-ra. Séta a tó körül, szabad program, majd to­vább­uta­zás a Dolomitok 2-3000 méteres hegyei között. Szállás a Keleti-Dolomitokban, egy han­gu­la­tos alpesi faluban (2 éj).

2. nap: Dolomitok vagy Velence
Pihenés a Dolomitokban, lehe­tő­ség sétára, tú­rá­zás­ra.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás Velencébe (másfél-két órás utazás). 
Velencéről már mindenki hallott. Egy meseváros, ahol a házak lábát a tenger vize mossa, ahol szinte min­den épületre ki lehet írni, hogy műemlék. 
Séta a városban, is­mer­ke­dés a város kü­lön­le­ges han­gu­la­tával és leg­fon­to­sabb ne­ve­zetes­sé­geivel (Ri­al­to híd, Szent Márk tér, Szent Márk-szé­kes­egy­ház, Cam­pa­nile, Doge palota, Sóhajok hídja stb.). A közös prog­ra­mok után marad elegendő sza­bad­idő arra, hogy mindenki kedvére barangolhasson a sikátorok és csa­tor­nák világában. A velencei program zá­rá­sa­ként hajózás a Canal Grandén, a város fő­út­vo­na­lán, ahol a leg­szebb paloták talál­hatóak.
A fakultatív program ára: 8 900 Ft (garantált in­du­lás). A program ára tartalmazza a velencei be­lé­pési illetéket, de nem tartalmazza az eset­le­ges be­lé­pő­díjak és a vaporettojegy árát.

3. nap: Pieve di Cadore, Cortina d' Ampezzo
Elő­ször Pieve di Cadore szép városközpontjában Tizi­ano szülőházát nézzük meg, majd egy gyönyörű al­pe­si völgyön keresztül megérkezünk a Dolomitok „fő­vá­ro­sába”, Cortina d' Ampezzóba, az 1956-os téli o­lim­pia váro­sába. Séta a pazar fekvésű városban, rö­vid sza­bad­idő, majd haza­uta­zás a Lienz – Wörthi-tó – Graz – Bucsu – Szombathely – Sárvár – Veszprém út­vo­na­lon. Érkezés Székesfe­hér­várra, majd Buda­pest­re a késő esti órákban.

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív

Egész napos kirándulás Velencébe (másfél-két órás utazás). 
Velencéről már mindenki hallott. Egy meseváros, ahol a házak lábát a tenger vize mossa, ahol szinte minden épületre ki lehet írni, hogy műemlék. 
Séta a városban, is­mer­ke­dés a város kü­lön­le­ges hangulatával és legfontosabb ne­ve­zetes­sé­geivel (Rialto híd, Szent Márk tér, Szent Márk Szé­kes­egy­ház, Campanile, Doge palota, Sóhajok hídja stb.). A közös programok után marad elegendő sza­bad­idő arra, hogy mindenki kedvére barangolhasson a sikátorok és csatornák világában. A velencei program zárá­sa­ként hajózás a Canal Grandén, a város főút­vo­nalán, ahol a legszebb paloták találhatóak.
A fakultatív program ára: 8 900 Ft (garantált indulás). A program ára tartalmazza a velencei be­lépési illetéket, de nem tartalmazza az esetleges belé­pő­díjak és a vaporettojegy árát.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az autó­bu­szos uta­zást, a 2 éj­sza­kai szállást reggelivel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat és az ide­gen­ve­ze­tést.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, és a belépőjegyeket.

Kötelező költségek: 

BBP biztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Az árak tájékoztató jellegűek!

Figyelem: Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.

Elképzelhető, hogy Velencében májustól bevezetik a személyenkénti „napi beléptidíjat”, melynek összege 3 és 10 euro között várható (szezontól függően). Kérjük, figyeljék honlapunkat!

Velence
Campanile (min.25 fő esetén) EUR 4,-
vaporetto (egy útra) EUR 7,50
Pieve di Cadore Tiziano szülőháza EUR 3,50

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, ital­automata). Nincs éjszakai buszozás.

Szállás: 

2 éj­sza­ka a Keleti-Dolomitok 2-3000 méter magas hegyei között lévő, szép fekvésű, jó 3 csil­la­gos szálloda 2-3 ágyas, fürdő­szo­bás, tv-vel és telefonnal felszerelt szobáiban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. (Figyelem: Olaszországban a büféreggelik általában egyszerűbb svédasztalt jelentenek.)
A területről: 
Dolomitok a Keleti-Alpok egyik hegyvonulata. Nevét egy francia geológus, Déodat Gratet de Dolomieu-ról kapta, aki az 1700-as évek végén vizsgálta az itt található kőzetek anyagát, és megállapította, hogy kis mértékben magnéziumot is tartalmaznak. Felfedezésének emlékére ezt a mészkőfajtát, a dolomitot és az Alpok ezen szegletét azóta így nevezik. A vidék vidéke 2009 óta része az UNESCO Világörökségének. A Dolomitok az Alpok észak-olaszországi területe, Trentino, Dél-Tirol és Belluno tartományokban, nyugatról az Adige folyó határolja. Triászkori gyűrt hegység, legmagasabb pontja: Marmolada (3344 méter).
Vízum: 
Vízumra nincs szükség. Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.4
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
4.0
Utazás értékelése
5.0
<név nélkül>
Budapest, IV. kerület
2017. okt. 7
4.4
Fárasztó, de a látvány mindent feledtető.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!